Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
snake1977 #86019 üzenetére
Lentebb kell vinni a maximális frekvenciát is. Ha vesztesz pár százalékot a max teljesítményből észre se fogod venni.
-5% 3D perf. loss 60fps-nél 3 fps mínusz: 57fps nem egy nagy érvágás. Viszont elég komolyan vissza lehet venni a feszültséget, fogyasztás, hőmérsékletet.
És a venti vezérlést is érdemes lehet kézbe venni, ha a gyári csak nagyon lomhán emelné a fordulatot terhelés alatt. Sokszor kicsit lomhára lövik be a gyári vezérlést. -
Aprósólyom
addikt
válasz
snake1977 #86017 üzenetére
Alulfeszeléstől nem kell féljél. Instabilitás miatt kifagyhat, ennyi, de normális esetben a windows se hal le, csak újra betölti a drivert és visszaáll a VGA alapra, majd kezdheted újra.
1137mV szinte észrevehetetlen eredményt ad és sokkal többet ki lehet hozni a ÍGPU lapkából. 1000-1060mV már valami.
Ha pedig kedvet kapsz és tovább növelnéd az energiahatékonyságot, akkor 1000mV alá is érdemes lehet benézni, 950mV-975mV környékére.
De ezzel kapcsolatban hathatós tanácsot inkább a GPU saját topikjában fogsz kapni.
*(https://prohardver.hu/tema/amd_navi_radeon_rx_6xxx_sorozat/friss.html)Ui.: Lehet ebben a topikban kérdezd meg, hogy mi a hosszú távú (3-4 éves) eredménye, ha 30 fokos az avg. és hotpost közti különbség.
Nekem nem szimpi, de lehet bírja a silicium?! -
Aprósólyom
addikt
válasz
snake1977 #86014 üzenetére
A Hotspot ez a legforrób GPU hőmérsékleti pont számított vagy egzakt mért értéke. Azt meg nem mondom, hogy 6650XT chipnél melyik.
A lényeg, hogy nem a VRM.Én úgy vettem észre, hogy sajnos előfordul, hogy az avg. GPU és a hotspot között akár 30 fok különbség is lehet.
Tényleg nem kevés, pláne egy olyan rideg anyagnál, mint a szilícium... Szóval növekedhet a hosszú távú meghibásodás kockázata, de hogy ettől mennyire kell tartani, azt sajna meg nem mondom. Kíváncsi lennék, hogy dr.VGA-nak mi a véleménye erről...Venti vezérléssel is lehet próbálkozni, de közel sem tudsz annyira hatékonyan küzdeni a jelenség ellen, mint pl. undervolttal vagy hűtés házi tuningjával.
Tehát vagy undervoltold vagy esetleg eladod, mert az a chip ami a videókártyádra van forrasztva és az az Asus hűtés ezt tudja gyárilag: Ha jól látom direct heat-pipe-os megoldás. El tudom képzelni, hogy esetleg pont a hőcsövek közti sávban van az a hotspot...Egy MSI 6650XT 64°C avg. / 80°C hotspot (viszont ez nem direct heat pipe): 16°C különbség
*(https://www.techpowerup.com/review/msi-radeon-rx-6650-xt-gaming-x/34.html)Elképzelhető, hogy egy réz lappal lehetne javítani a hőeloszlást, de egy vadi új VGA-nál, garivesztéssel...?! Na azért vetettem fel az eladás lehetőségét, vagy ha 14 napon belül vagy akkor az elállást.
Kb. ezek a lehetőségek. Ha megtartod, akkor egy erősebb undervolt a javaslatom a garancia lejártáig.
#86015 adler741: Persze, hogy nem zavar, mert nálad csak 25°C a különbség.
Ami egy kis szájhúzással még OK-nak mondható.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
snake1977 #85802 üzenetére
Képek alapján nekem úgy tűnik, hogy az ASUS DUAL hűtése csak a GPU-t hűti. A sapphire pulse valószínű a memóriát is, amit a 6600 XT Sapphire pulse (Techpowerup URL) változat alapján állítok.
Illetve a Sapphire kiemelt partner és egyben szerintem elég jó kártyákat is csinál.Azt is érdemes megfontolni amit Pikari javsol, annak függvényében, hogy mikkel játszol tényleg számíthat.
-
MZsoltee
veterán
válasz
snake1977 #85805 üzenetére
Használtam 100k körül garis 6700XT-k mennek garival. Én arra csapnék le a helyedben. Amire van garancia 2év és eredetileg 3 év volt rá az nem sokat tudott bányászni, ha attól tartasz.
A vram duplázás időnként megvan, és eddig mindig kifizette mindenki. Az egy más kérdés, hogy mennyire tolja ez az embereket a konzolok irányába. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
snake1977 #85802 üzenetére
Van náluk “újszerű” is 21 hónap garanciával ,én is azt vettem náluk 3 napja (5700xt) ,új kártyát kaptam csak a gyári doboza nem volt meg.
Aprós árakhoz képest általában 20/30k- al drágább a bolt de részemről jobban megéri a nyugalmat ,az apró most tele van bányász garancia nélküli kártyákkal ,nagyon óvatosan lehet csak vásárolni.
Az adott bolt meg jelenleg hazánk legmegbízhatóbb boltja gond esetén is.A két kártya között egy picit a zafír jobb lehet.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
snake1977 #79057 üzenetére
Ha az egész gép nem indul többet, akkor valószínűleg gyenge, nem megfelelő a tápegység. Másikkal is ki kéne próbálni, ha van a közelben.Jahh, hogy a ventilátor nem indul?
Törölj le minden vga piszkáló progit, az msi ab-t is, aztán DDU és próbálj ki pár régebbi vga drivert. (Volt idő, mikor bizonyos driverekkel összeakadt az msi ab és nem forgott a vga-n a ventilátor, vagy csak nagyon alacsony fordulaton.) -
Csupingo
veterán
válasz
snake1977 #65996 üzenetére
Nem ismerem, de hirtelen ezt találtam.
-
Vakegérke
félisten
válasz
snake1977 #59908 üzenetére
Szia!
Kell neki a 8 pin, lehet kapni átalakítót.
-
haverr
csendes tag
-
csontraket
tag
válasz
snake1977 #44092 üzenetére
Ma nekem is egy elég súlyos hiba adódott a gépem működésében! Az összes játéknál általában 1-5 perc alatt (random ezen az időn belül) kikapcsol a monitorom kiírja hogy power saveing mode és a hang is beakad! Onnantól nem reagál semmire a gépem! CSak az újraindítás segít. a Tápegységet,processzort.vinyót,ssd-t leteszteltem semmi hibájuk nincs! Levettem a memóriám is 2133-ról 1333-ra de a hiba továbbra is fennáll! Nekem nagyon gyanús hogy vga hiba. 3 éves a kártya már használtan vettem 1 hónapja de eddig hibátlanul működött! Egy Sapphire Radeon HD 6950 ref hűtős. Túlmelegedés is kilőve ugyanis míg nem jelentkezik ez a hiba folyamatosan néztem a vga hőmérsékletet és 55-60 fokos ami nagyon is ideális.
UI: ja és a tápegységem bőven elég egy 850 Wattos minőségi tápom van 80+ bronz minősítéssel! Az előző kártyám egy Sapphire r9 290 vapor-x volt és hibátlanul elvitte a táp.
-
tamikomac
aktív tag
-
tamikomac
aktív tag
válasz
snake1977 #43198 üzenetére
Pont ezért adják olyan olcsón. Gyári hiba a Black Screen, sokat nem lehet ellene tenni.
Itt kellene keresni a hibás darabo(ka)t, de ha ezt Te otthon kicseréled és megszűnik a black screen, szerintem mehetsz a Gigához dolgozni jó pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Formula-1
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Automata kávégépek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Google Maps
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S9 FE+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új/5 Ciklus APPLE MACBOOK AIR 15,3"- M3 Chip ,8GB/256GB - MRYM3MG/A- 2,5 év garancia -asztroszürke -
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest