Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Victorio #4593 üzenetére
Akkor a hálózati kábel/switch/hálókártya sebesség tudja a ~2.5Gbit-et, most jön a kérdés hogy mi lassú, az olvasás a NAS-ról vagy az írás a NAS-ra és hogy miért (valószínűleg annyit tudnak a HDD-k RAID-ben), ezt valamilyen NAS tesztprogrammal pl. AJA tudnád megnézni, vagy kézzel egy nagyméretű (10+, inkább 50+ GB) filet írva majd olvasva.
-
belashx
senior tag
válasz
Victorio #4583 üzenetére
Nálam is az az image van a konténerben, azzal nem lehet hiba.
Viszont a konténer beállításainál sehol sincs megadva a NAS Ip-címe, helyette a 172.17.0.2 van.
Routeren engedélyezve van a port továbbítás az 5201-es porthoz?Nem mostanság volt, de szerintem AppCentralon keresztül telepítettem az iPerf-et, és megcsinált mindent magának a Portainerben. (Mondom rég volt, az látom, hogy az AppCentralban telepítettnek mutatja az iPerfe-et.)
Ja és nem vagyok linux guru, szóval kacifántos kérdésekben nem tudok segíteni.
-
válasz
Victorio #4571 üzenetére
Zavart a fene, csak szóltam, hogy ez a téma nem a NAS választáshoz kapcsolódik.
Ez nem a HDD-k (Raid tömb) sebességét teszteli, hanem csak az eszköz hálózati kapcsolatát.
A fájlmásolás sebességét úgy tudod egyszerűen letesztelni, ha elkezdesz egy jó nagy (pl. több GB-os iso fájlt) másolni le, aztán meg fel. Az intéző kiírja a másolás sebességét. Ha ez 200MB/s felett, van, akkor mind a forrás, mind a cél tudja a "ráírt" 2.5Gbps sebességet.
Másik kábellel próbáltad? Ha megigazgatod, kihúzod, bedugod, esetleg a switch másik pontjába dugod (a NAS-t. aztán a gépet) változik valami?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Gran Turismo
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Motoros topic
- Autós topik
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest