Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
opeter70
senior tag
válasz
katt777 #22576 üzenetére
A most kapható házimozi erősítőknek már mindnek van HDMI be és kimenete.
Én is ilyet szeretnék venni mostanában, ha összejön rá a pénz.
Ezeknek általában van 3-4 HDMI bemenete és 1 db kimenete.
A kimenetből értelem szerűen a monitorba megy a HDMI kábel, a bemenetekre pedig többféle "eszközt" csatlakoztathatsz, pl. BD/DVD lejátszó, media player, PC, stb...De ha ha olcsóbban akarod megúszni, akkor használtan vehetsz olyan erősítőt is, amelynek csak optikai, vagy digitális koax bemenete van. Én is ilyet használok most.
(Apropó: Nem érdekel egy Yamaha RXV-396 RDS jó áron?)
Ilyenkor a HDMI-n csak a kép megy, a hang pedig az alaplapi (vagy dedikált) hangkártya digitális (SPDIF) kimenetén. -
opeter70
senior tag
válasz
katt777 #22574 üzenetére
Nálam olyan opciók vannak, hogy Letiltott eszközök megjelenítése és Leválasztott eszközök megjelenítése.
Erre gondoltál? Ezek engedélyezve vannak.
Ha nincs bedugva a HDMI kábel, akkor is ott van a HD-s lehetőség, igaz, hogy nem ilyen sok, mint nálad.
(Neked valószínű, hogy azért van 6 példányban, mert ennyi megjelenítőt támogat a videokártyád. Az enyém azt hiszem, csak 1-et.)A gondom csak az (volt) amint be van dugva a tv-be a HDMI kábel, csak 2 csatornás hangszóró konfigurációt enged kiválasztani.
De amint ezt InfiniteReality kolléga kifejtette, A HDMI két végén lévő eszköz "beszélget".
Tehát ha érzékeli, hogy a tv-mben sztereo hagszórók vannak, ezért csak ezt az opciót engedi kiválasztani.
Sajnos ezt letesztelni egyelőre nem áll módomban, mert még nincs meg a HDMI-s erősítőm, de hiszek neki.Majd ha meglesz az erősítő és akkor is csak sztereo lesz a HDMI, akkor majd megnt jövök panaszkodni.
(Remélem nem így lesz) -
opeter70
senior tag
Jelenleg TV-re van rákötve.
Azzal én is tisztában vagyok, hogy a sztereo TV-re nem fog kimenni az 5.1-es jel, de azt nem tudtam, hogy érzékeli azt is, hogy milyen "eszköz" van a kábel másik végén.
Hamarosan házimozi erősítőre fogom rákötni, amelynek beszerzése folymatban van, csak attól féltem, hogy ez akkor is így marad majd. Ezért volt az aggodalmam.Tehát, ha jól értem, akkor ha csatlakoztatva lesz egy többcsatornás erősítő bemenetére, akkor azt érzékelni fogja és ki tudom választani az 5.1-et, vagy 7.1-et. Jól gondolom?
És akkor a "Kódolt formátomok"-nál is meg fog jelenni a DTS, DTS-HD és "társai"? -
opeter70
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:
Van egy ASUS Radeon 6450-es videokártyám, amit egy HTPC-ben használok (használnék).
A problémám az, hogy a HDMI kimenet csak 2 csatornás sztereo módban működik.
Nincs lehetőségem 5.1, vagy 7.1 kiválasztására.Valamint az is érdekes, hogy a "Kódolt formátumok"-nál csak a Dolby Digital jelenik meg, a DTS, DTS-HD és Dolby True HD nem.
Tudna valaki segíteni ebben? Hogy tudnám elérni, hogy legalább 5.1 csatornás legyen a kimenet és a DTS kódolást is tudja?
A drivert már többször le- és újrainstalláltam, de semmi változás.A választ előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd