Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz Giovanny #31464 üzenetére
Ha te azon akarod kikeresni a zenéket agybajt fogsz kapni
Én már csak tudom. De ott van az okos telókra alkalmazás és lehet őket használni#31465) BBéci
Ez már egyéni szociális probléma Azért, hogy rátudjak nézni nem éri meg a plusz felárat, főleg, hogy nekem is ilyen házam van ami tudja
Ezeket a funkciókat egy gombnyomásra megjeleníti a TV xbmcnél. -
cekkk
veterán
válasz Mezga Aladár #31380 üzenetére
Hagy drá, nem egy teszt van a neten a synology-ról, de ezek szerint nem akarja őket elolvasni és megérteni, hogy mivel több mint egy WD, vagy csak lusta és várja, hogy valaki lepötyögi neki
-
-
cekkk
veterán
válasz s7evcsenko #31328 üzenetére
Mede8er terméktámogatás e-mail:
Support@Mede8er.euItt kellene megkérdezned, mert ők tudják a legjobban ezt megmondani.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz s7evcsenko #31326 üzenetére
Kérdezd meg a forgalmazót, hogy attól a boltól akarsz-e vásárolni és ők hivatalos viszonteladók-e?
Ha igen akkor érvényes, ha nem akkor nem[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Majd nézd meg a router specifikációját, és meglátod, hogy vezetékesen 100-t tud. Wifit meg nem használok/lunk NAShoz. Az elméleti wifi sebesség meg igen messze van a gyakorlatitól, persze ha 30-40 centire lenne akkor még el is képzelhető, hogy meg van.
Pedig a nasnak az az értelme, hogy hálózaton keresztül mindig elérhető legyen, és nem az, hogy ki-be kapcsolva és ki szedve legyenek a vinyók belőle. A te szokásaidnak nem jó egy nas. -
cekkk
veterán
Hát ha én emlékeznék mindenki dolgaira akkor össze tenném a kezem
Mondjuk ez ha jól látom nem tudja a gigabitet szóval, nem jó
És a router miért zavar egyébként?Akkor most nálad a laptop csatlakozik fel az internetre, vagy mi hozza létre a kapcsolatot? Egy gépet használtok a lakásban?
Amit a NASba tennél lemezeket azokat úgy sem hordoznád, szóval azoknak úgy is mindegy, hogy ntfs vagy ext3.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz robi-k #31285 üzenetére
Én amit eddig láttam nas szoftver ott nem volt utorrent Legalább is amikkel én foglalkozom. 3-4 féle elég elterjedt NAS rendszer.
De azt nézem, hogy a buffalo nasokok is a bittorrent nevű kliens az alapértelmezett. synologynál sem az
Melyik nasnál van utorrent?[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Én letöltésre nem vennék kétlemezeset, felesleges. De ez már a te döntésed.
Nem ismerem a szoftverét ennek. Ha pl nem csatolja automatikusan fel az usb-t akkor neked kell kézzel plusz putty stb, az nem neked való lenne.
Ellenben ha a meghajtót megosztod a hálózaton a szobádba és a vinyót rádugod a laptopra akkor fog olyan sebességgel másolni mint ha közvetlen usb-n dugnád rá, ha gigabites a routered, valamint nem usb3 van a NAS-on.
De megtudod indokolni, hogy letöltéshez és megosztáshoz miért kell neked 2 lemezes? Csak én nem látom értelmét, de attól még biztos van, csak én nem értem.[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
A legolcsóbb és legpraktikusabb szerintem, ha megveszed a legolcsóbb 1 lemezes NAS-t és azt használod megosztásra.
Mivel te nem akarsz úgy sem hálózatot otthon kiépíteni jelen pillanatban én ezt gondolnám neked. Elférne a dolgozó szobádba, kicsi, keveset fogyasztana, csendes lenne és hálózaton keresztül letudnád másolni róla az adatokat a hordozható vinyóidra, távolról is elérnéd, ha nem vagy otthon akkor telefonról eltudod indítani a letöltést.
Én ezt csinálnám a helyedbe most. Bár lehet mond más jobb ötletet -
cekkk
veterán
válasz Multibit #31265 üzenetére
Mivel azt írtam, hogy személy szerint, nem azt, hogy mindenkire ez az igazság.
Soha nem fogsz olyan halmazt találni ami mindenkire és mindig érvényes lesz.- Nem mindegy, hogy milyen kép- és hangminőséggel lehet letölteni
Ahhoz, hogy a fenti megállapításod, csak közelítőleg is igaz legyen (nem az!), igen sok magyar és külföldi kölcsönzőben kell tagnak lenni
Igen, ez most, hogy jön ide? Lehet válogatni szerintem a 2 legnépszerűbb oldalon a 600 megástól a 50 gigásig mindent meglehet találni. Az oroszoknál meg minden elérhető angolul minden minőségben, egy oldalon.Szóval, ne istenítsük a letöltést, mint mindenkor alkalmazható beszerzési forrást!
Számomra nem tud egy film annyit jelenteni, hogy ha elveszik akkor azután én napokig sírjak, ezek szerint másoknak igen.
Viszont ha a fényképeim a családról vesznének el akkor igen is sírnék, de nem egy film miatt. De ha neked ez a legnagyobb gondod, örülök neki. Példát és ellen példát mindenre lehet találni ha akar az ember. Univerzális megoldás nem lesz, saját preferenciáid szerint tudsz dönteni.De valamiért nagyon magadra vetted. Önigazolást keresel?
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz BullZeye #31257 üzenetére
A villám elleni védelem egy külön művészet, de jöhet az árvíz vagy tűz is, és akkor is vesznek az adatok
Egyébként én most személy szerint nem látom értelmét a filmek tárolásának. Miért is? Minden nagy kölcsönző oldalán ingyen van vagy 48 órás szabály. Ezek után végül is az arány is mindegy. Kikölcsönzöm megnézem aztán mehet a levesbe. A fontos adatoknak tényleg érdemes fenntartani egy tükrözött vinyót mondjuk, de a filmek miatt amit bármikor újra kikölcsönözhet az ember én már nem látom értelmét egy ekkora befektetésnek.
-
cekkk
veterán
válasz Mezga Aladár #31255 üzenetére
De 4 lemez esetén én inkább raid5-t használnék. Biztonságos, és több tárhely marad mint tükrözés esetén.
-
cekkk
veterán
Végre valamiben(#31231) Dorian
Na igen, de olyan nehéz kizárni ez a vágyat, hogy már pedig ez kell nekünk.
Viszont az apple ebbe a vágykeltésben nagyon jó. Ezt mind el ismerem is nagyon sokat lehet tőlük tanulni, hogy hogyan lehet piacot teremteni. De a többivel már nem tudok.[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz M@trixfan #31224 üzenetére
Szóval aki nem MAcet vesz annak nincs ízlése vagy van és csak irigy?
Érdekes, hogy mégis ahogy olvasgatom a legkönnyebben pl a iphonok mennek tönkre, legalábbis nagyon szidják a felhasználók.
Én infós körökben mozgok, és ott egyetlen egy apple laptopot nem láttam se a phdsok se a doktorok se a nagy doktori fokozattal rendelkező tanároknál. Pedig megfordultam nem egy tanárnál(Debreceni Egyetem). De nem láttam a műszaki karon sem, és a Fizikai tanszékeken se. Sok óránk volt ezeken a helyeken sokszor voltunk bent a tanároknál az irodájukban.Én mint írtam vannak kivételek, de a többség aki ilyet, és inkább az iphonera gondolok(azért a mac-et megvenni többe kerül), azért veszik, mert azt hiszik ettől lesznek stílusosak és valakik. Erre játszik rá az apple.
Én erre csak annyit tudok mondani, hogy amíg pénz van a zsebedbe addig bárhol kiszolgálnak, bármit megkapsz, de lehetsz te egy stílusos hipszter hiteles telefonnal a zsebedbe, ha meg kifizetni nem tudod hó végén a számládat. És itthon sajnos ez a réteg veszi többségében az ilyen drága dolgokat, akik nem teljesen engedhetnék meg ez maguknak.Micsoda? Az apple dolgozik az egyik legnagyobb haszonnal. Nem véletlen van ekkora kp állománya.
Priviben beszélgethetünk erről.
-
cekkk
veterán
válasz madgie #31218 üzenetére
Miért azok nem mind azok? Van egy arab ismerősöm akinek az ő elmondása szerint olyan a vallás, hogy kint nem bűn megölni őket. És ezért kellett menekülni-e a nagy muszlim világból Szóval van alapja, annak a nézetnek is
Írtam, hogy tisztelet a kivételnek, mert van, de ez már elkerülte a figyelmedet.(#31219) Ispy
Nekem is csak a többséggel van a bajom, akik megveszik hitelre hétköznap meg nem esznek csak zsíros kenyeret, de elmondhatják, hogy apple telefonjuk van. Ennyi Persze, ha pénzt is keresnék vele akkor lehet vennék ilyen telefont, de mutogatni nem -
cekkk
veterán
válasz madgie #31216 üzenetére
Persze, hogy nem. De a többsége ilyen, és én ehhez a fajta mentalitáshoz vagy amit ezzel akarnak sugározni és sokan be is nyalják, hogy attól lesz menő mert apple terméke van nem tudok azonosulni.
És mivel a többsége ilyen fogyatékos(már tisztelet a kivételnek, mert van), nem egyszerűen nem. Az egész márkát nem szeretem. Persze jól csinálják, mert ezek az emberek minden évben új telefont vesznek és tömik a zsebüket. Mint cég meg minden tiszteletem az apple-é, mert nagyon jól művelik ez a fajta dolgot. -
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz madgie #31205 üzenetére
Csak én nem veszek almás termékeket valamint nem is adnék értük annyit ha vennék olyat
Nálam ez patt helyzetNekem és az én igényemnek pl egy free nas oprendszer tökéletes, amihez lassan kész a felhős plugin is. Őszintén én nem adok 100+ ezret egy 2-4 tárhelyes NASra
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz madgie #31203 üzenetére
Én teljesen meg vagyok vele elégedve Ha rá szánsz egy kis időt és megismered, akkor utána teljesen logikusan és jól használható.
Én még mindig annak a híva vagyok hogy külön NAS és külön a média lejátszó kombináció az igazi. Próbálkoztam én is a Dunevel, hogy le töltögessek nem ment neki, bár lehetett volna rá hegeszteni másik klienst de nem kínlódtam vele. Nekem a baj ott kezdődött, hogy amikor hálózaton másoltam a Dunere valamelyik merevlemezre a másikokról már lejátszani se bírtam semmit. Én feladtam -
cekkk
veterán
válasz ricsik #31114 üzenetére
Bd menüt egyik új lejátszó se tud már gyárliag. Bár az xbmc a nem java menüt kezeli.
Sőt most már majd tudni fogja a 3D-t (De minek ), így lassan teljesen elég egy program.
Amikoről te olvasol, az pár embert érdekel akik a minőséget hajkurásszák, joggal vagy jogosan ez az ő dolguk. De ha képes a géped arra, hogy még többet adjon ki magából miért ne csinálnád meg. Engem pl tökéletesen kielégít az xbmc nem állítgatom naponta a gépet -
cekkk
veterán
A gyártóknak az az érdekük, hogy minél olcsóbban állítsanak elő és minél drágábban adjanak el. Ebbe nem fér bele az amit te írtál, de igazad van egyébként. De ha meg majd elterjed az 5GHz is akkor megint ugyan ott leszünk mint a 2.4nél
Itt egy elég sűrűn lakott területen kb 20-30 wifi közül nincs 5GHZ, akkor minek tegyenek bele, ha 100ból egy használja? Szóval csak növelnék a költséget a szinte semmiért
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz mhmpista #31017 üzenetére
Vegyél egy ilyet 4 magosba, rálöksz egy linuxot xbmcvel és minden problémád megoldódott.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Mezga Aladár #30992 üzenetére
Persze Már nagyon régóta
De azt nem szeretem ha mások mondják meg, hogy mit csinálnék.
De ha Béci meghív egy olyan bemutatóra ahol kiderül, hogy a popi jobb mint egy cinemaster akkor elmegyek és meg viszek is neki a kedvenc söréből neki. -
cekkk
veterán
válasz Mezga Aladár #30989 üzenetére
De jó, hogy te tudod, hogy én hova mennék el és hova nem Ezt hangok suttogták neked vagy a gyülekezeted vezetője?
Pityuhoz is mentem volna ha nem úgy jöttek volna össze a dolgok ahogy. De csak kijutok majd lassan hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz #75912448 #30986 üzenetére
Teljes mértékben értelek.
De én még mindig nem azon vitatkozom, hogy a popinak nem jó képe van, hanem azon, hogy ha ez tényleg referencia lenne, akkor már régen ezt használnák a mozi örültek, mert így is sok kompromisszumot vállalnak nem ezen az egy dolgon múlik, főleg ha 80-100 ezerért jobb képet kapsz mint az eddigi lejátszók. Én inkább azt mondanám kicsit túlértékelt ez a referencia jelző ezen esetben. Mint amikor egy 200-300 ezres dologra mondják, hogy High-end.Nem olvastam ilyen jellegű tesztet.
MÁS!
HTPC topikban lett linkelve, az olcsó lejátszók alternatívájának, szerintem tökéletes lehet ez:
http://www.solid-run.com/cubox
Egész vállalható kis ketyere. A TV lejátszója helyett inkább ezt használnám -
cekkk
veterán
Már hogyne lenne?
A CD festéstől a kábel forgatástól mindent dologtól hangos a hifis társadalom ami már egy pici valós vagy vélt javulást is tud hozni.
Mondom még mindig nem azt mondom, hogy nem jó és nem jobb a képe mint a hasonló árú társainak, csak ha tényleg referencia képet nyújt akkor erre a házimozisok igen rárepültek volna, mert az ára elég csekély.
-
-
cekkk
veterán
válasz Mezga Aladár #30976 üzenetére
Ezzel nem t értek egyet, ha nem tudnám elképzelni, akkor pl nem léptem volna el htpc irányába holott még másfél két éve azt mondtam, hogy nem indulnék el arra.
De hagy fogadjak már kétkedve olyan dolgokat amikről csak 1-2 ember beszél és ha azok tényleg minden szempontból fednék a valóságot akkor arról beszélne mindenki és ezt a terméket vennék.
Persze ha mindent elfogadnék amit mondanak feltételnékül akkor az lenne a legjobb mi?
Miért zavar az pár ember ha vannak olyanok akik érteni is akarnak dolgokat, nem csak azt hogy de hát úgy van, ha nem fogadod el egysíkú hülye gyerek vagy?(#30977) BBéci
Igen, linkeltem Iván véleményét még a megjelenése idejében De én még mindig nem azt olvasom róla, hogy ez egy minden igényt kielégítő stabil rendszer, valamint ha ezt tényleg az lenne ők sem csak a nappalis szobába dobták volna be és végül ő továbbra is a Dunet használja ha jól tudom/látom.
Ellenben én még ma is azt olvastam, hogy vannak hiányosságai és a hangja sem a legjobb. -
cekkk
veterán
Akkor 4 fizetett tesztelő és egy vásároló
Még mindig fenntartom azt, hogy ha ennek a készüléknek ilyen referencia szintű képe hangja lenne, akkor tele lenne vele a net (Nem a fizetett szaksajtó és hasonló oldalakon, most lehet megsértődni). De nincs, nem egy ökör ára a készülék, elég sokan fórumoznak de még sem olvasom, hogy ez a készülék milyen csodálatos.
Azért elég gyorsan terjednek már ma a hírek és még sem lehet erről a csodáról olvasni, pedig mozis hifis körökben ha kiderül valamiről, hogy olcsón referencia szintet tud nyújtani az terjed mint a tűz.(#30975) digikábeles
Mert ha lemerek írni olyat ami nem egyezik a hifisták világképével akkor trol vagyok és sokszor megteszem ezt, mert az meg az én világképemmel nem egyezik.
Bélával meg jól összeszoktunk zörrenni[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Én nem akarok trollkodni és kötözködni sem.
De egy-két ember véleményére és ízlésére alapozni egy ilyen jellegű kijelentést szerintem nem teljesen releváns.
Másrészt ha tényleg ennyivel jobb lenne a kép és a hang minőség, akkor az emberek adnák elfele a lejátszóikat és nem győznék venni a popitPersze a Cinavia bele kavar most, de ha ez tényleg így lenne teljes mértékben akkor akkor a piacon nagyon sok használt lejátszó lenne eladó, és sok helyen lehetne olvasni, hogy milyen referencia képe van a popinak. De én ezekkel nem nagyon találkoztam, ezért is találom ezt egy picit furának.
És én meg leírtam, hogy helyettesíti az oppo a lejátszókat?
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Poplacsek #30955 üzenetére
Te mennyi filmet nézel meg mostanában?
Csak azért kérdezem, mert nem érné meg neked kiírni és lejátszani egy ilyen lejátszóról?Persze tudom, ott van a NAS és kevesebb helyet is foglal, de én úgy látom nem nagyon akarnak felső kategóriás lejátszót kiadni.
Azt a kevés nézhető filmet ki lehetne írni, a többi meg mehetnek a Duneről. Bár nem tudom az oppo zenét sem játszik le hálózatról? -
cekkk
veterán
robi-k
Bármi hír a Maxról amin xbmc fut és a Pro-ról van már a HDI-től?[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz digikábeles #30614 üzenetére
Azért mert vérpistikék csinálják és nem értenek hozzá.
Volt az AIR vagy kis aki csinál ilyeneket egyszer szóltam neki, hogy hé lilás a film ,erre hát bocs ő színvak
Szóval sok szar mkv kerül ki olyanoktól akik mindent állítanak rajta de nem tudják mit csinál és ilyen lesz a végeredmény. Ha te fogsz egy m2ts-t és átrakod mkvba és a program nem nyúl a színbeállításokhoz akkor az ugyan az lesz, ha hozzá nyúl akkor viszont az lesz amit mondasz.
Ezért szoktam le a mkv-k kölcsönzéséről. -
cekkk
veterán
válasz losi73 #30206 üzenetére
Nézegettem a DVD lejátszósnak a használatiját ott azt írták, hogy optikai kimenet van rajta. A edigitálnál meg sem említik, hogy lenne rajta digitális kimenet az árukeresőnél meg azt írják, hogy van koax és optikai bemenet is rajta Az orion oldalán természetesen nem található meg
Használatija van neked hozzá? Abba mi van erről?
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
-
-
cekkk
veterán
válasz Integra #29472 üzenetére
Így van
Meg hát az utóbbi években a 3D-n kívül olyan nagy dolog nem történt(és szerintem ez sem ütött akkorát mint amit a marketingesek képzeltek), hogy cserélték volna a masinákat az emberek zsákszámra, de ha most már nem tudnák kikölcsönözni a filmeket akkor tuti cserélnek.
Szép jó kis fogyasztói társadalom vagyunk.De simán eltudom képzelni, hogy egy ideig egymás mellett lesz a 264 és a 265. Pont azért, hogy mindenki tudjon kölcsönözni. De ez majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Gulyopapa #29464 üzenetére
Ha az új filmek majd csak h.265ben jönnek ki és a popid nem fogja vinni és mást nem tudsz kikölcsönözni akkor kénytelen leszel cserélni.
Bár ez még egyáltalán nem biztos, én reménykedem benne, hogy nem. De ezzel a dologgal sok új készüléket tudnának eladni a kedves gyártók és ugye a haszon mindenek felett... -
cekkk
veterán
Ez sajnos ilyen hobbi
(#29461) gógyi
Gondolom a keresőt nehéz használni
http://www.argep.hu/product_2096292.html[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Patice #29311 üzenetére
Ilyen ram árak mellett biztos nem a sok rammal fogják eladni.
Mivel nekem hálózaton most csak a htpc van és az összes többi eszköz wifin lóg a lakásban nincs az az isten, hogy én wifin letöltsem, aztán ki csomagoljam majd vissza töltsem a szerverre. Ezt gyorsan belehet ütni a parancssorba és mehet is a kicsomagolás. Ugye a régebbi anyagok sajnos még rarban vannak. Tudok neki örülni
Egyébként majd ha teljesen áttérsz htpcre, lehet meggondolod ezt az sql mókát, főleg, ha lesz két xbmc-t futtató eszközöd, mert nézel valamit a nappaliba a gyerekek meg kiraknak onnan mert nekik mesét kell nézni akkor leállítód elmenti az adatbázisba, a másik helyen bekapcsolod és ugyan onnan folytatod
Szóval van ennek is előnye, én még nem csináltam meg így de Warter és egy ismerősöm már igen Meg talán az avforumon is páran.[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Warter #29304 üzenetére
Jó de ha bejön a lakásba a ppoe(adsl, digi, stb) azt bele küldöd akkor azon a szolgáltató felé menne vissza az adat, vagy elé raksz egy eszközt még?
(#29305) Patice
Azért ott ahogy látom bele rakják a 8 gigát. Amikor pl én tömörítek ki a szerveren akkor a az 1 gigát simán kihasználja. Ha raidet is használ az ember akkor ott már lehet, hogy kevés ez a 256, én egy minimál debian alapú rendszert használok itthon minden sallang nélkül, és azt hogy megy a torrent a smb ssh ftp így meg tud enni 130-140 megát. Ezért keveslem kicsi, pedig én sem vagyok a sok gigák híve, de ezt akkor is kevésnek érzem, a 4 lemezesnél meg a 512-t.[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz bajnokpityu #29175 üzenetére
A belső ip címed teljesen független a külsőtől. Vagy is a 192.168 tartományt általában a routerek kapják meg, ez a belső, független a szolgatátótól.
Nekem is ez a belső hálózatom, de a külső már 85.238.al kezdődik.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Anime filmek és sorozatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- AMD FX
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest