-
GAMEPOD.hu
Ide várunk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
Nem minden szerver proci péklapát méretű, illetve használnak desktop procikat is ilyen célra. Az intel degradációs botránya pont hogy szerver üzemeltetőknél bukott ki. (Létezik olyan workload, ahova magas ipc kell, oda a desktop chipek ideálisak.)
Méretre ez ránézésre 4u magas, ami viszonylag nagynak számít. Ennél nagyobb hűtő azért ritkának számít.
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz vezeralmos2 #763 üzenetére
Eddig sem akartam itthonra szerverhez való hűtőt, ezután még annyira se akarok
-
cucka
addikt
válasz vezeralmos2 #742 üzenetére
Az ilyen rögzítőfüles hűtőknél a legfontosabb szempont, hogy nem szabad ilyet vásárolni.
-
cucka
addikt
Háát, én nem próbáltam még ezt az Endorfy hűtőt, de így fényképről nem túl bizalomgerjesztő.
Ha lecseréled a gyári hűtőt, akkor érdemes olyat venni, ami tényleg jobb . [link] ez 2-3 ezer forinttal drágább, viszont minőségben más dimenzió.Vagy ha nincs már akciós áron a thermalright akkor esetleg egy ilyen [link]
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Proci az egy 9700x, és a hűtő egy Deepcool AK500. Azért vettem ezt, mert jól néz ki és volt belőle fehér színű . Amúgy jól hűt, de kell állítani a görbéken, nagy fordulaton elég hangos.
A ház egy Lian Li mini air. Ház topikban nagyon ajánlgatták, eddig nagyon tetszik, igényes cucc jó szellőzéssel, és befér minden, mégsem olyan böszme nagy, mint amik most divatosak.
A házhoz adnak gyárilag előre 2 140-es ventit, hátra meg egy 120-ast (pwm-esek). Én pont ma cseréltem őket Arctic P14-re és P12-re, mert világítósat akartam . A gyári ventik se rosszak, de ezek az arctic-ok halkabbak.
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Szerintem cserélj házat, azzal nyernéd messze a legtöbbet.
Ha jól látom, ez az old school hangszigetelt házad van, nulla légáramlattal. Hiába hajtod a ventillátort, annyit érsz vele, hogy gyorsabban keringteted a házban felgyűlt meleg levegőt.
Az ilyen házak arra jók, hogy kis fogyasztású hardveren tudsz internetezni meg videót nézni úgy, hogy kvázi hangaltan a rendszer. Meg jól leszigeteli a hdd-k hangját.
De hogy csutkán hajtsd a 12 magot, és még hűvös is legyen, és még halk is úgy hogy zárt házban van minden, na az nem fog menni.
Én most mértem a saját 9700x-emet, mesh ház, csutkán hajtva 800rpm-ig engedem a ventiket (de így sem zajos), és 60 fok fölé nem megy. Szóval ha zavarnak a magas hőmérsékletek, az új ryzen széria tetszeni fog.
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz vezeralmos2 #679 üzenetére
Műanyag pöckös lefogató, 3 pines ventillátor, AM3-nál újabbat nem támogat, stb.
Én ezért biztos nem adnék pénzt. -
cucka
addikt
intelnél elvileg lga1151 és lga1200 esetében ugyanott vannak a lyukak, technikailag passzolnia kell rá a régi hűtőnek. lga1700-nál máshol vannak a lyukak.
amd am4-nél a proci foglalat hátlapját le tudod venni, am5 foglalatnál a hátlap fixen rajta van az alaplapon.
ha az am4-es hűtő olyan, hogy nem kell hátlapot cserélni hozzá, akkor működhet am5-el is. elvileg.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
A procihűtőn a ventillátorok általában nem mennek 100%-on. Ha a nagyobb ventillátor kényelmesen le tudja hűteni a procit, akkor a kissebb is le fogja tudni, viszont szinte biztos, hogy nagyobb fordulat kell majd neki, tehát hangosabb lesz.
A cfm érték annyit jelent, hogy hány liter levegőt képes megmozgatni a hűtő percenként.
A másik fontos szám a légnyomás. Mert egy ilyen mini pc-ben fontos, hogy a venti képes-e a lamellák, az alaplap alkatrészei meg a kábelek között felgyülemlett meleg levegőt elmozgatni.Ha 54 milliméter a max hűtő magasság, akkor jó esélyed van rá, hogy az 55mm-es hűtő be fog férni. Ezeknél a számoknál mindig van egy nagyon apró, fél-1 mm-es játéktér.
De ha még nem vetted meg a hűtőt, talán érdemes keresni valami mást, ami tuti befér. -
cucka
addikt
165mm hűtő befér, szóval ott nem lesz gond.
Mondjuk 1-2 hónapig még nem aktuális csere, még össze kell raknom rá a pénzt. De így messziről nézve kb. egy Deepcool AK500 hűtési teljesítménye szerintem elég lesz. Prociból 7700x-et néztem, esetleg olcsóbban 7600x, ezek bőven 100w alatt fogyasztanak játék meg internetezés alatt (inkább ilyen 50-80w között a reális), szóval erre ez a hűtés papíron elég kéne legyen.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Kinézett hardver még nincs, ami biztos, hogy ez a ház tetszik a legjobban, és van egy fehér geforce 4070-em, ezek köré fogok valamit kitalálni, valószínűleg AM5 platformra és középkategóriás procival, cél az energiahatékonyság, hogy lehetőleg ne okádja magából a meleget a számítógép, van fűtés a szobában köszi.
Léghűtésből talán valami Deepcool (ak 500 jónak tűnik, ak620 lehet már overkill) vagy TR Peerless Assasin, a lényeg, hogy fehér legyen .
Top flow ventillátorból nincs nagy választék, a Be Quiet-nek van egy értelmes terméke. Noctua jó lenne, de annyi pénzt nem adok hűtésre.A terv, hogy legyen valami diszkrét hangulatvilágítás a házban, az ezer színben pompázó rgb karácsonyfa kinézet annyira nem jön be. Szóval lehet, csak a felső helyre fog rgb ventillátor kerülni, alulra meg sima.
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Igen sajnos a VGA szinte teljesen lefedné az alsó ventillátorokat.
Ez Matx, és az a baj, hogy nagyon bejön a kinézete a hajlított üveggel, plusz pont jó méret, nem ez a manapság divatos szekrény méretű ház.Teszt erről nagyon nincs, más hasonló ház sincs, ami ekkora lenne. A lian li o11 mini az annyira mini, hogy 10 centivel nagyobb minden irányban.
Az a baj hogy az interneten mindenki AIO-t használ, főleg az ilyen dizájnos házakhoz, a tököm televan vele. Minden AIO, meg vagy itx, amibe úgy kell beorigamizni az utolsó ventillátor kábelt is, vagy a másik véglet ilyen 80 literes böszme házakkal, amiben annyi a légköbméter, hogy kb. mindegy hova milyen hűtőt teszel.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Sziasztok! Csak elméleti szinten felmerült egy kérdésem.
Szeretnék pár hónapon belül gépet cserélni, és csomó olyan házat látok, amiben a légáramlás iránya úgy van kitalálva, hogy lent beszívjuk a levegőt, fent kifújjuk. Például Jonsbo TK1, ami nekem nagyon tetszene.Viszont egy ilyen házba milyen léghűtés ajánlott? Egy hagyományos előlről hátra légáramlat esetén egyértelmű, hogy egy torony hűtő optimális. Na de itt?
Torony hűtő? Esetleg torony de megfordítva, hogy hátulról szívjon? Vagy top flow? Vagy engedjem el, mert ez csak AIO-val működik hatékonyan?Nyilván egy ilyen 2-300 wattos tuningolt procinál felejtős a téma, de nálam nem ez a cél, szóval energiahatékony középkategóriás procikról lenne szó, mittomén, valami 65-105 wattos ryzen eco mode-ban vagy ilyesmi.