- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen processzort vegyek?
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WHQL aláírást kapott a legutóbbi gyorsjavított GeForce driver
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
válasz
<Adamsky> #19151 üzenetére
persze, az is egy eshetőség, hogy ez a legjobb a világon. csak ezt annyira nagyon sulykolják, hogy már pont ettől gyanús. miközben lehet tudni, hogy az Earfun lényegében megvezette, mert nem az összeladások, hanem reflink rendszer alapján számolnak el. így ha tőlük (Oluv és becses neje) függetlenül indul be a biznisz, az nekik semmiféle bevételt nem jelent. amennyiben ez valóban így van, és Oluv hónapokat áldozott erre a projektre, akkor utána még muszáj is reklámoznia, ha szeretne üzletileg jól kijönni a dologból. szerintem ez minimum elgondolkodtató.
számomra Alan Ross sokkal hitelesebb. ő nagyon jól tudja, hogy a pártatlansága a lényege a csatornájának, és rendre elutasítja a fizetős ajánlatokat.
úgy gondolom, hogy ez egy borzasztóan fontos ellenpont a két legnépszerűbb/legszakmaibb reviewer között.Joy meg táncikál, meg felvezet, de pl a kommentek közötti szakmaiság már elég idegennek hat tőle. Ezért gondolom, hogy néha nem ő ír.
nincs konkrét modell, ami szerintem jobb, mint a uboom x, mert
1. nincs uboom x-em (ez vélhetően ma délután már nem lesz igaz)
2. amikor lesz, akkor sem fogom tudni összevetni 10 másikkal.
egy video alapján nehéz is ezt eldönteni. ugyanakkor lássuk be: egy ilyen video játszi könnyedséggel manipulálható.nektek viszont simán elhittem, hogy azért ez az ajánlott típus, mert jobb kb minden eddigi, általatok próbált bt hangszórónál. neked egyébként külön hálás vagyok azért, mert kitértél rá, hogy a speciális hangolásnak köszönhetően mind beltéren, mind kültéren megállja a helyét, és ez tényleg nem jellemző minden hangszóróra, nálam viszont ez egy döntő szempont.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... kezd olyan érzésem lenni, hogy egyáltalán nem is létezik olyan hangszóró, ami ennél jobb ... "
Értettem én elsőre is, amit írtál, de mi van, ha jelenleg tényleg ez a "szomorú helyzet"?
Megfordítva: melyik hangszórónál érezted azt, hogy annak jobbnak kellene lennie, és mégsem az került ki győztesen az összehasonlításból? Pláne úgy, hogy "csöcsi", csak táncikál, meg dobol a körmével, így kb. minden a hallgatóra van bízva." ... a custom EQ-kat illeti: ezeket árulja patreonon .. "
Igaz, bár ez a 3-6$ elég megmosolyogtató ahhoz képest, amit sok másik "tesztelő" töredéknyi munkával (és sokszor zéró hozzáértéssel) kapnak már eleve a gyártótól. És akkor még ott van a nézettség utáni bevétel.Nem akarom védeni Oluv-ot, mert tényleg van egy stílusa, amit kell tudni kezelni, de számomra még így is messze az egyik leghitelesebb arc.
-
bwoay
nagyúr
válasz
<Adamsky> #19145 üzenetére
nem az earfun speakerek érdemeit vitatom. csak azt mondom, hogy akinek üzleti érdeke fűződik az eladásukhoz, annál joggal merül fel a pártatlanság kérdése. elhiszem, hogy a uboom x magasan ár/érték arány bajnok a mezőnyében, de még jóval azon is túl. ugyanakkor a csatorna összehasonlításait nézve lassan kezd olyan érzésem lenni, hogy egyáltalán nem is létezik olyan hangszóró, ami ennél jobb.
Ami pedig a custom EQ-kat illeti: ezeket árulja patreonon, így abszolút érdekében áll minél több modellhez kreálni egyet. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19148 üzenetére
Igen én is ilyesmire gondolok nem feltétlen magába Micro SD lejátszás. Csak ha van egy hangszóród tudjon már telefon nélkül is tartalmat játszani.
2025 van mehetnék ebbe az irányba is egy új Bluetooth hangszóró telefon nélkül is legyen valamennyire élet képes.
Igen a Aptx is elég lenne Bluetooth 5.4 mellet főleg nem hiszem olyan magas a Licenc díja. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19146 üzenetére
"Van rajta MP3 is ... "
... és hallod a különbséget, a flac és az MP3 között?
Mert én arra tippelnék, hogy flac esetén inkább az SBC hátrányait hallod, mintsem a flac előnyeit. Tedd fel ugyanazt a muzsikát MP3-ba és flac-be!" ... a Micro SD lejátszás milyen extra költség lenne gyártok felől? 1 dollár?"
Szerintem sz*rt sem ér az SD-kártya. Jó codec kellene (aptX, aptX HD ... LDAC ide overkill), és semmi több.
Aminek értelme lenne – egy külön termékvonal szintjén mindenképp – az a saját lejátszó integrálása. Múltkor belefutottam egy tesztbe, ahol ilyen – mai nép-nyelven mondott – internetes rádiót teszteltek (Kenwood CR-ST100S).
Ilyesmi nekünk is van itthon, és noname gyártók garmada használja – gyaníthatóan – ugyanazt a "modult".
Na, ennek már lenne értelme. Könyvtárak, lejátszási listák kezelése, internet-rádió, stb. -
carl18
addikt
Nekem van Uboom X és valóban elég jól szól. A Konkurenciát ebbe az árba nem tudtam ki próbálni.
De azért ebbe az árba nem sok ellenfele van ami ilyen mély basszust tud. Most a Jbl Boombox és társai nem ez a ár szint.Persze attól függ kinek mire kell és mi a limit.
Harman Kardon Go play 3 az egyik legjobb sokak szerint. A gondja drága Kültéren sebezhető és nem outdoor cucc. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19143 üzenetére
Van rajta MP3 is pár darab ami 320kb/s.
Pár flac zene 900-1000kb/S között van.
De tökre tetszik a X10 esetén milyen drámai minőség javulás volt. Végre ott van a részletek a zene feszes és pontos, legjobb telefon se kell hozzá.
Kártya benne és játsza magától a listát5.0 Bluetooth van de sbc Kodek mellet fut. Ezt tudja a X10 ami elfogadható.
Uboom X Aac kodeket használ meg néztem a fejlesztői beállítások alatt.
Ha a X10 esetén ilyen szinten javult a minőség egy Uboom X esetén mit hozna?
Kíváncsi vagyok a Micro SD lejátszás milyen extra költség lenne gyártok felől? 1 dollár?Csak sok 100-200e forintos termék esetén is divat néha hogy van rajta egy Type c csatlakozó és semmi más.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... szerintem a kommenteknek legalább egy része gyanúsan Oluvtól származik ... "
Az asszonykája csatornájáról beszélsz? Én nem hiszem. Szerintem mostanra már beindult a "biznisz". Legalábbis híre van a hangszórónak (tőlük függetlenül is).
Uboom X reklám? Lehet. Ez azért elég szubjektív. Ha egyszer tényleg jobb kb. bárminél, amit mellé tesznek, akkor mit lehet tenni?
Ami a gusztustalan reklám elméletnek ellentmond, hogy pl. a Lava-t is elég tisztességesen (töltöttek időt azzal, hogy egy jó custom eq.-t összehozzanak) tesztelték.
A stílus az egy más tészta, de attól én – ahogy azt már talán korábban is írtam – teljesen el tudok vonatkoztatni. -
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19090 üzenetére
szerintem a kommenteknek legalább egy része gyanúsan Oluvtól származik.
egyébként meg a csatorna mostanra átment leplezetlen Uboom X reklámba, szóval hiába maradt meg a szakmaiság Oluv régi csatornájához képest, objektivitásról már korántsem beszélhetünk. kíváncsi vagyok, ez meddig tud fajulni, mert már most is elég szélsőséges. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
rezy89 #19140 üzenetére
Azzal kezdeném, hogy élőben nem hallottam még X20-at.
A felsoroltak közül egyértelműen az X20 a "legbikább" ami a hangerőt illeti. Mélyből is több van benne, bár szerintem nem annyival, mint amennyivel drágább, mint az Uboom X. Utóbbi egy méretét – árát pedig végképp – meghazudtolóan erős, jó mélyekkel operáló hangszóró. Ami nekem külön tetszik, hogy indoor és outdoor egyaránt megállja a helyét.
Ha neked a ba**ó mélyek és/vagy a hangerő a legfontosabb (az sem baj, ha hozzá igazán combos súly és méretek társulnak), akkor → X20.
Ha egy kb. mindenre is jó, nagyon jó ár-érték arányú cucc kell, akkor Uboom X.
A B2P-től én nem vagyok elalélva, és még drága is.#19142 carl18
" ... Micro SD pár flac zene mellett ... "
Tegyél rá MP3-at is! Kíváncsi lennék (meglepődnék), hogy lesz-e hallható különbség.
Egyébként bt.-n milyen codec-el csatlakozik az x10? -
carl18
addikt
Üdv ma csináltam egy próbát. 32gb Micro SD pár flac zene mellett rá dugva a W King x10 hangszóróra.
Brutálisan javult a hangminőség
Ez nem volt egy audofil hangszóró de szó szerint bámulatosan tiszta a hangja le a kalappal.Sima Bluetooth 5.0 van benne és az mellet jól de nem olyan tisztán szól. MICRO SD Flac tartalom mellet szó szerint szint lépés szóval ez a igazi fejlődés.
Kár hogy olyan sok hangszóróbol ki marad ez.
Ez a offline zene hallgatás valahogy más tészta.
De simán jó dolog ez ha van a hangszóró Micro SD foglalat.
Zölden világít a kártyáról megy a zene. -
rezy89
tag
Üdv! 3 variáció között szemezek, Earfun Uboom X - Soundcore Boom 2 Plus és W-King X 20. Earfun sajnos mindenhol elfogyott jelenleg ahogy nézem, szóval az utóbbi 2 lehet jelenleg porondon. Árkülönbözet akad, a Soundcore 67 ezer, a W-King 101. Melyik érné meg jobban? Nyújthat akkora többletet az X20, hogy megérje? Cél a minél erősebb basszus, de azért szóljon kiegyenlítetten minden tartományban bel és kültéren egyaránt.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
fery02 #19136 üzenetére
" ... most már hagyom így a folyamatot ... " – pedig nyugodtan válthatnál. Semmi baja nem lenne tőle. Sőt, ellenkezőleg! Ha belehallgattál, akkor hallhattad, hogy nem csak egyféle statikus zaj van benne.
Az egyébként, hogy gyakorlatilag nem merül a hangszóród, azt is mutatja, hogy a mélyek alig vannak terhelve ..." ... csak Safari böngészővel próbálkoztam ... "
Én asztali gépen csináltam FF alól, de mobilon is kellene működnie a dolognak. A cookie-k lehet, hogy kellenek hozzá ...#19137 Jarod1
Volt már. Legalábbis én emlékszem rá, hogy valaki tett be ilyen képet.
Nekem tuti nem érne meg egy fabatkát se, de nem vagyunk egyformák.
A későbbi esetleges eladást is megnehezíti, szóval duplán nem jön vissza a befektetett pénz. -
válasz
<Adamsky> #19133 üzenetére
Köszi a válaszaid!
A linket elmentem, de most már hagyom így a folyamatot, ahogy kezdtem, mert ennek töltés nélkül meglesz az 50 óra, de a pontos végére kíváncsi vagyok.
Már 29 órája zúg, búg és 70% az akku.A My product registrations rész meg nálam bugos szerintem, mert nálam mindenképp üresen marad minden.
Mondjuk eddig csak Safari böngészővel próbálkoztam és szerintem Safari és Earfun amúgy sem barátok, mert a cookie ablakocskát sem engedi X-elni.
Majd valamikor megnézem ugyanígy Edge böngészővel is. -
carl18
addikt
Na teszteltem a Uboom X hogy is játszik nagyobb hangerő mellet. Egyéni EQ 70 százalék hangerőig vannak basszusok. Utána még egyéni EQ mellet is fel emeli a magas hangokat és a mély basszus és annak ereje valahogy eltűnik.
Többi tartományt le vettem kíváncsi voltam a hangszóró mennyire szól bele. Ugyan az van mint a Tozo Pa1 esetén. Egy adott hangerőig van mély basszus és kellemesen tolja a mélyet.
70 százalék hangerő esetén egyéni EQ mellet a basszus valahogy nem lesz mély de erőteljes és magas tartományt növeli a hangszóró.Dockin D Fine esetén pont azt imádtam hogy minden hangerőn meg tartja a basszust.
oda lövöd maximumra és egy egész teret be zenget Max hangerő mellet már ha sarokba rakod.
Uboom X egyéni EQ esetén jobb lenne ha inkább csökkentene hangerőt de a mély basszus tartja meg.Hiába toltam le minimumra mindent 125hz felett ahogy emeltem a hangerőt vissza tért minden magas tartomány.
egy 65 százalék körül tartja meg a mély basszust.
Persze ettől függetlenül Oluv EQ Outdoor mód fél hangerő is kellően hangos és basszusos.
Csak úgy láttom itt is vannak korlátok. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
fery02 #19130 üzenetére
"Amúgy ezt a videót használom mindenhez."
Ennél szvsz. van jobb (ingyenes, nem csak fehér-zaj van benne, és nem agyontömörített forrás)." ... visszaigazolást nézni a termék beregisztrálásáról?"
Az oldal tetején "katt" a kis figurára → My Profile → letekersz az aljára, és a "my product registrations" alatt ott kell legyen a hangszóró. "View registration" → "Warranty Valid Until"#19131 carl18
"Nekem 0.41 a Firmware verzió."
Van már 0.46 is (nekem legalábbis jelezte az app), de én nem izgatom vele magam. Megvárom Oluv új fw.-jét ..." ... sikerült meg találni mi a hiba." – én azt hittem ez világos. Korábban én is írtam, hogy sz*rul váltják a forintot + 1:1-be az Eurót és a Dollárt. Már utóbbin is bukik az ember ...
-
carl18
addikt
Tribit Láva update sikerült meg találni mi a hiba.
USA ár 110 dollár 15 százalékos kedvezmény mellet.Át váltom német címre már át vált euróba.
osztrák cím mellet is eurót kér. Így egészen biztos magyar rendelés esetén azért lesz sokkal drágább a Láva mert euró alapján megy a fizetés.
Csak érdekes Earfun esetén Usd valutába is lehetett fizetni. A 104 Dolláros Tribit Láva valóban jó ajánlat lett volna 37e forintba.
Csak sokszor láttom néha az Eurót és dollárt egy az egybe váltják mint az Earfun esetén amit tök korrekt lépés.
Főleg nekünk magyaroknak tud fájna hogy a forint gyenge a forinttal szembe.Magyarán anno a 112 Eurós Uboom X dollárba is 112 Usd volt.
így fizettem 41500 volt talán a vége
-
carl18
addikt
válasz
fery02 #19130 üzenetére
Nekem 0.41 a Firmware verzió. De igen ha fent a legujabb akkor nincs baj az akku is egész nagy.
Earfun Uboom X jó vétel volt az akciós árért különösen meg éri. Alkalmazásba akku töltöttség is százalék pontosan figyelhető.
Ha kell szimpla Bluetooth hangszóró outdoor módba Kültéren is tud partit csinálni. -
válasz
carl18 #19129 üzenetére
Legutóbb idén fülhallgatóval csináltam ugyanezt, az úgy békésen sistergett magában.
Ez sistereg, plusz morajlik is közben, mintha valami ki akarna szabadulni a konyhaszekrényből.
Pedig most is csak indoor+-on van közben és amúgy tenyérrel a szekrény ajtón érezni is némi remegést, természetesen távolabb helyezkedik el és nem ér az ajtóhoz a doboz.
Amúgy ezt a videót használom mindenhez.Ja és még valami!
Nem tudok valahogyan visszaigazolást nézni a termék beregisztrálásáról?
Fura, hogy ugyanazokkal az adatokkal másodjára is ugyanúgy engedte és nem valami olyasmit dobott ki, hogy pl “ez a termék már be lett regisztrálva”. -
carl18
addikt
válasz
fery02 #19128 üzenetére
Fehér zaj nem meríti úgy nincs benne basszus.
Indoor + 50 százalék hangerőn led nélkül össze jöhet a 30 óra akku idő.Hordozható hangszóró esetén a basszus az energia jó részét.
Uboom XXX módba sokkal jobban falja a akkut.De az biztos a Dockin után sokkal mélyebb és erősebb basszust produkál. Indoor+ esetén a Woofer se leng túl így a hangszórót is kíméli. Én is így használom java részt.
-
válasz
carl18 #19127 üzenetére
Igen, rögtön az app-al kezdtem, nem talált új firmware-t, kicsit nyomkodtam a világítás menüt kíváncsiságból és biztos muris tud lenni, de nálam maradni fog kikapcsolva a világítás a hangszórón, nem igénylem, hogy világítson/villogjon zene közben.
Ja, az EQ-kat nyomkodtam kicsit, mivel elektronikus zenéket szoktam hallgatni, Electronic settinggel kezdtem, de kicsit olyan satnyásnak tűnt.
Aztán én is az Oluv félékre mentem rá és egyelőre az Indoor+ módnál maradtam, de még igazán nem is használtam ugye a hangszórót, majd az udvaron is próbálgatom, hogy mondjuk az Outdoor beállításokkal milyen lesz.
Aztán majd én is várom, hogy autóban hangszórókkal felfelé helyezve milyen lesz XXX módban.Pont most futott le egy 12 órás folyamatos fehér zaj és ezalatt amúgy elvileg 15%-ot merült, amit most amúgy nem akarok elhinni, főleg hogy az akkuk sem álltak még ugye be, legalábbis pár feltöltés kell elvileg az új akkuknak a tényleges kapacitásuk eléréséhez.
Mostmár csak folytatom ezt vele mégis, hogy hogyan fog alakulni ezt tovább folytatva a merülés, szerencsére annyira nem zavaró ez a hang, mert teljesen visszacsomagolva beraktam a konyhaszekrénybe, így most olyan, mintha csak valami háztartási gép üzemelne szelíd, de hallható módon.
Amúgy táblagépre is feltettem az app-ot, mert végülis arról fut a fehér zaj közvetítés és ott meg talált új firmware-t, csak akkor már elkezdtem a folyamatot, addig meg úgyis mindegynek gondolom a frissítést.<Adamsky>: A képen a doboz mellett közvetlenül van egy oszlop, az az oszlop 2,1 méterre van a kerítéstől.
Lehet az amúgy nem a közvetlen érkezési távolság, hanem előbb landolhatott és először élére érkezhetett (a gyári doboz nyomódási helyéből ítélve) és úgy tovább dőlt a hosszabb oldalára.
Az én “hibám” is, hogy nincsenek kamerák a házon, mert az ilyen esetekben tényleg nagyon hasznos tud lenni, de így nem tudom bizonyítani, hogy pontosan mi is történt, csak ez a kép van, amin nem látszik ugye a futár.Nagyon örülök neki, hogy nem történt baj, mert amúgy ez a hangszóróm is és az előző is úgy volt eredetileg csomagolva, hogy kb minden irányból nagyon jól lengéscsillapítottan helyezkedik el maga a hangszóró.
-
carl18
addikt
válasz
fery02 #19124 üzenetére
Na jó hogy meg jött. Szerinte csak húzd le az Earfun appot a telodra. Ha van Firmware frissítés azt töltsd le.
Aztán Oluv EQ és hallgasd majd közbe bejáratod.De ha nyomatsz és fehér zajt elég pár órán keresztül.
Én nem járattam be mert a dobozból jó részt közel végleges a hang. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
fery02 #19124 üzenetére
" ... lendületből bebaszhatta a járda közepére az egészet ... "
Ez mennyire található a kerítéstől?
Azért én ezt – már csak a sportérték okán – tovább vinném. Egy panasz a UPS felé (ha van rá mód az anyavállalat felé), egy panaszos levél pedig az amazon-nak.
Tényleg elmennek már oda ... -
válasz
fery02 #19124 üzenetére
Nekem Aliexpress-ről jött hétfőn csomagom.
Általában DPD, vagy Express One hozza.
Na most kivételesen MPL hozta, amiről nekem fogalmam sem volt.
Se egy email, se egy sms elötte, akkor hívott amikor a ház elött állt.
Nálunk sem volt senki otthon.
Berakta a teraszra az asztalra, nem is nagyon merhette dobálni (szép is lett volna ha egy “tesla style” 9,7”-os androidos fejegységet dobál), körbe van kamerázva a ház elég látható módon. -
válasz
gtx560unlock #19120 üzenetére
Nekem tegnap érkezett meg, semmi előjelet nem kaptam én se, akkor hívott csak a futár, amikor már háznál volt, természetesen senki sem volt otthon.
Mondta átadhatja-e a szomszédnak, de nem annyira közvetlen sajnos az egyetlen szomszédommal a kapcsolat, így inkább megkérdeztem merre halad majd vissza, mert amúgy ami település Vecsésnek útbaesik, pont útközbe esnék, ahol épp dolgoztam, de már nem is tudom kifogást mondott ellene, inkább megbeszéltük akkor, hogy -=óvatosan=- át tudja rakni a kerítésen, ami egyébként végülis megfelelt nekem, mert amúgy rendes környék és amúgy füves területre is le tudja -=helyezni=-.
Szóval ezt megbeszéltük, szép napot kívánva mosolyogva elköszöntünk és szerintem ugyanazzal a mosollyal az arcán, lendületből bebaszhatta a járda közepére az egészet, ami ha valóban úgy történhetett, örülök is, hogy nem láttam, mert képtelen lettem volna eldönteni, hogy abban a pillanatban sírtam volna vagy inkább ordítoztam volna egy jóízűt.
De szerencsére amúgy ki volt bélelve a doboz és ugyan az eredeti doboz is sérült picit, de maga a hangszóró teljesen sértetlen, így igyekszem elfelejteni az egészet és hálás vagyok, hogy 8 évente rendelek Amazonról.
Nekem is csummára volt sajnos amúgy merülve, az ilyenre pedig különösen háklis vagyok, mindent akkus dolgomat igyekszem kb 20-80% között tartani, ez az akksira figyelés ilyen betegség lehet nálam.
Amúgy méretes és szép jószág valóban és élőben tényleg nem annyira kényesen sérülésveszélyes módon helyezkednek a passzívok a két oldalán, meg ez anyaghasználatra is olyan a Dockin-hoz képest, hogy kevésbé fogja gyűjteni a karcokat (igaz a Dockin az egy bentre szánt hangszóró eleve).Írja az útmutató, hogy “első használat előtt töltse fel”, ez mondjuk tudtommal lítium akkuknál tökmindegy, az első töltés is nyugodtan lehet olyan, mint bárhanyadik.
Ennek ellenére végülis én feltöltöm, mert tervezem, hogy először 50 óra fehér zajt nyomatok vele “hallgatási” hangerőn és a papíron 30 óra üzemidő alapján elvileg akkor 1x kell majd töltőre tennem azidáig a hangszórót.
Majd meglátom, de addig is köszi szépen a topiknak mégegyszer, hogy most ilyenem van! -
carl18
addikt
válasz
gtx560unlock #19120 üzenetére
Akkor nagy csoda. Enyém 50 százalékon volt de lehet a tiéd sokáig zárolták hidegbe és le szívta a hideg.
-
gtx560unlock
csendes tag
válasz
gtx560unlock #19119 üzenetére
megjött vicc se egy hívás semmi csak dudaltak délben nyomkövető szerint még mindig nem ma jön
ez is csontra lemerülve érkezett mint a másik 😅 igaz annak sincs semmi baja de hát lítium akksit nem így tárolunk baszki...
-
TaylorPro
addikt
.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom #19115 üzenetére
"Alan Ross régi tesztjében ... "
Nekem egy rövid ideig volt. Azt leszámítva, hogy vm. sw. (?) bug lehetett benne (mert kb. minden harmadik bekapcsolásra féloldalasan szólt) én annyira nem voltam tőle elalélva. Nem volt rossz, de méretéhez és súlyhoz képest nem szólt szépen. Hangosnak persze hangos volt, de kb. ennyi.#19114 carl18
"Sound XL elérhető áron simán vennék." – szvsz. eljárt felette az idő. Egy Soundcore Boom – még ha talán nincs is olyan hangos – de alapvetően sokkal élvezetesebb. -
carl18
addikt
válasz
Peaceliker #19113 üzenetére
Egy ideje már létezik csak nem túl népszerű termék.
Doss Sound XL után szabadon.
Ha lenne még Sound XL elérhető áron simán vennék.
-
Peaceliker
addikt
Nahát, mik vannak
[Doss soundbox xl ultra]
Vagy csak én nem hallottam róla? -
bwoay
nagyúr
Tisztelt Urak!
úgy látom, hogy már lehet az Earfun oldaláról közvetlenül Magyarországra (és Szlovéniába) is rendelni.gtx560unlock:
azért kellene analóg jelet átvinnie, mert a digitális átvitel lényege, hogy alapértelmezés szerint a jelfolyam a forrás konverterét/DSP-jét kihagyva változatlan, "nyers" formában kerül át a hangszóróra, és a feldolgozásról az adott speaker konvertere/DSP-je gondoskodik.
ugyanakkor nem célom, hogy meggyőzzelek bármiről is, el tudom fogadni, hogy te úgy érzed/hallod/gondolod/tapasztaltad, ahogy írod. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
gtx560unlock #19106 üzenetére
" ... hangerőben se ugyanazok iPhoneval leghangosabb kb az összes hangfal itthon .. "
Erre elfelejtettem reagálni. Tipikus bluetooth absolute volume (magyarán nincs a bt. hangerő szinkronban a forrás és a "cél" eszközön) probléma. Olvass, nézz utána! Itt a topic-ban is téma volt már nem egyszer.
Vagyis, ha adott a szinkron, akkor az 50% hangerő pont ugyanolyan hangos lesz egyik telefonról, min a másikról. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Azonos codec (AAC) használatát feltételezve miért szólna egy bluetooth hangszóró, fülhallgató, fejhallgató, stb. másképp? Gondold már végig!
Itt gyakorlatilag csak a digitális infó megy át egyik készülékről a másikra (telefon → hangszóró). A céleszközön (ez esetben hangszóró) történik a digitális jel analóggá konvertálása (DAC), és az esetleges "belenyúlás" a hangzásba a DSP által.
Az, hogy egyre több bluetooth hangkeltőben van app-ból állítható, gyakorlatilag hardveres eq. pont azt a célt szolgálja, hogy ha egyszer azt a tulaj a saját szájízéhez hozzáigazította, akkor az ugyanúgy szóljon a telefonjáról, TV-jéről, tablet-jéről, stb. stb.#19108
" ... digitális jelet nem is lehet formázni igaz? se erősíteni hangzás javítók is csak dísznek vannak ... "
Igen, ebben igazad van. Elku*ni el lehet a digitális hangot is. Ha neked a telefonon be van valamilyen gyári "okosság" kapcsolva, akkor a vége tényleg az lesz, hogy máshogy fog szólni a hangszóró a te telefonodon, mint – teszem azt – a haverodén (akinek eleve más márkájú készüléke van).
Én arról a normális esetről beszélek, amikor ezek a csodák ki vannak kapcsolva.
Egyébként a kettő (mindenféle hangzásjavító csetresz, eq. stb. használata a forrás oldalon + egyéni eq. a cél eszközön) párhuzamos használatát senki sem ajánlja, mert jobb esetben csak sz*r lesz az eredmény, rosszabb esetben túlvezérled az eszközt.update: ha nagyon szőrszálhasogatunk, akkor abba bele lehet menni, hogy épp az AAC codec implementálása elvileg az iPhone-ok esetén a legjobb, ill. Android mobilok esetén is előfordulnak különbségek, de ez már messze az a szint, amit viszont egy ilyen hangszóróból jó eséllyel senki sem fog kihallani.
-
gtx560unlock
csendes tag
mér kéne analóg jelet átvinnie? 😂😂😂 digitális jelet nem is lehet formázni igaz? se erősíteni hangzás javítók is csak dísznek vannak gondolom telefonon ( pl Samsung adaptí sound) meg médialejátszókba pl poweramp ott pont tudsz erősíteni digitális jelen sőt telefonba épített hangerő védelmet is kikapcsolni vagy ha EQt állítasz telefonon onnantól analóg lesz a Bt jel vagy mi 😂 érdekes módon több videón is említették már fülhallgató vagy egyéb hangfal teszten iPhonen hangosabban szólt az adott hangkeltőn mint androidon például
például xiaomin beállításokban állítasz egy EQt az kihat az Alap beépített hangszórókra is ha át kapcsolsz külső BT eszközre arra szintén. Most ha gyártó úgy hangolta alapból hangot beépített se úgy szóljon mint egy fazék akkor ugyanúgy át viszi azt hangolást BTn keresztül és máris nem úgy szól pl uboom X se mint egy konkurens mobilon.
xiaomi 13on hangzás javítók minden nélkül sokkal szebben szól az uboom X mint a mate 20 pron xiaomin mintha több lenne 15khzes tartomány . s23on például sokkal több a közép tartomány hallható is tisztán ugyan azon zenén meghallgatva xiaomival szembenvagy mondok másik példát van itthon JBL ultimate hangfal ugyanazon zenén hallani dsp belenyúl magas hangokba xiaomin ( le torzít vissza veszi magast) ami iPhoneval nincs meg de hallani is kisebb hangerőn szebbek (több) magas tartomány xiaomiba
-
bwoay
nagyúr
válasz
hangolva? leghangosabb? hogyan? analóg jelet visz át bluetoothon?
-
gtx560unlock
csendes tag
válasz
<Adamsky> #19103 üzenetére
ez jó
mér kéne ugyanúgy szólnia? talán minden telefon ugyanúgy van hangolva?
már egy okos tvn se szól úgy meg egy laptopon használva BTvel se különböző telefonokon se szól ugyanúgy példának pont mint pcn gyári realtekes hangkártya kukába való halk tompa dinamikátlan. vagy ha van egy komolyabb decked ugyanaz kazi nem ugyan úgy szól mint egy alsó kategóriáson. hidd el van pár telóm itthon már teszteltem ezt xiaomi note 9 pro , xiaomi 13 , Huawei mate 20 pro , Galaxy s23 , iPhone 13pro még hangerőben se ugyanazok iPhoneval leghangosabb kb az összes hangfal itthon
-
Dorian
félisten
Néztem, h van egyeni eq lehetőség. Ezzel kapcsolatban azt nem értem, h miért csak 80 Hz- nél van az első lepcső, mert ahogy nezem kb 60 Hz még normalisan kijön belőle.
-
válasz
<Adamsky> #19098 üzenetére
Na ezekért az elérhetőségekért nagy hála!
Valóban rájuk kell zörögni, mert ma délutánra is megkaptam ugyanazt a tracking státuszt, amit tegnap is, miszerint “delivery address is incorrect or incomplete”.Kezdem az e-mail-el, mert valóban nem sürgős, de aztán lehet telefonálás lesz a vége.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Bullitz #19099 üzenetére
"Meglepő mennyivel halkabb ... "
Szerintem nem halkabb az (mondjuk én még 60% fölé nem tekertem, számomra szükségtelen volt eddig), csak más a hangerőgörbe. Alul sokkal több, és kisebb a hangerő "ugrás", épp azért, hogy ne csak üvöltetni lehessen.
" ... emlékeim szerintem egy JBL Boombox többet ad ... "
Nem tudom melyik Boombox-hoz volt szerencséd, de nekem az a tapasztalatom (igaz csak YT tesztek alapján), hogy azok csak egyféleképpen tudnak szólni. Olyan "boombox"-osan. Van persze, akinek semmi sem elég és neki beltérbe is "max bass" kell, de oda szerintem van az, ami már sok. Az X-ben én épp azt szeretem, hogy tud diszkréten, halkan, de kell dinamikával is szólni, és ha kell, akkor boombox-ként is megállja a helyét. Ja, és az ár, ahogy írod ...#19100 gtx560unlock
" ... ahány telefon annyi féle képen szól kb ... " – ezt nem értem. Te most milyen egyéni Eq.-ról beszélsz? Nem arról, amit az app-ban állítasz be? Annak onnantól kezdve marhára ugyanúgy kéne mindenen (is) szólnia.#19101 Dorian
Kezdj el játszani a custom EQ-val. Itt a topic-ban is osztottunk meg párat, de a Youtube-on rákeresve is vannak nagyon jó. A gyári preset-ek annyira "nem erősek". -
Dorian
félisten
Ma érkezett a Motion+
Először kicsit meg is ijedtem, h ez micsoda kicsi mütyür, mi lesz ebből. De a célként elvártnál sokkal szebben szól, persze basszuskiemelés nélkül vékony, azzal meg érződik az enyhén túlzott kiemelés, de hamar megszokja az ember füle. Igazából csoda, h ilyen hangokat ki tud adni. bassup és heavy eq közt morfondírozom
Elégedett vagyok vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest