Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rebourne

aktív tag

válasz Wolverine #37570 üzenetére

Felső becslést tudsz csinálni, mert tudod, hogy kb. mekkorák a fizetések (évi <60k dollár talpasoknak, <80k csoportvezetőknek, <100k részlegvezetőknek, <200k project leadeknek), tudod, hogy kb mennyi ember dolgozott a Diablón (első pár év <50, utolsó 4 év <100), tudod, hogy mennyi szokott lenni a terjesztés költsége (kb. 30%), tudod, hogy mennyibe kerülnek a render animációk (max. 50 millió dollár ami a D3-ban van, de mivel a stúdió belsős, ezért nyilván ez erős túlzás), tudod, hogy mennyi a színészek honoráriuma. Adj össze, szorozz össze, megkapsz egy felső becslést arról, hogy mibe került a Diablo 3 kifejlesztése. Hardverbérlet, vásárlás nincs benne ebben az összegben, de duplázd meg a fejlesztők fizetését hardverköltség címen, és még úgy is bőven benne vagy.

A szolgáltatás fenntartásának kiszámítására ott van a kb. 4000-es adat az összes Blizzard alkalmazottra, amit pár éve mondtak, azóta kirugtak kb. 600-at, a fejlesztőcsapatokban van elhelyezve min. 500, tehát a support max. 3000-es létszámú mind a három játékra, 3 kontinensen (tehát max. harmada jut ennek az összegnek a Diablo 3-ra, de inkább kevesebb, mert ez a csapat a WoW miatt hízott ekkorára). A support fizetésének kiszámítására texasi (évi 45k dollár) és írországi (évi 35k eur) fizetéseket kell nézni (meg talán koreaiakat). Ezek átlag feletti számok. Szerverbérlet árak az Amazonnál, példának jók. Szerverenként nyugodtan lehet számolni többszáz játékkal és akár ezer körüli játékosszámmal is.

Tessék, meglepően sok adatot tudni, ha tényleg utánanézel, és nem csak rávágsz egy számot.

• oxox

addikt

válasz Wolverine #37570 üzenetére

Te megis kimered jelenteni, hogy a warcraft tartja el a tobbi jatekukat.

En szerintem meg ha barmelyik jatekuk hoz x -et, akkor a jatek kovetkezo reszeig nem koltik el a jelenlegi jatekok eletbentartasara/szerver fentartasra/berezesre/budipapirra/stb az x-nek a 80%-at sem. Legalabbis amit 2012-re talaltam /wikin/ott a netto bevetel a teljes bevetel kb 20-25% volt.

"revenue US$ 4.856 billion (2012)[2]"
    "net income US$ 1.149 billion (2012)[2]"
    en ezt ugy ertelmezem, hogy ez volt a tiszta bevetel. 1,149 millard dollarbol megha osztogatnak akkor is telik kovetkezo projectet beinditani, embereket felvenni, kifizetni a vivendit (de ez megint egy bonyolult dolog), marhogy egy reszesedesben resztvevo, hogy veszi meg sajat maganak a tobbit....bar a vodafone-ek is hasonlot jatszanak most az usa-banb.

summa summarium szerintem nincs igazad a fenti allitasodban, es semmivel nem tudod alatamasztani. A tevedes/igazadat adok neked jogat fenntartom ha barmivel alatamasztod az elkepzelesed, es meggyozheto vagyok, de a szerintem sajtbol van a hold nekem nem eleg.

Az rmah meg biztositotta a bo'dogsagot a 13.14.15.-i havi bonussal a dolgozoknak :P :B

amugy az elmeleted alapjan mar a lost vikings, dio1, es blackthorne alatt kimultak volna (hiszen mind 1x-i bevetel volt. jjo volt egy hellfire kiegeszito, meg egy kevesbe sikeres lostvikings2)

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

Új hozzászólás Aktív témák