Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jahno

veterán

válasz Stauffenberg #36032 üzenetére

"bár újabb vázakat már nem hiszem, hogy támogat, de nem tudom biztosra)."

Ráadásul túl régit sem, szóval okosan ki lett találva, hogy mihez adják, mit meddig támogat.

" akkor örökre megy a levesbe az "örökérvényű" licenced."

Persze, ebben melózom 20+ éve, nincs új a nap alatt. Ott volt régen prémium cuccoknál az "élettartam garancia". Az mit jelent? Kb. 3-5 évig fut a termék a piacon, addig garis míg fut. Vagy el nem adják a céget és más lesz a termék neve. Örök licensz is ilyen mindenből és egyre nehezebb jól kijönni ami online.

Azon mondjuk meglepődtem, hogy most elindítottam egy szerintem legalább 8 éves Pinnaclét (este lehet meglesem melyik volt), abból pld. eltűnt pár alap kodek, kulcsot nem találom, ami akkor ingyen járt és leszedte online most nincs. Viszont indításkor még simán csatlakozott valahova és felajánlott olcsó frissítést az aktuális verzióra. Általában nem ez szokott lenni, de minek regisztrálni ahhoz, hogy ha HDban akarok elmenteni egy bármit?

Viccesek az online szolgáltatások is, PlayStation is állít le szervert és kész, nem tudsz játszani a játékoddal, újabbakhoz már lemez sincs, baromi érdekes kérdéskör ez is. Vagy csak egy régebbi szoftver megzavarodik és dobálja az ablakot, hogy nem megy, nem elérhető, nincs frissítés, vagy nem tölti le és nem installja fel a telepítőt (asszem Nikon NX viselte nehezen a névváltást is, de már tudja a fene).

Panánál volt egy Pana klub kb. 10 éve, valami felhős szolgáltatás ami nagyon megelőzte a korát, szerintem nem is nagyon használták, vagy azok sem tudták mit akarnak vele. Gépről egyből oda tudtál képeket küldeni. Az is egyszer csak megszűnt, mert csak. Engem mondjuk most sem érdekel, furán is nézek a hasonló igényekre, de kinek mi. Én még felmásolom a gépre, átválogatom, megnézem, szerkesztem, mittomén. Tököm sem akar kapkodni meg minden egyből gépről küldeni mert világvége lesz ha az ott azonnal nem megy, arra ott a mobil meg a messenger. Lehet ezért is zárt be, sok cég meg most hozakodik elő hasonlókkal.

Az óriás nem fog bedőlni, veheted bérletnek hisz ha inflációt nézed, most egy adobe előfizetés hosszabb távon jóval olcsóbb, mint annó bármi. Itt olyanok vannak, hogy nekem a PS nem is kellene mellé, grafikus havernak meg több kellene és az utolsó dobozos LR-t még máig elég rendesen hajtom egy régi vasamon, aztán majd azzal együtt cserélem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés