Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
válasz nesh_019 #70847 üzenetére
"felhúztam a procimat 4.5GHZre" ....ok. És hogy?
"nem volt meleg." Hmm oké . mihez képest? Milyen feszen? Mi alatt?Így nem igen tudunk segíteni.
Kellenek bios képek , Hwinfo adatok terhelés alatt , egy IBT sem ártana meg hasonló apróságok
Kivetted a dobozbol és csak ugy fogtad feltoltad 4,5-re aztán lesz ami lesz?
Igen van ami bírja még az 5Ghz-et is stabilan , van ami csak a 4,3-at ez kockafüggő.[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz nesh_019 #70811 üzenetére
Továbbra is kizárólag játék/szálkezelés illetve felbontás kérdése.
Pár hete elég alaposan kiveséztük a témát, javaslom olvass vissza.
4Ghz egyébként annál alapórajel..
Egy OC-ra gyártott CPU-nál alapórajel?!
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
leviske
veterán
válasz nesh_019 #70543 üzenetére
Persze. Viszont egy eredmény nem eredmény. Ráadásul olyan benchmarkok eredményével nem érdemes foglalkozni, amiket nem használsz aktívan. Válaszd ki, hogy milyen programok/játékok futnak nálad rendszeresen vagy legalább alkalmi szinten és az azokban nyújtott teljesítményre koncentrálj. Minden más benchmark eredmény csak e-pénisz méregetésre jó.
(#70544) Nestor16: Szerintem 1,4V@4,7GHz elég jó. Viszont a topikban úgy rémlik, hogy very high beállításon szokás tesztelni és az FX patch-el rendelkező IBT-vel. Nem gáz, ha nem így csinálod, de így akkor nem látják reflexből, ha valami gond van (pl valamelyest a kevés fesz is látszi az IBT eredményeken). Ha ettől eltekintünk, akkor maga a 70+ fok valószínűleg annak is köszönhető, hogy a hűtő elég nehéz helyzetben van. Valószínűleg VH-on lesz ennél több is.
A ház frontján vannak ventik? Mert ha nem, akkor lehet, hogy jó volna, ha a hátsó venti inkább befele fújná a hűvöset a borda alá. Elvégre a VGA is a házba ereszti a levegőt, nem tolja ki, így gondolom a ház mögött nincs annyira forróság.
-
leviske
veterán
válasz nesh_019 #70517 üzenetére
A R9 380 mellett nem biztos, hogy észrevennéd a különbséget, ha váltanál i5-re. Persze játékfüggő a dolog.
Én mindenesetre a helyedben már megvárnám, hogy mit dob az AMD a Ryzen-nel és mit reagál rá az Intel. Annyira azért nem rossz az a FX, hogy menekülni kelljen róla.
-
ViZion
félisten
az i5 erősebb, ennyi. Azt is lehet tuningolni, ott sem olcsó a jó deszka. Ha új gép, akkor má' Intel. Ha használt játszik, akkor FX olcsóbb, az biztos, még használt vs. használt esetén is.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
lee56
őstag
Diplomatikusan megfogalmazva való igaz az FX-ben több a potenciális erő, cserébe többet is fogyaszt (és talán macerásabb valamivel hűtés, tuning, stb szempontból), és erősen szoftver függő hogy mennyit bírnak kihozni belőle.. (8 szálra jól optimalizált játék engine-el hajtott játékokat, sajna egy kezemen meg tudom számolni) Az új Doommal pl. volt márciusban egy videó, alapórajelen az FX nyert egy drágább i5 ellen, szóval van rá bizonyíték is.
No Comment
-
Jakuskacsa
senior tag
Kb minden 20. hozzászólás erről szól, ha vissza olvasol. Egy szálon Intel, több szálon kiegyenlítettebb a verseny. Függ játéktól, alkalmazástól, meg attól is, rendesen be van e lőve a kocka. Senki de senki nem használ fx-et gyári Mhz-n. De szerintem Intelt is kevesen, max akik nonK-sak. Hosszú ódákat lehetne erről írni, de annyira összetett a kérdés, hogy most ebbe nem szeretnék belemenni.
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
SHO(KER
csendes tag
válasz nesh_019 #64578 üzenetére
Mi is a kérdés pontosan? A 8370-nek mindössze a turbo órajele magasabb, de a tuningot általában épp azzal kezdjük, hogy kikapcsoljuk a turbo-t... Hogy mit éri meg vagy mit nem, azt neked kell eldöntened. Ha szükséged van a többletteljesítményre, akkor érdemes tuningolni, de ez esetben is értelmetlen a "8370 teljesítményére húzni" kifejezés. Az alaplapod elvileg alkalmas tuningra, a hűtőről meg majd kiderül, hogy képes-e hűteni a procit magasabb órajelen/feszültségen is.
-
Hencso
Ármester
válasz nesh_019 #62385 üzenetére
Figyelj most jól rám! Vannak itt köztünk Budapesti pc oc moder gurok ha valameikőtők átt menne és be állítaná neki a feszt + átt nézi a cpun a pasztát hogy nem e vastagon kente mint a zsíros kenyeret azt meg kösszöném sőt meg hívom egy pár sőrre ha pesten járok. A másik alternatíva hogy fogod a kis géped és le jössz hozzám 1 ik hétvégén Ácsra vagy ha az utazásom állod felmegyek a nagy faluba és megnézem mit garázdálkodtál mivel már nem 1 ember le írta hogy mit miért kellet cserélni és addtunk hozzá setup tanácsot is a 3 vezió VEGYÉL KONZOLT! A döntés a tiéd.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
Pancsermeste
őstag
válasz nesh_019 #62379 üzenetére
Ha nem akarsz tuningolni, csak kb. az alap órajelet finomhangolni, akkor bőven elég lesz a Hyper T4 is. Bár, meg kell jegyezzem, ehhez felesleges volt még ez a lap is. Én AsRock Ext4-ben simán járattam stabil 4,2-4,4GHz körül. Tehát a jelenlegi lapodban ez a minimum amit illik belőni, a hűtődnek is el kell bírnia, ha kiegészíted még egy ventivel, akkor akár mehet a 4,5GHz-is (persze csak okosan beállítva, értelmes fesszel).
-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz nesh_019 #62376 üzenetére
Tuti így szerelted fel?
Amint láthatod, nekem anno AsRock lapban a CM 212 'bőven' elfért a RAM-ok mellett. Nálad se kellene kitakarnia 2 slot-ot.Hyper 212: 77.0mm
Hyper T4: 72.5mmTehát a tiéd még keskenyebb is. Valamit nem jól csináltál.
[ Szerkesztve ]
-= Pancsermeste® =-
-
Habugi
addikt
válasz nesh_019 #62372 üzenetére
Nem a proci keseríti meg az életed hanem az a pukedli hűtő ami rajta van, a Northbridgere nagyobb bordát tettem anno..
Amúgy nem sokkal a linkelt BIOS képek felett már megválaszoltam ugyan ezt, Isc fórumtárs kérdésére válaszolva, nevezetesen: [link]
A huncut kis CPU hűtődre való tekintettel esetedben ezt annyiban módosítanám, hogy vCore 1.32-1.33V, szorzó pedig x20, ha bírja akkor x21, kvázi 4 ill. 4.2Ghz.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Pancsermeste
őstag
válasz nesh_019 #62372 üzenetére
Egyáltalán nem nagy a CM T4. Direkt úgy van kialakítva, azért ilyen keskeny, hogy mellette elférjenek a ramok. (ugye párhuzamosan szerelted a ramokkal?) Néhány lapnál persze éppen necces, néhánynál talán belelóg a belső slot-ba, de ezt ugye vásárlás előtt illik felmérni. Amúgy ennél kisebb hűtő már nem is ajánlott FX-re.
A nagyobbaknál pedig számolni kell azzal, hogy valószínűleg 1-2 slotot kitakar, bár ezek általában magasabb kivitelűek, így alatta elférnek az alacsony profilú RAM-ok.
Én a helyedben, ha már megvetted a hűtőt, csak 2x4GB RAM-ot használnék, ha tényleg nem fér el a másik kettő a hűtőtől. Azzal a mini bordával nem mész semmire.-= Pancsermeste® =-
-
Baryka007
őstag
válasz nesh_019 #62368 üzenetére
A Reset csak összehúz két pint. Szóval annak ahogy ReFleXx kolléga említette annak 'hót' mindegy. A HDD nél viszont én is a fehér = negatívra passzolnék. Igazából amúgy ki is tesztelheted. A ledes égő nem fog tönkremenni, ha felcseréled a polaritásokat
belaazallat: Most hogy mondod, leesett utána már nekem is. De nem szeretek szerkesztgetni
-
szivacs1987
aktív tag
válasz nesh_019 #62354 üzenetére
Nah akkor.
A temp2 valószínűleg a proci magok hőmérséklete (ez kalkulált érték (nincs hőmérő szenzor), így eléggé változó értékeket mutathat)
A temp3 = core: tehát mind a 2 érték ugyanazt az értéket mutatja. Ez lehet a proci kupak hőmérséklet. Ez szenzor által mért hőmérséklet.Amúgy ha megfogadsz egy jótanácsot.
Ne kérdezz semmit, csak csináld azt amit mondanak. Aztán ha utána is magasak lesznek az értékek, akkor szólj, és mondanak arra is dolgokat. Kezdésnek a legoptimálisabb beállítást senki sem tudja megmondani, de 2.-3. alaklomra már elég jól be lehet állítani, de ehhez az kell, hogy meg is csináld amit mondanak.
Csak egy példa: a legoptimálisabb beállítás legyen 100%. Amit 1-nek javasolnak az olyan 80-85% körül lehet. A 2-3 alkalom már 90% fölötti lehet. És akkor jöjjön a meglepetés! A gyári értékek, amin te is eddig használtad a procit, az olyan 60-70% között van. Tehát közel sem mondani optimálisnak, inkább szörnyen rossznak.Olvastam, hogy nem akarsz tuningolni. Erre csak azt tudom mondani, hogy a procid alapbeállításokkal az alábbi dolgokra képes:
8mag egyszerre 4GHz, ebből 4 magot képes 4,1GHz en futtatni ha szükséges, és képes 2 magot 4,2GHz-en futtatni ha szükséges.
Ha megfogadod a többiek javaslatát, akkor simán menni fog a 8x4,2GHz és emellett hűvösebb is lesz a procid/vrm is, így kíméled a procidat a gyári állapotokhoz képest.Az hogy tuningnak hívjuk, az nem azt jelenti, hogy tönkremegy a proci tőle. Tuningnak hívjuk azt is, hogy optimalizáljuk az adott sebességhez, hogy mennyi feszültséget kapjon(ez minden esetben jóval kevesebb, mint a gyári) a proci.
Nálam a proci a gyári feszültségen 3,5GHz helyett 4GHz-en ment. Mivel a feszültség mind a 2 esetben ugyanaz volt, így a proci semmivel sem "romlik el hamarabb", mint a gyári értéken, de bónuszképp nyertem 0,5GHz-et.
Ha te mindenképpen nem akarod, hogy adott feszültség mellett gyorsabb procid legyen, akkor adott sebességhez lehet csökkenteni a feszültséget, és így jelentősen hűvösebbé tenni. Ha ez a kívánságod, akkor írj egy új hozzászólást, és kérd, hogy pl.: 4GHz-hez segítsenek beállítani a dolgokat.
Amik mindenképpen fixek:
cool'n'quiet (c'n'q): bekapcsolva
C6 state: kikapcsolva
APM master mode (Advanced Power Management): Kikapcsolni
C1E: bekapcs
HPC: kapcsolni
A képen a fenti 3-at autoról átállítani a mellettük levő értékekre.A többi érték attól függ, hogy mit szeretnél. 4GHz-en vagy 4.2GHz-en menyjen a procid, vagy egyéb dolog.
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
ViZion
félisten
válasz nesh_019 #62351 üzenetére
Ramod milyen? Mert 1333-on fut.
CPU VCore-t vedd lejjebb, 1,25 V és teszt.
Ilyen advanced beállítások nincsenek?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Hencso
Ármester
válasz nesh_019 #62349 üzenetére
na BIOS képet csinálj 2 egyszerü semmi régi kacat egy ventivel hát nézd barátom... pl egy szenes kazánt ha nem kötöd be a rendszerbe hogy fütsön vagyis lezárod és csaka kazánban forarralod a vízet akkor szerinted mi lesz az eredmény a radiátorok melegek vagy hidegek lesznek mert szerintem ha nincs mi cirkulájon akkor nem lessz meleg nos ugyan eza helyzet ha nincs huzat + légy menyiség akkor csak melegeb lesz minden.
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
válasz nesh_019 #62341 üzenetére
Melegek, nem baj. De ha elolvasod az összefoglalót és beállítod a biost rendesen -nem tuning, beállítás- akkor hűvösebb lesz minden. De ezt leírtuk már, új lapra is érvényes.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nesh_019
senior tag
-
mackosajt
addikt
válasz nesh_019 #62256 üzenetére
Ok sem akarják, hogy tulhajtsd, oc-z, csak finomhangolást, hogy ne csak szívás legyen az élet.
Mondjuk egy 990-es lapot már inkább dobnek a 8350 alá. Igaz az még plusz 6-8 rugó.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Hencso
Ármester
válasz nesh_019 #62252 üzenetére
nem akarlak le lombozni de légyszíves sürgősen cseréld le azt az alaplapot amid van mert az egy katasztrófa 12.000ft os alaplap .. vegyél egy értelmes deszkát amit itt a kollégák már le írtak és azzal hajtsad a kockád hidd el nem bánod meg sajnos sikerült a leg otvarab am3+ deszkát meg venni ha pedig nem költesz rá viseld következményeit mivel a deszkád is füsttel megy...
-
pipo112
őstag
válasz nesh_019 #62252 üzenetére
nos a cpu ration állítod hogy mekkora ghz-en menjen a kockád a feszt pedig a cpu overvoltage-el asszem +- jellel tudod lépteni ajánlom elolvasni a az összefoglalót a lap tetején ott sok minden le van írva sokat lehet belőle tanulni . HAJRÁ menni fog ez
[ Szerkesztve ]
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
pipo112
őstag
válasz nesh_019 #62247 üzenetére
mint ahogy Vizion is mondja ! nem kell pont 4,3-ra ha 4-re állítod azt leveszed a feszt pl 1.28 V környékére az is jó én csak adtam egy kiindulási alapot ha megy van amit akarsz teszteld stabil és a hőfokok rendben vanna -e hw64-et ajánlom monitorozni az mutat mindent .
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
pipo112
őstag
-
rovtiv3
aktív tag
válasz nesh_019 #62218 üzenetére
"Srácok a fene se akar itt nálam tunningolni, szerintem nagy marhaság...."
Ebben az esetben olyan AM3+ lapot veszel, amelyiknek legjobban tetszik a színe. Legfeljebb, ha throttlingol, visszaveszel a feszből, meg az órajelből (ezt a jelenlegi lapoddal is megteheted).Jótanács: Egy FX fórumon soha ne hangoztasd, hogy a tuning baromság. A kisebbik baj az, hogy ez nem igaz. A nagyobbik, hogy felkoncolnak élve, a véres testrészeidet pedig szétszórják a szélrózsa minden irányába. És igazuk lesz.
(Oké, sarkítottam. Talán nem minden irányba.)Már bocsánat...
-
lovas001
aktív tag
válasz nesh_019 #62200 üzenetére
Nem tudom hogy mennyi tapasztalatod van az fx-ek terén, de érdemes lehet megfogadni olyanok tanácsát itt akik a megjelenése óta ezeket állítgatják berhelik és segítenek a népnek jó eredménnyel. Az órajel visszavétel attól áll fenn egy 8350 re váltás esetén, mivel ez a processzor az 6xxx szériás elődjénél több feszültséget és telejesítményt vesz fel az alaplap felől. az alaplapodon található pici fekete 4 szög alaku tranzisztorok- vrm. Ez az alkatrész lene a felelős a processzorod tápellátásáért ( az aktuális feszültség megteremtéséért). Mivel azon az alaplapon ez nincs hűtve ezért nagyon felmelegszik -(VRM) ugye mivel nagyobb a teljesítményfelvétel.. Ezért írták neked hogy "tuning " bios advance mode ban be kell állítani pár dolgot amivel jobb lesz a teljesítmény alacsonyabbak a hőfokok és nem fog idejekorán tönkremenni az alaplapod sem. Vagy tényleg venni egy m5a97 evo r2 vagy egy giga ud3p-t és nem lesz gond vele. Hangsúlyoznám hogy azokban a lapokban is érdemes beállítani egyes dolgokat a biosban hogy tényleg frankó legyen.
[ Szerkesztve ]
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
válasz nesh_019 #62218 üzenetére
hát kérlek alássan az Asus a honlapján szoktok sok mindent írni ami a tapasztalatban nem mindig úgy van, de...
nem azt mondom nem igaz amit írnak... tuningolással én is így voltam, amíg - majd egy két év alatt - rávettek arra hogy tuningoljak, és nem bántam meg
én igaz FX-et nem tuningoltam, de a másik iparág termékével egész jó eredménykét tudtam elérni egy itteni User Felebarátomnak köszönhetőenha stabil FX-et akarsz, akkor javaslom az asus m5a97 evo-t
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz nesh_019 #62205 üzenetére
pedig a saber lapok, nem véletlen kerülnek annyiba...
azok az Asus cadillac-jei
és azért egy FX alá érdemes - ha tuningolni akarod - egy megbízható, jó lapot rakni
én anno egy FX 8150-et hajtottam egy Asus m5a97 R2.0-ban tuning nélkül. ez a minimum lap ami szerintem ajánlható egy FX alá
de inkább akkor már az m5a99-es lapok[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
ViZion
félisten
válasz nesh_019 #62195 üzenetére
Jó, akkor nem tuningot írok, hanem beállítást. Az meg kell. "eddig jó volt" - akkor most vagy porosabb, vagy a radiátor fűti, vagy akármi... de nem jó, ezt kell megoldani. Amíg nincs meg amit kértem, addig vakon vagyunk. Ha ennyire bízol benne, hogy jó volt, akkor csinálj egy rendszer visszaállítást és kész...
...de nem ott lesz a baj, Habugi összes hsz-ába lefogadom!
Pixx96: már kitárgyaltuk máshol. AMD modulnak, nem magnak hívta, évek óta piacon van, stb... Esélytelen, fene tudja mégis kinek az érdeke ez a per.
[ Szerkesztve ]
-
guftabi96
addikt
válasz nesh_019 #62191 üzenetére
Akkor talált süllyedt.
Hwinfo64-et ismered? Töltsd le, szenzoroknál jobb klikk a processzor órajelére.
húzd teljesen szét az ablakot, indíts egy játékot.
És látni fogod az okát az fps droppoknak.
Nem lesz egyenletes az órajel. Vissza fogja venni. Ekkor jönnek a droppok.#KeepFightingMichael
-
ViZion
félisten
válasz nesh_019 #62191 üzenetére
Nah, akkor meg is van a csoda oka: a tuningra, játékra lehető legalkalmatlanabb alaplappal rendelkezel sajnos.
Kellene pár mérés terhelve, amiket fentebb írtam. Biosba lépj be és csinálj képeket a beállításokról, utána mondjuk a tutit...
-
ViZion
félisten
válasz nesh_019 #62186 üzenetére
Nézni kellene a hőfokokat, ramot, proci- és VGA terhelést.
...meg adatlapot ki kellene tölteni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
- = Zk = -
félisten
válasz nesh_019 #47069 üzenetére
P4?! C2Duo...?! ne viccelj má'
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
ViZion
félisten
válasz nesh_019 #46531 üzenetére
auto-n sok a fesz. Jobb, ha rászánsz pár órát, hűvösebben viszi a 3,5-öt, vagy tudod feljebb is pöccinteni kicsit.
-
ViZion
félisten
válasz nesh_019 #46529 üzenetére
Azzal az alaplappal nem fogsz nagyon tuningolni, viszont auto-n túl sok feszt kap, mindenképp érdemes beállítani kézzel, mondjuk 3,8 GHz @ 1,25 V lehet a kiindulás, tesztelni kell majd újra állítani.
-
ViZion
félisten
válasz nesh_019 #46526 üzenetére
Auto-n sz@r, kézzel kell biost beállítani, összefoglalóban a segítség.
-
Dark KillerX
addikt
válasz nesh_019 #46366 üzenetére
Én ezt a tápot ajánlanám [link] ( itt az ár [link] ) , mert erős egy ággal l rendelkezik,de olcsóbban ezek is jók lehetnek [link] , [link]
És itt van az,amit az előttem szóló kolléga ajánlott [link] , az is jó vétel
Amúgy pedig itt a topicja , a szakik megmondják [link]
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz nesh_019 #46364 üzenetére
Azzal hogy belinkesz egy Ipon-os oldalt nem megyek sokra. A technikai resze erdekelt volna nem a foto a taprol!
Ra kerestem en, 12 V-on 348 W-ot ad le ami szerintem eleg keves a kartya + processzorhoz. Sot, a tapod az ket agas.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
őstag
-
ViZion
félisten
-
MrM94
addikt
válasz nesh_019 #43759 üzenetére
Nem kellene flamet kelteni...Maskor a hozzaszolasodat kicsit mas szavakkal probald meg megfogalmazni s akkor nem fognak a nyakadnak ugrani... x1xx nem ugy sikerult viszont az x3xx az mar egesz jo!
(#43767) - = Zk = - :Vegyé má` egy 8350et s huzzad megfele.Szolj ha 4.8 folott jarsz.Addig nem is erdekelsz! Oszt remelem erted a viccet
(#43770) hackeeeee : Mintha PScheckel lehetett volna buzeralni,vagy en vagyok hulye?
[ Szerkesztve ]
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
Habugi
addikt
válasz nesh_019 #43761 üzenetére
Itt van számodra az Intel fejlődés: [link]
Röhögve megéri majd egy Z97es lap azt, hogy talán így 3. nekifutásra nem kell majd kupakolni a processzorokat..!
Teljesítményben pedig ugyan ott vagy, és csak 100k-ba fájt a semmi. Ne komédiázzunk már!Szerk.: esetleg az, hogy talán már nem kell majd kupakolni az "nem semmi"?
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, erre annyit tudok mondani, hogy, Phenom 2 X4 965-ről váltottam FX8320-ra. Amiről tudok, hogy magonkénti számítási teljesítményben nem sok különbség van a 2 proci között. Viszont, teljesítményben már alap órajelen is elég drasztikus különbség van a 2 proci között. Tuning szinten, végképp, a 965 4GHz-n ment, a 8320 pedig pillanatnyilag 4,5GHz-n megy, és átlagosan nézve 30-40% különbség megvan, van ahol több, van ahol kevesebb.
Véleményem szubjektív...
-
ViZion
félisten
válasz nesh_019 #43761 üzenetére
Mégis miben? Illetve mit állítottál, ami igaz? Hogy alig jobb a Phenom II-nél? De ez ÉRTELMEZHETETLEN. Számtalan terület van, ahol sokkal jobb, van ahol nem sokkal, de jobb. Amúgy ha ennyire érdekel, keress rá a topikban, mert már ki volt tárgyalva, valamikor tavagy is előjött, meg a 81xx vs. 83xx kapcsán is. Illetve AES, ha érdekel, pl. én ezért váltottam és még nagyon sokan, mert használjuk is.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
pfff...ehhh. Akkor vegyél Intelt. Valaki kényszerített AMD vételre?
Komolyan: Intelnél szinte minden új procihoz új deszka kellett, AMD-nél volt átfedés, könnyebben fejleszthettél. Az "alig erősebb, mint a Phenom II széria" értelmezhetetlen, és baromság. Sok területen sokkal gyorsabb, az, h Te ezt nem használod, nem az AMD sara. Intel a frissítéseknél mennyit ugrik a korábbihoz képest? Ne válaszolj, olvass teszteket, mert anélkül eléggé megalapozatlanul mondasz téves dolgokat.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
czundermák
aktív tag
válasz nesh_019 #42627 üzenetére
Ezt egyszer már megfejtettük egyik cimborámmal.
Sokat fogyaszt... mihez képest, 2500 wattos Bosch nagyflexem na az sokat fogyaszt.
1kW delej 50Ft (+-5), tegyük fel van egy 95W TDP-s Quadom, meg itt az FX, legyen 4,6 gézán 1,4 V mellett, bekajálja a dupláját.
Ahhoz, hogy naponta +50 Ft-al megtoljam a villanyszámlát az eddigiekhez képset, 11 órán keresztül kéne futnia a Prime large FFT-nek.
Azaz Havonta a hónap minden áldott napján napi 11 órát kéne ahhoz FFT-t égetni, hogy 1500-2000Ft-al többe kerüljön a villany. Felesleges a fogyasztással foglalkozni, átlagfelhasználás alatt egy tényleg maximum 2 vajas kenyér árára jön ki havonta. Úgy érzem te sem gondolod reálisnak, a 30 napon át napi 11 óra Prime-ot futtató gépet.
CPU tálcák és bővítő kártya állványok: http://bit.ly/3tOpQyO
-
ViZion
félisten
válasz nesh_019 #42627 üzenetére
Aham, 40k a proci, amihez gondolom lesz még egy 35-60k VGA és a fogyasztáson rágódsz? Vegyél Intelt, spóroljááá.
Amúgy meg felhasználástól függ, egy VGA-hoz bármelyik, ár/értékben FX jobb, főleg ha aprósat is nézed.
-
Peaceliker
addikt
válasz nesh_019 #37311 üzenetére
nekem 6300 3,5ghz en 1,2 volttal 38 fok böngészés és torrent mellett. játék alatt 52-53 fok. Gyári hűtővel 60 körül vt (de akkor még nem vt benne a 7790), azért is cseréltem le...meg mert agyam szétment olyan hangos volt.
Gyári hűtő egy hulladék...Ha túlmelegszik újraindul (ez persze öli a HDD-t), de az már bőven nem egészséges állapot, csökenti az élettartamát.
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
-
atomanti19
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Óra topik
- Digitális Állampolgárság Program
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Villanyszerelés
- OpenMediaVault
- SSD kibeszélő
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest