Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzy
aktív tag
Sziasztok!
Egy AC65P-t szeretnék NAS-hoz hasonlóan használni.
LAN-on megy is a dolog, egy HDD dokkolót kötök az USB portra, és a megfelelő beállítások után az otthoni hálózatomon lévő, erre képes eszközökkel probléma nélkül le is tudok játszani róla tartalmakat (filmeket, zenéket, képeket is akár) DLNA megosztással.
Kísérleteztem ugyanezzel interneten keresztül is, hogy távoli eléréssel mondjuk egy tableten is tudjak filmet nézni. Na ez már nem olyan egyszerű. Odáig jutottam, hogy mindenképp VPN kapcsolaton keresztül kellett csatlakoznom a routeren lógó winchesterhez, ekkor ugyanúgy tudtam böngészni a rajta lévő megosztott mappákat, mint LAN-on. De annak ellenére, hogy az otthoni netem feltöltési sebessége, illetve a tableten használt internet letöltési sebessége is elég lenne a filmek lejátszásához, valami korlát mégiscsak van, mert nézhetetlenül akadozik, szinte csak SD vagy annál is rosszabb minőségű tartalmakat tudok akadozás nélkül nézni.
Ez a VPN kapcsolat sebességének korláta miatt lehet? Ha igen, akkor hogyan tudnám kikerülni, hogy VPN-t kelljen használnom? A távoli lejátszó eszköz egy iPad lenne, amin ugye PPTP protokollos VPN nincs, csak az Open VPN használható, amit a router is tud. Lejátszó programnak a VLC-t használnám, ami LAN-on keresztül tökéletes, VPN-en keresztül már sajnos nem.Hogyan tudnám megoldani a privát stream közvetítést? Vagy vegyek ehhez egy NAS-t?
Előre is köszi a válaszokat! -
Zozzy
aktív tag
válasz Dragon3000 #671 üzenetére
Elkezdtem képeket gyártani a beállításokról, a Port Checkerrel egyetemben. Erre most jól működik minden, nem csak az UPnP-s port nyitás után fél percig marad nyitva a port, hanem úgy, ahogy kell.
A beállításokhoz nem nyúltam azóta, úgyhogy ez most rejtély számomra, hogy másfél hónap után egyszerre mitől lett jó.
Remélem így is marad. -
Zozzy
aktív tag
válasz Dragon3000 #671 üzenetére
Fogok, de mára feladtam.
-
Zozzy
aktív tag
válasz vargalex #662 üzenetére
Egész biztosan nem NAT-olt címem van (94.xx.xxx.xxx), és igen, a szolgáltatások futottak. A rendszer napló / port továbbítás fülön a log-ban látszanak is az elvileg nyitott, forwardolt portok, kívülről mégsem látszik semmi.
Na mindegy, csinálok egy gyári resetet meg egy firmware újratelepítést, aztán meglátjuk.[ Szerkesztve ]
-
Zozzy
aktív tag
Sziasztok!
Egy TP-LINK 1043ND-t cseréltem AC65P-re, ami valóban minőségi ugrás volt, viszont a csere óta van egy problémám.
Nem működik a port forward, akármit csinálok. UPnP engedélyezve van, a rendszernaplóban látom is az aktív port továbbításokat, manuálisan is próbáltam beállítani, de sehogy nem jön össze.
Port Forwarding Testerrel ellenőrzöm, egyetlen port sincs nyitva azok közül, aminek egyébként a beállítások szerint nyitva kellene lennie.
Próbáltam a másnál megoldást jelentő DoS védelem kikapcsolást, majd a tűzfal kikapcsolását, sőt végül a gépet DMZ-be tettem, akkor is zárva vannak a portok.
A szolgáltatóm DIGI. Nem vagyok NAT-olva, és külön fel is hívtam az üfsz-t, hogy ne is legyek véletlenül sem, akkor sem működik a dolog.
A 1043ND-vel sosem volt ilyen gondom, most viszont egyszerűen nem tudok aktív lenni seed-ben. A kliens indítása után rövid ideig aktívnak látszom az oldalon, aztán alig fél perc után átvált passzívba.
Mi lehet a megoldás, merre keresgéljek még?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- War Thunder - MMO Combat Game
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest