Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrael
senior tag
válasz Protezis #112 üzenetére
csak a png-vel van ilyen gondja, vagy minden atlatszo kepet rosszul kezel?
amugy mar megoldottam, mert a kepek teljes meretet kitoltottem szurkevel, de azert jo lett volna, ha megy igy is.
css-sel meg lehet azt oldani, hogy egy tablazatot kozepre igazitsak?
html-ben <table align=''center'' es kesz is, de css-ben csak text-align-t, meg vertical-align-ot talaltam.
Ezek meg ha jol lattam, akkor a tablazatban talalhato szoveg elhelyezkedeset igazitjak, nem maganak a tablazatnak.
Tyrael -
Gulliver
tag
válasz Protezis #108 üzenetére
Detto igazad van. Viszont még mindig nem tökéletes a dolog. Nézd meg a frissített linket. Most pontosan meghatároztam a ''right'' div leftjét, azaz 200px-re tettem azt a main divhez viszonyítva, viszont az eredmény: 200px -re a left divtől. Próbáltam a 0; -t is és akkor megint jó a layout viszont a link meg megint nem működik???
Egyszer akkor is CSS prof leszek!Big and small in one time...
-
faster
nagyúr
A Verdana a Microsofté, de pl. az Arial eléggé elterjedt, ahogy a Times is. A monospace típusok pedig akkor jók, ha a fix szélesség valami okból szükséges, pl. programsorokat akarsz megjeleníteni, egyébként a szemnek nem olyan kellemes, mint mondjuk egy Garamond vagy akár a Times.
[Szerkesztve] -
Rici
tag
Az egyik módszer az, hogy a betűtípus helyett általános nevet adsz meg, amik ''elvileg'' minden platformon egy bizonyos jellegű betűtípust kéne, hogy takarjanak. A főbb általános nevek:
serif: Talpas betűtípus (pl. Times New Roman)
sans-serif: Talp nélküli betűtípus (pl. Arial)
monospace: azonos karakterszélességű font (pl. Courier New)
Még vannak módszerek, hogy tetszőleges betűtípus letöltésére és megjelenítésére beszéld rá a böngészőt, de ez eléggé platformspecifikus, van egy módszer amit az IE támogat, meg van egy, amit a leáldozott dicsőségű Netscape támogatott. Ilyet használva épp a platformfüggetlenséget vesztenéd el.
Úgyhogy marad a serif vagy a sans-serif. Ezek szerintem meglepően jól használhatók, arra amúgy sem szabad számítani, hogy pixelre ugyanolyan méretű lesz a megjelenő font, mert pl. csak Windows alatt, ha a ClearType betűsimítást bekapcsolod, máris megváltozhat a fontok szélessége. -
GDA
csendes tag
akkor most majd 2 topikot kell néznie annak, akit érdekel a téma
Szerintem ez az egy bőven elég.
Egyébknét is a többi hasonló topikokban egy idő után megjelennek azok az egyének, akik láttak már egy frontpédzset, aztán osztják az észt ezerrel.
Ha valakit érdekel valami ,akkor ide is tud írni. -
faster
nagyúr
Bár mondtam, hogy munkám során találkozok a hibákkal, egy többoldalas honlapnál pedig jobb megoldás css fájl használata, de ok, meggyőztél.
Egy fenéket, nagy honlapnál használd csak a szeparált CSS fájlt, csak az itteni példáidnál egyszerűbb megnézni a forrást egy ctrl-U-val Firefox alatt, és egyből látni az egészet, ha a html-ben a style def. is benne van. -
GDA
csendes tag
igen, én is találkoztam már szarságokkal, pl padding problémák, amik az IE hibás box modellje miatt van, stb aztán van,h a böngésző renderelési módjától függően egy xhtml 1.0 transitional-nál szarul jelenik meg, strict-ben viszont jól, de csak ie-nél, vagy fordítva, stb stb.
ki kell alakítani azt a pár megbízhatóan működő template-et, amire a későbbi munkádban építhetsz. -
GDA
csendes tag
mindegy olvass el egy css dokumentációt és érteni fogsz mindent. vagy keress rá a neten ''css hacks''-re, rengeteg jobbnál jobb leírást találsz. Lényegében minden infó elérhető a neten.
Esetleg szerezz be 1-2 külföldi könyvet, nekem megvan pl a CSS Cookbook az O'Reilly-től.
ha már megtörtént, akkor ezer bocs -
GDA
csendes tag
tehát a pozícionálás:
adott egy div (container), benne egy másik (content). A container-t relative-ra állítod, a conten-et pedig absolute-ra. Így a centent-et pixelre pontosan beállíthatod, a container-en belül. Tehát mindig a container-hez képest lesz abszolút helyen. Pofonegyszerű. -
Protezis
őstag
1. Hiba megoldása:
Valószínűleg az absolute pozicionált elemek elhelyezkedése az őket tartalmazó divtől függ, attól nem, hogy van -e előttük valami. Lehet ez a szabvány, de számomra nem logikus. Na mindegy. (valaki megerősíthetne/cáfolhatna)
A megoldás itt látható: Bővebben: link
A css fájlban is történt változás!
3. Hiba
Azonban ha egy absolute pozicionált képet rakok egy divbe, amiben a szöveg középre van igazítva, akkor Firefox az igazításról nem vesz tudomást, az IE viszont igen, így a div közepéhez igazítja a képet. Bővebben: link
Ezért is folyamodtam a fenti megoldáshoz. -
Forest_roby
őstag
-
Forest_roby
őstag
tudom, hogy van, de akarod hogy belinkeljek ide egykét js-es kérdést a html-es topicból?
Van választék bőven.
ui.:
''A JS-es kérdéseket is főleg a html-es topic-ban teszik fel, úgyhogy''
Ezt úgy értettem, hogy vszínűleg a css -es kérdéseket is a html -es topicban fogják feltenni, mert az emberek lusták keresni, vagy nem is tudják, hogy az a kérdés css-es!!!
[Szerkesztve]-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asszociációs játék. :)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- BMW topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla