Hirdetés
- PlayStation 5
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. - StalkerSoup és Narodnaya Solyanka
- EAFC 25
- Előrendelői előzetesen a WUCHANG: Fallen Feathers
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Last Epoch
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Xbox Series X|S
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prosectura2
tag
Rise and Fall kiegészítő - hogy a pitébe tudom megnézni, hogy egy adott korszakban mit választottam ki a listáról, ami ugye aszerint változik, hogy dark, normal vagy golden age-ben vagyok éppen. Jó lenne, ha meg tudnám nézni, mondjuk 3 nap múlva folytatom a mentett játékot, halvány fogalmam sincs, mit választottam, és így nem tudom hatékonyan kihasználni a bónuszát.
-
Prosectura2
tag
Ha kiválasztod a Religion nézetet (vagy egy vallási egység az éppen aktív), minden város neve alatt van egy kis sárga lefelé mutató nyíl (de tényleg pici). Ha arra sikerül böknöd, lenyílik a panel, és megmutatja, az adott városban melyik vallásnak hány követője van és mekkora az egyes vallásokhoz tartozó "nyomás".
-
Prosectura2
tag
válasz
#75376384 #264 üzenetére
Igen, azt én is utálom, hogy annak a biztos tudatában, hogy ha megtámadom őket, úgyis utálni fog mindenki, mert hogy háborús uszító vagyok, a pöcsnyi kis birodalmak is lazán nemet mondanak.
Ha pedig bug: végre sikerült megalapítanom a vallásomat, elkezdtem terjeszteni a városaimban, de volt olyan, amit már a szomszéd megtérített a saját vallására. Na adjunk neki, apostolt odaküld, inkvizíciót indít. Erre a saját vallásom 1-2 követőjét tüntette el...
Gondolkodtam, csak diplomáciában mennyi mindent lehetne még fejleszteni - segítség kérése másoktól háború esetén, zsoldosok felfogadása, komolyabb diplomáciai következmények kicsikarása - kereskedelmi bojkott pl., aminek a megszegése következményekkel járna. Ebből a szempontból mondjuk hiányzik az ENSZ, ott voltak jó dolgok, csak sajnos mindig mindenki magára szavazott.
-
Prosectura2
tag
válasz
#75376384 #254 üzenetére
Persze az se mindegy, milyen nehézségi szinten játszol - illetve ahogy látom a kongói civ leírásánál, majd az archaeological museum lesz, ahol nagy bónuszt kapsz - nem tudom, tartasz-e már ott. És az szar, hogy nagy bónuszt kapsz az archaeological museum után, de a plusz great person pontok után kapott sok great artistal nem tudsz mit kezdeni, mert vagy art vagy archaeological museum...
-
Prosectura2
tag
válasz
#75376384 #252 üzenetére
Lássuk csak.
A többi civilizáció szívesebben támad meg, ha nem elég nagy a hadsereged, vagy gyakran hagyod védtelenül a városaidat. Ami még fontos lehet, hogy ismerd meg az ellenfeleid ún. "Leader Agenda"-ját, páldául van olyan, akinek pont az a szívfájdalma, ha a Great Leadereket lenyúlod előlük. Nekem például volt olyan, hogy kontinens mapon megalapítottam a fővárosomat - és pont egy másik kontinensre került, mint a szomszéd britek, akinek a vezetőjének az nem tetszik, ha egy másik civilizáció fővárosa másik kontinensen van, nem is lettünk jóban.Amit írsz, az részben összefügg, de csak részben.
Gondolom arra gondolsz, hogy a great personok által létrehozott festmények/könyvek//zeneművek által termelt kultúra pontok ellenére sem vezetsz. Én azt mondom, a legfontosabb, hogy minél több kulturális épületed (theater district és épületei) legyen, az több pontot hoz. És mellesleg akkor fel is tudod használni a művészeket is. Kultúra pontokat tudsz szerezni bizonyos world wonderek megépítésével is. És fontos, hogy használd ki a vezetőd különleges képességét is, ha az segít ebben. És persze érdemes arra victory-ra rámenni, amelyik fekszik a civilizációdnak. Németekkel pl. nem érdemes kulturális győzelemre célozni, mert hátrányban leszel más civekkel szemben. Persze ha vágyod a kihívást, megteheted :-)
A great personok megszerzéséhez nem kellenek a kultúra pontok, ahhoz a különféle great person pontokat kell termelni. -
Prosectura2
tag
válasz
#75376384 #250 üzenetére
A kulturális győzelem ugye akkor teljesül, ha az adott civilizációba több külföldi turista érkezik, mint ahány belföldi turistája van az összes többi civilizációnak együttvéve.
Van tehát 8 civilizáció, az egyikbe 342 turista érkezik más országokból, a többi 7 civilizációnak pedig összesen max. 341 belföldi turistája van - vége a játéknak.
Ahhoz, hogy egy másik civilizációt megakadályozz ennek elérésében, növelned kell a saját, belső turistáidnak a számát, ehhez pedig kultúra pontokat kell szerezned. Nagyjából több kultúra pontot kell szerezned körönként, mint annak, aki meg akarsz akadályozni a kulturális győzelemben. Kicsit árnyalja a képet, hogy azután is lehet kapni kultúra pontokat, ha sikerül inspirálnod valamely civic-et, de szerintem ez nem jelentős, habár nem tudom a pontos mértékét ennek.Részletesen (és angolul) itt találsz egy leírást:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 4 500GB + 10 Lemez
- Eladó Új Steam Deck 512GB, 2 év jótállásal
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ThinkPad T14 Gen2 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 PRO 5650U 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest