Új hozzászólás Aktív témák

  • Rover22

    csendes tag

    Sziasztok!

    Engem egy olyan dolog érdekelne, amiről nem találtam értelmes leírást neten (bár lehet nem próbálkoztam vele elég izmosan :) ) Szóval azon kezdtem gondolkodni, hogy mivel kegyetlen vastag falak vannak a házamban, ezért a WiFivel vannak néha gondok. Elgondolkodtam egy powerline megoldáson, de ahogy utána néztem, kissé kiforratlannak érzem még ezt a teknikát.

    A következő a lényegesebb:

    2 db gépet kellene olyan hálózatba kötni (amik jelenleg Wireless csatlakoznak) amiben már van egy Modem + Router és a routerhez kötve LAN porton egy gép.

    Mivel a két gép ugyan abban a szobában van, azon gondolkodtam hogyha a router és powerline között én UTP kábellel létrehozok kapcsolatot, a Powerline adaptert csatlakoztatom az otthoni elektromos hálózathoz, a másik szobában szintén, (persze tételezzük fel hogy az utóbbi szobában legalább 2 portal rendelkezik a powerline adapter) akkor képes lesz mind a két gép ugyan olyan sávszélességen kommunikálni?
    A kicsit égetőbb kérdés számomra, hogy esetleg az IP kiosztásnál nem lehet probléma azzal, hogy ugyan arra a powerline adapterre csatlakozik a két gép? Esetleg kommunikációs hiba, vagy adatveszteség?

    Ezek meleltt még egy utolsó kérdés is foglalkoztat, mi van akkor ha én ezeket a powerline adaptereket elosztókba szeretném helyezni (mivel nincsenek fölösleges aljzataim a falon..) ? Illetve akkor vajon mi történne, ha működésük közbe kedve támadna egy rock bandának zenélnie a házamba, és teledugdosnák erősitővel az elosztót. Tapasztalnék-e komolyabb adatveszteséget \ sávszél ingadozást ? :D

    (Az utóbbi kevésbé komoly kérdés)

    Ha valaki tud rá válaszolni azt előre is nagyon köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák