Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borokafa
őstag
válasz Malibutomi #10484 üzenetére
Az érzékelő (" kupak hőmérséklet") az alaplapon van. És nem hőmérsékletet mér közvetlenül.
-
Borokafa
őstag
Corsair CX430V2 -t használok, igen jó kis cucc 28A/12V
-
Borokafa
őstag
válasz sultansmith #10249 üzenetére
Elég, sőt még alapfeszes tuningra is elég lehet és hangját sem fogod hallani.
[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
Pl. Prescott magos procik is elég forró fejűek voltak, és nem is mai "gyerekek", ennek ellenére sem haláloztak el idő előtt, pedig azoknál sem volt ritka a 60-65°C.
A mai procik szerintem előbb lesznek elavultak mintsem tönkre menjenek... -
Borokafa
őstag
Mondjuk én Brockennel hűtök, semmi extra ház, csak egy 120-as venti cseréli a levegőt, ettől függetlenül hang nélkül tartja hűvösen a procit.
Sajnos néhányan túlmisztifikálják itt a hűtés témát . Nekem is volt egy egész jó kis vizes cucccom, de leváltottam a Brockennel és nem bántam meg. Ezzel semmi nyűg és majdnem ugyan azt tudja, töredék áron. -
Borokafa
őstag
Tegnap én is megpróbáltam, X6 1,4V 4250MHz prime alatt 65-66°C jó meleg szobában.
-
Borokafa
őstag
Egyértelmű, hogy ez nem arról szól akinek normális a tápegysége. Mondjuk én FSP400PNF-ről váltottam a Corsairra, ebben az esetben jól mérhető volt a takarékosság és az ára is elfogadható volt.
-
Borokafa
őstag
válasz #21346560 #9819 üzenetére
Ha a géped fogyaszt 800W-ot az már akár egy villanymotornak is elég lenne.
Tehát ha a gép fogyaszt 800W-ot ahhoz egy átlagos táp a veszteségével együtt elhasznál kb. 1000W-ot, egy jó hatásfokú pedig kb. 880-at ...
Nálam tápcsere után pl. az idle fogyasztás a 80-90W-ról 60W-ra változott.[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
Nálam teljesen rendben vannak a hőfokok, jelenleg 35°C, de 55°C-nál még sosem ment feljebb...
A maghőfok 22°C. -
Borokafa
őstag
válasz nocturna #9697 üzenetére
Ha a hűtőd normálisan van feltéve(pasztázva) és a házadban is normális a légcsere akkor az a ninja bőven elég a procidhoz.
Gondolom auton hagytál mindent. Sajnos sok esetben az tapasztalható, hogy auto állásban néhány lap "bőséggel" adja a feszültségeket. Lehet ha átállnál manuálra a feszültségekkel, - esetleg egy kicsit visszább is vennéd - még mindig stabil maradna és kevésbé melegedne.[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
Csak hogy könnyebb legyen a választás, szintén a 6100-re szavazok
Az enyémet alulfeszeltem és húztam is rajt egy kicsit. Igy 1400-3700között dolgozik.
Fogyasztása idle 58-60W!!!, full terhelve Prime blend 160W .[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
Gyiku: a nagy visszatérés
[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
Ahány proci annyi féle, mind másképp sikerül, ezért is adnak más-más alapfeszt nekik.
A szivárgási áram nagyságától függ az alapfesz és a tesztelés során derül ki az is hány mag a tökéletes, azaz milyen proci lesz éppen belőle.
Az alapfeszt meg szerintem értelmetlenül magasra állítják a TC miatt.
Nálam 1,275 az alapfesz , alulfeszeltem 1,225-re az órajelet felemeltem 3700-ra. Igy teljesen stabil.
A Giga lapoknál (a többinél nem így működik) ha lejjeb viszed az alapfeszt akkor a C&Q által leszabályozott idle fesz is annyival lejjebb megy, így most nálam 0,848V-ra veszi vissza a feszültséget. Minden más alapfeszen van.
Idle netezés közben 60W körül van a teljes gép felvett fogyasztása.[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
Mikor megjelent a 4100, elsők között vettem egyet, az simán ment 5Ghz-en, sőt az Aida tesztek is lefutottak. Persze nem volt prime stabil. Aztán hogy bejött a 4170 már válogatják ehhez a javát, így azóta nem nagyon lehet a 4100-ból igazán jókat találni.
A 6100-6200 is hasonló lehet.
Valamelyik este próbálkoztam, 1,5V kellett az 5GHz-hez -
Borokafa
őstag
Akkor én szerencsésnek mondhatom magam, alulfeszeltem és tuningoltam is.
A fogyasztás pedig a tápegység csere óta nagyon baráti. -
Borokafa
őstag
Ma még tettem egy ssd-t is a gépbe, most éppen 62W-on áll a fogyimérő. Jobb lett mint reméltem. Alulfeszeltem a procit 1,275-ről 1,2V-ra és feltoltam 3,7GHz-re. Szerencsére a Gigánál amennyivel az alapfeszt visszaveszem, annyival a C&Q által visszavett idle fesz is csökken, most 0,848V.
Stabil és gyors minden. -
Borokafa
őstag
Tisztelt Uraim!
Nálam idle(0,88V 1400MHz) 65W a fogyi, proci 100% terhelve (1,25V 3800MHz) 145W
Mindez az adatlapomon szereplő cuccokkal, TC kikapcsolva[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
Én is úgy vagyok ezzel, hogy érdekel a fogyasztás. A tápom BeQuiet nagyon jó, 83% a hatásfoka, de standbyban 10W -ot fogyaszt, ezért menni fog és jön egy korszerűbb. Az újabb típusok standby fogyasztása 1W alatti. Mivel utálom kikapcsolni az elosztót, ezért az évi fogyasztása ennek az apróságnak kb. 3000-4000Ft ha jól számoltam.(már régen tanultam )
Tuningolni is mindig úgy szoktam, hogy aC&Q meg az egyéb energiatakarékossági cuccok bekapcsolva maradtak.[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
Hamarosan jövök valamelyik FX-el, jövő héten viszik a procimat.
-
Borokafa
őstag
Nem is tudom erre mit mondjak:[link]
[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
Munkahelyi gépemen most futtattam le az Aida teszteket (i5-2400), este majd összehasonlítom az FX-eredményekkel. Azt hiszem hozzá fogom rakni az AMD-s diagramhoz, a Ph.II x2-vel együtt csak úgy érdekesség képpen.
-
Borokafa
őstag
Csak az enyémről tudok írni(FX6100), alapfesz 4GHz full terhelve kb. 130W körüli fogyasztása lehetett a procinak. Mert, idle C&Q-val a teljes gép fogyasztása úgy 110-115W körül volt, procit full terhelve 240-250W .
Amúgy alulfeszelve 1,15V körül tudta az alap órajelet. Természetesen így a fogyasztás is a gyári TDP alatt volt, de érdekes módon nem volt kiemelkedő a fogyasztás csökkenés , a gép fogyasztása így 180-190 W körül alakult.
De ha visszaolvasgatnál kicsit akkor ezek mind-mind megtalálhatók
Az Alpenföhn pedig egy nagyon jól eltalált hűtő, az FX4100-at még elvitte paszívan kicsit alulfeszelve, de a 6100 esetében már kevésnek bizonyult[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
Nálam az APM-nél 3 állás van, a szokásos enable , disable és egy olyan, hogy automatikus. Na ebben az állásban mindenem van és 4GHz-ig nem is veszi vissza a procit.
Lehet az Asrocknál a bios másképp van megírva és kényesebb erre a kritériumra. Sajnos nem csak Asrocknál, már Asusnál is észrevettem, hogy pl. 8150-et alapon primeolva visszavette az órajelet.[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
Sok érdekeset olvasok it. Az Asus után a Giga adta el a legtöbb alaplapot, bár már zárkózik az Asrock is.
Mivel másodállásban is ezzel foglalkozom, illetve a barátomnak számtech boltja van rendelkezem némi rálátással. Szerencsére az általunk eladott sok Giga lappal édes kevés volt a probléma. A drága kategóriákban arányaiban azért sokkal több.
A Gigabyte AMD oldali legtöbb lapjáról van saját tapasztalatom is szerencsére komoly problémák nélkül. -
Borokafa
őstag
válasz Bloodaxe #8166 üzenetére
Nem panaszról volt szó, hanem "küzdenek" ez nem ugyan az.
Csak egy két apróság így hirtelen : nem stabil cpu fesz (LLC?) , érdekes hőmérséklet mérés, nem igazán bírja az NB emelést .
Ettől függetlenül elismerem, egész jó lapokat gyárt mostanában.
Én ezeket a problémákat nem is ismerem -
Borokafa
őstag
Rengetegen küzdenek itt az Asrock lapokkal, én és még néhányan akik bevállalták a negativ propaganda ellenére a Gigát probléma mentesen el vagyunk.
-
Borokafa
őstag
Ez a hőmérséklet mizéria más lapoknál is van, vagy csak Asrocknál?
Én meg a cégnél használatos (nagyban) hővezető pasztát használom már egy jó ideje.
Bár ahogy néztem a fekete szeder lekvár sem lenne rossz választás [link][ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
Az hogy terhelve a vrm-ek forrók nem csoda, ez a normális
Az viszont, hogy a hűtő gyakorlatilag csak langyos -meleg a kijelzett hőmérséklet pedig magas az érdekes. Vagy nem tökéletesen mér a lap, vagy a hűtőben nem cirkulálhat mefelelően a folyadék
60 °C-os procinál már forrónak kellene lenni a hőcsöveknek is. -
Borokafa
őstag
A lapom a 6100-al CPU NB VID (alapfesz 1,2V) NB 2550 stabil
CPU NB VID 1,225V NB 2600 stabil
Most Phenommal csak a próba kedvéért CPU NB VID 1,3V NB 3000MHz -
Borokafa
őstag
-
Borokafa
őstag
Urak!
Ha a prime nem stabil, akkor ott valamiféle beállításotok biztos, hogy nem 100
Nem a progiban kellene keresni a hibát..... -
Borokafa
őstag
Hi. Igen ki lehetett kapcsolni.És volt LLC állítási lehetőség is.
Viszont volt benn valamiféle védelem amit nem lehetett kikapcsolni. De ez csak 4600MHz felett jelentkezett az FX6100-al pl. prime-al stresszelve. Levette a feszt és az órajelet ha minden mag aktív volt. Mondjuk jól is tette Asrock 880G-U3S3 volt. -
Borokafa
őstag
válasz soultrapp #7884 üzenetére
Egy próba erejéig adnék neki többet, 1,25V aztán megpróbálnám csökkenteni hátha elég a kevesebb is. Egyszerre csak egyet állíts, ha az stabil akkor menj a másikra.(proci, NB)
Idle nem olyan sok szerintem a fogyasztás, ennyire fullon meg valós alkalmazás sosem fogja hajtani[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest