Hirdetés
-
GAMEPOD
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagya21
addikt
válasz
Frankie50 #6896 üzenetére
Hali!
Figyelni kell az árat, mert idönként be beszakad, az Euronicsban legalábbis .....
Most ezt találtam ajándék 2kg kimbo kv-val (isteni, most bontottam amit a géphez kaptam....)
De'Longhi Magnifica Evo ECAM 290.81.TB - Automata kávéfőző | Alza.hu
Am elyik nem tud lattét, az most ennyi:
Delonghi ECAM290.61.B automata kávéfőző Automata kávéfőző | Digitalko.hu Webáruház
DeLonghi ECAM290.61.B Magnifica Evo Automata kávéfőző - Fekete - BestMarkt
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
Frankie50 #6892 üzenetére
HAli!
Nekem ilyen van most:
Előtte Krupps, mégelőtte Delonghi alap, a cégnél delonghi alap.
Én is a delonghit javaslom.
A krupps-ot ujonnan vettem occon....., 1 évesen eladtam vmi970kv főzettel a gyomrában, az uj tulajnál 3 hónap után összefosta magát..... megnéztem videókon hogyvan összezsufolva, hát kb egy borzadály szerelni.......
Üdv Nagya -
Dopii
csendes tag
Hali!
Adott egy Picobaristo deluxe SM5570, lassan 3 eves.
Reggel aquaclean szurot csereltem mert 0% lett, onnantol kezdve erolkodik a gep, mikozben nyomja a vizet. Sokkal lassabban is nyomja a vizet, a kave adagok is tobbek lettek. Vizkonentesitest probaltam, nem hatott.. Termeszetesen probaltam szuro nelkul is, ugy is ugyan ugy erolkodik.
Valakinek valami otlet?
Szervizbe megeri meg vinni, hany eveket mennek el?Koszi
-
Frankie50
tag
Üdv Mindenkinek!
Új készülék vásárlása előtt állok, ezért érdeklődnék. Jelenleg egy saeco odea go gépet használunk. Már nem akarunk a javítására költeni.
Alapvetően saeco, és gaggia gépeket néztem, de szívesen fogadok minden javaslatot. Egy ismerős aki komolyabban foglalkozik gépekkel javasolta delonghit, és nem értékelte túl jóra a philips, az újabb philips-saeco készülékeket. Szóval tanácsot kérnék! A beépített tejes cucc nem feltétel, viszont a karakteres, erős kávé jó lenne. Alapvetően segafredo kv-t használunk, napi 12-15 adag megy le, néha kicsit több. Pár számomra jónak tűnő készülék:
[link]
[link]
[link]
Szóval úgy 200e lenne a lélektani határ.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Dr. Szilikát
őstag
Pedig férne még a zaccfiókba, de szerintem arra gondolt a tervező, hogy a pogácsák véletlenül egymás tetejére halmozódhatnak.
EA82* szériánál, ha kiveszem a zaccfiókot (kéretlenül), utána még rá is kérdez, hogy ürítettem igen / nem. Addig nem is enged tovább. Adagot nem számoltam, csak mostanában tesztelem ezt a típust, a korábbi gombos (EA81*) után.
EA82* a korábbi kijelzős XP-hez hasonló, hiányzik belőle az a mikrokapcsoló (a 81* szériával ellentétben), ami az őrlési idő, ezzel együtt a pogácsa vastagságának szoftveres beállítását szolgálja, a dugattyú süllyedésének figyelésével.
Ehelyett fix őrlési időzítésekkel dolgozik, ami szervizmenüben korrigálható.
Bekapcsolás után kínál fel egy öblítést, ami kihagyható. Bekapcsolás után (főzés előtt) öblíteni nem az igazi, mert a pára felcsapódik, utána az őrlemény pedig letapad a csúszdán és egyre jobban lerakódik. Arról nem beszélve, hogy főzés után jó öblíteni, hogy ne száradjon be a kávémaradvány.
Emiatt gondolkodtam már korábban is egyfajta hőlégfúvós belső szárítási megoldás beépítésén, a Saeco gépnél is. Krupsnál a gyártó építhetne be fűtött csúszdát, akár fémből is, de nyilván nem fog.
Ha főzés után akarok öblíteni (ahogy megszoktam), az viszont 3 gombnyomás (egy Prog, kettő OK), mert nincs külön öblítőgomb.
-
TA68
őstag
Három hónapja vettem egy KRUPS Pisa White + XS6000 Autocappuccino EA816170 gépet. Tudom, hogy itt nem ajánlott, de baromi jó kávét főz. Soknak gondja van azzal, hogy össze vissza jelzi zaccfiók ürítését. Akkor kell kiüríteni a zaccfiókot, ha azt a főző kéri, mert csak akkor nullázódik le. (9kávé után)
-
törölt tag
válasz
viktorhu #6888 üzenetére
A durva őrlemény jó lehet, próbálgattam szitálással megszabadulni a fine-tól, aztán Mokinában teszteltem, meglepő eredménye volt, senkinek nem javaslom.
Fém szűrőben jó lehet, de szerintem tökéletesen tisztára szűri magát ha elég finomra van őrölve és nem jut át a nagy szemcsék között kicsi. Finomabb őrleményt igényel ez a fémszűrő mint a papír.Nagyon régen használtam már a dzsezvámat, van egy görög téglám, púderszerű őrleménnyel, még vákuumcsomagolt. Úgy vettem észre, hogy kis átmérőjű, de magas lángon szeret legjobban emelkedni a hab, ahogy ebben a videóban látható. Na ilyen lángom nincsen....
-
viktorhu
veterán
válasz
#85578752 #6887 üzenetére
A peruiak sokszor szinte teafű-méretűre őrlik, nekem olyanból french pressen nem jött ki az eredmény, de tény, hogy a módszer pont az ellentéte a török kávénak - amit szintén csinálok néha a változatosságért, de csak ha van török vagy bosnyák alapanyag. Ahhoz való kávét talán török élelmiszerboltban lehetne itthon kapni, őrölni nem tudok olyan kakaófinomságúra, meg az itt kapható gyári őröltek sem alkalmasak rá.
Sajnos a lengyelek / szlovákok lejáratták a török kávét, mert ilyen normál európai őrölt kávét belekevernek forró vízbe, aztán igyad, és ha ők ezt megisszák, hajrá, de sajnos török kávéként árulják. A törököknél viszont nagyon megszerettem az ő verziójukat.
-
törölt tag
válasz
viktorhu #6787 üzenetére
Karaffa lett a Chemexből, most már a talpatlan fémtölcsérrel főzök vele, 12 gramm 2 deci víz, kézi Hario őrlővel 6-oson őrlök most épp savmentesnek mondott Dallmayr kávét. Ezt felhúzom kávégépből vett forró vízzel a Chemexen lévő jelölésig. Még lejjebb kell vennem az őrlésfinomságot, mert még opálos kicsit a sok fine-tól.
-
atee_13
őstag
Üdv!
Van egy Saeco Lirika masinám, ami az utóbbi időben azt csinálja, hogy az alján valahol random időpontokban (vagy csak én nem vettem észre a rendszert) vizet enged maga alatt és már csak akkor veszem észre mikor a tócsa kilóg a gép alól. Kb 1.5-2 éve használom eddig nem volt ez a jelenség.
Ennyiből lehet sejteni mi lehet a hiba?
Ha nem jó a csoport irányítsatok légyszi a jó hoz
-
[Ixub]
tag
Aki szereti az ízesített kávékat, inkább vegyen Monint. Sokféle ízben kapható és nem cseszi szét a gépet.
-
válasz
Dluinet #6879 üzenetére
Én értem, de egy arany ászokhoz szokott tisztes munkás embernek hiába mondod, hogy a belga leffe sokkal jobb (nem értek a sörökhöz sem), neki akkor is az arany ászok lesz a legfinomabb.
Köszönöm mindenkinek a jótanácsokat. Szétszedésről láttam videót, az alapján nem mernék neki állni, mert mindent is szét kell szedni, hogy a darálót ki lehessen venni.
Ha sokáig nem javul a helyzet, akkor természetesen muszáj lesz, vagy szerviz.
-
Dr. Szilikát
őstag
-
válasz
#85578752 #6875 üzenetére
Sziasztok!
5000 szériás philips automatám van. Mostanában azt jelzi ki a gép elég gyakran, hogy nincs benne kávébab (majdnem teli van). Leszedtem a tetejét a darálónak. Nincsen benne olyan nyom, ami nekem azt jelezné, hogy baja van (2 hónapos korában gariban cserélték a daráló egységet).
Utána egy darabig jó volt, ma megint elkezdte 2x
kiskanállal eligazgattam a környékét jó lett.Tudtok adni tanácsot, hogy mit csináljak vele, vagy mi lehet a baja
Lavazza intermezzo és frei málnás csokis kávé keverékével van használva (1kg lavazza 200g frei).
-
-
Dudee
senior tag
Sziasztok!
csak érdekel hátha tudja valaki a választ:
vajon hogyan működik a Saecoban is használt cappuccinatore fej? Hogyan tud akár tejet is vagy tejhabot is folyatni a gép ugyanazzal a körrel?a másik pedig:
azt hogy oldják meg, hogy egy kis felfűtés után a jéghideg tejtartóból tűzforró tej jöjjön, akár 2-3 deci is? Valami hosszabb spirálon folyik keresztül? -
Dr. Szilikát
őstag
Krupsnál erre szoktam rá én is, 10 db gumigyűrűt kaptam Aliexpressről, noha itt párosával szerepel, de ezt már nem kenem soha, úgyis eltart sokáig. Időnként le kell mosni csak, amikor kiveszem a dugattyút, tisztítás alkalmával.
-
roti86
őstag
válasz
Dr. Szilikát #6864 üzenetére
Sikerült életet lehelni a gépbe
Kipucoltam a központi egységet + kapott új gumigyűrűt (mellette a régi) + üveggolyót és új rugót a régi membrános crema szelep helyett. Utána kézzel kipróbáltam a központi egységet és meglepődve tapasztaltam, hogy ennek ilyen könnyedén kellene mozognia
. Amikor a dugattyú elérte a régi O gyűrűt, érezni lehetett, hogy a mostanihoz képest jóval nagyobb ellenállása volt, így a gép úgy érezhette, hogy szorul, tehát visszább vehette a darálási mennyiséget.
2 kávé lefőzése után a 3. már meglepően jó volt és kávé illat járta be a konyhát, már régen volt ilyen intenzív, de még teljesen le nem romlott az ital minősége, fel sem tűnt, hogy gond lenne. A jövőben jobban odafigyelek.
Szerintem a tömítést a szilikonozás tette tönkre és megduzzasztotta. A jövőben nem fogom zsírozni a gyűrűt.
-
Dr. Szilikát
őstag
Sziszegő hang inkább a bojler és a főzőegység közötti szakaszon fellépő hibák miatt állhat elő, mint itt is:
https://www.youtube.com/watch?v=58jYPoUysiE
A nagy gumigyűrű már a pogácsa utáni résnél van, ahol az őrlemény csillapítja az áramlást, így legfeljebb szivárogna szerintem, hangtalanul. Meg az sem mindegy, hogy már a vízpumpa indulása után rögtön sziszeg, amikor a víz (ami ott fent már kávé) még oda sem ért a nagy tömítéshez.
Gyanú esetén persze ellenőrizném azt is, hogy egyértelmű legyen. Amelyik típusnál a főzőegység nem középen van, hanem az oldalajtó nyitása után látható, azt meg lehet oldani, hogy nyitott ajtóval is elinduljon és megnézni, mi történik.
Amikor processzor érzékeli, hogy túl könnyen szalad a főzőegység (csökken a motoráram) legközelebbi főzésnél többet őröl be és így tovább. Ha túl nagy az áram (szorulás), visszavesz belőle.
-
roti86
őstag
válasz
Dr. Szilikát #6861 üzenetére
A főzőegységet kenem 2-3 havonta, semmi szorulásra utaló jel vagy hanghatás nincs. De újra fogom kenni, valamint rendeltem hozzá új tömítéseket, így 3 év után illik már cserélni.
Ha megoldódik a probléma a gép újra állítja magát?
Egyébként én még mindig azt gondolom, hogy a KPE nagy Ő gyűrű kinyúlt, elengedi a nyomást és ez a probléma fő oka, bekapcsoláskor is sziszeg, A lefőzött kávén a crema réteg is 2 másodperc alatt eltűnik.
-
Dr. Szilikát
őstag
Ahogy a Krups csinálja, talán jobb, mert közvetlen a bojler tetejében lévő fémes üregbe őröl, így a hőátadás / hőtartás jobb elvileg. Ezt szorítja le a hidraulikus dugattyú, megfelelő erővel.
A hidraulikus Saeco ehhez képest félmegoldásnak tűnik, noha személyesen nem tapasztaltam ki, de préselési erő szempontjából bizonyára jobb, mint az átlag Saeco. Viszont a főzőegység a szokásos műanyag, amiben kicsit eshet a vízhőmérséklet, bár az is igaz, hogy legalább rövid úton ér oda a víz.
#6860 Dudee
Úgy vettem észre, ha szilárd, formázott a pogácsa (szinte éle van), a kávé is jobb lesz. Az persze előfordul, hogy leesik és törik, de akkor is látszik, hogy aránylag száraz volt, nem elfolyó.
-
Dr. Szilikát
őstag
Az ugyanazt jelenti. Minden automata gépnél be kell állítani valahogy az őrlemény mennyiségét.
- Régi Saeco gépeknél adagoló rekesz.
- Később kitalálták az őrlési fordulat számlálását, amit egy öntanuló folyamatban korrigál, a már említett módon. A korszerű Saeco gépek ilyenek már évek óta, ezért a főzőegység szorulása, kenés hiánya okozhat problémát az érzékelésben.
- Krups gépek őrlési időt számolnak, viszont azt is korrigálja egy öntanuló folyamatban. Egy mikrokapcsoló jelzi vissza a processzornak, hogy meddig ment le a dugattyú, ennek megfelelően korrigálja az őrlési időt, míg épp a kívánt vastagságú lesz a pogácsa. -
Dudee
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #6840 üzenetére
Köszönöm szépen.
és írjátok, hogy vizes a zacc.
És kb hogy kell elképzelni, amikor ‘jó’ a zacc?
Mert az új gépből nekem is ilyen inkább szétesős, masszás korong esik ki.
Nyilván nem referencia, de a nagymamám kotyogósából nagyon más pottyant ki -
viktorhu
veterán
Minden vízmű oldalán fent van a vízkeménység, teljesen felesleges találgatni.
https://www.vizmuvek.hu/hu/kezdolap/informaciok/vizminoseg-vizkemenyseg#toc0
Léptetni kell a táblázat melletti nyilat (ez a fővárosi vízművek által kiszolgált terület, de a többi vízmű is ugyanígy megadja).
3. kerület:
Szabad aktív klór 0,18 mg/l
Klorid 20 mg/l
Vas 5 µg/l
Mangán 1 µg/l
Nitrát 8 mg/l
Nitrit <0,03 mg/l
Ammónium <0,04 mg/l
Összes keménység 123 mg/l CaO
Vezető képesség 429 µS/cm
pH 7,71 mg/l CaCO3 = 0.0561 Nk fok, vagy itt egy átszámító oldal:
https://pureaqua.com/water-hardness-converter/
Vagyis 6,9 Nk fok az óbudai víz keménysége.
-
törölt tag
Simán az üveggolyó is sokat javít a nyomáson, a rugó maradjon. Vehetsz rá egy plusz sbs szelepet is, az már többet dob a nyomáson. Aztán jöhet az őrlőtuning, fent 4 csavar kivesz, gép teteje megemel, közben őrlőt lenyom, őrlő forgattyút nagyobbra vesz és visszadug, így még jó három fokozattal finomabbra lehet venn az őrlőt.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #6849 üzenetére
Köszi a linkeket (bár baromira nem értek hozzá és nem is merek belenyúlkálni)- de röviden ez jó megoldás vagy rossz?
-
törölt tag
válasz
Frontiner #6851 üzenetére
EX5 ami ezekben van, ha EX4-et raksz helyette, kisebb lesz a vízhozam, ami nekem jót tett viszont kikapcsoláskor nem elég az öblítővíz. Mondjuk EX5-tel sem annyira, szóval nem nagy változás, max 20%. A GW asszem réz menetes csővéggel van. Simán cserélhető, villáskulcs kell levenni, megszorítani, a másik, szívó felére simán gumipipa megy.
-
roti86
őstag
válasz
Dr. Szilikát #6849 üzenetére
Nem tudom, szerintem ez a gép nem tud automatikus korrekciót. A használati utasítás hibaelhárítás részben van egy pont, hogy a készülék önbeállítási eljárást hajt végre, ezt nem igazán tudom mit jelent.
Átállítottam az őrleményt 2.5-ről 2-esre, még rosszabb lett az eredmény, akkor elindulok majd a másik irányba hátha ez a gond. A "pogácsa" egyébként így néz ki, szétesett amikor szedtem ki, de egész egyben volt előtte, nem tudom ebből látszik e valami.
-
Frontiner
aktív tag
Sziasztok!
Az Ulka EX4 és EX4 GW között mi a különbség?
Innen venném. [link]
Jól gondolom, hogy jó lehet a Philips EP2230/10 gépemhez?A csere csak annyi, hogy csatlakozók le, új szivattyúra fel?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- E-roller topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest