Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS RT-AC87U
Kétsávos, Wireless-AC2400 gigabites útválasztó
Kereskedelmi forgalomba hozatal kezdete: 2014
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marhyas
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja azt vettem észre, hogy a routerem nem ad 2.4GHz-es jelet.
Hónapok óta nem voltam az admin menüben, tehát nincs olyan, hogy valamit elnyomkodtam.
Újraindítottam, pár percre kikapcsoltam, de semmi.
Csak 5GHz-es jelet ad.
Menüben semmi hibát nem találtam.
Próbáltam átkapcsolni csak 2,4GHZ-re, de a WPS kikapcsolása után nem jelenik meg a "gomb" az átváltáshoz.
Most olvastam fentebb, hogy komoly biztonsági rés van rajta és nem lesz javítás (hogy dögölnének bele).
Nagyon szerettem ezt a routert, éppen ezért ha cserélnem kell milyen típust ajánlotok helyette.
Lehetőleg ASUS legyen
Viszont a fenti problémára is jó lenne valami megoldás. -
Marhyas
csendes tag
válasz MaCS_70 #4106 üzenetére
Köszi!
Viszont van két típus, ami között gondolkodom
Az általad ajánlott AX86s, vagy az AX5400?
Az utóbbi mellett az szól, hogy már a munkából hazafelé megtudnám venni.
Érdemes várnom, az általad ajánlottra?
Ma még visszább olvastam a kommenteket és elfogadom, hogy ennek a routernek az ideje lejárt. -
Hardstyler01
tag
válasz wong kok wah #4112 üzenetére
Jó kis AC87U Már a hivatalos oldalról is törlötték szegényt routert
[ Szerkesztve ]
"A létező legnagyobb ámítás az ember saját véleménye!" - Leonardo da Vinci
-
MODERÁTOR
válasz Hardstyler01 #4114 üzenetére
Ha váltani szeretnél, akkor RT-AX58U alá nem érdemes. De ha valami ennél is komolyabbra gondolnál, akkor RT-AX88U Pro. Attól függ, hogy mik az igények, nekem ez előbbi is teljesen is bevált.
-
Hardstyler01
tag
A 87U nekem vasbeton panellakásban bizonyított
Online játszom és igazából a a legfontosabb indok ami miatt megtetszett hogy elvileg aktív védelmet nyúlt bizonyos online támadásokkal szemben ha lehet hinni a marketingnek.."A létező legnagyobb ámítás az ember saját véleménye!" - Leonardo da Vinci
-
MODERÁTOR
válasz Hardstyler01 #4116 üzenetére
Vannak kifejezetten gaming szériás router-ek is, de az AX88U Pro-nak is vannak játékos funkciói. Ez az online aktív védelem viszont ott van mindegyikben, a Trend Micro biztosítja.
-
atees
őstag
-
_szantos_
csendes tag
Hátha vkinek még hasznos:
Nemrég került hozzám egy ilyen eszköz.
Firmware tekintetében ez a Merlin fork lett a befutó:
https://github.com/ArchPhoenixTeam/asuswrt-merlin.ng/releases/latest
(384.13_202106)A legutolsó gyári: 3.0.0.4.382.52545 2021-05-18
A legutolsó Merlin: 384.13_10 2020-06-28 -
TomBond
aktív tag
Mennyit érhet egy ilyen mostanában? Nekem még itt pihen a dobozában, és lehet megválnék tőle.
Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64
-
szabzoltan1
tag
válasz wong kok wah #4124 üzenetére
Nekem is van 1 hibátlan, dobozában.
Kb 1-1.5 éve pihen.
Amikor hirdettem senkinek nem kellett. -
félisten
Minden kedves múzeumtulajdonos társamnak boldog karácsonyt kívánok!
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
_szantos_
csendes tag
válasz Hardstyler01 #4121 üzenetére
Sokmindent sajnos nem.
Esetleg itt:
https://www.snbforums.com/threads/fork-384-13-builds.72845/[ Szerkesztve ]
-
szabzoltan1
tag
sziasztok.
egy kérdésem lenne,már ha él még ez a forum.
tudnám e biztonságossan használni ezt a routert AP módban?
van egy saomi router az előszobában,de a nappaliban és a hálóban kicsit gyenge a jel.
mivel a fenti routerből van egy a szekrényben,ezért arra gondoltam kihasználnám.
a válaszokat előre is köszönöm. -
MODERÁTOR
válasz szabzoltan1 #4129 üzenetére
A legnagyobb kockázatot az jelenti, hogy ismert, de nem javított sebezhetőségei vannak a firmware-nek. Ezek közül is azok a súlyosabbak, amik internet felől is kihasználhatóak. Viszont ha semmilyen szolgáltatását sem engeded ki közvetlenül a netre, akkor igazából kellően biztonságos a router használata.
Annyi, hogy mivel nem támogatja a modernebb szabványokat, így egyes eszközök hálózati kapcsolata potenciálisan lassabb lesz annál, mint amit egy újabb router-rel el lehetne érni.
-
szabzoltan1
tag
Akkor ha beteszem az új roter mögé mint Access Point, akkor semmi rosszat nem csinálok, és használhatom nyugodtan?
Mert működik rendesen sőt a nappaliba betéve, 2x gyorsabb volt a wifi sebesség. -
félisten
válasz szabzoltan1 #4132 üzenetére
Persze, kapcsold AP-módba és hadd szóljon!
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Hardstyler01
tag
Sziasztok
Mit gondoltok biztonság szempontjából melyikkel járok jobban a Digi "gyári" ZTE / Huawei WiFi 6 os ruterével vagy a jelenlegi Frimware hiányos AC87U-val?"A létező legnagyobb ámítás az ember saját véleménye!" - Leonardo da Vinci
-
MODERÁTOR
válasz Hardstyler01 #4135 üzenetére
Amennyiben a szolgáltató NAT-ol, úgy akár a 87U az önmagában is jó lehet. Ellenkező esetben pedig csak a másik router mögé érdemes bekötni, hogy ne legyen kint közvetlen a neten.
Amúgy nem ismerem ezt a szolgáltatói router-t, de gondolom célszerű lehet megpróbálni, hiszen mégis csak modernebb, AX-es. -
BB9000
senior tag
válasz Hardstyler01 #4135 üzenetére
Melyik repülőre szállnál fel szívesebben? Arra, amiben nincs szakképzett pilóta, emiatt bármikor lezuhanhat, vagy arra, amelyiken nem végezték el az időszakos "kötelező" karbantartásokat, emiatt bármikor lezuhanhat?
Ha erre a kérdésre tudod a választ, akkor az általad feltett kérdésre is tudsz válaszolni.
Segítek: egyik se túl bíztató. . .[ Szerkesztve ]
-
acura
tag
Sziasztok,
hozzám most került egy ilyen router. A régi fw kicsit eltántorított, ezért végig próbáltam minden alternatívát. Nekem a DD-WRT jelenlegi bétája működőnek tűnik egyenlőre. Kihajtja a gigás digit, egyedül az 5ghz az ami csak fele tempóval megy, azaz 200-250mbit környékén az 500 helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs