-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mitre
csendes tag
-
Mitre
csendes tag
válasz zalman90 #34736 üzenetére
Ha első szettet akarsz vágni hogy milyen mélyre menyen le akkor azt 40-50 hz kb. ha mélynyomóról beszélünk akkor 60 és 80 hz között van az igazság. Nekem pl elég mélyre lemegy az első szett tehát én a mélynyomót már nem engedem 60 hz fölé.
"Mondtam én, hogy szar helyen van ez a kocsi" XD
-
Mitre
csendes tag
Sziasztok! Nincs valakinek eladó 4 csatornás erősítője ami nem m.n.c. meg sal. hanem valami minőségibb? Fontos lenne a felül, alul áteresztő szűrő és hogy hidalható is legyen. (mélynyomó és szett hajtáshoz lenne). Mert az enyém tönkre ment és ha nem sikerül megjavítani aktuális lenne. Előre is köszi
-
Mitre
csendes tag
Sziasztok! Ti milyen hz-nél szoktátok vágni a mélynyomót?
-
Mitre
csendes tag
válasz KonzolKartel #22599 üzenetére
A színpad nagy tudás és tapasztalat és beépítés kérdése inkább mint pénz kérdése!!!!!! Element szettel, és használtan vásárolt jó erősítővel,és olyan fejegységgel amit vettél lehet 100 ezer környékén jónak mondható rendszert csinálni....
-
Mitre
csendes tag
válasz shteer #22558 üzenetére
Nincs konkrét mély hangszóró csak gondolkozom rajta h vennék egy zárt ládát.. csak félek tőle hogy veszek egy olyan mélynyomót amit beleraktak valami épített ládába és azért adják el mert nem az igazi. Azért kérdeztem hogy általában a 25 ös mélyek milyen literszámú ládával szerelnek nevesebb gyártók... de akkor nem tudjátok vagy ezt így nem lehet meghatározni
-
Mitre
csendes tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy egy 25 cm mélynek, zárt ládában milyen literszám lehetne megfelelő???? egy tól-ig et legalább... Köszi
-
Mitre
csendes tag
Sziasztok! Régebben beszéltünk már itt erről de nem találtam meg. A Pioneer meg alpine közül melyik a jó passzív fej? Pionak tudom h van de nem tudom melyik. Alpinébe van egyáltalán?? Köszi
-
Mitre
csendes tag
-
Mitre
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy szettet hajtani 4 csatornás erősítővel úgy hogy le szeretném hidalni az erősítőt. Hogy hidaljak 2 rca kábel kell hozzá?? ha igen akkor a fejbe hova dugjam az ercákat első kimenet meg hátsó kimenet??? Mer akkor nem jobb bal oldalként fogja kezelni a fej a hangszórókat szal ez nem jó.. Ha meg egy rca-t használok akkor meg az erősítőn az egyik kimenetbe a pirosat a másik csatornába meg fehéret dugom az meg megint nem jó mer így az rca is hídba van kötve nem tudom értitek e amit leírtam"Mondtam én, hogy szar helyen van ez a kocsi" XD
-
Mitre
csendes tag
válasz gabber01 #21975 üzenetére
Nekem is volt ilyen nyomom és hasonló teljesítményű erősítővel már bontogatta szét az autót De az reflex volt és a saját ládája!!!! Szerintem inkább a ládával van a gond... Lehet h tudna szólni zárt ládában is nagyon jót csak nem jó a literszám.. meg kéne nézni kisebb-vagy nagyobb zárt ládába.... Ku*va egy dolog ez az akusztika
-
Mitre
csendes tag
Szia! Nekem lenne egy eladó fejem pioneer p945r névre hallgat. Régi de nagyon jó hangú fej!!!!!!!! 4 voltos rcák és full aktív!!!!!!! És csak 18 ezer ft ért!!!!!!!!!! Ennyiért nem veszel aktív fejetDD Nem egy modern darab de jó állapotú ha érdekel írj Üdv
Igazi SQ fej
ja és cáfoljátok meg ha nem értetek egyet[ Szerkesztve ]
-
Mitre
csendes tag
válasz zolikaDB #21838 üzenetére
Én ott voltam tavaly azon a Magyar SQ kupán és az egyik srác kétszer is elvitte az első helyzet ezzel a szettel minimál kétútba!!!!!!! És a CFX-nek nem sok köze van ahhoz a mac- audióhoz amit minden sarkon árulnak!!!!!! Vagyis nekem ezt mondták amikor kikerekedett szemmel néztük h mit akarnak SQ kupázni mac-audióval. De ezt az ára is mutatja! nem egy dsk az biztos.....
