Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
do3om
addikt
válasz Balathruin #56999 üzenetére
Na így már lehet mellette FX-is, nem lesz cpu limit.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Hencso #56992 üzenetére
Akinek van 160-200K HUF-ja vga-ra az nem fogja sajnalni a penzt egy i7-re sem.
Az FX kombo is jo: 8320+ 280X , aki koltseghatekony gepet szeretne annak tokeletes lehet.
De amit @rombustibi allit az a nevetseg hatara. Szerinte nala nincs CPU limit, de minden videojaban jelen van...eleg kemenyen.
Minek kell kihajtani egy videokartyat? Hat azert hogy hasznald...ha nem hajtod ki akkor mi ertelme a csucs kartyanak?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
ViZion
félisten
válasz DudeHUN #56995 üzenetére
De miért kell mindennek 100%-on pörögni? Főleg ha VSync-et használ... akkor nem is fogja kihajtani. Nekem a kisebb VGA-nál is zavar a hangja, amikor meghajtom.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
DudeHUN
senior tag
válasz ViZion #56994 üzenetére
Én sem tervezem cserélni az FX-em és nekem is megy majd bele nagyobb VGA (ha végre megjelenik...). De itt most csak szimplán arról van szó, hogy a legtöbb DX11-es játékban nem hajtja ki maximálisan(!) a proci a TitanX-et 1080p-ben vagy alatta. Semmi több. Nem hiszi el. Vagy nem akarja.
gamer365-ön is megbeszéltük már vele. De mondom, így is brutál mód jól fut neki minden. Ha számára azt hozza a konfig, amit szeretne akkor meg öröm és bódottá! Csak nem kell bizonygatni olyan dolgot ami nem igaz.Gamer for Life
-
ViZion
félisten
válasz DudeHUN #56993 üzenetére
Ott indul a dolog, h az általános PH! tézis szerint i7 k + 780 SLI alatt nincs élet és ha van is, akkor laggos szar. Nem, nem az. VGA-val is mindig az volt, h tudni kellett kompromisszumot kötni (régen az AA is zabált, nem volt annyi ram a karikon, etc...), mindig is voltak "céges" játékok, ami akkor sem futott jól ATI VGA-val, ha 8-at raktál volna a gépbe... de akkor is működött, jó közepes géppel símán élvezhető szinten voltak a játékok már. Persze akkor is voltak, akik megmondták, h nem. Örök harc. Nekem jó így az FX, és igen, kap nagyobb VGA-t, amit nem hajt ki és nem is érdekel...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
DudeHUN
senior tag
válasz Whysperer #56988 üzenetére
rambustibi-ből indult ki a dolog. Ő egy TitanX-et hajt FX mellett 1080p videót mutatva.
Amivel nincs baj, mert neki bőben elég. Főleg mivel nem kispályás szimulátoros és ha ott hozza a stabil 60-at a cucc persze, hogy fasza neki. Máshol meg persze, hogy letolja azt az 5-10 fpst.Gamer for Life
-
Zsivaagoo
őstag
válasz MiklosSaS #56990 üzenetére
Azt azért valld be, hogy amit te űzöl a hardverekkel, az már az extrém sportnak is az űberbrutál változata.
Csúcsprocesszor + csúcskártyák SLI-ben még a hardcore gamerek körében sem elsöprően gyakori.
Pláne Intel + NV vonalon.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz lovas001 #56989 üzenetére
Altalaban igen. De ez nagyon jatek fuggo. Van olyan jatek ahol nincs cpublimit, nem zabalja a processzort. De volt olyan pelda hogy 4.4 GHz-re huzott 3770K is limites volt GTX 780 SLI-ben. Ott csak 4.7-en nem volt limitem.
-
lovas001
aktív tag
Én most nem értek valamit. Minél alacsonyabb a felbontás anál inkább támaszkodik egy játéka cpu-ra mint a gpu- ha jól értelmezem. Nos akkor tételezzük fel hogy egy aktuális játékot leveszek fhd-ről 1024-768 ra mondjuk. Akkor ott mégnagyobb cpu limitem lesz mint FHD-n volt (természetesen a többi beállítást nem piszkálva) ???
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
Whysperer
addikt
válasz MiklosSaS #56986 üzenetére
Jó de SAS akkor nem értem tényleg.. mindenki azt írja ,hogy ne vegyetek FX-et már mert x@r,de amit Te is írsz ,hogy a FHD-nél magasabba meg már nem számít amit egy Dragon Age 3 be is bizonyít,hogy erős vgaval nagy felbontáson fx8350nel ugyanannyi fpsed van mint i7 4770k-val.. Akkor nem értem miért is nem ajánlott az FX ,ha pont fele annyiba kerül?
gondolom ahhoz ,hogy ezen 3 CPU 4,5-n menjen más más hütő szükséges. meg Z-s alaplap szóval ez nem a sima i7 + olcsó alaplap kategória.
Akkor,ha ezt vesszük alapul és ez még csak inkább erre fog orientálódni... akkor mégis lehet még jó vétel.. egyedül a fogyasztás a döntő.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
válasz MiklosSaS #56984 üzenetére
Ezt. [link] tuti nem elég már 980 alá ugyan ez az fx és ,ha régi játékokban gondolkodom akkor biztos kéket,de újabb játékoknál már elég klassz --- GTA 5 nem új játék mert felturbozták xbox360 szintről újabbra... attól még ugyan az a régi szar hajtja! 8)
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz rambustibi #56980 üzenetére
Te mit ajanlanal egy 290X vagy 980-as kartyahoz?
-
DudeHUN
senior tag
Ezt már gameren is írtuk. De limites vagy. A linkelt videók pont bizonyítják is. A millió tesztről nem is beszélve.
De nincs ezzel baj, amíg boldog vagy ezzel a konfiggal. Azt viszont balgaság állítanod, hogy nem hagy a kártyában a proci.
Nekem is FX-em van és nem tervezem cserélni jövő év végéig. De DX11 alatt meg vannak a korlátai.Gamer for Life
-
Hencso
Ármester
az a baj hogy 2 magos cpu kinoz vele ... más lenne mond lyuk egy phenom 2 x4 965 ösön a dolog . vagy phenom 2 x6 szérián ...
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
Hencso
Ármester
válasz MiklosSaS #56979 üzenetére
szerintem aki csak játszik nincs 4k monitora és ha 1080P nyomja nem fogja észre venni ... tehát a lag határtól mesze leszel a másik meg az hogy ha nem mindennap játszik meg ilyen egyebek akkor fölösleges pénzt kiszórni Intelre mivel egy 4790k én is meg hajtanák de ahogy bele gondolok csak az alaplap és a pocimért kapót össze lenne elég a 4790k ra (kb használtan) mellé valami értelmes deszka is javallott ! Z97 es vagy Z87 es deszka esetleg egy tipp 800/600 as felbontáson esszére lehet venni a proci limitet ilyen kártyáknál ...
[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
válasz MiklosSaS #56979 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy te szeretnél meggyőzni embereket, hogy cpu limitem/limitek van/vannak. Erre szeretnék rácáfolni azzal, hogy nem CPU limites egyik sem
Ez inkább CPU limit: [link]
Ha ilyet tapasztalnék, mint a fenti videóban, akkor igazat adok, amíg ilyet nem tapasztalok, addig fenntartom a véleményem.Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz rambustibi #56976 üzenetére
Te miert probalsz meggyozni mindenkit? Nekem volt es a legtobbunknek is volt FX processzor (nekem peldaul ketto darab is), az enyemnek 5.1 GHz volt a vege...jatekban inkabb 4.8-on ment.
Tehat, en tudom mire kepes az FX. Jatszottam vele, dolgoztam vele, hasznaltam atlagos felhasznalasra.
Csak nem ertem mi ertelme van ennek a processzorlimites videoknak?~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Whysperer
addikt
válasz Pancsermeste #56974 üzenetére
Na jó ,de amit RAmbu linkeelt ugye ott is egy 295x2 a csúcs és ugyan azon az oldalon ott a tesztje a [link] Dragon age 3-nak ami "VGA limitben vannak" és nézd meg mennyire látszik is. Lényeg az hogy Mi is látjuk és a cégek is látják ezt.
Példákat Én így vezetem le: ,hogy Dragon age 3 rögtön jött PC-re meg ps4/xbox 1 és ahogy látod teljesen más már a felépítése rögtön nem számít ,hogy FX8xxx vagy i5 vagy i7 van mert fullra VGA függő nagyobb részben. CPU-k 50-60 %-ba dolgoznak.
Nézd a GTA-5 először xbox360-ra jött ki aztán lett átalakítva pc-re/ps4-re meg xbox one-ra.
Én most konkrétan szimulációkkal foglalkozom,de jobban fogok aggódni a jövőben 7870 OC-m miatt mint,hogy a fx-em fogy el. Nálunk is sokan látják ezeket az FX intel topicocat és Én értem ezeket a negativ bevétel mutatókat az AMD-nél stb,de Mi játék fejlesztő cégeknél nekünk sokkal fontosabb ,hogy sok sok sok konzolt-t adnak el és azokba Jaguár van így nagyon fontos az optimalizálást a jövőben figyelembe véve. (directx12 -- ugyebár az is sokat kap,hogy hjaj messze van meg egyénileg kell írni stb stb. Hajrá legalább lesz értelems dolog is amire költik a hardware cégek a pénzt)
Nem is olyan rég egy messzi messzi galaxysban a (nem) távoli jövőben : [link] [link] Attól nem kell tartani ,hogy nem fognak 12-re fejleszteni mert ugye el kell adni a játékot és mindenkinek ez a célja szóval független ,hogy milyen CPU-d meg VGA-d lesz vagy esetleg konzolod. akkor is jobban fognak futni. Azt is értem,hogy voltak olyanok akik azt mondták,hogy igen jobban megy akkor se lesz jobb mert akkor meg nagyobb felbontáson akarnak játszani.. ez is részben igaz,de amég nem olcsó egy 4k-s vga vagy monitor addig nem fognak gyorsan átállni az emberek Főleg,hogy konzolnál is FULL HD TV-k vannak a lakásokba.. azt sem lesz gyors váltás.
Ahogy SAS mondta FX nyugdíj előtt még fog élni egy kis jó kort...
Én személyes véleményemet nem fejthetem ki -- és ezért sokszor kapok "nem értesz hozzá .. béna vagy kritikát -- Nem publikus tesztekben közel sincs olyan nagy gáz egyik CPU-val sem akár kék akár piros.. pirosak is tisztségesen mennek.. VGA fronton ugyan ez. Mi amit jövőre nézve tapasztalunk az kb a fogyasztás.. ,de Én ezt a gyártás tech-nek tudom,be.
Tudom megint megkapom a : hülye vagy, nem tudsz írni meg nem értesz hozzá. Igen a hardware részéhez annyit értek hozzá ami az Én gépem meg amit ti tanítottatok nekem. Azért is köszi
[ Szerkesztve ]
-
Steven
addikt
válasz rambustibi #56976 üzenetére
4 magot hasznal csak jol latom?
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
rambustibi
őstag
válasz Pancsermeste #56974 üzenetére
Az érdekes az, hogy a Far Cry 4 videónál pedig CPU limitet mondanak (ami hülyeség szerintem), ha nálam ez CPU limit: [link] akkor ez is az: [link]
A beállítások ugyanazok voltak a játékban, a procik: fx9590 és 5690x.Az eddig senkinek meg sem fordult a fejében, hogy itt nem a hardver a limites, hanem a szoftveres háttér? pl.: DX11 és az Open GL..?
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
válasz ViZion #56972 üzenetére
Én is így látom
Csináltam GTA5 alatt 4K UHD felbontással Ultra beállítással tesztet a "Milyen vasat rakjak a GTA5 alá" topikba.
[link]
A videó: [link]Gépigény oldalra is bedobtam, erre jött a sok negatív jelzés:15fps-el játszom...fx proci...titan x gyenge..
Pedig ott van, hogy ez egy "teszt" és miért csináltam Kompromisszum mentesen mindent felcsavarni a maximumra az az ultra beállítás..
Inkább Racerrom Racing Experience-el játszom, ott pedig csodálatosan folyik a játék, oda fontos a fix 60fps a proci pedig lazán hozza, amit kell. V-syncel játszom, de ott is a tesztvideó kedvéért ki szoktam kapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
válasz rambustibi #56971 üzenetére
Na igen ám, de az a 10 plusz FPS a csúcs Intelek javára azért 'csak ennyi', mert már rég VGA limitben vannak, hiába TitanX-ről van szó.
Sajnos ez van: "Clocked at 4.5GHz the FX series is slower than a Core i7 clocked at just 2.5GHz in GTA V which is obviously disappointing."-= Pancsermeste® =-
-
ViZion
félisten
válasz rambustibi #56971 üzenetére
De ez soha nem erről szólt, a legtöbb játék köszöni, szépen fut FX-en. Csak menő dolog lenézni, mert az Intel azzal a jelentős pár fps-el gyorsabb. Szép teljesítmény egy kiöregedett procitól.
Valóban számít 10 FPS? Igen! Nem mindegy, h 20 vagy 30... az igaz. De hogy 70 vagy 80 az már nekem pl. mindegy.Persze mindjárt jön valaki, aki megmondja: deazonban ámbátor 3 VGA SLI és két projector 3 monitor 3D-ben már dekevésazefiksz... Aham. Biztosan. És ez sokunkat nap mint nap érint...
Megpróbálom ezt feldolgozni. De még nem éreztem egy játéknál sem, h a procim hátráltatja. Watch Dogs is szépen fut, sajnos egy szar játék, evvan. BF3 is fut szépen, csak unalmas f@s. Maradok a Fallout-STALKER-Deus Ex gémeknél inkább.
-
rambustibi
őstag
válasz MiklosSaS #56968 üzenetére
Olvasom a fórumokat és a legtöbb ember temeti az FX-et, azért itt (is) rácáfol az ellenkezőjére...
A tuningról pedig csak gondolatként:
FX8350 gyári 4Ghz lett felhúzva 4816Mhz-re
I5 3570K gyári 3.46Ghz lett felhúzva 4300MHz-reSzinte azonos órajel lett húzva mindegyiknél (intelnél picit több),nem értem miért írtad a felhúzását az FX procinak, mikor mindkettőnél érvényesült ez a tétel.. Egyébként 15% gyorsabb itt az FX8350.
Utánanéztem és ha lehet hinni ennek a tesztnek: [link] , akkor köszönöm szépen nem cserélem le a procit + alaplapot intelre plusz 10fps-ért (ami ugyebár a csúcs proci 300K-s), de ha csak a 3770K-t nézem az pedig 105K plusz 8fps-ért. Az alaplap csere ezekben az összegekben nincs benne.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz MiklosSaS #56968 üzenetére
Költséghatékonysági mutató a lényeges. Multi Core teljesítményben a 4,4 GHz-re húzott FX-8320 i7 3770 szintig agyon csap szinte mindent, a Haswell és Refresh i5-i7 K-kal nem bír teljesítményben boldogulni.
Nagy(on nagy) teljesítmény igénynél pedig már nem a költséghatékonysági mutató számít.
--------------
Pabu: igazad van, csak engem a nyers stílusomért raktak ki mozigépész tanfolyamra majdnem egy évet... Ne döntsd meg a rekordomat.
[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Hencso #56962 üzenetére
Elbirna, de nem ajanlom. 3 agas tap....600 W. Inkabb egy 600-700 W-os tap egy agon.
@Pabu: neked meg mi bajod van? Miert zavar az teged ha a kollega itt kerdezte meg? Van egy bizonyos hatar amit nem jo ha az ember tulepi!
(#56960) rambustibi: az igen! , kemeny...4.6 Ghz-en olyan programba ami rendesen terheli a szalakat megveri a 4.3 Ghz-en jaro 3570K-t 4 szalon. Mennyivel ? Jah....kb 10 %-al.
Anno en is megvertem tobb szalban a 2600K-t, majdnem azonos orajelen.....de mar a 4790K-t nem tudnam befogni.
-
Hencso
Ármester
válasz HANDO88 #56965 üzenetére
annyi h a 600 as tápom ha meg nézitek 25 ampert ad le a 12 voltos ágra és attol félek ez kevés lesz a 290x alá.. a vgat nem húzom de a procim az felvan tolva addig amíg bírom hűteni stabilan 4.8ghz en megy most 1.47 vcoréval! azért érdeklődtem itt hamarjában h elég e lesz de már mind 1 meg vettem az 1050 watosat!
[ Szerkesztve ]
-
Hencso
Ármester
üdv!
komoly kérdésem lenne felétek!
ez a táp elbirna egy 290x et ?
enermax-pro87-600wha nem akkor a következöt amit meg fogok venni az ö lenne : Enermax REVOLUTION85+ 1050W SLI®
-
ViZion
félisten
válasz rambustibi #56960 üzenetére
Ha játékon kívül másra is használod, akkor Te nem vagy ember! (PH!-n)
Mindenki tudja, h itt is a fogyasztás, meg a kis nyuszik az erdőben, etc.. etc... gyilkos az FXHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
rambustibi
őstag
FX8350: 47ezer vs.i5-3570K 73ezer:
[link]Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
akela91
addikt
válasz akela91 #56901 üzenetére
Nah tesztelgettem még, 4.5GHZ-en megálltam, teljesen komfortos hőmérséklettel (prime95 alatt max cpu : 58 max NB: 57, Alaplap meg sokkal alacsonyabb (ez lenne a VRM gondolom))
Kíváncsiságból felhúztam 4.7GHz-re, prime alatt is stabil volt, de elérte a 62C-t a cpu, úgyhogy ezt nem erőltetem, más kérdés hogy GTA V alatt nem megy 50 fölé se.
Nagyon baba a cucc.
-
-
nem_tom
őstag
válasz Pancsermeste #56952 üzenetére
Azt tudom, hogy kompatibilis. Igazából arra volnék kíváncsi, hogy rendesen kihasználja e a procit az a lap. Használt cucc nem játszik.
-
norbert1998
nagyúr
válasz Pancsermeste #56952 üzenetére
Így már érthető, ezzel egyetértek.
-
Pancsermeste
őstag
válasz norbert1998 #56950 üzenetére
Ez igaz, de én nem erről, hanem a fikázásról beszéltem.
Tudod, a stílusról... főleg, ha még írni se tud az illető, csak az észt osztani. Felhígult a topik... kár érte.(#56951) nem_tom: Kompatibilis. Bár 'ezer éves' 760G/SB710 Chipset, gyenge VRM.
Jönnek a fikázók és jól lebeszélnek arról a 'gyehenna' lapról. De mindegy is, mert a procid se jó már semmire!
Viccet félretéve, tényleg nem érdemes komoly beruházás... max. 10K-t, ha megér az a lap. Mondjuk én inkább vennék egy használt 970 ext3-at (ha mATX nem követelmény).[ Szerkesztve ]
-= Pancsermeste® =-
-
nem_tom
őstag
Hali! Csak az érdekelne, hogy egy FX-4300 -as alá jó e az Asrock 960GM-VGS3 FX alaplap. Ha nem, akkor melyik a legolcsóbb alternatíva?
-
norbert1998
nagyúr
válasz Pancsermeste #56949 üzenetére
Sajnos a seggszikla nem tud deszkát rakni AMD alá, és újonnan már tényleg jobb a gyíntel, felesleges lenne mást mondani, mert az meg hazugság lenne. Ez van, el kell fogadni. Használtban, vagy ha valamely komponensed megvan, akkor még megérheti AMD-re beruházni, de újonnan nem. Majd kiderül, hogy mi lesz az új szériával, de a mostaniak azok a 83xx megjelenése óta abszolút semmit nem változtak, csak magasabb órajelen mennek, de ugyanazok.
-
Pancsermeste
őstag
Régebben szerettem ezt a topikot olvasgatni, de mostanában csak a fikázás megy itt is. Kb. Intel vs AMD színvonalon.
Egy AsRock alaplapra épített gép is lehet jobb -ha azt okosan beállítják-, mint egy drága, mondjuk Asus csúcs lapra épített, melynek beállításait nem optimalizálják.
Az optimalizáció már ki van vesézve az összefoglalóban, ami hasznos dolog. Lassan belekerülhet (a jelenlegi topik szellemében) az is, hogy seggsziklát ne... sőt, AMD-t egyáltalán ne, csak is Intelt, mert az a jó... és a topik zárható!-= Pancsermeste® =-
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Hencso #56947 üzenetére
"jó táp + deszka" - Kár, hogy megszűnt az Acorp... Na, az a banda tudott igazán űűűűűűberf0s alaplapot és tápot gyártani, az
AsrocknálSeggsziklánál még igazán tehetségtelenek aferde szemű sárga niggerekmérnökök, mert még nem láttam olyan topikot, hogy "Asrock lap megölte a HKC tápomat".Pedig volt olyan topik régen, hogy "Acorp táp megölte a gépemet". (Érti, aki érti...)
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Hencso
Ármester
válasz MiklosSaS #56946 üzenetére
igen így van egy jó táp + deszka sokat számít intel és amd esetén is! aki kutyától meg vette az alaplapot ö is mondta h valami eszméletlen gyorsulást kapót pedig a phenom 2 1055T meg sem húzta ... de ha én egyszer odajutok vehetsz tápban noname 1000 watosat is az akkor is noname nekem enermax pro87+ 600 as dübörög a gépben már 2 éve és eddig egyszeresem volt problémám vele
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Alaplapon es tapon sohasem szabad sporolni!
-
Zsivaagoo
őstag
válasz perfegor17 #56940 üzenetére
Akkor CMOS reset. Valószínű, hogy a 6300-asbeállításait (tuning, etcetera) nem bírja a 8120-al és megmakkan azonnal.
Nagyon gyehenna egy lap az FX alá.
-
lsc
nagyúr
Üdv
Egy Scythe Big Shuriken 2 Rev B elbírna szerintetek egy 4 Ghz-en 1,2 V.ot kapó 6300-al? A vrm-ek hűtése miatt gondolkodom egy váltáson, igaz most is egyszer 54 fokos terhelés után egyszer meg 69 fokos. Valószínűleg a szenzor is idióta, csak nem egyszer idegesít ha ránézek.Az élet kegyetlen .
-
perfegor17
senior tag
válasz Balathruin #56939 üzenetére
Nem.
-
Balathruin
veterán
válasz perfegor17 #56938 üzenetére
CMOS reset volt procicserénél?
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok van egy asrock 970 extreme 3 lapom + fx-8120-as proci ki lett szedve a proci és egy fx6300 ment benne.Most vissza raktam a 8120-at és nem tudok menteni bios-ban.Beállítom az órajelet nyomok egy mentés kilépést kikapcsol majd vissza de gyárii órajelen marad ugyan úgy.
-
Whysperer
addikt
GTA 5 - fx4100+gtx 650 - 8) [link] Szerintem telejsen korrek FULL HD high-ban..
Jó nem atom gép de aki egy olcsó gépet akar a gyerkének nem olyan rossz például GTA5-höz
-
vbbb
addikt
válasz Kutya_7 #56930 üzenetére
Memtest már megvolt, azokkal nincs gond. (Azért kipróbálom majd 1db modullal is)
Hibaüzenet nélkül szokott csak szimplán újraindulni, nincs kékhalál se. Amikor volt hibaüzenet korábban - nem tesztelés közben - akkor valami ilyet írt: "NTFS FILE SYSTEM KMODE EXCEPTION NOT HANDLED"
Valószínűleg telepítek egy pendrive-ra egy Windows-t gyorsan vagy valami live CD-vel kéne kipróbálnom amivel lehet futtatni IBT-t memóriából akár.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Kolbi_30 #56932 üzenetére
1,365V-tal kísérletezhetsz magasabb órajelek irányába 4,4-4,5GHz. Az a T4 valószínűleg jó lesz azokhoz is.
Gyors teszt stabilitásra: CineBench R15 by Maxton. A multi CPU-s teszt terhel, mint az őrült és érdemes nézni a hőfokokat is. Ha kiakad a progi, vagy újraindul a gép, akkor fesz. emelés kell egy pici. Hőfok ne menjen 70C-ig. (Mármint kupakhő.)
Utána lehet IBT-zni és Prime-olni, ha van kedved. Én nem szoktam.
-
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Kolbi_30 #56922 üzenetére
Mi alatt fagy le? Milyen hűtő van rajt? Összefoglalót elolvastad? Milyen beállításokat használtál a tuninghoz?
Adhatsz egy kicsit több feszt, mondjuk 1,365V-ot neki.
-
vbbb
addikt
Hali!
Létezik olyan, hogy az oprendszernek nem tetszik az Intel Burn Test, esetleg összeakadt valamivel? Prime 95 megy szépen akár fél napig hiba nélkül és közbe használom a gépet is. Az előbbinél meg újraindul, nem sikerül a teszt (Max, Very High-on)
Olyat ír ki közben, hogy a „A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt” WTF. 3DMark-ot is futtattam a biztonság kedvéért meg játékokat, a kártyának nincs baja.
Mi köze a kettőnek egymáshoz, ilyet még nem láttam. Bármit állítok be neki szinte mindig ez történik Intel Burn Test alatt, a gyári BIOS beállításoknál is. Lehet kéne egy újratelepítést csinálni?
Ez egy FX-8320-as CPU az ajánlott funkciók ki vannak kapcsolva tuninghoz kivéve CnQ jelenleg. (Volt már amikor tényleg minden ki volt lőve, az se használt.)
Feszültség alapon, 4000MHz-en a CPU és 1600MHz-n a memória 1.65V-n az ajánlott beállításokkal (Memtest-el ezt is ellenőriztem már, nem hibáznak a modulok)
A házam elvileg jól szellőzik, a proci volt már 4300-4600MHz-n is használva maximum 65C-n. Csak elkezdett kékhalálozni és újra kezdtem a teszteket, de ez a IBT program kiakaszt teljesen, régen mindig ezt használtam és jó is volt.
-
HANDO88
senior tag
válasz Balathruin #56926 üzenetére
Lefutattam a Metro 2033 benchmarkot. Amint látod a mainboard 1 fokot melegedett tehát nem valószÍnű hogy az mutatná a NB hőfokát.
Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
ViZion
félisten
válasz paleinho #56923 üzenetére
aham, és a bordák alá is belátsz?
Kicsit emlékeztet arra az időkre, mikor jöttek a "keresztesek" és hirdették, h a HD7770 és a HD7770 OC ugyan az. Egy HW site-nak végül hittek, akik szétkapták, és meglepő módon más memória chipek és több helyen más alkatrészek voltak. Szal. kérdezem: a ránézésre ugyan az, az valóban ugyan az?
-
Kolbi_30
őstag
Vegre bepattintottam a giga 970a-ud3p lapot, 4,3 GHz 1.325(fx 6300) arammal..ez alatt 15 perc utan lefagy..
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
HANDO88
senior tag
válasz Balathruin #56918 üzenetére
Feljebb a kért kép. Mit látsz?
-
czanki90
csendes tag
Köszönöm a segítséget a végére csak megszületett!
-
ViZion
félisten
válasz czanki90 #56917 üzenetére
Azon a deszkán a VRM is kevés, mindegy mit csinálsz, nem fogod tudni rendesen használni a procit.
-
czanki90
csendes tag
válasz rambustibi #56914 üzenetére
Végre valaki (rambustibi)!!!!!
Most akar bele valami komolyabb hűtést mert túlmelegszik és kikapcs
Az megoldaná a problémát?
Vagy alaplapcsere???
Vagy proci??? -
czanki90
csendes tag
Engem meg az szórakoztat hogy nem ezt kérdeztem lol.
Ez nem az én gépem mert én tájékozódom hogy mit és milyet vegyek!
Ez rokonom gépe mert valaki összerakta neki de így jött össze. Erről én nem tehetek.
De azt nem értem hogy nekem ahogy te fogalmaztál jó deszkám van(CROSSHAIR V FORMULA-Z) ez támogatja ugyan de ez is csak 140w-ad a CPU-nak én ezért vettem magamnak 8350-et mert az tuti!
Ezért kérdeztem de ezek szerint más sem tudja. "pedig én csak 1 belépő vagyok"XD -
rambustibi
őstag
válasz czanki90 #56908 üzenetére
Jó tanácsként: Asus M5A99FX PRO R2.0 lapot vegyél alá minimum (tapasztalat). Ezt vagy ennél jobb alaplapot vegyél, alatta minden más karcsú lesz
Vízhűtés javasolt, ha esetleg ráncigálni szeretnéd majd a procit, mert szeret melegedni...Ezt semmiképp ne tedd alá, mert videó rendereléskor 10 másodperc alatt 70C°-on volt a processzor (tapasztalat) Egy barátomnál teszteltük le, nem gondolta, hogy kevés az FX9590 alá ez a hűtő: [link]
Így a hűtő maradt és a procit lecserélte egy 8350-re. A ház amiben volt egy Cooler Master Silencio 650, és amiben a 8350 jelenleg is van. 8350 köszöni jól van ezzel a vízzel. Ennyit jelent a +80W TDP egy szigetelt házban, aminek nem előnye a szellőzés.[ Szerkesztve ]
-
-
ViZion
félisten
válasz czanki90 #56908 üzenetére
Engem korábban is jól szórakoztatott, hogy mindenféle belépő-esetleg közepes deszkában 83xx, mostanában már 9xxx FX-et akarnak hajtani. Ha van pénz csúcs procira, akkor legyen pénz normális lapra is. Vagy ha veszel egy BMW-t, abba is majd étolajat tankolsz?
Persze lehet ezt fokozni, gondolom a köv. kérdés az lesz, h a gyári léghűtő elég-e rá. Persze, az. Leveszed 0,8 V-re és kb. 1,6 GHz-re és halk is lesz, marad is benne még kraft.
-
czanki90
csendes tag
Szép estét az lenne a kérdésem hogy az FX- 9590 proci (220W) ebben az alaplapban honnan cumizza a többi kakajót ha csak 140w-ig támogat tudtommal az összes AM3+-os alaplapok
M5A97 EVO R2.0 ebben dübörög vagy dübörögne???
Így van valami gond vele? -
HANDO88
senior tag
-
Zsivaagoo
őstag
válasz HANDO88 #56900 üzenetére
Ennek a kérdésnek a megválaszolásához kell egy szilárdtest-fizikus, aki a prosztó szilíciumból a tényles tranzisztorok kialakításáért - azaz az idegen atomok bediffundálásáért felelős a 7 kilences tisztaságú szilícium egykristály rétegbe a kívánt félvezető tulajdonságok és a megfelelően működő tranzisztorok - állapotáért felelős. SZÓVAL... a fasztudja.
-
HANDO88
senior tag
Valaki tud valami progit amivel az Asus M5A97 EVO R2.-nek a NB hőmérsékletét meg lehet nézni?
-
akela91
addikt
válasz Balathruin #56897 üzenetére
KÖszi. GTA V alatt 50-ig se megy 4.4Ghz-en se a cpu se az NB.
De basszus +10FPS általánosan(főleg a minimum fps lett nagyobb) GTA V-ben 4 helyett 4.4GHz-en. Nagyon durván elégedett vagyok, mintha új procim lenne, pedig csak lapot cseréltem...
amúgy én is ilyen 70-80 fokokat is olvastam giga lapoknál NB tempnek (mármint hogy nekik annyi is szokott lenni a peak)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest