-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
én is elgondolkodtam rajta,hogy akárki is vesz egy ilyen komplett cuccot,lehet,hogy már ahhoz diploma kell hozzá,hogy beüzemelje valaki?
lazán mennie kell egy ilyen rendszernek akárki rakja össze. az tényleg gáz ha még figyelni is kell a DDR4 ramok közt mi mivel kompatibilist?hokuszpk
az összetapadás,összeragadás elkerülése végett gondoltam arra.
-
SECTORnooB
addikt
Szerintem teljes mértékben félre vagy informálva, már csak és kizárólag hanyagságból elkövetett memória problémák a jellemzőek. Elég sok Ryzen PC-t építettem ebből kettő a sajátom volt, mindenféle miszték nélkül.
Te kikaptál egy gyári hibás hardvert, de ezért nem kell lehúznod a platformot és a gyártót, mert ez nem az ő hibája volt, és ilyen, minden realitást nélkülöző hsz-el, kérlek ne vezesd félre a potenciális usereket.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
"Ha valamelyik modul hibás lett volna akkor valamelyik RAM teszt (memtest64 vagy memtest86) kidobta volna"
ki is dobta, idezlek :
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
BullKoxa
őstag
Szerintem is butaság amit írtál ! nekem kingston HyperX Savage ramjaim vannak 2x8 GB , 3000MHz-s Hynix csippesek , ja és NEM KIT . Már az elején mentek 2933-n most pedig 3066-n használom, de 3133-n is indul a gép és megy is ,de nem stabil teljesen OS alatt jó de tesztek alatt elhasal. Ezért használom 3066-n mert ez stabil, Prime95 , IBT Avx, Ryzen LinX, Memtest 86/64, hyper_pi_0.99b ez nagyon jó program.
[ Szerkesztve ]
-
tag
Jelenleg a Ryzen processzorok kompatibilitási problémákkal küzdenek.
Ne haragudj, de ne terjesszél már hülyeségeket. Nálad alaplap probléma is lehetett, mi köze ennek a Ryzen-hez? Belenyúltál, van ilyen. A legtöbben csak olvassák itt a fórumot, mivel tökéletesen működik a rendszerük.
Az én rendszeremben pl 4x16GB ram van... Tavaly május óta, amikor az alaplapomon még csak az első vagy második bios volt rajta, tökéletesen, már az első bekapcsolás óta, minden állítgatás nélkül hibátlanul megy. Igaz, ez 2400MHz, de a garantált 1866 helyett megy 2400-on a 4db dual rank-es RAM.
-
turistakolbi
aktív tag
maximum azoknak, akik úgy vásárolnak, hogy a legolcsóbbat... és itt annyiban nyilvánul meg, hogy 3200 helyett 2933-on mennek a ramok. A többi mind felhasználói balfa**kodás.
Én is a legolcsóbb, legutáltabb Corsair vegance ramokat vettem. hynx csippekkel, és 3066on muzsikálnak. Aki képtelen 2-3 kattintást biosban megcsinálni, az menjen Konzolra, vagy vegyen almátÉs mivel ez egy szakmai fórum, ezért nem arról megy a téma, hogy hogyan bootoljon a gép... hanem hogy az utolsó erőforrást is kifacsarjuk a kockánkból.
Csak azt nem értem, egyesek miért nem érzik hogy rossz helyen járnakhttps://www.twitch.tv/muerte188
-
SECTORnooB
addikt
"Visszavittem mindent a boltba, és egyáltalán nem voltak meglepődve az eladók. Azt mondták, amd-nél előflordul.."
Te atyaúristen, erről az emberi és a szakmai jóízlés határain bellül egyszerüen nem lehet nyilatkozni.
Jobban tetted volna, ha ezt a bullshit dumát magadban tartod.
Hsz-em margójára azért kicédulázom: nem,nem személyeskedtem
Személyes akut problémáidat kérlek ne párhuzamosítsd gyártóval, vagy termékkel, mert az egyéni és szakmai hitelességed rovására mehet.[ Szerkesztve ]
-
give3
tag
Visszavittem mindent a boltba, és egyáltalán nem voltak meglepődve az eladók. Azt mondták, amd-nél előflordul...
Sajnálom hogy így alakult, mert szivesen kipróbáltam volna az R5 1600-at egy jól működő rendszerben.
De őszintén szólva,a Ryzen után visszatérve a 7!!! éves 2500k ra felüdülés volt. Akkor éreztem igazán mekkora volt a baj az Amd-vel.
Sajnos ez után a negatív élmény után egyértelmű számomra, visszatérek a kék oldalra.Köszönöm annak a pár embernek aki próbált segíteni életre kelteni ezt a...
Üdv. -
Pro!Petya
addikt
Fentebb azt írtad hogy a memtest kifagy
Akkor most végülis melyik alatt fagy ki? Csak az Aida-nál vagy van más is amivel nézted ezenkívűl?
Os alól van még a memtest64 is de azt is érdemes legalább 90 percig futtatni maximum ram kihasználtsággal.
Ha csak Aida alatt csinálja akkor meg keresd Fiery-t itt : Aida64/Everest topikÍrtad azt is hogy volt olyan hogy 5x is rebootolt és a win sem töltött be.. , ez a ryzen master és msi cc előtt vagy után volt? Azokban lett-e valami állítva? Amennyiben a problémák a programok felrakása után jelentkeztek én akkor teljesen resetelném a biost! Sokaknál bekavartak már eme csodás tuner alkalmazások... (elem ki stb stb)
-
jovás
aktív tag
Neked is írom, meg mindenkinek a saját tapasztalataimat. Az aida-t használom rendszeresen monitorozásra, szeretem látni diagrammon is visszamenőleg a dolgokat, nem csak számokban. Viszont hosszú hónapok alatt arra a következtetésre jutottam, hogy a váratlan fagyások, újraindulások oka pont ez a progi Amióta hanyagolom, azóta megszűntek ezek a problémák. Cirka egy éve váltottam Intelről, azzal nem tapasztaltam ilyesmit, valószínű ez vagy Ryzen, esetleg AMD specifikus anomália lehet.
-
Pro!Petya
addikt
Szia!
Teljesen alapon 2400-on , XMP profil nélkül is fagyogat a tesztek alatt?
Amennyiben igen akkor egy Memtest86-ot rá kéne ereszteni aztán amint hibát dob visszavinni(#27157) nyul105
ennél a tesztnél csak a cache sebességbe számít bele a magasabb cpu orajel, a memory részhez nincs köze.
Amennyi difi van a tiedhez képest azt csak a subok minimális difije okozza. Nincs semmi baj , jó az amit te mértél![ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
senior tag
-
senior tag
A topik összefoglalóban találsz egy szép kis táblázatot amiiket a fórumtársak írogattak össze, megtalálod melyik RAMmal nem lesz biztosan gondod milyen lap mellett.
Vagy megmondod milyen lapot szeretnél vagy milyen RAM-ot és itt is megmondják neked. Elég nehéz már ezek után mellélőni szerintem. Ha csak nem szándékosan.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Garanciális Intel Core i5-10400F
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest