Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ereshkigal
őstag
válasz rednifegnar #1793 üzenetére
Köszi! Hopp, itt lakik 20 km-re. Beszélek majd vele.
Az otthon hívás majd akkor jön, ha úgy látom, van értelme foglalkozni vele.[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz Ereshkigal #1791 üzenetére
Ja, ami lemaradt, ilyen most a kereső: [link]. Nem tudom, ez mennyire számít koszosnak.
-
Ereshkigal
őstag
válasz rednifegnar #1790 üzenetére
Én is így gondolom, hogy a prizma alatt van a kosz, mert a tükör felőli oldalról már semmi sem látszik, csak ha belenézek a prizmába. Egyébként ilyen koszos volt, és ilyen lett a pumpázás után. A tükrön (is) maradt némi por, ami nem jön le, ecsettel talán hozzányúlok majd, de fölösleges. Tudom, hogy a képre ez mind nincs hatással, csak hát bennem van, hogy legyen pöpec. Itt a tömítés annyira nem is érdekes, mert a koszt néha kifújom majd, és kész. A hátsó oldalnál viszont tényleg megérné cserélni, mert azt macerás tisztítani, és biztos peregni fog még a szivacs idővel.
Nem sajnálok költeni rá, csak az arányokra mindig odafigyelek. Ha pl. veszek egy gépet 15-20 ezerért, akkor nem akarok költeni rá ugyanannyit, pláne, ha működik így is. De akkor ez sokkal olcsóbb sztori, mint gondoltam. Köszi az ötleteket.
Film. Nem vagyok skót, akarok adni egy esélyt ennek a rendszernek. A minap vettem három tekercs Ilford Delta 100-at és egy tekercs Kodak Portra 160-at. Meglátom, mit tudok kihozni a gépből és magamból, ha nem sikerül értelmes képeket csinálni vele, akkor belátom, hogy béna vagyok, és eladom az egészet. Egyelőre egy smc 50mm f1.4-es objektívem van hozzá, tervben van még egy 28mm f3.5-ös is. Többet most fölöslegesnek érzek költeni rá.
Az előhívás/szkennelés még nem tudom hol lesz. Miskolcon lakom, lehet körbekérdezem az összes üzletet, hogy mivel szkennelnek, aztán meglátom.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz MrChris #1787 üzenetére
De, elvileg ki lehet, viszont szeretném elkerülni, hogy a mattüveghez hozzá kelljen nyúlni vagy ki kelljen venni. A prizma kiszedése, tisztítása kevésbé kényes, csak ahhoz meg ugye le kellene szedni a tetejéről mindent. Szereztem egy zégerfogót, megpróbálom majd azzal. Olvastam, hogy a szigetelést is cserélni kéne, van tán valami kit is hozzá, de basszus, nem akarok sokat költeni egy régi gépre. Meg az is plusz macera. Ha viszont nem cserélem, lehet pár hét múlva megint bele pereg valamennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Üdv!
Félig off lesz, sorry.
Vettem egy Pentax KX-et, hogy belekóstoljak az analóg fotózásba. Aztán majd meglátjuk.
A gép szuperül működik, de zavar a keresőben a kosz (szerintem az elöregedett tömítő szivacsból peregnek ki darabok), és szeretném kitisztítani. A tükörről és a mattüveg tükör felőli oldaláról már lefújtam a koszt, de a nagyja szerintem a másik oldalon van, amihez ki kéne szedni a prizmát. Sajnos nem tudom lebontani a váz tetejét, mert kellene egy ehhez hasonló szerszám hozzá: [link]. Ennek mi a magyar neve, esetleg milyen más alternatíva lenne rá?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Háztartási gépek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest