Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• adika4444

addikt

Sziasztok!

Új laptop keresésében vagyok, a mostani Latitude 5490-et vérfrissíteném:D

Amit néztem Lenovo ThinkPad 14 sorozat + a Lati 5-ös sorozat (a mostani miatt), illetve a 7-es.
    5-ösből az 5420--5430, 7-esből pedig a 7420-7430 típusokat néztem.

Amire kellene:
    Alapvetően DevOps, webfejlesztés és hálózatkezelés (remote) célokra használom, tehát rengeteget és annál is egy kicsit többet gépelek. Ha van rá módom, külső billentyűzettel teszem, USB-vel csatlakoztatva, de előfordul, hogy erre nincs lehetőség:D.
    A mostani 5490-et nagyon szeretem, egy dolgot leszámítva. A ventillátora kicsit zajos. Ki van takarítva, amióta megvan a gép, ilyen, csak HP Elitebook-ról jöttem még IvyBridge CPU-val, így ahhoz képest ez is egy csoda, de már nagyon megszoktam és el tudnám viselni, ha halkabb lenne és kevesebbet pörögne:D
    Ami miatt a 7-es sorozat felé hajlok, az a strapabíróbb ház, magasabb kategória. Ami miatt viszont az 5-ös felé, hogy van rajta gigabites LAN port, nekem ez létfontosságú, ugyanis amikor tehetem, kábelen netezek. A 7-esbe persze lehetne dugni TypeC átalakítót, de az USB C portokról elég sok rémtörténetet hallok, hogy az ilyen giga LAN-os napi dugdosástól szereti megadni magát.

A gép 99%-ban íróasztalon lenne használva. A hordozás mindig összecsukva, párnázott hátizsákban történik, ez viszont van, hogy hetente akár mindennapos, tehát a nyitás-csukást bírnia kéne jól. ráadásul jórészt villamoson, buszon hordom, tehát megesik, hogy meg-meglökik a táskám, de eddig nem volt ebből sem gondom. Az 5490-ről hallottam legendákat, hogy szeret repedni a műanyag, engem ez eddig elkerült. Az egyetlen idegesítő hiba ami kijött, hogy a billentyűzet keretének jobb alsó sarka enyhén kattog (mint ha fel lenne jőve kicsit), de mivel ez idővel jött ki, legariztatom, úgy is van rá NBD Pro Support.
    Ölben, ágyban sosem használom, a hűtést tehát nem akadályozom. Az Elitebook 8470P felülről szívó hűtése nyilván egy álom marad, alulról levegőzve nem reszkíroznám, hogy eltakarom.

A fő kérdéseim: Mi szól felhasználói és szervizes szemszögből az 5-ös illetve a 7-es sorozat mellett? Milyen a hűtésük, strapabírásuk, billentyűzetük, csatlakozók minősége?
    Ami a Lenovo TP-vel szemben nagyon erre húz, az a garanciális szolgáltatás. Ezt az 5490-et használtan vettem EU-s országból, így honosítatlan az NBD garim rá, de így is elképesztő amit a C Szerviz kiszállásos garancia keretein belül nyújt. Ez nyilván együtt a technikusok és a DELL érdeme, de tényleg lenyűgöző az a hozzáállás amit telefonban és személyesen tapasztaltam, tényleg egy apró negatívumot nem tudok mondani.
    Ha használtan veszem, mire kell figyelni? Az 5490-nel jó üzletet csináltam, ház, csavarok rendben voltak, a honosítás mondjuk elmaradt, de nem volt még belőle gondom (remélem, nem is lesz). Vásárlás előtt elkértem a service tag-et az eladótól, csekkoltam, minden OK volt.
    Ha újonnan veszem, van valami ajánlott bolt, esetleg valami nagyon ajánlott, vagy kerülendő időszak? Cél lenne nyáron a csere, de ha annyival jobban megéri ősszel, akkor megoldom.

Köszi előre is!

üdv, adika4444

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés