- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
smombodi
tag
válasz Dragon3000 #50899 üzenetére
Nekem egy 5800X3D szalad benne, játék nem zavarja a torrentet. 1000/1000 a csomag 2-4 között megy fel naponta 2x4TB SSD, az egyik 4-es autodl. Holnap jön egy 7.68 még, őt is csatasorba állítom. Routert kellett bekötni mert ez a telekomos doboz elpusztult csúcsidőben mikor mindenki nekiállt.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
-
smombodi
tag
-
smombodi
tag
válasz Dragon3000 #50895 üzenetére
Ha nektek jó nekem is jónak kellene lennie, a bétát nem merem feltenni mert nem szeretik
-
smombodi
tag
qBittorrentesek, ti melyik verziót használjátok? Ez a 4.6.4 úgy veszem észre eldobálja a peereket
-
Boss81
senior tag
Mivel már nagyon tele volt a nas, gondoltam takarítók egy nagyot, és töröltem mindent.
Feltettem Docker-be a Jackett, Sonarr, Radarr, qbitrorrent. Minden tökéletesen működik ahogy kell, de az útvonallal még mindig problémám van
Nincs esetleg ötleted?
Csináltam próbaletöltést, de ugyan az a problémám. -
Geth
veterán
válasz Boss81 #50880 üzenetére
Tippre az útvonalak nem egyeznek a két konténerben.
Én - hogy megkíméljem magam a különböző útvonalak közötti mappelés okozta kognitív terheléstől -, minden könyvtárat úgy csatoltam be a különböző konténerekbe, hogy az útvonalak megegyeznek kívül és belül is.
A host-on:
`/srv/downloads` # ide tölt le a qbittorrent mindent is
`/srv/shows` # ide hardlinkeli át a sonarr a sorozatokat
qbittorrent-ben:
`/srv/downloads:/srv/downloads` # neki csak a letöltések kellenek
sonarr-ban:
`/srv:/srv` # teljes szülőkönyvtár a hardlinkelés miattÍgy amikor a sonarr hivatkozik egy útvonalra, akkor pontosan az az útvonal működik a qbittorrent konténerében is (mellesleg a host-on is).
#50881 zsolt_64: nem a qbittorrent-tel van gond, évekig használtam konténer nélkül, most pedig egy jó ideje fut konténerben, egyik felállás sem okozott soha problémát. Szerintem nem konkrétan a qbittorrent-tel szokott gond lenni, csak nem értik a felhasználók ezt a konténeresdit. Egyébként annyi előnye van, hogy egyszerűbb odaadnom másnak részben vagy egészben az egész stacket (csak átmásolok 1-2 compose file-t), mert a docker-en kívül nincs más külső függőség (nem kell külön felhasználókat/csoportokat/könyvtárakat létrehoznom, stb.).
-
Boss81
senior tag
Szuper, akkor lehet tudtok segíteni
Próbálom röviden leírni a lényeget.
Adott egy nas szerver. Fut benne a Docker, azon belül a qbittorrent.
A nas letöltőközpontból letöltöttem a sonarr, és a Jacket programot.
Be is állítottam egy bizonyos torrent oldalra. Tökéletesen letöltött pár torrentet, amit tesztként próbáltam ki.
Az adott torrentet mikor beállítottam, rendesen kijelezte a letöltési útvonalat, amit a sonar beállításaiba megadtam.Viszont amikor megnéztem hogy hova töltötte le a teszt torrentet, akkor azt láttam, hogy a dockerben futó qbittorrent gyökérmappájába töltötte le.
Bármit próbáltam, csak oda tölti le. Ha manuálisan akarom az útvonalat beállítani, akkor viszont hibát ír ki már a letöltési beállításoknál.
Van esetleg ötlet mi lehet a hiba?
-
zsolt_64
senior tag
jó hogy idetetted a parancsot lehet rájöttem miért nem működik egyeseknek:
Amit eredetileg leírtam , abban nincsen username/password, mert úgy van a qbittorrent nálam beállítva hogy csak a belső hálóról menjen a webes felület, viszont ott meg nem kell autentikáció. Így lehet hogy ki kell egészíteni username/password_el. -
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki Sonarr + qBittorrent kombót? Segítséget szeretnék benne kérni ha valaki otthon van benne.
-
huan
őstag
válasz smombodi #50867 üzenetére
Sziasztok,
Bocs, hogy belevau, de ha nas-on, vagy dockerben futtatsz Qbittorrentet, akkor egy ilyen felhasználói szkriptet úgy időzítesz, ahogy kedved tartja (most ellenőriztem működik jól, az előttem szólók is helyesen írták):
#!/bin/sh
curl -c cookie.txt --data 'username=sajatfelhnév&password=sajatjelszo' http://localhost:sajatip/api/v2/auth/login
curl -i -b cookie.txt --data 'hashes=all' http://localhost:sajatip/api/v2/torrents/reannounceFuttatás után az tudjukhol.cc-n az Aktivitás-Összes torrent-nél a Frissítve "most" lesz.
[ Szerkesztve ]
-
smombodi
tag
válasz Dragon3000 #50872 üzenetére
Akkor megvagy
-
smombodi
tag
válasz Dragon3000 #50869 üzenetére
Persze
-
zsolt_64
senior tag
-
smombodi
tag
válasz Dragon3000 #50862 üzenetére
A géppel nem lehet gond de a net megadja magát sajnos (Telekom otpika)
-
zsolt_64
senior tag
válasz smombodi #50858 üzenetére
nekem van 1 ilyen kis bat filem qbitra:
C:\Windows\System32\curl.exe -X POST --data "hashes=all"
http://akármilyenipcím:akármilyenport/api/v2/torrents/reannounce
ezt kiteszem egy ikonra és ezt lehet nyomogatni. A magos rendesen lereagálja, úgy hogy használat után ha bemész és megnézed az aktivitást, akkor azt jelzi hogy frissítve: most[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
smombodi
tag
válasz Intruder2k5 #50857 üzenetére
Nice! Most megnyitottam újra és csak a mai torrenteket hagytam futni nehogy megint bepusztuljon de nem számol semmit, tudom hogy nem fogja elszámolni mert már volt ilyen és direkt figyeltem. Egyébként heti rendszerességgel általában hétvégén történik mikor mindenki ráfeszül a torrentre.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz smombodi #50856 üzenetére
Sajnos ez ilyen, ha tracker hiba van. És hiába írják több helyen, hogy ne zárd be a klienst, majd el lesz számolva ha javítják, nem, nem lesz. Nem egyszer láttam én is, hogy leszedtem egy torrentet, és hasonló tracker hiba után az oldalon 0.3 az aránya, még a saját kliensemben már ennek sokszorosa. És hiába tér észhez a tracker, már csak az onnantól feltöltött adatokat számolja.
[ Szerkesztve ]
-
smombodi
tag
Jó ez az nCore, hétvégén rendszeresen berosszul és nem számolja az uppot illetve a torrentek számát sem látja rendesen. Bezárom a klienst és még fél óra múlva is bevan ragadva 140 torrent, teljesen megvan zavarodva. Esetleg más is tapasztal hasonlót?
[ Szerkesztve ]
-
pibácsi
senior tag
válasz Kekmen #50851 üzenetére
OK. Ezt is megnéztem és most - természetesen - az uTorrent progi van benne, de itt tényleg módosítani lehet, ha valamelyik beakad.
Kösz, ez egy jó ötlet. Azt még nem tudom, hogy a BitCometet miért nem szeretik máshol a patkó nyitáshoz, de majdcsak kialakúl, ha lassan is. Pibácsi.
-
pibácsi
senior tag
válasz Kekmen #50849 üzenetére
Levettem a BitComet-et, így visszaadta a kisablakot. Majd később viszatelepítem. Mostmár az ablakba betehetem az UTorrentet, de nem jelölöm be, hogy mindíg csak ezzel nyison és így szabadon nyithatok. Szépen nyi a patkóról is az uTorrent, viszont nem mindenütt pl. a Pirate Bay-t nem szereti. Nem ír ki semmit, de nem is nyitja meg. Ez van. Euzelőtt a BitComet megnyitotta, onnan pár dolgot már letöltöttem az évek alatt .Most visszatelepítem a BitCometet . ha elfogadja az újat, ha nem a régit teszem visza.
Minden esetre fél megoldás már van.
Kaptam a másik tippet, hogy a regisztryben keressem meg a kisablakot a program társításhoz, így azt is megpróbálom - ez lenne a tisztább.
Köszönöm a segítségeket.
Üdv. Pibácsi. -
Kekmen
senior tag
válasz pibácsi #50850 üzenetére
Ha azt szeretnéd beállítani, hogy a magnet linket melyik program nyissa meg, akkor indítsd el a beállításjegyzék-szerkesztőt: Windows+R--> beírod: regedit
Elnavigálsz benne ide: .\HKEY_CLASSES_ROOT\magnet\shell\open\command
És ott találod a program elérési útját ami alapból megnyitja. Ha ezt átírod a másik kliens elérési útjára, akkor az fogja megnyitni."Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
pibácsi
senior tag
válasz Kekmen #50849 üzenetére
A torrent oldalakról a "Torrent" letöltést megoldja, csak a mágneses letöltésnél, a "patkó"-nál írja ki a szöveget. Ezt több oldalon is kipróbáltam és a mágnesre ráklikkelve azonnal bedogja, ugyanakkor az uTorrent letöltő ezeket a torrentre (nem a patkóra) klikkelve letölti. Először, (mikor legelőször nyitottam) a "patkó" megnyitásakor beadott egy kisablakot, ahol ki lehetett választani, hogy mivel akarok letölteni és én akkor a BitCometet választottam, ezért mostmár ha patkóra klikkelek, mindíg ezt adja be, ugyanakkor megnyitja a BitCometet is, de nem tesz bele semmit csak ez a tábla jön fel. Érdekesen ezt az ablakot, ahol kijelöltem, már többet nem tudom előhozni, pedig biztos van valahol a "patkó"-hoz csatolva, hogy másra állítsam át, vagy semmi ne legyen benne.
Most leszedem és ujra installálom azt a régit egyelőre, mivel az még pár hónapja működött. Ha nem lesz jó, akkor feltelepítem az általad javasoltat, vagy az uTorrentet állítom be, mivel, ha leszedem a BitCometet, akkor megjelenik az ablak, mert nem találja és másik klienst kér a letöltéshez.
Kösz a tanácsokat. Üdv. Pibácsi -
Kekmen
senior tag
válasz pibácsi #50848 üzenetére
Kapásból azt írtam volna, hogy cserélj klienst, mert a BitComet egy ősrégi cucc, de előtte megnéztem, idén márciusi a legfrissebb kiadás. Ha nem tud egy torrent fájlt megnyitni (de az utorrent meg tudja), az valószínűleg azért van, mert olyan szeletméretet állítottak be benne, amit a kliens nem támogat. Erre nem találtam információ, hogy mi az amit maximálisan támogat a BitComet, gyanítom 16MB. Próbáltad másik torrentel is, egyikkel sem működik? Egyébként a fő javaslatom továbbra is az, hogy cserélj klienst, a qBittorrent ajánlott, előtte pedig mindkét fent lévőt uninstalláld a gépedről.
"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
pibácsi
senior tag
Nem tudom, jó helyen járok-e, de leírom a problémámat. A BiComet-et használom és a mágneses letöltést is ezzel végzem. Most állandóan kiírja, hogy "A torrent fájl megnyitása sikertelen". Évekig alkalmaztam és nem volt ilyen baja. A letöltés előtt a mágnesre kapcsolva beadott egy ablakot és ott kellett kiválasztanom a letöltő szoftvert. Én a BitCometet választottam, de sajnos ez történik. Ugyanakkor ugyanezt a torrent fájlt a uTorrent letöltővel símán letöltöm, mint torrentet és nem a mágnessel.
Mi lehet a hiba?
Várom válaszotokat. Üdvölettel Pibácsi.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Sziasztok. Tudtok ajànlani konkrét külső hdd torenthez. Max 40-50 futna rajta. Nem értek hozzà,h melyik lassulna be stb. Köszi.
-
huan
őstag
Sziasztok,
Van egy DS720+, ami közvetlenül az otthoni Telekomos ONT-re csatlakozik.
Egy Qbittorrent v4.6.4 dockerben, amit webui-n kezelek a localhost:9866-portján távolról az alábbiakat csinálja:
A qbittorrent-kapcsolatokban a TCP:53306-port van beállítva, ami a Telekomos ONT-ben, a Port Forwarding-nál be is van állítva kiengedésre.
A Qbitorrent-tároló a 172.17.0.5 alhálózata a Nas tűzfalán a kivételek közé van téve, de a tűzfal kikapcsolt állapotánál is a lenti jelenség van.
A www.yougetsignal.com és canyouseeme.org -szerint az 53306-os port Closed, kikapcsolt Nas-tűzfallal is! ONT-n nincs tűzfal.
Az www.ip-adress.eu -szerint Your IPv4 address megegyezik a Telekomos modem Public IPv4 Address-ével, nem Nat-olt.
A le- és feltöltések mennek ugyan, de passzív vagyok.
Mit kellene még megnéznem, hogy aktív lehessek?
(Synology DS720+ DSM 7.2.1-69057 Update 4, qBittorrent v4.6.4 Web UI (64-bit))
Köszi
-
attiati
veterán
Ahhoz kitartás kell, amikor 100kB/sec sebességgel elkezdesz leszedni egy 320GB-os cuccot. Mindkét fél részéről
-
Geth
veterán
válasz Dragon3000 #50843 üzenetére
Én felvettem a trackereket prowlarba, utána csak fel kell iratkozni ami érdekel címre, a többi megy magától.
Hmm, így leírva elég rövid[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Ncore-on elég jól megvan oldva könyvjelző elnevezéssel a dolog, így szépen be lehet rakni a megfelelőhöz a böngészőben és a kliensben meg rss-sel be van állítva minden, illetve autodl is van használatban ott is minden be van állítva, így ha az egyik lehal ott a másik. Minden más oldalról meg a megfigyelt mappákba megy a torrentfájl letöltés és szépen elvégzi a dolgát a kliens. Sötét téma van beállítva a nason és a webui-ban is, itt volt linkelve pár jó, abból választottam egyet és nem vacakolok vele tovább, a nasra csak akkor lépek rá, ha valami miatt nem menne a webui vagy tárhely rendezés van, akkor ott átpakolok mindent és magában megoldja.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz Dragon3000 #50841 üzenetére
Akkor Téged sem nagyon érintett meg az a sok sötét témás, hogy néznek ki a színek, stb. hsz-ek Ez szerintem oké, nem Neked szólt az előbbi. RSS-t én is használtam, csak nehéz vele megoldani a több tracker és upgrade release problémákat.
-
Geth
veterán
Pár hónapja kérdeztem, hogy mennyit bambulják a torrent klienst a felhasználók. Már akkor meglepett egy kicsit az eredmêny (soknak tűnt), de ami érdekes lehet, hogy amióta fellőttem a radarr/sonar/prowlarr/stb. kombót, sokkal kevesebb időt kell a klienst simogatni, rengeteg időt spóroltam. Ha valaki kedvet kap, hajrá, megéri.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz tothjozsi96 #50837 üzenetére
5.0beta1-et nézd meg nekem hetek óta az megy
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
őstag
válasz tothjozsi96 #50833 üzenetére
Esetleg nem csak zárt oldalakat használ?
Ha free torrent forrásokat is használt, akkor nem árt, ha be van kapcsolva-[ Szerkesztve ]
-
neo-geo
senior tag
Sziasztok.
qBittorrent 4.5-nél mi lehet a kapcsolatoknál jó beállítás ha max 100-120 torrentet futtatok? Mostanában azt vettem észre, hogy a gép indítása után nagyon lassan lesznek aktív torrentjeim. Most [ezek] a beállítások.[ Szerkesztve ]
PSN-ID:Putyesz-HUN
-
szkutyi
addikt
válasz TechN7ne #50829 üzenetére
De nem kell leszedni!!!!radugod az új rendszerre a hddt aztán úgy csinálsz mintha újra letoltenéd.de a célmappa legyen az, ahol van ténylegesen a file!
Így max ellenőrzi és elkezdi seedelni..
Ha kipipálod hogy hash ellenőrzés kihagyása, akkor még ellenőrizni sem fogja. -
szkutyi
addikt
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok ,
Egy külső tárolóra torrentezek és onnan is töltöm vissza ami usb n keresztül csatlakozik a PC-hez.
qbittorrent- et használok…Ha újra rakom a rendszert (Windows) ,ismét be tudom állítani ,hogy a letöltött torrenteket visszatöltsem és ha igen hogyan lehetséges?
Köszöntem előre is ,
-
venom8888
őstag
válasz Dragon3000 #50822 üzenetére
3 kulonbozo klienst probaltam,mindnél csinálta. Beallitas alap,sose allitottam,és jo volt,valszinuleg nem a beallitas akkor a gond. Védelem nelkul nem.lehet a gép.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz venom8888 #50821 üzenetére
Megpróbálhatod lekapcsolni a védelmeket, tűzfal és amiket használsz, ez mellett régebbi lan drivert is megnéznék, hátha valamelyik okozza a gondot, amelyik okozza azt lecserélném másra. Milyen torrent klienst használsz, illetve milyen beállításokkal? Nekem külön gépen megy a torrent 1600 torrenttel, letöltés 100MB/s-re van korlátozva, feltöltés korlátlan és így is gond nélkül tudok közben multis játékokkal játszani.
-
venom8888
őstag
válasz Dragon3000 #50815 üzenetére
Na megneztem, a tobbi keszuleken pl telefon, ott siman megy tovabb a wifi alltal biztositott net, de a PC-n ha letoltes megy a torrentel,akkor percnekent ledobalja a netet,megszunteti a PC-n teljesen a netet, majd lassan ujra elindul a letoltes,es kuszik fel. Mi az oka akkor?
-
venom8888
őstag
válasz Dragon3000 #50815 üzenetére
Ezt nem neztem meg
-
gyulazsolti
senior tag
válasz krealon #50817 üzenetére
A szám volt a lényeg.
Nekem NAS520-as van, de kinőttem.
Építettem egy nast, és kíváncsi voltam, hogy mennyi torrentet lehet bepakolni.
Az 520-ban is korlátozni kellett letöltés 5 MB/s-re, mert felette kicsit megbolondult, pedig abban 2GB memória van. Nekem 600-650 torrent volt bent. Aktív seedet 15-öt láttam benne a legtöbbet. Azzal nem volt gond. -
krealon
veterán
válasz gyulazsolti #50816 üzenetére
"A TM mennyi torrentet képes kezelni?"
Az attól függ.
Nálam egy Zyxel NAS-on 1700+ torrent áll seed-ben, amiből kb 50 forgalmaz egyszerre.
Persze lassú a netem uplinkje, így alacsony a terhelés. Ez a mennyiség kb 6 év alatt jött össze.Amikor gigabites helyen próbáltam, 1 MegaByte/s átvitelig stabil volt.
2 MB/s esetén már akadozott a helyi hozzáférés.
Kisebb optimalizálással néhány másodpercre sikerült feltornázni 10 MB/s-re az átvitelt (1, maximum 2 aktív torrent mellett), ekkor már a HDD I/O volt a szűk keresztmetszet, a kevés RAM cache miatt. (A NAS 512 MB memóriával van felszerelve.) -
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
A TM mennyi torrentet képes kezelni?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz venom8888 #50813 üzenetére
Tehát már régebb óta torrentezel és csak nemrég kezdte el ezt csinálni?
Mert akkor lehet mégsem a router a gond. Próbáld, amit mondtam: uninstalláld az Ethernet driver-jét (Reboot-old utána a gépet), majd telepítsd újra, ugyan ott az Eszköz kezelőben.
De attól még persze simán lehet, hogy a router kezdett el döglődni.
-
venom8888
őstag
válasz SunMount3r #50812 üzenetére
Nem reg kezdte ezt az eldobalost. De csak letoltesnel, ha seedelek akkor nem.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz venom8888 #50805 üzenetére
Ez a net eldobálós probléma a torrent-ezéssel most kezdődött? Vagy egyáltalán most kezdtél el csak torrent-ezni?
Mert ha igen, akkor valószínűleg az van, amit írtak rá, hogy az a Router elég gyenge ehhez.
Menj át a Router-es Topic-ba és kérj javaslatot egy normálisra.
-
Kekmen
senior tag
válasz szkutyi #50807 üzenetére
Honnan fogja tudni a kliens, hogy a másik fél mikor mennyivel tölt(ene) tőle? Ilyen nem, hogy nem létezik, de még a kivitelezése is bajos lenne. Maximum úgy tudnám elképzelni, hogy pl 1 perces átlagot néz a kliens és akinek ennyi idő alatt átlagban "n" kb/s alatt tölt föl, azzal bontja a kapcsolatot. De ez további kérdéseket vetne föl: Mennyi időre, csak annál a torrentnél, vagy IP cím alapján...stb?
"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
szkutyi
addikt
Sziasztok!
Azt lehet valahogy állítani hogy az ilyen pár kb kapcsolatokat inkább hagyja a francba a kliens? Pl 500kb alatt ne legyen feltöltési szál?koszi -
Kekmen
senior tag
válasz venom8888 #50805 üzenetére
Vegyél egy normális routert. Az a Mercusys egy ipari hulladék. Több, mint valószínű, hogy semmi baja az Ethernet drivernek, hanem a router meghal egy kicsit több kapcsolattól, azért dobálja a netet.
-
venom8888
őstag
-
SunMount3r
nagyúr
válasz venom8888 #50803 üzenetére
Mit? Ez egy Router, ehhez nem kell telepítened semmit (legföljebb nézz szét az Admin menüjében (már, ha tudsz), hogy van e rá Firmware frissítés).
Az Ethernet vezérlő az a chip, ami az alaplapodon van és a vezetékes Net-ért felelős.
Pl.: Magyarul az "Eszköz kezelőben" találod, a "Hálózati" rész alatt.[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
válasz SunMount3r #50802 üzenetére
Szia. MR30G szeéria ez van nekem, mit toltsek le hozza, honnan?
-
venom8888
őstag
Most mar kiprobaltam egy 3.ik klienst is,azzal is ugyan ugy megszakad a net idönként. Mi a franc ez:(
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Óra topik
- Kuponkunyeráló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest