Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz MongolZ #2680 üzenetére
Hát nem igazán. A legtöb kártya a táp nagyobb részét a külön tápcsatlakozóból veszi, ami bőven többet bír, mint "ami rá van írva". Ehhez képest a PCI-E csatlakozóban közelsincs akkora tartalék. Egy átlagos kártya, ami mondjuk 30-50W-ot vesz csak fel a PCI-E csatiból, azt alaposan meghúzva is benn maradsz a biztonságos zónában.
Ehhez képest a referencia 480 még tuning nélkül is majdnem 6A-t (összesen amúgy 72W) vesz ki a csatlakozóból 12V-on [link], amikor 5,5A a szabvány (és a csatlakozó adatlapja) szerinti maximum.
Na, és akkor ezt még elkezded tuningolni.... Ja, igen, és ez már a driveres javítás utáni állapot....(#2683) Omli85: Ilyet írtam volna? Nem hinném...
Éppen hogy a tüske nem gáz. Ugyanis a gond a hő termelődése a csatlakozón. A tüskénél nincs ideje megolvadni, de van ideje visszahűlni. Éppen a 480 folyamatosan magas áramfelvétele a gázos.
Ás amúgy az összes ilyen kártyánál, mint pl a külső tápcsatlakozó nélküli 960-ak, mindnehol ott volt, hogy tuningot inkább ne... Pedig ugye az gyárilag még jobban kímélte a slotot, mint a ref 480. Ilyen szempontból az AMD elszúrta, mert ez a dizájn inkább maximum 130-140W-ig lett volna jó, nem gyárilag 160, tuningolva meg akár 200W-ra.
(#2694) Zeratul: Már írtam, linkeltem, hogy a javítással már csak kicsit lépi túl a szabványt (5,5A helyet 5,9A) de ha húzod, akkor ebből ugyanolyan csúnya szabványtúllépés lesz.
(#2698) TTomax: Ezt írtam én is. Tuning nélkül a javított újabb driverekkel nem lehet gond. De tuninggal már bőven borul a dolog. A refet nagyon nem arra találták ki sajnos.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- RTX 3070-ET KERESEK TÖBB DARABOT 105-115k típustól függően!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Geforce GTX 10xx FE, Hybrid
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest