Új hozzászólás Aktív témák
-
MurdR
veterán
válasz
Melack #51857 üzenetére
Az állomásnál a Sarok vendéglőt hanyagoljátok.
Hárman bementünk és rendeltünk. Asszonyomnak meg havernak kihozták a kajájukat, és mire az enyémet kihozták, be is fejezték. Erre elém raknak egy szénné égett hekket, meg szintén elszenesített steak krumplit (hasábot rendeltem, mindegy.)
Mondtam, hogy hát köszi, ezt vidd vissza, és hozz egy panaszkönyvet.
Bunkó módon kiküldenek egy 10éves felszolgálógyereket, hogy ''sziasztokénvagyok a tulaj, miben segíthetek''. (-azzal hogy eltakarodsz innen..) A konyhán is visszaugatott a tulaj vagy vezető vagy mittoménki.
Akkor kapott észhez a vén k.csg. amikor felvázoltam neki, hogy a panaszkönyvet meg fogom etetni vele, ha nem kezd el normális hangnemben beszélni.
Áh, parádés volt. Parádés.[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Melack #51698 üzenetére
hát ez a kérdés most szó szerint arról szól, hogy mennyit ér a becsületed.
ne értsd félre, nem török pálcát feletted, de én biztos azt mondanám, hogy inkább megveszem azt a fránya emelőt, mint hogy szórakozzak, hogy mégsem kell.
vagy még inkább tényleg szereznék egyet kölcsön.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz
Melack #51671 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy fiatal még pcgamer01 a házasodáshoz.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Melack #51547 üzenetére
nézd, ebben nem (sem) fogom megmondani a frankót, mert nem vagyok terméktervező, sem ceo, sem senki, csak egy mezei user, de fogtam már pár telefont kézben, és látom, figyelem az utcán a többieket is.
úgy vélem, ezek 4,5+-os péklapátok egy átlag emberi kézhez nagyok. akinek hosszú ujjai vannak, vagy lapát keze, annak nem probléma, de tapasztalom és látom, hogy a legtöbb ember az ekkora telefonokkal nem boldogul könnyen. az egy dolog, hogy átlósan nem éri el a bal felső sarkot, de egy felvételhez is annyira át kell nyúlni a kijelzőn, hogy a telefont már nem tudja stabilan fogni egész kicsúszik a tartó ujjai szélére a pereme, elég lenne egy lökés és repülne a készülék. értesítési sáv ugyanez, nehéz lehúzni.
emellett nyomja a zsebet, gyászkeretet hagy a szöveten, a tepsilap eszi az akksit, stb.
én ebben inkább látok tömegpszichózist, mint praktikumot, a nagyobb mindig jobb, ezt sulykolják, ezt hitetik el mindenkivel, igényt generálnak mesterségesen.
persze ezzel nem ítélek el senkit, akinek ilyen a gusztusa, nem török pálcát senki fölött, de úgy gondolom, hogy bőven-bőven kevesebb embernek van ezekre a tepsikre jól megfogalmazott körülhatárolt igénye, mint ahányan ilyet használnak divatból vagy kényszerűségből, mert nincs más.
a saját ízlésemnek egy 4" körüli telefon felelne meg, most is elvagyok a 3,2-n, egyáltalán nem kicsi, pedig filmet is nézek rajta alkalomadtán. a 4,3-as ace4-et már nagynak érzem, ott már kezdődik ez a pottyantós nyújtózkodás amiről beszéltem.
-
-
bandus
veterán
válasz
Melack #51502 üzenetére
nekem még a szupernulla van az ersténél, de azt már régen nem értékesítik, sőt, olyasmit is hallottam, hogy meg is fogják szüntetni. bankot nem váltanék mondjuk, van náluk céges számlacsomagunk (bár nem tudom pontosan milyen feltételekkel), lehetséges, hogy arra váltanék. esetleg a prémium számlacsomagra, de nem tudom mik a pontos követelmények és szükségem van-e egyáltalán ezekre a szolgáltatásokra.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Tim82
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz
Melack #51424 üzenetére
Már nem árulnak BKV jegyet?
Ne vigyetek komolyan, lecsúszott az első korsó Mythos
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Tim82
félisten
válasz
Melack #51328 üzenetére
Nem mintha menteni akarnám, de simán lehet valaki egyszerre mérhetően nagyon okos és totálisan
életképtelengyakorlati dolgokban járatlan.Mondjuk az is józan ész és nem "intelligencia" kérdése, hogy fel kell tudni mérni azt, hogy mi az, amivel nem játszadozunk hozzáértés hiányában. /Captain Obvious off
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Mercutio_
félisten
válasz
Melack #51306 üzenetére
Akkor írok egy privit
Saint_: Nem annyira vagyok már képben, mióta tavaly ráálltak a vámosok
az aktuálisat pl. hazai neppertől vettem én is
Amire figyelni kell ha fogsz netezni, hogy itthon a valóban nagyvárosok kivételével mindenhol a 800MHz-s 4G hálózatot fejlesztik (B20 a kódja), a 3G-t pedig már nem fejlesztik tovább, tehát ahol van ott van, ahol nem volt, ott ezután se lesz. Emiatt a jövőre nézve jó ha tudja a B20-at.
A másik móka, hogy vannak készülékek, pl. az Asus Zenphone 2 ahol eltérő HW-verziók vannak, és egyes simlis eladók pl. EU-s/nemzetközi változatnak hazudják amit árulnak, pedig nem az.Mivel sok népszerű típusnál nagy az esély, hogy ha nincs valóban EU-s warehouse-a a shopnak megfogják a vámon, és ezzel párhuzamosan az e-digital és egyes szlovák shopok is elkezdtek bizonyos típusokat forgalmazni így meggondolandó mit hol veszel, és körbe kell alaposan járni a kérdést. Erre nekem nem igazán van időm
Egyébként, ha lesz benne B20 és nem lesz elszállt ára a ZTE Blade D6 lehet érdekes.
Aztán ott a
HodorHonor 6 ami szintén több verzióban készült és vagy tudja a dual-simet, de nem tud B20-at, vagy B20 de csak sima simja meg persze a One plus two, az tudja a B20-at, de az nekem már drága, ahogy a ZTE Blade S6 is. Még esetleg Xiaomi Redmi 2 2Gb-s változat jjöhet szóba, vagy ha nem zavar a tepsi méret és a nagyon kínai jelleg, akkor Mlais M52, vagy iOcean Rock de ezeknek alaposan olvass utána. (van-e eu-s raktár, vagy még tréfa rájön majd, stb. is!)
Ja, itt egy EU warehouse akció, néz utána a neked szimpatikus készüléknek mit tud, van-e itt fóruma mobilarénán, mik a tapasztalatok, ha találsz valamit ami 5"-nál nem nagyobb és bestbuy jelezd.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz
Melack #51211 üzenetére
Azt elfelejtettem, hogy droid kellene, nem lesz mostanában időm egy új rendszert és annak
hülyeségeitsajátosságait kiismerni.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Tim82
félisten
-
föccer
nagyúr
válasz
Melack #51204 üzenetére
De ez 1 délután volt bakker.
(nem, nem tanultam meg gépelni, de most notiról vagyok, nem mobilról.
)
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
válasz
Melack #51201 üzenetére
Reggelt!
Mi az, hogy nem vagyok egy kis ideig és letermeltek ~100 hszt.
Ezt a pofátlanságot.
Kedvenc haverunk megint megint katív volt az edrink topikból. Szerencsére a kollégák itt voltak, én este kidőltem, mint a fa. Elég húzós nap volt, fél 10 volt, hogy hazaértem.
üdv föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Melack #51137 üzenetére
Te hol olvastad, hogy BKK-val szerződésjogi kapcsolatban lévő személy segít? (Akár BKK dolgozó, akár ellenőr, vagy biztonságis?)
Nem lesz olyan cég, aki vállalná a felelősséget egy mozgólépcsőn legurított babakocsiért. Oldja meg az egyedüli felnőttként utazó anyuka, ahogy akarja... Hozzon magával olyan embert, akit baj esetén szidhat, perelhet.
Ez az egész szabályozás csak arra jó, hogy a BKK nyugodt szívvel moshassa kezeit.Persze nemes kezdeményezés, hogy segítsük az utazásban azokat, akik rászorulnak, de ez inkább csak erkölcsi támogatásnak tűnik, mintsem gyakorlatban is megvalósítható segítségnek.
És majd ebből jön a sok dolgozó bérlevonása, hogy a jó szándékú alkalmazott segít a kismamának és valami pici gixer becsúszik.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
MurdR
veterán
válasz
Melack #51137 üzenetére
,,Te el tudod képzelni, hogy a nálatok lévő mozgólépcsőnél a középsőt mindig csak egy irányba küldenétek a kismamák miatt''
-kivitelezhetetlen, a mozgólépcsőknek menetrendje van. Ha nem lenne mind a két irányban mozgatva, akkor egy idő után a másik irányba nem lehetne indítani a jószágot.Biztonságiakra kitérve:
Például ezért is van 9 segélykérő kitéve a Nyugatiban:
Bele szólsz: ''csókolom, babakocsival vagyok a peronon, segítséget szeretnék kérni a feljutásban.'' Ekkor a forgalmista vagy telefonon szól nekem, vagy a hangoson kéri az őröket ahhoz a segélykérőhöz, ahonnan a segítséget kérték. Kb 50mp alatt ott lesz egy kolléga, és segíteni fog.
Nem kell emiatt babakocsival lenni, akárki kérhet segítséget, az állomási személyzetnek pedig kötelessége segíteni.DeF:
''mindenki úgy mozgólépcsőzik ahogy akar, max. készül egy horrorvideó, meg lehet perelni a bkv-t''
-azért mert Te összetöröd magad, miért perelnéd be a BKK-t? A metró egy veszélyrmes üzem.,,- cipőtalpon kívül mással mozgólépcsőt érinteni tilos, kerekesek így jártak meg lehet várni a napi kettő alacsonypadlós busz valamelyikét, vagy lehet gurigurizni önkeréken a célig''
-Hétvégi menetrendeknél az esetek nagyrészében alacsonypadlós járművek járnak.
Illetve van a BKK-nak midibusz szolgáltatása, ami házhoz megy 1db vonaljegy áráért.,,- vagy van segítséged, vagy kérsz és (remélhetőleg kötelezően) kapsz a személyzettől, és ketten megoldjátok a kérdést biztonságosan. ezen passzus folyománya, hogy robotizált 400 kilós elektromos tolókocsi buszra-mozgólépcsőre emelésére viszont a személyzet nem kötelezhető, lévén neki is egy egészsége van, és nem szeretne ő is segítséget igénybe venni a mozgólépcsőzéshez.''
Éppen ezért van a különjáratként üzemelő mozgáskorlátozottak részére fenntartott midibusz, és az alacsonypadlós buszok.
Nem kell Félelem és rettegést játszani a metróban, vannak más alternatívák is.[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Melack #51137 üzenetére
Szerinted mi a megoldás, vagy mi a legésszerűbb kompromisszum?
példálózó felsorolás, lehet mást is mondani:
- mindenki úgy mozgólépcsőzik ahogy akar, max. készül egy horrorvideó, meg lehet perelni a bkv-t
- cipőtalpon kívül mással mozgólépcsőt érinteni tilos, kerekesek így jártak meg lehet várni a napi kettő alacsonypadlós busz valamelyikét, vagy lehet gurigurizni önkeréken a célig
- vagy van segítséged, vagy kérsz és (remélhetőleg kötelezően) kapsz a személyzettől, és ketten megoldjátok a kérdést biztonságosan. ezen passzus folyománya, hogy robotizált 400 kilós elektromos tolókocsi buszra-mozgólépcsőre emelésére viszont a személyzet nem kötelezhető, lévén neki is egy egészsége van, és nem szeretne ő is segítséget igénybe venni a mozgólépcsőzéshez
-
-
-
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Melack #51093 üzenetére
be vagyunk állványozva hónapok óta
az állványon a kőművesek stock samsung csengőhangokat füttyögnek egész álló nap
ablakot nyitni nem lehet, mert beömlik a por
az emelet összes folyosóján penetráns állott kávészag terjeng 8 óra óta
a ventilátor lezsibbasztotta a jobb arcféltekémet
a szememen fenti okból és for monitor reasons nem látok ki
álmos vagyok as shit és ezen már a kávé sem segít
szóval mondhatjuk hogy deák bill kapitány hozzám képest blümchen, igen...
@Qru: MurdR csináljon rajtad rénszarvas tesztet...
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz
Melack #50919 üzenetére
Mi állólámpát használunk az étkező kivételével mindenhol (olvasó rész és a plafon felé világító külön szabályozható) azt viheted később magaddal bárhová
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Melack #50919 üzenetére
A lámpatest köré 125 cm oldalhosszal négyzet alakban egy 5 méteres ledszalag (5050/60) a 4 oldal 1-1 végén betáplálva és kapcsolós elosztóba bedugva egy 5 A-es tápegység.
A mennyezeten, falon a kábelt meg TESA-val elvezeted.
Az is adhat elég fényt, ha a szekrény tetejére fektetsz ledszalagot és a fehér mennyezet veri vissza a fényt. (Nálunk állólámpában egy 7 W-os ledizzó teljesít és önmagában is elég Páromnak vasalni is.)Én mondjuk lehet, előbb megnézetném egy villanyásszal a kapcsolót és a mennyezeti kötéseket is. Lehet, hogy pici pénzből megoldható (, ami ugye a tulaj költsége), de legalább esztétikus.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Melack #50916 üzenetére
Ledszalag hátulja öntapadós. Az a kérdés, hogy veszed le nyom nélkül.
Ragassz fel a mennyezetre TESA szalagot, és arra a ledet. A TESA 50 mm széles és nyom nélkül lejön, a led meg 8-10 mm. Ragasztás előtt mindenképp érdemes alaposan portalanítani a mennyezet mondjuk a porszíó kefés fejével.
Arra is érdemes figyelni, hogy a ledet tápláló vezetéket is ragaszd fel a mennyezetre, nehogy a kábel súlya húzza le a ledszalagot.Jut eszembe, eddig én ledzslagról beszéltem, Te meg csak ledről. A szalag mellett ott vannak a hagyományos E14/27/GU10, stb foglalatú izzók, panelek, lámpatestek, stb... Mit akarsz és milyen felhasználásra? (Fővilágítás, vagy inkább csak dekoráció?)
-
föccer
nagyúr
válasz
Melack #50913 üzenetére
Van hozza topik, de kerdezhetsz, nen reg fejeztem be a sajat lakasoomba a vilagitast.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Politika
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NBA és kosárlabda topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AutoCAD
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest