Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz SzaboZE #74153 üzenetére
Elitebook 2570P majd 8470P gépeim voltak, onnan lett latitude 5490. Ha van valami olyan gépe a dell-nek, ami nem féltégla és nem kötelező bele a számomra fölösleges és hibaforrás dedikált VGA kíváncsi vagyok. Csak ezek tűntek a legjobb kompromisszumnak, mert nem akarok 3--4 kilós gépet, de olyan 2,5 kg-ig nekem belefér. De még nem találtam.
Precision-ok mennek esetleg dedikált VGA nélkül? Néztem a thinkpad P sorozatú vasakat, de annyira jó a tapasztalatom a delllel gari, driverek terén, hogy van némi márkafanatizmusomüdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Tsebacsi #74144 üzenetére
Köszi. A Latitude 5490-nek kicsit zajongós a ventije, örülnék, ha ennél sikerülne halkabb darabot vennem
#74145plömplöm
Az egyik C-t már is bukom, ha töltöm tehát marad egy C + 1 A... Jó lenne még egy C vagy A. Az 5490-en is előfordul, hogy több USB-t használok egyszerre, a 7-eseken meg LAN sincs, plusz egy átalakító.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Továbbra sem sikerült gépet vennem de rendületlenül próbálkozok a mutatvánnyal és most kezdem talán úgy érzékelni, hogy találtam olyat ami nekem bejönne.
Amiken agyalok az a Latitude 5430, 5440, 7430 és 7440. A 7430 kiesik, mert egy USB 3.0-s portja van. A 7440-en már úgy láttam, 2 TypeC és 2 régi, A típusú csatlakozó van.
Ethernet csatlakozó miatt jobban preferálnám az 5-ös vonalat, de néztem egy Axagon HMC-6GL eszközt. Ez ahogy elnézem még PD-t is tud. Így ha rákötném egy megfelelő adapterrel, akár a gép sajátjával a 7440-et, akkor kapna áramot, menne a LAN és rá tudnám kötni az USB 2.0-ás billentyűzetem?
Másik kérdésem a hűtés, ebben most melyik jobb zaj, hatékonyság oldalról? Az 5-ös vagy a 7-es? Lenne hordozva a gép, de csak asztaltól asztalig, így nem ez az elsődleges szempont.
Előre is köszi!
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Van nálam egy Latitude 5570 és van benne egy Intel wi-fi és BT kombó kártya. Erre csatlakozik két antenna. Hogy kell az antennákat rádugni a WLAN kártyára? Nem tudok rájönni egyszerűen hogy miként kéne rácsatlakoztatni a kis vezetékek végét...
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Pyttawrx #73831 üzenetére
Sajna képen abszolút semmi nem látszódik, csak érezni lehet kézzel. A jobb alsó sarokban a jobbra nyíl jobb alsó sarka alatt mozog a műanyag. Ez a billentyűzet része műanyag, a palmrest teljesen stabil.
Más:
Latitude 5430-cal kapcsolatban valaki? Vagy ennyire új a gép? 5490-ről lépnék tovább, de jó lenne némi vélemény...üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Kopog a Latitude 5490-emben a billentyűzet jobb alsó sarka, néhány mm-t mozog fel-le a jobbra nyíl jobb alsó sarka alatt a keret sarka, ahol kanyarodik. Ez palmrest vagy billentyűzet cserés lesz? USA kiosztásom van, ha bejelentem a DELL-nek, mennyi idő körülbelül általánosságban, amíg érkezik ilyen jellegű alkatrész? A hónap végénél előbb nem igazán férne bele egy ilyen kaliberű szerelés (a helyszínen körülményes a laptopbontás), így úgy hívnám fel őket, hogy ne legyen abból gond, hogy váratom a szervizt vagy túlgondolom a témát?
Másik kérdésem pedig Latitude 5490-ről milyen és mekkora előrelépés egy Latitude 5430? Elsősorban a ház, összerakás minősége, billentyűzet, meghibásodás lenne kérdés.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Új laptop keresésében vagyok, a mostani Latitude 5490-et vérfrissíteném
Amit néztem Lenovo ThinkPad 14 sorozat + a Lati 5-ös sorozat (a mostani miatt), illetve a 7-es.
5-ösből az 5420--5430, 7-esből pedig a 7420-7430 típusokat néztem.Amire kellene:
Alapvetően DevOps, webfejlesztés és hálózatkezelés (remote) célokra használom, tehát rengeteget és annál is egy kicsit többet gépelek. Ha van rá módom, külső billentyűzettel teszem, USB-vel csatlakoztatva, de előfordul, hogy erre nincs lehetőség.
A mostani 5490-et nagyon szeretem, egy dolgot leszámítva. A ventillátora kicsit zajos. Ki van takarítva, amióta megvan a gép, ilyen, csak HP Elitebook-ról jöttem még IvyBridge CPU-val, így ahhoz képest ez is egy csoda, de már nagyon megszoktam és el tudnám viselni, ha halkabb lenne és kevesebbet pörögne
Ami miatt a 7-es sorozat felé hajlok, az a strapabíróbb ház, magasabb kategória. Ami miatt viszont az 5-ös felé, hogy van rajta gigabites LAN port, nekem ez létfontosságú, ugyanis amikor tehetem, kábelen netezek. A 7-esbe persze lehetne dugni TypeC átalakítót, de az USB C portokról elég sok rémtörténetet hallok, hogy az ilyen giga LAN-os napi dugdosástól szereti megadni magát.A gép 99%-ban íróasztalon lenne használva. A hordozás mindig összecsukva, párnázott hátizsákban történik, ez viszont van, hogy hetente akár mindennapos, tehát a nyitás-csukást bírnia kéne jól. ráadásul jórészt villamoson, buszon hordom, tehát megesik, hogy meg-meglökik a táskám, de eddig nem volt ebből sem gondom. Az 5490-ről hallottam legendákat, hogy szeret repedni a műanyag, engem ez eddig elkerült. Az egyetlen idegesítő hiba ami kijött, hogy a billentyűzet keretének jobb alsó sarka enyhén kattog (mint ha fel lenne jőve kicsit), de mivel ez idővel jött ki, legariztatom, úgy is van rá NBD Pro Support.
Ölben, ágyban sosem használom, a hűtést tehát nem akadályozom. Az Elitebook 8470P felülről szívó hűtése nyilván egy álom marad, alulról levegőzve nem reszkíroznám, hogy eltakarom.A fő kérdéseim: Mi szól felhasználói és szervizes szemszögből az 5-ös illetve a 7-es sorozat mellett? Milyen a hűtésük, strapabírásuk, billentyűzetük, csatlakozók minősége?
Ami a Lenovo TP-vel szemben nagyon erre húz, az a garanciális szolgáltatás. Ezt az 5490-et használtan vettem EU-s országból, így honosítatlan az NBD garim rá, de így is elképesztő amit a C Szerviz kiszállásos garancia keretein belül nyújt. Ez nyilván együtt a technikusok és a DELL érdeme, de tényleg lenyűgöző az a hozzáállás amit telefonban és személyesen tapasztaltam, tényleg egy apró negatívumot nem tudok mondani.
Ha használtan veszem, mire kell figyelni? Az 5490-nel jó üzletet csináltam, ház, csavarok rendben voltak, a honosítás mondjuk elmaradt, de nem volt még belőle gondom (remélem, nem is lesz). Vásárlás előtt elkértem a service tag-et az eladótól, csekkoltam, minden OK volt.
Ha újonnan veszem, van valami ajánlott bolt, esetleg valami nagyon ajánlott, vagy kerülendő időszak? Cél lenne nyáron a csere, de ha annyival jobban megéri ősszel, akkor megoldom.Köszi előre is!
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Pyttawrx #73240 üzenetére
Köszi. A Realtek-ben a Waves miatt nem lehetséges, nem működik megfelelően. A Waves-szel meg pocsék a hangminőség. Ha más nem, megpróbálok belemódosítani a Dell driver-be, belepakolom az UAD kodeket. Nem saját a gép, ezért elkapkodni nem fogom (éles használatban van, nem akarok kísérletezni így), de ha majd jutok vele valamire, bedobom az eredményt.
[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Adott egy Latitude 5290-es laptop. Ezen combo jack aljzat van, az alaplapon egy Realtek kártya. Van nekem egy Latitude 5490-esem, ez a két gép elég erősen hasonlít egymásra:
Mindkét gépen elég rosszul működik a Dell Waves Maxx Audio, azaz a gyári driver, elég dobozszerű hangzást okoz fülesen. A problémát megoldja, ha Realtek Uad Generic driver-t kap a gép.
A problémám itt következik. Az én 5490-esemen az Uad driver telepítése után a gép egyetlen hangszórók nevű audioeszközt lát. HA ki van húzva a füles, szól a hangszóró. Ha bedugom a fülest, akkor nem szól a hangszóró, de nem is lehet megszólaltatni. Ez lenne az elvárt működés.
Az 5290-en viszont nem tudom a fent leírt működést előidézni. Ugyanaz az Uad driver, de itt ha bedugok egy fülest, külön eszközként mutatja a hangszórót és a fejhallgatót, kvázi mint ha külön hangkártyák lennének. A probléma, hogy egynémely szoftver ezt igen rosszul kezeli le, tehát, ha bedugom a fülest, de azt külön eszköznek érzékeli, sok alkalmazás futásidőben nem vált kimenetet.
A konkrét kérdésem, hogy a BIOS-ban lehet ezt esetleg szabályozni, hogy alapértelmezésben hogy lássa a Windows? Mi okozhatja ezt a viselkedésbeli eltérést a két gép közt? Sajnos a Realtek UAD Generic-ben, révén UAD driver, nem lehet szabályozni a Dell-branded kártya miatt a jack viselkedését, tehát mindenképp valami más megoldás kéne. Azért gondolok a BIOS-ra, mert oprendszer szinten teljesen azonosan van telepítve az én 5490-emmel. Van erre esetleg valakinek ötlete? ÉN még nem találtam rá a megfelelő beállításra
Köszi!
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz arcitec #71938 üzenetére
Attól, hogy business, voltak már itt gondok, az elmúlt években számos modellnél kijöttek. A többi gyártó se különb, de most pont a Dell-re írtam ha már annak a topikjában vagyunk. Ettől független nem rossz gépek ezek, de ha a laptopfrontról eltekint az ember, teljesen jól látszik, hogy sokminden más is hasonló nívóval készül. Vagy jó lesz, vagy nem.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali! Egy ismerősnek van egy Dell Latitude 5480-as laptopja. A kérdés, hogy miként tudja kinyomni a CSM-et rajta, azaz, hogy a gépe csak UEFI-ben tudjon bootolni?
Köszi!üdv, adika4444
-
-
adika4444
addikt
válasz Tsebacsi #71702 üzenetére
Nem magyar beszerzés a noti, emiatt USA kiosztású billentyűzet van benne. Ennek kattogott a jobbra nyila megnyomáskor, olyan hangot adott, mint amikor egy valamilyen felületre leér a ragasztó, és reccsen ahogy felengedéskor elengedi magát. Viszont amióta kivettem az aksit, ezt nem tapasztalom. Szerintem az akkut nyomogathatta le ahogy oda nyúltam és azt hallottam. A másik kellemetlenség, az pedig a ferde power gomb, már amikor megvettem ilyen volt, de más probléma hiányában nem akartam szétbontatni az egész gépet, nem ért ennyit a dolog. De NBD (pro support nem plus) van rá még jó sokáig, talán jövő nyárig, szóval akkor az aksival együtt bejelentem a power gombot is.
Még egy kérdés, ahogy szétszedtem a gépet, a hűtésnél láttam, hogy a ventillátorban a lapát nem igazán van egyenesen, az egyik oldalon egy jó ujjnyi látszik belőle, a másikon meg alig. Olyan, mint ha a ventiben az a pörgettyű amin a lapát van nem sikeredett volna középre. Ettől független a hűtés viszont rendesen működik, kell így ezzel törődni?
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz adika4444 #71685 üzenetére
Sajnos tényleg az aksi púpos, most szétkaptam a gépet, és konkrétan mind a négy cella rohadtul meg van dagadva, ezen kívül az egész aksi feszítette a gép alját, most csak adapterről hajtom. Az viszont érdekes, hogy bár az aksin négy csavarhely van, csak az oldalsóval volt odacsavarozva a gépházhoz.
Egyrészt érdekes, hogy miért puffadt ez így fel, bár nem értek az akkumulátorokhoz, de ez a négy cella elképesztő. Másrészt használhatom aksi nélkül a laptopot? Nem tervezek videótvágni vagy hasonlót, tehát nem akarom rommáhajtani a tápot meg úgy semmit, csak amíg nem lesz új aksi, kímélni akarom a gép kasztniját, lehetőleg ne pattanjon szét ettől a hülye akkutól.
Illetve még egy kérdés, azt mennyire szeretik a dell-nél, ha külön jelenteném be az aksit, és később a billentyűzetet + a ferde power gombot? Utóbbi kettő annyira nem sürgős, viszont akku mielőbb jó lenne, egyrészt hordozom a laptopot, másrészt kellemetlen lenne egy adatvesztés áramszünetben...
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Van egy romániai származású Dell Latitude 5490-em, még jövő nyárig kiszállásos garanciával. Felmerült vele 1--2 problémám
- A laptop nagyon sok asztalra letéve nem áll meg egyenesen. Ahogy gépelek, rárakom a kezem a csuklótámaszra, kopog, általában a jobb alsó sarka, nem ér le. Nem tudom eldönteni, hogy ezt most a vékony gépház okozza-e, vagy ilyen selejt asztalokhoz sikerül az utóbbi időben ülni. Korábban HP Elitebook 8470P-t hordtam, némileg más kasztnija van, azzal nem különösebben volt ilyesfajta problémám. Ha összecsukom nem áll el a gép teteje és az alja, illetve minden gumitappancs a helyén van az alján. Ez tudom, hogy nem garis kérdés, a következőek már azok lesznek
- A billentyűzetnek a jobb nyila kopog, ha körülötte megnyomkodom, az egész billentyűzet műanyag kattog. Ha jól tudom, ez ragasztva van, és elengedte a ragasztás. Ezzel ugye foglalkoznak gariban? Ez most független a jobb sarkától a gépháznak
Amiért ez a billentyűzet kérdés, hogy amerikai kiosztású van benne. Mivel nekem naggyából mindegy, milyen a felirat, meg igazából az EU-USA kiosztás is, lehet egyezkedni vajon a Dell-lel, hogy olyat rakjanak bele amilyen épp van?
- Nem egyenes a power gomb. Erre kaptam infót, hogy cserélik gariban, a kérdés inkább az, hogy a jelenlegi háborús, chiphiányos meg hasonlókkal bonyolított helyzetben is megvan-e a régmegszokott rugalmasság a Dell-ben szerviz terén.
- Az utolsó pedig, hogy laza a 3,5 mm-es jack csatlakozó. Ez tényleg apróság, de ha már a többi felmerült, esetleg ezzel is kéne kezdeni valamit. Mekkora munka ez, érdemes bevállalni a cseréjét? Teljesen jól, sztereóban szól, csak kicsit lazának érződik.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz V.Stryker #69757 üzenetére
Nagyon nyomós érv volt külsőre a Dell Lati 5490 mellett számomra a hátul lévő csatlakozók asztalon használva nagyon praktikus, hogy ott van a LAN, táp (jack), egy USB3.0 és a HDMI.
A TouchPad egy érdekes kérdés, Synaptics-ot simán lehet billentyűzetről kezelni, de a Dell-ben lévő Elan nem olyan kényelmes ilyen szempontból.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz #72755712 #69731 üzenetére
Többet jár a hűtő, mint mondjuk tavaly nyáron. Sanszosan akkor csak kifújás lesz, de majd kifaggatom a Dell szervizt, mi ilyenkor a legjobb megoldás. Az biztos, hogy a melegedés egyáltalán nem számottevő, a régi Elitebookomon az volt, ott kellett is a paszta, de az egy más állatfaj, nagyobb, meg már rég nem garis. Ebbe szerintem tényleg csak az elmúlt másfél év pora gyűlt fel, lehet elég lenne neki a sima kifújás, de kompresszorom nincsen, a palackozott (gázos) levegővel meg nem fújok bele így összerakva, azt max akkor vállalnám, ha ki van véve a venti. A power gomb miatt mindenképp kell velük egyeztetnem, mert ma is próbáltam bekapcsolni a gépet, és másodjára vette be a gombnyomást, ezzel azért kezdjenek valamit. Őszintén megmondva az elmúlt évben távoktatás miatt az egyetemen csak az asztalon használtam, nem volt túl sokat kikapcsolva, de most már talán jelenléti lesz, ott fontos, hogy a gomb bírja a napi többszöri nyomkorászást.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Van egy Dell Latitude 5490-em, rajta Pro Support garancia. Ahogy a Google-ön kerestem, csak a Pro Support Plus-ra adott találatokat.
a kérdésem, h a sima Pro Support mit foglal magában? Takarítani kéne a gépet, illetve a bekapcsoló gombja kicsit ferdén áll, így akkor ezzel a kettővel szervizhez fordulnék. Be kell vinni, vagy kijönnek helyszínre? Ha beviszem, lehet úgy, hogy ott megvárom a takarítást? Vagy ez szervizfüggő? Pesti vagyok.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz hhgygy #69407 üzenetére
Köszi! Néztem én is, hogy nem a legnehezebb, de mivel garis még majd' két évig, véletlenül sem akarom ezt elbukni.
#69408Tsebacsi
Köszi
#69409Pyttawrx
Köszi! Elitebook 8470P-t tisztítottam + pasztáztam, de már a 2570P is meghaladja a tudásom (túl kicsi). Így ennek neki sem megyek.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Latitude 5490 venti tisztításában tud segíteni a Dell szerviz? Házilag nem barkácsolnám (garis a gép), random tisztíttatni meg kockázatos
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Van egy Latitude 5490-em, ha a bekapcsoló gomb 10-ből 2-szer nem érzékeli a megnyomást, az garis probléma, vagy csak én nyomom rosszul?
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Vigyorka #66560 üzenetére
Minek küzdesz Kori féle telepítővel? Ez már nem Windows 7, ahol a frissítések miatt csak ilyennel lehet emberi idő alatt telepíteni.
(#66568) coco2
A HDD-s részt tekintve igazad van. Az SSD-kkel meg próbálkozz még, a jelek szerint különösen peches vagy velük
(#66570) Bogyó bá'
Vannak azért még jók, itt is van topik ajánlott modellekkel. A Samsung valóban jó, de a garivesztő írási limitet azért nem szabad elfelejteni... Én már dolgoztam Adata-val, Kingston-nal (a fórumon ajánlott modellek), szerintem az ajánlottak közül szerencse kérdése mi meddig megy, kell backup, aztán akkor a gariidő alatt pár napra kiesik, gariidő után meg 10-ből 3-nál több nem nagyon romlik el azelőtt, hogy a méret miatt kukázódna, és akkor a hárommal még sokat mondtam.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
A milyen notebookot topikban töltsd ki az összefoglalót, itt max annyit lehet így mondani, hogy adott termék jó-e úgy általában, vagy nem. De pl. ha alap felhasználásra kell, full fölösleges plusz hibalehetőség a dedikált VGA.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Egy Dell Latitude E5490 boldog tulajdonosa lettem tegnap. Nagyon tetszik a gép, de felmerült pár kérdésem:
1. A TouchPad-hoz van olyan illesztő és vezérlőprogram ami nem UWP? Nincs áruház a Windows 10-emben, és ha lehet, a továbbiakban is kerülném. Így körülményes eszközkezelővel tiltogatni, csak jobb lenne rá valami app mint a Synaptics-os HP-k esetében.
2. A hangkártya Realtek. Ha fenntvan az illesztője ami felrak egy progit, valami Waves Max nevű, a fülesen át nem tudok normális hangot kinyerni, mindenképp szoftveresen javított, basszusokban gazdag a kijövő jel. A vezérlőpult hang részen nincs javítások / enhancements fül, gondolom azért, mert ennek a Waves Max-ban kéne lenni. Csak hát ott nincs, nekem meg nagyon kéne a normális hang:D
Kicsit más jellegű: Milyen Dell-es szoftvereket érdemes felpakolgatni a gépre? Van ez a Support Assistant, arra szükségem lehet?
Válaszokat előre is köszi!
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Pár napja kérdeztem itt, Dell 7280-asról. Keresgéltem közben, és találtam HD kijelzős 5490-et a HA-en, 140k-ért, van rá 2023-ig gyári garancia. Eredetileg is ilyen gép lett volna, de a hirdetések eddig mind túlmentek a költségkereten, FHD kijelző meg nem kell, épp ezért a felárat sem nagyon tudtam lenyelni érte.
Használt Dell business gép vásárlásánál mire kell figyelni, hogy minden rendben menyjen? Akinek van itt ilyen gépe van valami negatívum? Akadó hang, zajos venti, gyenge billentyűzet, ilyesmire gondolok...
Ha jól rémlik, van egy oldal ahova be tudom írni a sorozatszámot, és az alapján le lehet csekkolni a gépet. Ezt merre találom?
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Dell 7280-ason agyalok. A felhasználási kör böngészés, Office és programozás (Python, PHP szóval lightosabb dolgok) lenne leginkább. Néha kis CPU-igényesebb / memó igényesebb dolgok, de VGA hajtós például kizárt. Sokat hordoznám, esetleg autóban használat is játszana.
Van itt valakinek ilyen gépe? Mennyire tudnátok ajánlani, vagy épp nem ajánlani? Vannak általános problémái? Billentyűzet, hűtés, ventizaj, headset sercegés, ilyesmi...
Háza milyen? Mennyire bírja a strapát, mennyire gyűjti a piszkot?Érdekelne minden vélemény... Köszi!
[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz adika4444 #63795 üzenetére
Hali!
Erre esetleg vlki?
Dell Latitude 5490-es laptopról mik a vélemények? A nagy súly miatt váltás körvonalazódik egy Elitebook 8470P-ről.
Az Elitebookban jelenleg egy I7 3520M processzor dolgozik, aminek nagyon elégedett vagyok a teljesítményével, 8 giga ram dual channelben és egy 120-as SSD fokozza ezt.A kérdés, hogy ilyen konfigról váltásnál mire lehet számítani?
A kinézett konfig I5-8350U, 8 giga ram, 256 GB NvMe SSD.A billentyűzetről mi a vélemény? Mondjuk egy Latitude 6230-hoz képest. Hűtése mennyire zajos? Ha kicsit odapörkölök neki teljesítmény ügyben hogy bírja? Tudom, hogy 15W a TDP, főleg ezért a kérdés, nem járt még nálam 4. generációs U-s procinál újabb gép, így nincs tapasztalatom.
Hangkártyája milyen? Nem pattog a hang fülesben? Ez egy elég kritikus pont számomra...
Ez a coil Whine jelenség mennyire van jelen? Van egy HP Elitebook 8470P-m, az nem ciripel és hasonlók, teljesen csendben duruzsol.Minden érdekelne a gépről, nem igazán akarok vele melléfogni. A speckó alapján tetszik, de jól jönne némi gyakorlati tapasztalat.
Előre is köszi!
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Dell Latitude 5490-es laptopról mik a vélemények? A nagy súly miatt váltás körvonalazódik egy Elitebook 8470P-ről.
Az Elitebookban jelenleg egy I7 3520M processzor dolgozik, aminek nagyon elégedett vagyok a teljesítményével, 8 giga ram dual channelben és egy 120-as SSD fokozza ezt.A kérdés, hogy ilyen konfigról váltásnál mire lehet számítani?
A kinézett konfig I5-8350U, 8 giga ram, 256 GB NvMe SSD.A billentyűzetről mi a vélemény? Mondjuk egy Latitude 6230-hoz képest. Hűtése mennyire zajos? Ha kicsit odapörkölök neki teljesítmény ügyben hogy bírja? Tudom, hogy 15W a TDP, főleg ezért a kérdés, nem járt még nálam 4. generációs U-s procinál újabb gép, így nincs tapasztalatom.
Hangkártyája milyen? Nem pattog a hang fülesben? Ez egy elég kritikus pont számomra...Minden érdekelne a gépről, nem igazán akarok vele melléfogni. A speckó alapján tetszik, de jól jönne némi gyakorlati tapasztalat.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Szia!
A Dell vonatkozó cikkében sajnos nem látok lehetőséget külső eszköz nélküli újratelepítésre, de van egy kimondottan Win10 specifikus cikk.
Bár én a helyedben MCT segítségével raknám újra, a géppel kapott kulcs az UEFI-ben van, első netre kerülés esetén aktivál is. Viszont így különféle gyári Dell szoftverek nem fogják színesíteni a rendszert...üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz allein #59089 üzenetére
Nekem a HP 2570P-m töltője cicergett, egészen sokáig, kb fél napig viseltem el, utána gariztattam.
Megérte, ez már nem sikoltozik...
Úgyhogy maximálisan megértem a panaszos kollégát, tényleg irdatlan idegesítő tud lenni ez a ciripelés...
(#59090)anorche1:
Nincs annak a gépnek egy kicsikét melege?üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Szia! A Milyen notebookot? topicban tudnak segíteni.
A gépből a FHD-s modell TN verzióban volt elérhető itt Mo-n, most kezdenek érkezni az FHD IPS modellek. Sok bolt nem jelzi túl egyértelműen hogy IPS-e az adott kijelző, ezért kérdezz be az említett topikba mert ott vannak pc-boltosok akik képben vannak.[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Krystal_s #57206 üzenetére
Sztem 1 mA lehet. Külső vinyót lazán hajtotta nekem amikor telepítettem. Amúgy egy HP 2570P-n vagyok, ezen már 2015 októbere óta van használgatva az USB3-as külső Wd vinyóm (összerakott, ház + a vinyó), és nincs vele probléma. Szóval szerintem használhatod nyugodtan. Esetleg ha hallod rajta hogy küzd akkor lehet probléma, de ha 5400 fordulatos akkor szerintem közel esélytelen hogy gond legyen vele. Még egy 7200-as is elketyeg nekem egy másik netbook usb3-járól, bár mindig pörgetem, a felpörgéseket nem tudom mennyire szeretné...
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz szabonagyur #56775 üzenetére
Szia!
devmgmt.msc-ben (eszközkezelő) a wi-fi kártyán tulajdonságok, speciális lap és ott engedélyezd a 20/40 MHz-t, néha auto a beállítás neve, a csatornaszélesség alatt van Intel kártyánál. Lehet hogy így viszont lesz ahol nem fog működni, más gyártónál láttam már ebből anomáliát.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz szabonagyur #56768 üzenetére
Újraindult NBD vagy van rá véve kiterjesztett? Mert ez a gép már nem mai csirke, elég rég adták ki és régóta nem forgalmazzák...
Egyébként HP-nál milyen típusokkal volt gond? Mert a 6430 HP-s társa a 8470P-vel nincs ilyen probléma, sőt ahogy én tudom a 8x30P óta biztosan nincs kiugró számú hibázás. Előtte mi volt azt mondjuk nem tudom...üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
-
adika4444
addikt
válasz kistewe #56061 üzenetére
Oda kell rá figyelni, ez mondjuk tény, de 10 méterben sztem van annyi tartalék hogy ide-oda kilenghessen tehát ha beleakadnak akkor se legyen probléma. Ez mondjuk terület függő, na de van hosszabb is amúgy meg sima töltőbe is bele lehet akadni, laptop kijelzőt is megütheti pl ha hátra nyúlna valaki asztal előtt álva, szval sztem ha fel van hívva a környezetben tartózkodók figyelme rá akkor nem veszélyesebb a dolog mint az asztalon hagyott laptop vagy a normál töltés...
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz anorche1 #56050 üzenetére
Ha nem váltogatsz sokat pl termet és van ott áram, akkor vegyél Tesco-ban kb 3000 Huf egy 10 méteres kültéri hosszabbítót, összetekerve bele lehet dobni a hátizsákba (már amennyiben olyat hordasz, a lapos notebook táskába nem hiszem h belemenne) és viszonylag gyorsan is lehet üzembehelyezni meg elrakni.
Nekem van, amikor épp nagyritkán messze a konektor de kell az áram akkor igen csak jó szolgálatot tud tenni...üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz zonusz #55911 üzenetére
Hali!
XPS-t passzolom, a Latitude 7-es sorozattal általában nincs probléma de amelyiket kinézted az annyira új hogy itt még nincs sztem vele tapasztalat. Javasolnám hogy a Milyen notebookot topikban töltsd ki a kérdéssort mert ha egy 4 magos QM proci van véletlenül a 60P-ben akkor igen csak meglepődhetsz az említett gépekben lévő 15W-os energiatakarékos darabokon.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
-
adika4444
addikt
-
adika4444
addikt
válasz szőr Artúr #54742 üzenetére
HP Probook 430, 440, 450, 640, 650 darabokat nézted? Dell az nálam se tűnik mostanság a legjobbnak, viszont a HP-nak mostanság van néhány - szerintem - igen jó gépe. Fuji is ok, csak hát abból az itt említett csúnyán szaladva fut kifelé...
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Magnum_ #54261 üzenetére
Hasznos tud lenni ha a gép oldalán figyel... Nekem most gyári 2x3.0+gyári 1x2.0&esata kombó+2xUSB3.0 EC=5 USB, amiből 4 darab 3.0-ás és hozza is a sebességet. Nekem egy Renesas nevezetű darab van a gépben 34mm-es. Sajnos lazácska picit, tehát könnyen kijön és könnyű is beledugni az eszközöket, de ezt leszámítva betonstabil a kapcsolat, olyan mint ha beépített usb-t használnék...
Ja és még valami. Egy rettenet a driverezése. Illetve a megtalálása, mert ha a hw-azonosítót írom a Google-be ilyen hülye exe-s telepítőket adott amikről meg ki tudja mit rak fel. Pár hónapja rábukkantam egy olyanra amibben az inf fájlok benne voltak, úgyhogy azóta eszközkezelőből telepítek. Ha valakinek kell mert nem találja a drivereket akkor írjatok, mert feltöltöm. Most csak azért nem rakom fel, mert úgy is letörlöm vagy letörlődik tárhelytől függően mire szükség lesz rá...üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Magnum_ #54258 üzenetére
Én már láttam LAN kártyát bele, talán mint ha SATA csatlakozó is rémlene, de ebben nem vagyok biztos...
Keress rá árukeresőn expresscard-ra, ott láthatod miket ajánlanak...
Én hangkártyának örülnék, ez a kombós aljzatos dolog mellett jó volna egy ec amibe mehetne a füles+mikrofon, mert így ec-be vagy másik USB-be kell raknom egy külső hangkártyát ha a fülesem mikrofonját használnám...üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz szabonagyur #54216 üzenetére
Köszi! Azért voltam bizonytalan mert HP 2570P-nél a dokk nem tudja tölteni a gépet. De akkor ezek szerint a Dell-re ez nem jellemző, ez jó hír
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Egy dokkoló kompatibilis a Dell 6230-cal? Tudja tölteni a gépet vagy külön kell a gépet árammal ellátni?
Köszi!üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz pethYeti #52961 üzenetére
Hali!
Vezérlőpult hang fülön bedugás után nézd meg nincs-e tiltva, sajnos ratyi Sony laptopnál volt már hozzá szerencsém...
Egyébként ha Win-ben akár csak pár percig is megy driver visszaállás után, akkor a szerviz nem fog tudni vele mit kezdeni sztem...
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz vottokar #52889 üzenetére
Szia!
Kapj le egy Win10 ISO-t vhonnan azonos kiadást mint ami a gépeden van, ha Pro akkor Pro-t, nyelv és bit mind1. Én ha 10Pro-d van akkor 10Pro Hu 64bitet töltenék.
eztán ezt rakd fel pendrive-ról, és vagy beaktiválja magát, vagy kéri a kulcsot. A kulcsot Aida64-gyel például ki tudod olvasni.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Bluesummers #52499 üzenetére
Hali, kérdezd meg alfa156-ot hogy hátha tudsz venni Laptopsystemben.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Bluesummers #52494 üzenetére
Hali!
Miért nem keresed meg vmelyik Dell szervizt, v viszonteladót, esetleg a Dell-t (ha van elérhetőségük)?
Sztem biztos tudsz venni valamelyiktől...üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
-
adika4444
addikt
válasz Miertvansote #52431 üzenetére
Hát pont az utángyártottat tiltja le. Vegyél egy gyárit, azzal nem lesz gond ha az utángyártott még nem vágta tönkre az alaplapot, bár sztem azért csipog mert nem engedi a töltőnek a működést tehát elvileg nem tett kárt.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz adika4444 #52332 üzenetére
Megoldva!
A rendszereszközöknél a PCIBusz-ra kellett ráengedni az Intel USB3 mappáját, és utána újraindítást követően jó lett. Egy HP laptopon is ez volt a gond, rajta is megoldotta. Így még ilyen helper csoda sincs a gépen, ami észrevételem szerint picit fogja bootnál...
szerk:
Ha a Dell touchPad-nak csak az illesztőjét rakom fel de azt a programocskát kihagyom akkor fog menni az FN+F5-ös tapipad kiakpcsolósdi?
szerk2:
Ha bezárom a Delltouchpad-et akkor nem megy az FN+F5, úgyhogy ez mindenképp szükséges.[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akvarisztika
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- TCL LCD és LED TV-k
- Futás, futópályák
- Linux kezdőknek
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- XPEnology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Keresek, vennék Dell E5550-hoz magyar világítós billentyűzetet, esetleg matricázhatót is (Í)
- Laptop VÁSÁR:Igényes-7.Genes-Core i7-ThinkPad T470s-2 akkus-8GB DDR4-256G SSD-14"FHD,IPS-Világitós B
- Dell Precision 7530/15.6"4K/i7-8850H/32GB DDR4/1TB SSD/4GB Nvidia P1000/Magyar billentyűzet!
- Dell Inspiron 8.gen I5 + Radeon 530 2GB VGA
- HP ProBook 640G5 Core i5 8.gen notebook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest