Hirdetés

Aktív témák

• BigBadPlaYeR

senior tag

válasz Zsadi #2160 üzenetére

Borzalamsan rosszul látod a kérdést. A CoD2 nagyon is optimalizálva van. Az más kérdés milyen szempontból. Nekem a demó 1280x1024-ben, DX9-en, majdnem full graffon tökéletesen ment single-ben. Gyanús is volt az én gépemhez képest (adataimnál meg lehet nézni). És nem is tévedtem. Most úgy multizok, hogy 800x600, DX7, minden minimumon vagy kikapcsolva. Így általában nem megy 50 FPS alá.

Tanulság: A játékokat igenis optimalizálják, csak nem nekünk. Hanem az amcsi és brit tömött tárcájúaknak, akik megvehetik mindig a legújabb cuccokat.

Példa: magyar ''házifejlesztőcsapat'' (3 fő): FPS játék. graffja mint a HalfLife2-nek, gépigénye mint a HalfLife1-nek. Nem azért mennek rosszul a játékok, mert gyenge a gépünk.

Hanem mert:
    1. #@>{÷×`^ˇ -ul vannak megírva.
    2. Alapból jóval gyengébb teljesítményű gépeken is elfutna (pl. amiket a pc-s újságoknál láttok értékeket minimumra, azokon már fut mindegyik optimalizálás elött), csak úgy optimalizálják őket, hogy Ati-n vagy nVidia-n jobban fusson meg elfutna szépen 2000-es procival, csak úgy vanank vele, hogy tegyük inkább 3000-erre. Bőven elég lenne neki 512MB ram, de inkább optimalizáljuk 1GB-ra. Az úgyis van mindenkinek ma már elvégre. Szal iylen és hasonló gondolatok mozgatják a játékfejlesztőket. Nem is ebszélve a kiadókról, akik mindenféle titkos szerződést kötnek a legkülönbözőbb hardwarefejlesztőkkel.

És ez nem csak a CoD2. Minden játék. Sajnos ez erről szól.

Najó, abbahagyom mert lassan valami összeesküvéselmélet bontakozik ki a dologból :D

[Szerkesztve]

Aktív témák