-
Mitre
csendes tag
-
Mitre
csendes tag
válasz Joe fiú #20700 üzenetére
És most akkor melyik a jobb ha olyan fontos az érzékenység????? Az ha érzékeny egy hangszóró vagy ha érzéketlenebb?????
Vagy mind egy csak az érzéketlenről tudni kell hogy kell mögé egy combos erősítő?????És ha nagy teljesítményű erősítővel hajtok egy érzékeny hangszórót az akkor mindig hangosabb lesz mint az kisebb érzékenységű???vagy csak egy határig???? mert nekem az jött le abból hogy adott teljesítményű erősítő mellett az érzékeny a hangosabb...
-
Mitre
csendes tag
-
Mitre
csendes tag
Sziasztok!
Eladnám vagy cserélném Pioneer deh p945r tipusú fejegységemet. 4(v)-os rca-k 3 pár
6 csatornás időkorr , keresztváltó minden....full aktív. Ez egy régi készülék nem olvas mp3 mat viszont 5 méterről beledobod a cdt és olvassa isD hibátlanul működik a motoros előlapja is.Hibái:- a kijelzőnek van egy kis hangja ami zavaró lehet kb 5 volume után nem hallani
- nincs díszkereteTUDOM H NEM ITT KELL HIRDETNI CSAK ITT NAGYOBB AZ ÉRDEKLŐDÉS AZ ILYEN FEJEK IRÁNT MINT A CS-N.
És ha valaki ide téved és olcsó aktív fejet keres mondjátok nekiD az ára 20.000 ftKÖSZII
-
Mitre
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem hogy szerintetek a DSK-n kívül és azon magyarázaton kívül hogy a (90 db feletti érzékenységű hangszóró...) melyik az a hangszóró ami kifejezetten fejegység hajtásához alkalmas, vagy legalábbis alkalmasabb mint a többi társai. Csak az Érzékenység az ami befolyásolja??? Van a dsknál érzékennyebb hangszóró?? Van olyan amit direkt erre gyártanak??? Én nem találtam...
-
Mitre
csendes tag
Ha fejről hajtod akkor a dsk-t is vedd fel a listára mert ez nagyon érzékeny, mondhatni kifejezetten erre való!!! És ahogy mondták ne vegyél morelt mert ha fejről hajtod AKKOR NEM FOG SZEBBEN SZÓLNI sőt még szarabbul fog szólni mint a szarabb minőségű olcsóbb de érzékenyebb hangszóró!!!!!!!!! Tehát nincs értelme nagyon jó hangszórót venni ha nem adsz meg neki mindent!!!!!! (erősítő, szigetelés, JÓ FEJEGYSÉG)
-
-
Mitre
csendes tag
válasz silver38 #18926 üzenetére
Jól gondolod!!! Nem h nem fogja kifutni magát nem lesz akusztikája a hangszórónak és az nagyon rossz úgy. Sajna vágni kell!!!!!! És ahogy Feri mondta falazd le a lyukakat mert akkor zárt lesz és úgy fog szép mélyeket szólni!!!!!!!!
-
Mitre
csendes tag
válasz cicmanyek #18881 üzenetére
csak eq!!!! Amit ajánlanék neked is!!!! Tudom hogy nem akarod mert azt mondtad h beleszól nagyon a középbe de próbáld már meg nagyon az aljába belenyúlni 30-40 be!!! az nem befolyásol sokat. Úgy emlékszem még anó azt mondtad ezért nem equzol.
Bár amikor hallgattam a nagyon alja az pont megvolt!!! Még mindig nem EQ-zol??
-
Mitre
csendes tag
válasz orbano #18851 üzenetére
Ki van hozva teljesen a mdf karikával a rácsig a hangszóró viszont a rácsot le lehet venni, majd versenyen úgy lesz nem takar szinte semmit ha rajta is van. Így h ki van emelve így van mögötte hely bőven csak nincs beforgatva. Linearitás?? Itt mire gondolsz?
-
Mitre
csendes tag
válasz orbano #18792 üzenetére
Nekem pl nincs panelem egy fakarikára van felcsavarozva a hangszóró a fakarika pedig a belső lemezre elég patentul és teljesen kiszigetelve az ajtók. Ennek annyi hátránya van hogy nincs befordítva!!! De ezen nagyon sokat segít az időkor. Pont hogy aktív rendszernél van időkor. és nem olyan szükséges a befordítás.
Szerintem ez azért nem hasonlítható egy létrára feldrótozott beépítéshez"Mondtam én, hogy szar helyen van ez a kocsi" XD
-
Mitre
csendes tag
válasz Soma01 #18778 üzenetére
Hát nem is tudom! mindig olyan este 7 től csináltuk hajnal 2ig:-) 3 alkalommal kb
A sok idő azzal ment el hogy mindig akadályokba ütköztünk.olyan nehéz volt az ajtóba behúzni a vezetéket úgy h ne barmoljunk szét semmit hogy az másik autónál kajak behúzatnám szerelővel hogy annyit csináljon meg. Nem tudom vállalnak e ilyet?"Mondtam én, hogy szar helyen van ez a kocsi" XD
-
Mitre
csendes tag
Nekem a hátsó ülés háttámláján van!!! az kb semmi helyet nem vesz el a csomagtartóból
hátránya: figyelni kell ha enyhe túlzással de pl:téglát kutyát cementes zsákot lapátot létrát meg ilyen szarokat szállítanál ne vágd hozzá az erősítőhöz.Én pl oda szoktam tenni egy táskát hogy egy fékezésnél ne szálljanak bele a fentiekben említett dolgok.
NAGYOBB hátránya hogy ha jó rca kábelt akarsz akkor megdrágítja a dolgot!!! mindenből hosszabb kell hangszóróvezeték meg tápkábel."Mondtam én, hogy szar helyen van ez a kocsi" XD
-
Mitre
csendes tag
válasz orbano #18771 üzenetére
Jajaj jogos azért! Még jó hogy ezt én mind megcsináltam itthon, codilandi segítségével így nem vagyok rövidebb 80 ezerrel. nyilván azért nincsennek kifordítva a mélyközepeim meg panelezve de igényesen befaragruk azért meg kiszigeteltük.
-
-
Mitre
csendes tag
válasz zárlatos #18659 üzenetére
Tehát fordítgattál fázisokat szigetelve van az ajtó. Nem olvastam vissza erősítőről hajtod? Amit orbáno mondott nincs hpf megvágva biztos??? Milyen fejegységed van?? Itt kérdezősködj inkább akusztikai zárral kapcsolatban mint a szerelőnél. Biztos hogy meg lehet oldani? Milyen autó am?
-
Mitre
csendes tag
válasz erikke17 #18667 üzenetére
Nem véletlenül mondják a srácok hogy erősítőről hajtsál meg egy szettet inkább mint fejről hajtsál 100 at!!! Mert ha egy kis plusz hangot akarsz akkor az csak így fog menni. Egyébként a sok hangszóró úgy ki tudja oltani magát hogy pont a vezetőülésen nem lesz mély és csak csattognak majd a hangszóróid. DE szíved joga eldönteni mit szeretnél
-
Mitre
csendes tag
válasz zárlatos #18651 üzenetére
Akkor cseréld föl a +,- t. pl: a bal hangszórónál először ha nem jó akkor aztán a másikat is ha úgy se akkor csak a jobbat és ha ez sem jó akkor szívás!! lehet hangszórót kell cserélni Esetleg egy kicsit kevesebb GAIN az erősítőn szerintem
-
Mitre
csendes tag
válasz nyikoláj #18553 üzenetére
Szia ! Nekem audi system mx hangszóróm van.Nagyon elégedett vagyok vele csakajánlani tudom. A JBL-ről azt hallottam hogy eléggé univerzális szóval nem hinném hogy nagyon mellényúlnál.
DE
Láttam hogy írtad h egyben akarod az egészet megvenni! Én is azt javasolnám hogy darabokban inkább mivel lehet hogy veszel egy fejegységet (az a legmeghatározzóbb) ha lehet (Pioneert) már annyival jobb lesz a rendszered hogy nem is akarsz több pénzt költeni. Szóval szerintem a fejre költsd el a pénzed nagy részét, ugyanis ha nem akarsz erősítővel hangszórót hajtani akkor nincs sok értelme ilyen meg olyan hangszórók vásárlásának!!!!!!!!
viszont gyári hangszóró arra lett kitalálva hogy fejegység hajtsa és ha nincs széthajtva és egy kicsit jobbfajta meg esetleg 16 os méretű, akkor az nem is annyira vészes.Tehát egy normális fejegység gyári hangszórókkal és a maradék pénzből pedig egy mélyládával kiegészítve egy olyan alap rendszert tudsz csinálni magadnak ami az igényeidet maximálisan ki fogja elégíteni. HA NEM akkor költekezzél tovább.
Én is estem abba a hibába hogy vettem jó kis hangszórókat erősítő nélkül és valamilyen mp3-mat játszó fejegységgel és nyugtatgattam magam hogy jaja ez jobb mint a gyári rendszer! Valójában adtam a szarnak egy püdösnagy pofont és még pénzbe is került!!!!!!
-
Mitre
csendes tag
Sziasztok! Arról szeretnék tájékoztatást kapni valakitől akinek volt ALPINE 9887-es fejegysége, hogy A Parametrikus EQ és a Grafikus EQ között mi a különbség? A Parametrikus EQ-ban miért lehet frekvenciákat állítani 31hz 40 hz 63hz hogyha egyszerre változtatja az egészet? Nem beszélve arról hogy a legalacsonyabb erősség és a legmagasabb erősség között alig van változás nem csak mélynél magasnál is!!!!! Kiemeltük a magasat maxra és mintha nem csináltunk volna semmit!!!!!!!!!!!! Nem akarom elhinni hogy az egyik legjobbnak vélt alpine fejnek ilyen szar az EQ ja egy rs-hez képest. Világosítson már fel valaki!!! Remélem csak én vagyok hülye hozzá és nem így van!! Köszi
-
Mitre
csendes tag
-
Mitre
csendes tag
Sziasztok!!!!! Codilandival (vagyis inkább ő) beépítettünk az autóba mindent és tegnap éjszaka megszólalt a rendszer!!!! A probléma az hogy nem vagyok megelégedve az erejével!!! Egy carpower neokick 165 van benne!! Egész jó hangja van az első beállítások után van neki egész jó mélye beszédhangerőn meg kicsit fölötte de egszerűen nem lehet hangosan halgatni mert eltorzít MÉG UGY IS HOGY MEGVÁKTUK AZ AJJÁT 100 HZ Re ÉS EQ 0!!!! Ez ugye egy lapos kivitelű hangszóró de a kérdés az lenne hogy ez ennyit tud vagy olyat vettem amit szétküldtek???? Örülnék ha meghallgatnátok a lurdiba valamelyik hétvégén!!!! addig is írjatok ide is mert nagyon kúrja az agyamat!! Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest