Új hozzászólás Aktív témák

• crok

Topikgazda

válasz afoyem #37595 üzenetére

Annyira nem érdekes. És SoC függő: van olyan aminél egyes magokat lehet userspace-re tenni (ezeket elfogadja és ennél utána a frekvenciát tudod állítani is - de innentől nem lesz automatikus hanem az lesz amit vagy te vagy az appok beállítanak - ha tudnak ilyet -, de suid root-al szerintem egy app se fog futni (talán csak rendszerappok)) és nincs is úgy megírva egy app se hogy CPU-t variáljon. Ez nem overclock csak a megadott freq. listából beállítasz valamit. Általában azokat a magokat lehet állítani amik nincsenek rendszerappok futásához hozzárendelve (itt vannak definiálva egyébként: /dev/cpuset/background/cpus, /dev/cpuset/foreground/cpus, /dev/cpuset/system-background/cpus és /dev/cpuset/top-app/cpus).

Nem tudom CPU-Z-ben mit láttál de a userspace egy eleve olyan gov amit nem használ senki tervszerűen így gyanítom a CPU-Z fel sincs rá készítve. És SoC nélkül azt se tudom megmondni hogy amit bevett az most csak a CPU-k felére volt egyáltalán értelmezhező vagy a többire is csak szintaktikailag volt hibás.. ez a sok adb parancs jó, csak mivel eszközfüggő.. és nem írtál hibaüzenetet.. így nem tudok válaszolni.

Azért nincs értelme egyébként mert ezután nem lesz csak manual CPU scaling..
    Egyébként a leírás elég inkonzisztens, mert az "echo userspace.." előtt a prompt root@:/ utána már csak adb parancsok vannak, ami nyilván ezek után akár mehet is..

Új hozzászólás Aktív témák