-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Ahogy gg72 mondja - továbbiakkal csak óvatosan, inkább privátban, mertugye:
A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztéseKöszi
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
godzsy2
senior tag
Sziasztok!
A mai blu-ray lemezek hogy állnak a másolásvédelemmel? Ha letöltök iso-ba egy 4K-s filmet és kiírom lemezre, akkor hogy állnak majd vele a lejátszók? Vinni fogják vagy nem? Pl egy ilyen sokat emlegetett cxuhd vinné?
-
wzoli25
újonc
Köszönöm a válaszokat! Sony árban is kedvezőnek tűnik.
-
jeni
félisten
válasz wzoli25 #11593 üzenetére
A Sony tudja biztosan a SACD-t.
A DVD-Audio a Pioneer és a Panasonic sajátossága.
Öszvér megoldásban melyik lejátszó kezeli passz ami kapható is.
DVD-Audio van még a boltokban lemez formájában?
Azt gondolom a csúcs Pioneer Panasonic ami ma kapható és elvileg mindkét letűnt szabványt kezelni is tudná.
Kérdés,hogy külön külön vásárolva nem e lenne jobb?
Sony X800MK2-SACD
Panasonic DP UB9000-DVD-Audio[ Szerkesztve ]
-
wzoli25
újonc
Sziasztok!
Tanácsotokra lenne szükségem. Keresek egy minőségi lejátszót. Tavaly még a Cambridge Audio CXUHD típust nézegettem, de már nem látok olyan helyet, ahol megvásárolható lenne.
Elsősorban SACD és DVD-audio lemezek lejátszására szeretném használni. Ezekből van a legtöbb nekem. Milyen típusokban érdemes nézelődni ami esetleg a CXUHD-hez hasonló minőséget produkál? -
MODERÁTOR
Drága Uraim, őrizzük meg a nyugalmunkat
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
BBéci
legenda
"magasabb színtartomány és dinamika"
Felesleges, szükségtelen, inkább bántó, mint hasznos.
99 %-ban az eladások élénkítése miatt dobták be a köztudatba a 4K-t, UHD-t, Atmost és az összes többi mókusvakítást.
Tévén és vásznon sincs szükségem 80 cd/m2-nél nagyobb fényre, arra vannak kalibrálva a készülékeim.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #11586 üzenetére
Néha nem értem ezeket a kirohanásokat az emberektől mint amilyen most a tied. Mindenki azt a vonalat válassza ami neki megfelelő. Koncsik nagyon jól leírta hogy nincs olyan hogy csak ez vagy az, én teljes mértékben egyetértek vele.
BBéci is állandóan a mozgásfelbontást reszeli a plazmáján, miközben számtalan más területen volt nem kicsi előrelépés a képi mgjelenítésben. Ok hogy HDR-t is el lehet kefélni mint anno a 3D-t, de ettől függetlenül a magasabb színtartomány és dinamika azért nem egy utolsó dolog. És ez csak évről-évre jobb lesz. Az hogy valakinek nincs pénze "Audira/BMW/Mercire, attól még nem lesz jó a Dacia". Bocs a hasonlatért.
-
johnywalker
őstag
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #11584 üzenetére
Persze 4K hiszen azok a lejátszók amiket említettem UHD lejátszók. A DV nem hangzás hanem HDR szabvány, abból is a dinamikus ahogy a Samsung-féle HDR10+ formátum.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #11582 üzenetére
PC-ről biztosan nem megy a Dolby Vision. Egy Oppo vagy CA BD lejátszónak pont az a lényege, hogy mindenes. Van optikai meghajtója, de azért hálózatról is elboldogul a fájlokkal. Manapság egy Dolby Vision ISO-val nem nagyon tud mit kezdeni más lejátszó. Persze egyre gyakrabbak az MP4-es DV releasek, mondjuk az még egy alternatíva ha remuxban készül.
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #11579 üzenetére
Az Oppo 203, Oppo klónok, CA CDUHD visz mindent ami ma elvárható. Már van olyan Dolby Visionos MP4 release is, amit lejátszanak. Egyedül a jukebox funkció hiánya ill. a felirat kezelés nem az igazi. Szerintem ez bőven vállalható kompromisszumok. Nekem pl az volt a kikötésem, hogy lehetőleg egyetlen egy készülék legyen a tévé alatt. Eddig az Oppo 203 ezt hozza.
[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
Nem igazán kell hogy egy blu-ray lejátszó és más média lejátszó képességeit hasonlítsuk.Jó ha minél több formátummal megbirkózik.De akkor sem a fő célprofilja.Ez régi alapvetés.
-
MODERÁTOR
Oppo bdp-103 maximálisan mekkora külső HDD-vel bírkozik meg? 6TB-ot elbír vajon?
-
belinho
senior tag
Ezt senki nem tudja neked megmondani. Nem mindenkinek van ám Smart, meg hiperszuper TV-je, ami minden formátumot lejátszik. Otthoni hálózat, Nas szerver sem terem minden háztartásban.
Rengetegen vannak, akik nem fizetnek elő semmilyen stream szolgáltatásra, hanem ilyen sorozatbarát nevű online oldalon nézik a sorozatokat és a filmeket.
Az ország nagy része csóró, főleg a vidék. BP-en biztos más a helyzet, ott nagyobb az arány, de nem csak Budapestből áll az ország. -
BBéci
legenda
válasz belinho #11574 üzenetére
Szerinted mennyi az aránya a tévéhez csatlakoztatott merevlemezről, pendrive-ról, esetleg hálózatról filmet nézőknek? A tévés topikokban szinte másról sem lehet olvasni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Így rendben van, de korábban nem ezt írtad, hanem a "filmezik" szót használtad.
(#11572) koncsik
Úgy gondolom, a PS4 és az OPPO 103 készítésekor nem volt szempont a Netflix elérés, csupán beléjük tették, hogy pár vevővel többet csábítsanak vásárlásra.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MODERÁTOR
Ok, értem.
Csak érdekességképpen, nem válasz: nekem például a Sony BD lejátszóm Netflix kliense adja az egyértelműen jobb képet/hangot a többi lehetőséghez képest (Sony PS4, Oppo 103).
-
Joshi
titán
Statisztikám nincs, de azt ki merem jelenteni hogy többen használnak PC-t esetleg médialejátszó boxot, mint asztali BD lejátszót. Ez tuti biztos. A stream szolgáltatásokról nem volt szó, az megint egy másik dolog. Ma már külön eszköz sem kell hozzá, mert évek óta tudják a tévék is.
ui.: ráadásul egyből az a kérdés, hogy mit tud lejátszani lemezen kívül a BD lejátszó. Hozzáteszem, ha nincs valakinek lemeze akkor miért vesz BD lejátszót? Fájlok lejátszására sokkal jobb megoldás egy médialejátszó.
-
BBéci
legenda
válasz koncsik #11569 üzenetére
Soha nem kedveltem az analóg lemezjátszókat, de viszonylag sok fekete korongom volt, mindegyiket ajándékba kaptam.
Viszont 1993-tól CD-ket jelentős mennyiségben vásároltam, mert úgy kaptam meg az elvárt hangminőséget. Mára ez okafogyottá vált, olcsón, akár ingyen hozzá lehet jutni a CD-ken, BD-ken kapható kép- és hangminőséghez.
De nem ez volt a lényeg, hanem a Blu-ray lejátszót vásárlók száma, aránya. Arra vonatkozott a válaszom, leírtam az okokat, hogy miért.
Sosem állítottam, hogy a házimozis vagy bármely másik topikba abszolút igazságokat írnak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MODERÁTOR
Az analóg lemezjászók is mind szarok, jobb a Tidal, igaz? Ugyanezen logika alapján...
Én úgy gondolom, hogy mindenki a saját komfortzónájának/lehetőségeinek megfelelően cselekedjen.
Nekem meglehetősen (indokolatlanul) sok BD lemezem van, Netflix, Amazon Prime, Youtube Premium előfizetésem is. Megférnek egymás mellett. Ugyanígy megférhet itt mindenkinek a saját igaza is saját szempontjai alapján.
Gondolom azért tesztelés során nem 1 db. BD lemez fordult meg a kezedben.
(A haladó házimozis topikot nem olvasom, nem biztos, hogy az ott írottak ebben a topikban is abszolút igazságok. Peace. )[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Ezzel nagyrészt nem értek egyet. Kérlek mutass valamilyen erre vonatkozó statisztikát!
Az ismerőseim között senki sem használja lejátszónak a PC-jét.
Azt elfogadom, hogy nagyon kevesen vesznek Blu-ray lejátszót, ami teljes mértékben érthető. Pár éve kongatják a vészharangot az optikai adathordozók és az azokon megjelenő filmek felett. Én eddig mindössze egyetlen egy BD-t vettem, nem is fogok soha arra költeni.
Idézek a haladó házimozis topikból: "a BD egy végtelenül idejétmúlt formátum, és a legelső digitális mozis formátum is mindenben felülmúlja"
A Netflix népszerűsége robbanásszerűen növekszik, sorra bukkannak fel a hasonló (Amazon Prime) stream szolgáltatók, azoké a jövő.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #11566 üzenetére
Az átlag felhasználó PC-ről filmezik, nem vesz külön asztali lejátszót különösen Blu-ray lejátszót nem.
-
Joshi
titán
válasz szgaborsz #11563 üzenetére
Amikor az Oppo 103-at piacra dobták még nem volt HEVC kódolás, a 103-ban lévő proci még nem ismerte azt a codecet. Ugye a 103 csak a sima Blu-ray (AVC h264) kódeket ismerte, az UHD Blu-ray (HEVC h265) kódolás csak ez után jött. Az ne tévesszem meg, hogy az a release amit letöltöttél csak 1080p-re lett konvertálva, attól az még HEVC (h265) codeces. Keress belőle sima Blu-ray formátumosat.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz Szabi_82 #11559 üzenetére
Nem, az AVR PCM-et ír ki.
Hát lehet, hogy HDR10+ nem támogat, de Dolby Vision-t igen, ami elvileg annál is jobb: [link]
Saját tapasztalatról nem tudok beszámolni ezzel kapcsolatban, mivel jelenleg egy fullHD Pana plazmára (50GT60) van rákötve, de a HDR-SDR konverziója így sokkal jobb, mint bármi, amit eddig láttam (Panasonic DP-UB424 asztali 4K lejátszó, XBox, Amlogic box). -
gg72
veterán
válasz Szabi_82 #11554 üzenetére
Nekem 2 hete van egy ilyen Sony X800M2 lejátszóm és csak jókat tudok írni róla. Az Atmost USB-ről és hálózatról is viszi, de csak PCM 7.1-ben küldi tovább az erősítő felé. Nálam az SACD HDMI-n megy az AVR felé, de szerintem ez a jobb megoldás, hiszen így az erősítő többcsatornás (vagy sztereó) DSD-ként dolgozza fel, ami azért jobb megoldás, mint egy sztereó analóg jel, aminek átalakítása a lejátszó DAC-jára lenne bízva.
Amúgy egyetértek Koncsik-kal, a Sony korlátozottan ugyan, de használható médialejátszóként, de Panák még ennyire sem (tudtommal nincs kadenciahelyes megjelenítés), ha ez a fő cél, kell venni tizenezer forintért egy amlogic boxot, ami mindent visz.
-
MODERÁTOR
-
Szabi_82
tag
Hi Mesterek!
Szeretném fejleszteni a házi mozi egyik komponensét, azaz "blu-ray" lejátszót keresek.
Lényeg nagy felbontású hang illetve kép lejátszása s netflix. Ehhez még ha tudná a hálózaton megosztott tartalmak lejátszást az lenne a legjobb.
-Sony UBPX800M2B. EC1
-Panasonic DP-UB820
Ami, nem tiszta az a media azaz a hálózaton megosztott tartalmak pl.: SMB protokoll kezelése.
Sony-nal olvastam (X800) hogy csak lemezről játssza az Atmos hangsávot, ez annyira nem teszik. Gondolom valami a licencelsz miatt lehet, vajon ez a X800M2B.EC1 nél is fent áll?
A Pananak erről a funkciójáról semmit nem tudok (vagy még nem találtam), de viszont van analóg kimenete ami tetszik. Pl.: egy scad CD-nél megkerülhető az avr dsp-je.
Válaszokat előre is köszönöm.
Próbálgattam a kodi szoftvert inteles platformon(i5/6400_8Gb/DDR4 stb) , azon kívül hogy free nem sok pozitívumot találtam benne. Netflix-el állandó baj van, hálózaton megtalálható tartalmak beolvasása 1-5 percig eltart.
A sony-nal , mint márkával kapcsolatban elég sok csalódás ért, mint telefon illetve DAP-ként és az nc bt fülesével (sok tanuló pénz volt). Régen imádtam a márkát. Nem tudom hogy szabad-e sony-t venni még. De bd lejátszóban mindenhol abba akadok bele, már mint ár-érték és tesztekben. Mondjuk valószínű hogy a tesztek 99% fizetett. Szó mi szó tanácsokat kérnék, elsősorban tapasztalatit, ami előre is köszönök.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Jano_023 #11545 üzenetére
A Sony UBP-X700 az arany közép út neked.
Mivel valódi 4Klejátszót vehetsz azX500 képest AMI NEM 4K csak felskálázza ezért is olcsóbb.
A Sony X800Mk2 az komolyabb de majdnem 2x áron van,igaz jobb megépítettsége van és tudja a SACD-t.
Az X800Mk2 lejátszónak picit csökkent az ára az Edigitalban.
Csak a lemez miatt nem feltétel a drágább lejátszó megvétele.
Amúgy is ezek amolyan öszvér média lejátszó.
Teljes 100% multimédia képességet nem kapsz ezen.Szokták mondani egy olcsóbb 4K lejátszó és egy multimédia player a jó megoldás.
-
belinho
senior tag
válasz Jano_023 #11549 üzenetére
Az S6700 egy alap lejátszó, amivel sima Blu-ray filmeket nézhetsz, ha van 4K-s TV-d, akkor felskálázza neked az 1080P-s képet 4K-ra. Részletesebb lesz, de nem olyan mint a gyári UHD.
Ha megfelel, akkor ez egy olcsó lejátszó, és a sima blu-ray-ek is olcsóbbak, mint az UHD-s lemezek, ergo költséghatékony megoldás.
Az X700 már egy komolyabb gép, mindent tud, amit az s6700, és ez már olvassa az UHD-s lemezeket is.
Drágább gép, és az UHD filmek is drágábbak hozzá, de szebb a kép.
Az X800M2 az meg felső kategóriás lejátszó, picit gyorsabb.
Vagy ha tényleg nem számít a pénz, akkor egy komoly Panasonic, ott már moziszintű képet és hangot kapsz, viszont ennek ára van.
Én a költséghatékony megoldást választottam s6700 és sima blu-ray filmek. -
Joshi
titán
Konkrét modellekről konkrét teszteket kell nézni. Youtubon számtalan teszt van, ha van felirat akkor bekapcsolod az automatikus fordítót és rengeteg információval leszel gazdagabb.
Sonynak most az UBPX800M2B lejátszója a legfejlettebb és szerintem UHD BD lejátszók között nem vészes az ára.
-
johnywalker
őstag
Alapvetően már a készülékek építési minősége más, felhasznált anyagok (műanyag vs fém), addiktív szolgáltatások ismerete.Ugymint HDR+ verzióinak vagy Dolby Vision képesség tudása.Ilyenekben találsz elsősorban különbséget,ezekre keress rá és hasonlítsd őket.Igényled e vagy szükséged lesz e rá.
-
Jano_023
őstag
Ha tudod részletezni nem gond érdekel. Ha nem is a drágábbat veszem vagy ha adsz egy linket elolvasom. De minden üzlet vagy honlapon a képességüket látom listázva hogy viszi a 4k lemezt ez is az is. Most ha jól értelek minőségben van eltérés? Az hogy lehet más bit rataval dolgoznak? Mire gondoltál. Köszi
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Joshi
titán
válasz Jano_023 #11547 üzenetére
"Csak érteni szeretném hogy miért adnék ki több pénzt. Mit kapok érte."
Ezt úgy kérdezed, mintha még soha nem tapasztaltál volna olyat, hogy a többlet pénzedért nem kaptál volna pluszt. Csak gondolj bele hogy van 50"-os tévé 150k-ért is, meg van 400k-ért is. Vajon mi lehet a különbség?ui.: mielőtt az lenne a válasz hogy a lehúzás, akkor neked az olcsóbb a jobb vétel. Ilyen esetben bele se mennék a minőségbe, mert így ez neked nem szempont. Hozzáteszem ezzel sincs semmi gond.
[ Szerkesztve ]
-
Jano_023
őstag
Értem köszönöm. És mi a helyzet a x500 és 700-al azok már uhd-t is játszanak le, nem? Mégis fele annyiba kerülnek mint amit írtál. Csak érteni szeretném hogy miért adnék ki több pénzt. Mit kapok érte.
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Joshi
titán
válasz Jano_023 #11545 üzenetére
Alapvető tudásbeli hiányosságaid vannak a sima Blu-ray és az UHD Blu-ray-t illetően. Az UHD akar lenni a 4K és ezen belül akár a HDR is. Pontosítva ma már a 4K (UHD) Blu-ray már szinte kivétel nélkül HDR is egyben.
A sima Blu-ray h264 codekre épül (AVC), míg a 4K (UHD) pedig h265 (HEVC) codecre.A Sony S6700 csak felskálázni tud 4K-ra, de magát a h265 (HEVC) codeket nem ismeri így lejátszani se tudja.
[ Szerkesztve ]
-
Jano_023
őstag
Semmi gond azért jöttem hogy segítsetek. Akkor esetleg azt meg tudod mondani hogy az amit ajánlottal miben más vagy jobb mint egy Sony UBP x500 vagy 700 vagy Sony BDP-S6700? Mert árban nem egy kategória. Köszi
-
Joshi
titán
válasz Jano_023 #11543 üzenetére
Csak azért kellemetlenkedek, mert Sonynak nem pálya hogy te a konzolján Blu-ray filmezel, hiszen van neki saját Blu-ray vonala is. Itt sokan preferálják a Sony UBPX800M2 lejátszót.
Mondjuk ha Samu tévét akarsz, akkor lehet hogy valami Philips vagy Panasonic lejátszót erőltetnék a HDR10+ miatt. Feltéve ha érdekel a HDR10+.
[ Szerkesztve ]
-
Jano_023
őstag
Értem, szóval akkor gondolom erdemes magasabbra lőnöm. Szóval idén a tvt cserélni fogom egy 4ks Samsung Q7 szériara és a hangfal rendszer ami van és marad is : Samsung HW-R450/EN 2.1 és egy Samsung SWA-8500S (hátsó hangfalak). Szóval kell valami ami a 4ks filmeket viszi. Köszönöm
-
Joshi
titán
válasz Jano_023 #11541 üzenetére
A probléma a gyökerekben van. Házi mozit én nem keverném a játékkal most legyen az PC vagy konzol. Ahhoz hogy legyen egy igazán jó házi mozi élményed, muszáj kiépíteni legalább az 5.1-es hangrendszert. A képi megjelenítés megint egy más kérdés, de ott is meg vannak a kötelező dolgok. Van aki a vetítést preferálja, van aki meg a tévét 4K HDR-el. A lényeg, hogy mérlegelni kellene. Neked mik az elvárásaid?
Milyen képminőség?
Milyen képernyő méret?
Milyen hangzás?Addig amíg ezeket nem tudjuk, elég nehéz segíteni.
-
Jano_023
őstag
Köszi a válaszokat. Elmondom akkor részletesen mi a gondom, mert itt biztosan több hozzá értő van.
Jelenleg egy fullhd tvm és monitorom van itthon. Filmet főleg a tv nézek a monitor munkára és ps-hez van. A tvnek szép képe van így vettem hozzá egy közép kategóriás hangfal rendszert is (Samsung soundbar egy központi egységgel és egy mélylada valamint vezeték nélküli hátsó két hangfal) hogy jobb legyen a film élmény. A filmeket vagy a saját szerveremről vagy hbo gorol nézzük. Ami azért nem a legszebb. A ps4 pro kiderült játssza a bd lemezeket ezt én nem tudtam...és mikor próbabol vettem egyet megláttam azt a külömbséget ami fullhds letoltott vagy stremelt film és a blu ray között van és annyi is volt. Nekem kell ez így ebben a szebb minőségében.
Most ezért keresem a lehetőségeket, adott volt már a ls4 és úgyis veszek ps5 ami ugye a 4k is viszi majd ezért próbálom megerteni mennyivel rosszabb a ps4 lejátszója egy dedikált asztali eszközhöz képest, mind képben vagy hangban.
Szóval ezzel kapcsolatban szeretném a véleményetek, segítségeteket. Mert ha lehet és nincsen nagy külömbség a ps5 mellé nem vennék még egy 70ks lejátszót. De ha kell akkor kell. Köszi a segítséget.''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
-
Jano_023
őstag
Hali, segítséget szeretnék kérni. Rendelkezem egy Ps4 Pro készülékkel és meg tudtam hogy viszi a BD lemezeket. Vettem párat és van amit játszik van amit nem. Ez mitől függ? Valamint szerintetek sima 1080p monitor és tvn történő lejátszásra kell külön lejátszó vagy elég a ps4 pro. Ps5 vásárlás tervben van. Köszönöm a segítséget.
-
MODERÁTOR
Szolgálati közlemény: Ma éjféltől leáll a lapcsalád új szerverre költözés miatt
-
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. A fiamnak adtam a PIONEER BDP-X300 Blu-ray lejátszómat, plusz egy Lg 55 C8 Tv-t. Ezek nálam összekötve tökéletesen működtek. Tegnap nála üzemeltük be, és azt vettem észre, hogy a hang mintha lassítva szólna (szinte „nyújtva”). A képnél is mintha kissé „darabosabb” lenne a lejátszás. Mi lehet a gond? Én a HDMI kábelre gondolok, de azt mondja, az 2.1-es, azzal nem lehet hiba. (állítólag 8K-ra is jó) Ha tippetek van, nagyon szépen megköszönöm. -
lumosnina
tag
Sziasztok!
Nem tudom jo helyre irok e, segitsegre lenne szuksegem.
Pioneer Xv-BD422B 5.1 Blu-Ray hazimozi szett haldoklik. (Vagy mar halott is)
Ugy kaptam, hogy hatha tudok vele valamit csinalni. Bekapcsolom, elo jon a Pioneer felirat, de aztan semmi. Semmire nem reagal. Sem a lejattszo reszet nem adja ki, sem a funkcio gombokra nem reagal...semmi kepet nem ad a TV-re. A TV latja, mert a HDMI1 aktiv lesz, ha bekapcsolom a Pioneert, de semmi kep.
Valami otlet? Elore is koszonom!
Megegyszer bocsi, ha rossz helyen vagyok...Megbizhatosagomrol : http://phmegbizhatosag.atw.hu/ -> lumosnina felhasználónak 42 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Joshi
titán
válasz #98221312 #11529 üzenetére
Vegyél egy SONY UBP-X800M2 lejátszót. Nem gond ha nincs 4K HDR megjelenítőd, attól még időtálló és előrelépés. Ja és ez legalább új.
-
törölt tag
Sziasztok!
Cambridge Audio Azur 650 BD-vel valakinek esetleg van tapasztalata?
Köszönöm!
-
jeni
félisten
Hello!
Erről a távról tudtok valamit?
Mehet-e a Sony UBP-X lejátszóhoz?
Volt nekem egy PS3 konzolom amihez lett véve ez. Még fel se bontottam.
Megtudnátok ebben erősíteni,hogy potyára nem bontsam fel.Lehet,hogy Bluetooth verziós és emiatt nem lesz jó.
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
Nem 1:1 másolata a Pioneer-nak, nem is volt céljuk.
Lényegében ez az M9706 OPPO klón továbbfejlesztése Pioneer CFW-vel (mivel nincs MCU és kisegítő Mediatek MT8577 coprocesszor, nem lehet használni az OPPO CFW optikai egységet kezelő részét, kénytelenek Pioneer CFW-t alkalmazni), a nyákra beforrasztották az optikai egység kezeléséhez szükséges alkatrészeket, tettek mellé egy 2xPCM1795 alapú DAC-ot, lineáris tápot és egy 3,5" HDD házat, ami SATA-USB adapterrel kapcsolódik az alaplaphoz.(#11512) Joshi
Kínai optikai egység van benne, de ugyan az a Sony olvasó fej benne, mint az OPPO-ban vagy a Pioneerban - mondjuk nincs is más UHD optikai olvasófej a piacon ).(#11516) jeni
Nekem más gondjaim is vannak a hardver felépítésével és minőségével kapcsolatosan. De élve a kínai piacon hallott mondással, "kicsi ocso" -
BBéci
legenda
-
Joshi
titán
válasz robi-k #11511 üzenetére
Már csak az a kérdés, hogy milyen optikai meghajtót tettek bele, mert az Oppoé kiemelkedően jó minőségű, majdhogy nem ez az egyik előnye a konkurenciában. Ja és arra az 1000$-ra megy még áfa különbözet és vám? Mert ha igen, akkor az úgy már nagyon sok. Lehet célszerűbb venni egy M9702 klónt plusz egy Dolby Visionos Sony vagy Pana asztali játékost optikai lemezhez. Vagy használtan egy Oppo 203.
(#11509) blakey ok, de mivel NAS-ról volt szó nekem furcsa hogy nem SMB vagy NFS szervert használtak.
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
Új kínai klón BD meghajtóval és 3,5" merevlemez tárolóval - BRB-500. Az ára - kb $1000 - szerintem irreálisan magas.
-
blakey
titán
Mivel azt írtad, hogy ilyet még nem hallottál így bátorkodtam leírni, pl. ott a Serviio, szerveren beállítod, ellenőrződ, hogy kliensenként jó-e vagy rossz az azonosítás, ha ez megfelelő akkor az eszköz DLNA tudásának megfelelő lesz a kiszolgálás.
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Semmit, a DLNA szerverek "renderer"-t használnak a készülékek kiszolgálásához, tehát beazonosítják az adott készüléket és aszerint szolgáljaák ki. Ha nem megfelelő a "renderer" beállítása akkor jöhetnek olyan problémák, mint amit Gtaati tapasztalt. A CXUHD valójában Oppo és ezért jó azzal és nem a CA-val.
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Joshi
titán
válasz Gtaati #11505 üzenetére
"Megoldódott a probléma, a synology mediaszerverében a CXUHD kompatibilitását át állítottam OPPO player-re és minden jó lett!"
Én még ilyet nem hallottam, de biztosan így van. Ahogy előbb írtam, SMB és NFS szervereknél soha nem volt gond. Én nem tudom mit mahinált a Sinolodzsid , de ha megoldódott akkor örülünk.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Gtaati #11500 üzenetére
Ha lehet "renderer"-t állítani akkor próbáld meg, lehet, hogy alapból rosszat választ és akkor előfordulhat olyan, hogy nem lehet feliratot és/vagy hangsávot választani.
-
blakey
titán
válasz w.miki #11501 üzenetére
Nem tudok róla. Használd a Plex-et vagy az Emby-t, utóbbihoz USA régióra kell állítani. Karcos lemezek lejátszása meg a fej érzékenységén múlik.
-
w.miki
veterán
Samsung BD-H5500 játékoshoz létezhet custom FW?
Ami kezeli az SMB megosztást, és aminek nem gond az írott, karcos DVD lemez lejátszása?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest