Hirdetés
-
GAMEPOD
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
X3 viszi a sima omegával. Ez csak X4 probléma.
De pár hsz-el ezelőtt azt kérdezted van-e olyan ami viszi X4-en színhelyesen. Arra válaszoltam. De priviben írtam mást is hogy érdemes droidot is cserélni vontar x4-en ha nem kell a droid része és belsőre megy a CE
Nem akarom ide kiírni mert ha jóskapistikék elkezdik az fw-ket cserégetni és téglázzák a boxot nem akarok hibás lenni a hozzánemértésük miatt. Ezért írtam PÜ-ben egy tesztelt lehetőséget Vontar X4-re -
mexel
veterán
CoreELEC-Amlogic-ne.aarch64-21.2-Omega-Generic.img.gz
tesztelve
Ennél az a gondom hogy első indításkor nem mindig van hang passthrough esetén.
A fejlesztők nem értik miről beszélek, nem foglalkoznak vele. Pedig minden boon ez van amiken kipróbáltam. Ha ez nem lenne ez egy jó rendszer lenne X4-re
Ha az android video ucode legalább 3.49 akkor az AV1 is hibátlan -
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Bocs a tudatlanságomért! Mivel más a cpm mint a hagyományos build?
Ha frissitek rá milyen érdemi változás lessz?
üdv -
Csabi1984
addikt
Azzal ne foglalkozz.
Ez tévesztett meg az írásodba "Olyat nem találtam, ami csak egy különálló tar" mert ott vanEz a CPM egy buildra épül és az a napi kiadású CE verziód lesz!
Érdemes kilőni, hogy a CE automatikusan ne frissítse a CE-t
Tehát felrakod a CE-t (ha nincs még fent) kilövöd a frissítést és az A14 jelzésű tar-t felrakod ennyiés érdemes feltenni ezt CE_21_cpm_resource.language.hu_hu.zip magyarul ír ki majd mindent utána
-
a347
aktív tag
válasz
gyűrű #106471 üzenetére
Ez a legfrisebb, amit találtam, csak ugye ez egy régebbi verziós Coreelec-el van összegyúrva. Olyat nem találtam, ami csak egy különálló tar lenne, amit ráhúzhatok akár a legújabb Coreelec változatra.
A megfelelő képbeállításhoz kérhetek segítséget? Ugoos AMB6+ és LG G3 oled. Jelenleg
ez van: -
YxVs
senior tag
S905X3-as dobozokkal megy CE NG alatt az interlaced anyagok lejátszása?
X4 alatt sajnos nem, ezért gondolkodom a downgrade-ben... -
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon #106466 üzenetére
Elég bonyolult lenne elmagyarazni, olvasgasd ezt a fórumot.
Resetnek (Salty) vannak erről tesztvideói.
Lényeg hogy a fekete sávokat tartalmazó videónál a dv fényerejét úgy lehet növelni hogy a sávok nem lesznek szürkék emiatt. Csak a középső kép részre korlatozódik az emelés. -
John D'oh
aktív tag
válasz
John D'oh #106458 üzenetére
Fel tudtam tenni emmc-re a nexus-t is usb-ről a ceemmc -x után, szépen be is bootolt megy minden, leszámítva, hogy pufferel elég gyakran SMB-ről nézve a filmet.
Érdekes mert USB-ről bootolva nem csinálja ugyanzzal a verzióval (CoreELEC-Amlogic-ne.aarch64-20.5-Nexus-Generic.img.gz) és a 21.2 omegával sem csinálta amikor az ment eMMC-ről.
Mi lehet a gond ? Érdemes megpróbálni NG-vel is ? Maradnék a Nexusnál mindenképp mert azzal legalább nincs frame dobálás felirat mellett.
-
a347
aktív tag
Ahhoz, hogy teljes értékű Dolby Vision lejátszó legyen a Ugoos AMB6+, a Coreelec mellé még mindig szükséges a CPM?
-
John D'oh
aktív tag
Vontar X4-re van mód USB-ről Emmc-re telepíteni CE-t ?
Próbáltam a ceemmc paracsott SSH-n keresztül de azt írja :
Starting CoreELEC eMMC installation tool...
System is not supported: sc2_s905x4_4g_1gbit! -
lali303
tag
Az alaplap és a táp csatlakozó aljzat közt ellenőrizd a forrasztást., lehet nem jó a kontakt.
-
cof
veterán
válasz
Directors #106435 üzenetére
A tápja egyébként rendben van, rámértem.
Üresben lehet, hogy megvan az 5V, de terhelésre simán beeshet a feszültség. Indításnál vesz fel a box nagyobb áramot, érdemes direktben mérni. Már 5-6. alkalomra a kondik feltöltődtek valószínűleg annyira, hogy induljon. Gyári tápnál mindig azt kell feltételezni legelőször, hogy az a hibás és megnézni egy másikkal ha van.
-
a347
aktív tag
No, megtörtént a gyalulás és láss csodát a hangbeállítás is helyreállt, bár ugyanazon beállításokat használom mint amikor nem működött megfelelően.
Viszont most más miatt akadtam el. Eddig simán meg tudtam oldani a dual boot-ot a ceemmc -x parancs segítségével. Most viszont:
Valakinek ötlet?
-
blakey
titán
válasz
Directors #106444 üzenetére
Google Cromecast a Fire TV Stick helyett.
-
divan
őstag
válasz
Directors #106435 üzenetére
Ha csak Youtube videókat szeretnél nézni rajta, arra a Coreelec szerintem nem a legjobb választás. Sok vele a macera. Arra mondjuk egy Amazon Firestick.
Esetleg itt olvashatsz róla többet. -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Milyen készüléket tudnátok ajánlani youtube videók nézésére ? Másra nem lenne használva.
Max 30 ezret szánnék rá. Ha nagyon megéri akkor 40.
Semmi hiper szuperre nincs szükségem. Ár érték arányban legyen jó, illetve stabil.
CoreELEC-el használnám mint a mostanit.
Most egy Vontar X3 4Gb van. Sajnos kezdi megadni magát. Egyre nehezebben lehet bekapcsolni. Csomószor ki-be kell a tápját húzni. 5-6 alkalommal legalább, akkor indul csak el. A tápja egyébként rendben van, rámértem. -
John D'oh
aktív tag
Megy a bénázás, rég csináltam ilyet.
Rufus-szal feltettem a generic NE verziót egy 16 Gb pendrive-ra, a device tree mappából bemásoltam a gyökérbe a megfelelő fájlt, táp kihúz, usb bedug, gyufaszállal nyomon a resetet, táp vissza és semmi ... Ugyanezt megpróbálom egy 100Gb-os pendrive-val,(nem találok SD kártyát) és most annyi, hogy az Android recovery menü jött be coreelec helyett.
Mit csinálok rosszul?
-
YxVs
senior tag
válasz
John D'oh #106428 üzenetére
Release 20.5-Nexus · CoreELEC/CoreELEC · GitHub
Innen az NE verzió.
Ha nem kell az interlaced anyagok lejátszása, akkor az NG is jó, de akkor a 21.2-es Omega is jó lesz. -
blakey
titán
-
YxVs
senior tag
válasz
John D'oh #106420 üzenetére
Igen, tapasztaltam.
Kb. 1 hétig ezzel szívtam, próbálgattam külöhböző NE, NO változatokat, de mind ezt csinálta, és nem csak feliratoknál.
Aztán végül feltettem a legutolsó, stabil Nexust, ezzel eddig a legjobb. Igaz, hogy PM4K-val ez sem jó, de legalább PKC-val most jó, ha használsz Plexet.
Nem csak feliratoknál csinálja, hanem pl. 25 fps anyagoknál is... -
John D'oh
aktív tag
Vontar x4 legújabb stabil CE mellett arra lettem figyelmes, hogy ha felirat be van kapcsolva akkor pár képkockát eldob. Felirat nélkül szépen akadozás nélkül megy minden.
Tapasztalt valaki hasonlót ? Van esetleg valami megoldás rá?
-
mexel
veterán
Van olyan S905X4 box amin van legalább 2 USB3 port? Vagy akár 3 is.
Mindegyiken csak egyet látok. -
mikrofon
veterán
Te erősítőd a rajta lévő firmware-val és a beállításokkal biztosan jól kezeli a hd hangokat?
Nem lehet hogy az a baj hogy valójában az erősítőd nem fogadja és emiatt mindkét beállítás átalakítja valami másra csak éppen különbözőre és ezért ír mást?
Lehet az AVR-ed-en van valami elállítva... Pl a HDMI típusa , mert ezt szinte mindegyik erősítőn lehet állítani, hogy HDMI1.4 vagy HDMI2.0 vagy HDMI2.1 módban működjön csak általában nem ilyen egyértelmű az elnevezés.... -
mikrofon
veterán
válasz
Csabi1984 #106375 üzenetére
Ezzel tisztába vagyok.
Igazából több egymástól független dolgot kérdeztem.
Azért kérdeztem mégis egyszerre, mert kíváncsi vagyok hogy most mi a legjobb kombináció és azt szeretném feltenni és ha kell most újra beállítani egyszer. Nehogy aztán pár nap múlva szembesüljek hogy pl ATV14 most már jobb és ha azt felrakatom, akkor kezdhessek mindent előről.
Ezért kérdezem, hogy most a Homatics-ra a cpm a14 mellé
- melyik Android javasolt ATV12 vagy ATV14?
- melyik CE verzió javasolt? -
ginola
addikt
Sziasztok
GT Kingről GT King prora váltáskor működik az, hogy biztonsági mentést csinálok az előbb mivel és az utóbbival pedig visszaállítást?
Illetve, ahogy nézem a paraméterek ugyanazok, lehet hogy egyszerűen csak át kéne rakni a sima kingből a próba az sd kártyát és működni fog a CE? -
gyűrű
addikt
Az hogy más is úgy állította be, nem baj.
Az a baj hogy a tiéd nem jól működik
Többen is leirtuk miért.A hdmi multi channel pcm nem szólhat bele a HD hangokba és nálam se szól bele, ugoos és onkyo rz730.
Ergo a hiba nálad van ismét.
Javaslok egy full új CE telepítést, az ugooson.
Ennek nem így kell működnie, és ha nálad így működik akkor ez egyéb hibákat is okozhat amit még nem látsz vagy hallassz. -
dave0825
őstag
Az erősítős témához:
Nekem 5.1-es Onkyo TX-SR373 erősítőm van, ehhez minden eddigi CE-ben ALSA: AML-AUGESOUND, HDMI volt állítva, nem a PCM-es, alatta 5.1, kimeneti konfiguráció: leginkább egyező, hangtovábbítás engedélyezve, alatta ugyanaz a fenti ALSA: AML-AUGESOUND, HDMI, lejjebb pedig bejelölve, amiket az erősítő ismer (igazából azok közül mind).
Ha 5.1 hang van a filmen, sorozaton, akkor az erősítőt Surround-ra váltom, így szépen írja, mit ismer fel a forrásból (DTS, DD, DD+, stb.), ha sima 2.0 hang, akkor a DSP-re váltom, hogy 5ch stereo legyen (mert ha a Surround-on hagyom, akkor Dolby PLII valamit ír, vagyis megpróbálja 5.1-re konvertálni az erősítő a stereo hangot, de az nem az igazi, olyankor jobb a stereo). -
a347
aktív tag
válasz
blakey #106402 üzenetére
Pedig de, mert kipróbáltam:
- ha multichannel PCM van beállítva, az erősítőm csak multichannelt hajlandó kiírni, legyen az bármilyen többcstornás hang. Dolbi digital, DTS HD, satöbbi. Ha sima Hdmi van beállítva. akkor rendben van, jól írja a bejövő formátumot.
- Amikor 2.0-ra állítottam a csatornákat, hiába van beállítva a továbbküldés, sztereo jelet kap az AVR.
Én csak azt írom amit tapasztalok. -
blakey
titán
Nem kell vele egyetérteni, attól még CoreELEC alatt az a jó beállítás.
Egyébként nem érted, mert folyamatosan értetlenkedve írsz, ami a nem értés egyik jele. A Multi CH beállítással semmibe nem nyúl bele és minden a megfelelő hangformátumban kerül továbbküldésre, ennél egyértelműbben nem lehet leírni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Windows 11
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Spórolós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Külpolitika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Asztalos klub
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- HP EliteDesk 800 G5 TWR / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- HP ProDesk 400 G4 SFF / i5-7500 / DDR4 / DVD-RW / USB 3.1 / több db / számla
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Fél konfigurációk
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest