Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
M0ng00se
őstag
a hűtés az tényleg király alpenföhn-öm van, ha váltanék akkor talán arra, vagy valamelyik nagy noctua-ra
Az AMD max hőmérsékletnek 57 fokot jelöl meg a saját oldalán.
A hőmérsékletet nem konkrétan hőmérővel mérik, hanem a felvett áram alapján számolja ki. Ezért is tud hülyeségeket kiírni amikor nincs terhelés alatt.Többi procinak amúgy 61fok van megjelölve, szóval ha 60fokig melegszik fel szerintem annyira nemgáz...V6
-
BlindMind
tag
Helló,
Nah akkor tisztázzuk milyen hűtőd is van pontosan? Illetve milyen házzal , és mi az a brutál szellőzés? (BTW akkora felületről 320W-nyi hőt szinte képtelenség hagyományos módon elvezetni...sztem..) Aida nekem sokszor nem mondott jó hőmérsékleteket főleg OC-olt rendszeren..55-60 az tűnik nekem reálosnak főleg ha minden "brutál"
ASUS Crosshair V Formula Z FX990, BIOS Mod with Samsung EVO960 M2 SSD + FX8350 , NOCTUA NH-D15, 4x4GB DDR3 G.SKill Ripjaw Z 2400MHz C10, ASUS GTX 1060 6GB, Seasonic F. Platinum 650PX , SilverStone Temjin SST-TJ11
-
=WiNTeR=
senior tag
Néhány perc alatt felvándorol. Mondjuk aztán megragad olyan 63-65°C környékén. Annyira azért nem zavar a dolog, elvégre ekkora terhelést úgyse kap sosem a proci. Meghagyom 4,5Ghz-n, és boldogság van.
Köszi az infót!"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
miresz
veterán
-
Jester01
veterán
-
ViZion
félisten
uhh, ekkora feszhez jó hűtés kell.
Dörmögő úr: na azé'!
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
Bocs Aliensrác, de annyi nem elég. 5,1-5,2 GHz, hetente új konfig (Intel is), és a megunt "régi, leharcolt" hardverek szétosztása a topiklakók között a _beugró_ a jelöltek közé. További lelkesítő hozzászólásokkal, és a processzor tulajdonságainak véget nem érő dicsőítésével pár hónap után már ott lehetsz a jobbján
Háát, ahogy elnézem itt nem csak Sassnak van ez a betegsége, h konfigot kell cserélni állandóan. Most jobban vagyok, egyszerűen nincs pénzem a gépet fejleszteni - cserébe lehet, h sikerül napelemet fabrikálni a házra. Próbáljátok ki: elherdáljátok a pénzt (autó szerviz, nyaralás sokat tud segíteni) és bamm, egycsapásra szuper jó lesz a gép, nem kell semmit cserélni.
Nálam megállt a víz project, mert így is jó se nagyobb SSD nem lett, se gyorsabb vinyó. Ti is meg tudjátok csinálni
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BPY-167
tag
Azért fájt hogy ennyire noob-nak nézel.
De nem a venti. Már csak azért is mert már kipróbáltam mindet. Nem a ventik a ludasak. Az alablapból jön valami idegesítő elektronikus zaj.Már külföldi oldalakon is kerestem megoldást ott is írtak a hibáról de ők se tudtak sok mindent a hibáról. valakinek a tápcsere segített valakinek a c1e kikapcsolása.Utóbbit én is próbáltam nem jött be. -
- = Zk = -
félisten
nekem a 8150-es 4,7-et megy az általad is említett lapban .....léggel!!!
áj láv ánusz mobo" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
lotTóni
tag
Őszintén szólva nem tűnik rossznak ez a 4.8..sőt ha stabil marad,elégedett leszek (feltéve,hogy kihajtja majd a 7970cf-et)
Alpenföhn Brocken 2x coolink 12cm PWM venti...(nem láttam még 55 fok felett) a szobában 31 fok van...(meg is deglek menten )....two beer or not to be....
-
gyuszaa
őstag
Na igen, azóta le is tudtam tesztelni :
3Dmark 7870XT Tahiti:
GPU 64 fok, VRM 61 fok
Fan speed 38% - 1430 rpm
1100/1700 Mhz
1,106 v - Terhelés alatt : 1,047v - 10A /12.06vGPU 64 fok, VRM 75 fok
Fan speed 52% - 2050 rpm
1140/1700 Mhz
1.150 v - Terhelés alatt : 1.080v - 13A és 14.5A között /12vGPU 77 fok, VRM 102 fok
Fan speed 65% - 2560 rpm ( hangos kategória )
1200/1700 Mhz
1,230 v - Terhelés alatt : 1,139v - 19A és 20.9A között /11.97vHexa 1,113-nál beadta a kulcsot (1,106-on meg hibázott 1100-en), és csak 1 volton tudtam használni a kártyát 975 Mhz-en.
7850-et tudtam 1.225-ön is ( ami az adható legnagyobb feszültség neki)FSP 18A 408W két ágon.
Processzor vagy 1.368-ön volt 4,4Ghz-en vagy 1.380 4,5Ghz-en, mindkét esetben.
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
Amúgy, ha a 7950-es száját is meg akarod majd rendesen cibálni, akkor lehet érdemes a kinézett tápnál egy kicsit combosabbat választani, én a VX550-est cseréltem. Még elvolt a tuninggal, de full load esetén azért kapta a terhelést. Ha szeretnél még egy kis tartalékot hagyni a tápban, akkor egy jó egyágas 650-est nézz.
-
MiklosSaS
nagyúr
Nekem mindig is eredeti volt a win az egyik gepemben.
Nem hagyom itt az FX-et ! Lesz FX-4300 + Asus M5A78L-M/USB3, Turbo Off, alulfeszelve biztos be fogja erni egy 1.18 V-al 3 - 3.2 GHz-en. Tehat lesz a munkagep kek vonalon, es a mediaPC pedif FX alapu lesz.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
xatos3
senior tag
hú ez elég jónak tűnik még a végén így kicsikarok 4700at is majd... na majd valamelyik este...
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
xatos3
senior tag
de itt 20 a szorzó
és elég fura ha nem megy 23 fölé...ja semmi leesett közbe, há azé mert így 1333csak a ram,
[ Szerkesztve ]
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
xatos3
senior tag
direkt szorzó nélkül húzod a procit? reference clockot - "fsb" - lehet jobb lenne gyárin hagyni
-
vakond5
őstag
Az 5 sec-es offnak szerintem BIOS/CMOS szempontból van jelentősége. Nekem is ha megfagy mert kevés a procinak a fesz, akárhányszor resetelhetek, csak akkor hajlandó elindulni, ha kikapcsolom a gépet. Ram esetén pedig igen, áramtalanítani is kell a gépet. Egyik sem hiba, direkt van így ezekenél a lapoknál. Az sem véletlen például hogy proci szorzóját vagy ram órajelét módosítod, úgy indul újra, hogy előbb lekapcsol.
Mindettől függetlenül persze lehet a táp, mert csak akkor kapcsolhat le egy gép, ha a tápban "megszólal" a védelem.
[ Szerkesztve ]
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
gyuszaa
őstag
Márpedig szerintem tuti a tápegység, nálam is levágta mikor ráeresztettem a 7870xt-t is ( ami fogyaszt annyit mint a 7950) a 8320 mellé, alulfeszelve bírja. 7850-el tuningolva 1.225-ön se volt baja.
Percig sem gondolkoztam, egyből utána rendeltem az xfx 550-et ami egy ágon 44amperig terhelhető (seasonic belső), míg a hexa 18A és 2 ágas. Ugyan erről a tápról van szó.
Hardverkerben 16.500 ami jó áron van, csak mai napra vártam volna, hogy megjöjjön.
FSP-ből maximum a raider használható ilyen célra,[ Szerkesztve ]
-
-
ViZion
félisten
Jobb, ha kérdezel. Első 4+4 deszkám és a 4 pin tápomnál én is para voltam. Az a baj, ha nem kérdeznél, rosszat dugsz rá, akkor a lap elfüstöl, aztán
Azért ahhoz a procihoz vegyél átalakítót, ami 4-ből 4+4 pin-t csinál. Vagy akkor az van a tápon?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
Azt nézd, h alaplapinál egyik oldalon csak sárga, másikon csak fekete kábelek mennek. Asszem a sárga a rögzítő fül felől van.
-
-
MiklosSaS
nagyúr
Mi baj volt a giga kartyaval ? Mondhatod privatban hogy ne OFF-oljunk. Volna valaki aki adna egy 690-est a gigamert meg kb 100.000 Ft kulonbsegert.
Helyesbitek, 99.99 %-ban vagyok a giga kartyavan megelegedve.
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
- = Zk = -
félisten
akkor bármilyen Asus aminek van DIGI VRM+ cumója (Y)
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
-
- = Zk = -
félisten
M5A99FX Pro R2.0-ám van.. de perpill még csak egy FX8150-nel...
990FXA-UD3-at váltott" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
nekem is, de előbb megvárom a kép "tulaját"
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
vakond5
őstag
@Zk: Azért is mondtam, hogy kíváncsi vagyok a dolgokra! Különben még mindig úgy tartom hogy a kettőnk 8150-je a legprofibb. Jó az a 4.5, 1.35V-on.
Ez tényleg kimaradt Vishera egyébként magasabb feszt igényel, úgyhogy nem olyan borzasztó az. Soknak sok az 1.456 4.6-hoz, de nem veszettül. 4.4-4.5-öt próbáltál?
[ Szerkesztve ]
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Autós topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Path of Exile 2
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok