Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borokafa
őstag
Mennyi régi AMD-s kolléga....
-
Borokafa
őstag
válasz BomiBoogie #18429 üzenetére
Van akinél nagyon jól teljesített ez a lap az FX8XXX-al.
A 8120 pl. 4,8GHz-en ment Miresznél , de az 5GHz-et is tudta[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
Egy kis kék nosztalgiázás :[link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Borokafa
őstag
válasz - = Zk = - #18103 üzenetére
Nem, mert ez csak azoknak jut akik tele vannak lével , de a napokban lesz egy a kezeim között
[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
-
Borokafa
őstag
válasz crysis 2011 #17963 üzenetére
Ez nem 10-15k lesz..... H70:[link]
Van H100 is[link]
A házadat te is megmérheted, az alaplaptól az oldalsó takaró lemezig min. 17 cm kell[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
válasz crysis 2011 #17960 üzenetére
Milyen széles a házad? A normálisabb hűtők kb 16cm magasságuak, érdemes ellenőrizni vásárlás előtt elfér -e a házban. Pl. Alpenföhn Brocken ár-értékben az egyik legjobb. Aztán a többiek is biztosan ajánlanak még néhányat...
-
Borokafa
őstag
-
Borokafa
őstag
-
Borokafa
őstag
válasz crysis 2011 #17935 üzenetére
vga?
-
Borokafa
őstag
Úgy látszik az Asrock összeszedte magát [link]
-
Borokafa
őstag
-
Borokafa
őstag
BUÉK mindenkinek!
-
Borokafa
őstag
válasz - = Zk = - #16450 üzenetére
APM-et kikapcsoltad?
-
Borokafa
őstag
-
Borokafa
őstag
válasz - = Zk = - #16006 üzenetére
Nem aprózod el
-
Borokafa
őstag
Megint az értelmetlen vitatkozás....
Mindenki azt választja ami szimpatikusabb neki aztán kész. Felesleges néhány észrevehetetlen fps-en vitázni. A nagyobb teljesítménynek rendesen meg is kérik az árát...[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
válasz Malibutomi #15722 üzenetére
Nem kell levenned, a tiéd 8+1 fázis, de pl a970A- D3 vagy a DS3 csak 4+1 . Az Asrocknál is elég sok van ilyen.
Egyébként látható a borda mellett is -
Borokafa
őstag
-
Borokafa
őstag
válasz soultrapp #15716 üzenetére
Sajnos majd minden gyártónál előfordul ez a jelenség bizonyos lapokon. Jó példa rá az Asrock 970 ext3, vagy a Giga 970. Sajnos a ház csere valószínűleg nem lesz elégséges a megoldáshoz.
Aki a 8xxx sorozatu procit választja érdemes a hozzá való alaplapra is szánni egy kicsivel többet. -
Borokafa
őstag
válasz - = Zk = - #15446 üzenetére
Jelentős gyorsulásra ne számíts az X6 után, sőt...
-
Borokafa
őstag
válasz BomiBoogie #15320 üzenetére
4,6-nál kezdődik az élet
-
Borokafa
őstag
válasz Jakab66[hun] #15309 üzenetére
Az enyém is hasonló (1,16V/3700MHz), viszont max tuningra nem túl jó.
-
Borokafa
őstag
válasz Malibutomi #15276 üzenetére
Nekem sincs, sajnos az ára miatt több gépet is ezzel kellett összeraknom.
[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
válasz Szabika1 #15256 üzenetére
Akkor csak néhány kiegészítés a teljesség igénye nélkül. Ez egy rossz lapválasztás volt ehhez a procihoz!
A lap max125W -ig támogatja a procikat és bekapcsol a lap védelme, vagy az APM dolgozik amit, nem tudsz kikapcsolni.
Amúgy nem hinném, hogy a VRM lenne a ludas alap beállítások esetében.
Próbálj kicsit lejjebb menni az alapfesszel, az talán segíthet.
Én is találkoztam már többször ezzel a jelenséggel, a mostani lapom is produkálja sajnos, pedig erősebb a tápellátása és hűtöttek a VRM-ek, viszont nem tudom kikapcsolni az APM-et -
Borokafa
őstag
válasz miresz #15140 üzenetére
Most is Asrock lapom van, de nem azért mert ez a vágyam. Beszámítottam és munkához jó az IDE csati miatt. Csakis ezért tűröm meg. Raktam össze gépeket ezekkel az olcsó 970-es lapokkal, de az egyetlen előnyük bizony csak az áruk. A tápellátásuk egy kalap sz.. droppolnak mint az állat, a tuningot sem igazán bírják. Az előző Giga990XA-UD3 klasszisokkal jobb ezeknél a 880-970-es Asrock lapoknál.Talán a miresz álal említett az egyetlen normális ebben az árkategóriában .
[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
válasz soultrapp #15132 üzenetére
A tápellátásban részt vevő FET-ek és tekercsek hőmérséklete elvileg 120°C-ig mehet(ne)
Az újabb Asrock lapokban szokott lenni egy olyan védelem , hogy a lapnál engedélyezett max fogyasztás felett (pl.140W) bármit kikapcsolhatsz akkor is vissza veszi az órajelet. Nekem is volt ilyen sajnos. -
Borokafa
őstag
válasz Jakab66[hun] #15112 üzenetére
Semmi extra, ilyen a proci...Max. tuningra viszont nem olyan jó. Általában a memóriavezérlő-memória beállításokra érdemes oda figyelni
[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
-
Borokafa
őstag
válasz Lavidaloka #15050 üzenetére
-
Borokafa
őstag
Azért azt érdemes figyelembe venni, ha alapon használja valaki a 8120-at akkor max 125W-ot fogyaszthat.
Ugye ezt is full terhelés mellet ami bizony elég ritka. Ez azért nem olyan rendkívüli fogyasztás, hogy szalonnát lehessen rajt sütni.
Az idle fogyasztása viszont nem rossz, most így írogatva 50W körül mutogat a fogyimérő.[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
Részlet innen:[link]
A sorban következő szorzónk a HT link órajelének előállításáért felelős. Ez a szorzó már a K8 óta létezik és szintén a referencia órajellel egy párt alkotva hozzák létre a HT (HyperTransport) busz működési órajelét. Az első HT buszt alkalmazó esetében 800MHz-en üzemelt a kapcsolat, majd ezt követte az 1000MHz és végül a HT 3.0 szabvány bevezetésével 2600MHz-ig tolták ki a hivatalos határt (=5200 MT/s vagy 5.2 GT/s). A jelenleg forgalomban lévő desktop processzorok hivatalosan maximum 2000MHz-es (=4000 MT/s) HT busszal kerülnek forgalomba. Gyárilag az NB(/L3) valamint a HT órajelei szinkronban vannak, de az elkülönített szorzók segítségével az NB órajelét a HT fölé tornázhatjuk. Fontos, hogy a HT órajele sosem lehet magasabb az NB órajelénél, ellenkező esetben könnyen nem induló géppel találhatjuk szemben magunkat. Ebből következik, hogy magasabb HT órajelhez először az NB órajelét kell megemelnünk. A HT órajelét lehetőleg tartsuk mindig 2000MHz közelében, mivel az emelése nincs túlságosan nagy hatással a gép összteljesítményére, kivéve abban az esetben, ha fontos az IGP teljesítménye. Ekkor ugyanis a GPU a HyperTransport-on keresztül fér hozzá a RAM videó memória gyanánt elkülönített szekciójához (UMA). -
Borokafa
őstag
válasz RVR400 #14755 üzenetére
A kedvedért megnéztem . 4,5GHz-en aida stabilitásteszttel terhelve 250W körül van a teljes gép fogyasztása(monitor nélkül).
A hűtés Brocken plusz egy 120-as házhűtő hátul, 65-67°C-ig ment fel a hőfok.
Túl sokáig azért nem kínoztam, nehogy meghaljon nekem...
Utálatos szarakodni az AOD-vel, nem szeretem. Irtam is az Asrocknak, küldjenek már egy értelmesebb biost[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
Tesztelgetem a 8120-at egész jó lenne , csak sajna a lapom gyengécske hozzá. Nincs APM-em . AOD-val valamennyire tudom stabilizálni, de nem tökéletes. 1,4V 4500 sima, most 4800-nál járok de ott már haldoklik a lap. Mi lenne ha még nagyobb feszt adnék neki
-
Borokafa
őstag
válasz Beretvás #14730 üzenetére
Látom belemerültél
Úgy szoktuk belőni ezeket a procikat 24/7-es tuningban, hogy a proci fesz 1,4V-ra beállít (ha droppol akkor annyival emelheted) szorzóval megkeressük a leg magasabb stabil órajelet. Én a prime95-öt javaslom tesztelésre, ha 30perc stabil akkor nyugodt lehetsz. Arra ügyelj, hogy a proci hőfok tartósan ne legyen 60°C felett. 3,9 - 4,2Ghz körül szoktak menni. Utána az általad használt programoknál úgyis kiderül majd a többi. Ha ezzel megleszel még az NB órajelet is érdemes lesz emelned, jótékonyan hat a memória kzelésre.
Az aláírásomnál elérhető fotóalbumban találhatsz beállításokat és teszteket.[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
-
Borokafa
őstag
válasz bandika0626 #14573 üzenetére
Egy ilyennel én is elégedett lennék
-
Borokafa
őstag
Jövő héten újból FX-re váltok Kíváncsi leszek mit tudok majd kihozni a 8120-ból
[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
válasz Malibutomi #14470 üzenetére
Azért oda kell erre figyelni.
A Hyper212 magassága 160mm, de pl a Brocken is kb. annyi. Vannak még magasabbak is. És ezt a proci tetejétől kell mérni. Tehát elég széles házakba lehet csak beépíteni a jobbakat[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
válasz perfegor17 #14405 üzenetére
A lap max. 125W-ig támogatja a procikat. Akkor mit vársz 4GHz-en.
[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
Sajnos én sem igazán hiszem ezt a VRM problémát. A proci túlmelegedése, a TDP keret túllépése, vagy az APM körüli bizonytalanságok sokkal inkább okozhatnak problémát. Mackósajt esete is csak azt bizonyítja amit már én is több esetben tapasztaltam, hogy a gyári hűtés a 8xxx-as sorozatnál bizony még alapfeszen-alapórajelen is kevés sok esetben.
[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
válasz mackosajt #14363 üzenetére
Azért kell bekapcsolni, mert az úgyis csak terheletlen állapotban veszi vissza a szorzót és a feszt.
Azért érdemes "tuningolni" mert (a TC-t érdemes kikapcsolni mert indokolatlanul magas feszt ad) a kikapcsolt TC-t szépen lehet kompenzálni ezzel.
C&Q be!
APM, TC, Cpu thermal control stb ki.
Ha nem akarsz tuningolni annyira akkor alapfesz manuálisan beállítva és szorzóval a proci 3600-ra. Ezt bírnia kéne.[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
válasz mackosajt #14350 üzenetére
Milyen beállítás mellett használod a procit?
A javaslatom:
Apm-ki
TC-ki
Cpu fesz manuálisan az alapfeszre
Energiatakarékossági funkciók-be
Ezek után szorzóval állítsd be pl 3600-ra majd prime teszt (10 perc)
Ha bírja újból emelés 3700-ra (10perc teszt)
És így tovább. Amelyiknél nem bírja egyet vissza a szorzón és 30perc Prime teszt.
Valószínűleg a dropp miatt úgyis kicsit alacsonyabb lesz a feszültség, mint a beállított, de elvileg
alapfeszen vagy kicsivel alatta bírnia kellene leszabályozás nélkül[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
Nem kell ebből nagy ügyet csinálni, az Aida szarul mér nála.
Keresni kellene egy újabb verziót belőle talán azzal megjavul -
Borokafa
őstag
válasz perfegor17 #14308 üzenetére
Ez nem ritka, vannak gyártók, melyeknél csak a driverek betöltése után kezd el működni a ventiszabályozás.
-
Borokafa
őstag
válasz perfegor17 #14306 üzenetére
Akkor ennyi, jó az
-
Borokafa
őstag
válasz perfegor17 #14304 üzenetére
Nézd meg a biosban is , ott mennyi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Villanyszerelés
- Elemlámpa, zseblámpa
- JavaScript topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest