Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz Sarkadi #54498 üzenetére
Ezek idle spórolnak neked. Vannak, akik tuninghoz kikapcsolják, de engem ez még nem korlátozott, mondjuk nem is csúcs benchelés a cél.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Sarkadi
tag
A terhelt állapotnál szükséges gyorsaságból a Cool&Quiet és a C1E vesz vissza? Mert ezeket bekapcsolva hagytam, de nem tudom, hogy csak energiagazdálkodást befolyásol-e vagy teljesítmény romlással is jár?!
Köszönöm!
-
marquuard
veterán
Üdv. Kipróbálnám a HWBot Prime-ot, de akárhányszor megnyitom, nem kezelt kivétellel kifagy. Nem támogatja a Piledriver-t, vagy user error?
PSN ID: marquuard
-
pipo112
őstag
válasz inspiroyhome #54494 üzenetére
ok a hpc mode-ot kihagyod de a többit be tesztelheted mert nagyon hasonló a te problémád is mint ami itt le van írva főleg ez vonatkozna a konfigodra és lehet ez okozza a v core problémádat PLEASE BE SURE TO SET CPU VCORE TO 0.000V OFFSET!!! ANYTIME YOU CHANGE ANY OF THE LLC SETTINGS!!! REBOOT AND CHECK VCORE IN BIOS BEFORE ADJUSTING OFFSET.
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
pipo112
őstag
válasz Lacielvtárs #54493 üzenetére
igen erre
-
válasz pipo112 #54492 üzenetére
erre teccik gondolni Uram?
pipo112 link[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
pipo112
őstag
válasz inspiroyhome #54478 üzenetére
Hi ezt találtam ma lehet segíteni fog a beállításon [link]
-
ViZion
félisten
válasz Dr. Gonzο #54485 üzenetére
Ide már i7 proci kellene, valami nagyobbacska, illetve 2×780/980 vagy 2×290X. Persze ha nem csak videózni fog 3 monitoron...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz norbert1998 #54486 üzenetére
Mit értesz azon, hogy nem sok köze van hozzá?
-
Dr. Gonzο
senior tag
Üdv!
Egyik ismerősöm szeretne építeni egy 3 monitoros gamer gépet.
FX 8350 elég hozzá? -
Habugi
addikt
Tudtommal a világon semmi..
Az egyik webshop kiírta, hogy Black Edition a másik pedig nem.
Elvileg az összes FX szorzózár mentes és ugye a BE ezt jelentené....játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
oldY
csendes tag
Bocsi FX 8350 Black Edition Box és FX 8350 Box között...
[ Szerkesztve ]
>>> Az élet egy sz@r játék, de a grafikája az nagyon ott van !!! <<<
-
oldY
csendes tag
Üdv Amd FX hozzáértők!
Rövid kérdésem lenne... mi a különbség FX 3850 Black Edition Box és FX 8350 Box proci között??? Bocsi a számotokra idióta kérdésért! Most váltanék Amd A8-ról Fx-re...
Előre is köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
>>> Az élet egy sz@r játék, de a grafikája az nagyon ott van !!! <<<
-
inspiroyhome
senior tag
válasz fasterware #54477 üzenetére
F13 nekem is, de rev 1.1 a lapom.
-
fasterware
aktív tag
válasz inspiroyhome #54474 üzenetére
Egy kérdés, hanyas verziószámú a biosod, nekem F13 rev 1-es lapon, de nincs LLC- m.
-
pipo112
őstag
válasz inspiroyhome #54474 üzenetére
én kifogytam szerintem kérdezd habugit vagy lee56-ot ők vágják a giga lapokat rendesen és biztos fognak tudni segíteni .
-
pipo112
őstag
válasz inspiroyhome #54472 üzenetére
-
pipo112
őstag
válasz inspiroyhome #54468 üzenetére
rev hanyas 1.0 vagy ?
-
pipo112
őstag
válasz inspiroyhome #54466 üzenetére
mi a lapod pontos típusa mert adatlapodon ez van GB X990FXA-UD3 rev 1.0
-
inspiroyhome
senior tag
válasz inspiroyhome #54465 üzenetére
Szóval az IBT stabil 1.3750-es 4.4, prime95-ben ~ 20 másodperc után hibát dob..
-
inspiroyhome
senior tag
válasz pipo112 #54464 üzenetére
Mármint, nekem nem FXA, csak simán XA.
Asszem megvárok még pár választ, addig használom így. Ám furcsa, hogy cinebench alatt egyszer sem droppolt órajelet, csak feszt.
Lehetne több is a pontszám, gondolom részben betudható a Cl 11-es single 4gb-os ram modulnak.
Erre jöttem eddig rá:
1.4000 | @4.6 GHZ | BSOD | LLC MED
1.3750 | @4.4 GHZ | IBT OK | LLC MED
1.3500 | @4.4 GHZ | IBT ER | LLC MED
1.3000 | @4.0 GHZ | IBT OK | LLC MED
1.2500 | @3.7 GHZ | IBT OK | LLC MED(APM mindegyiknél bekapcsolva, emlékeim szerint még a +200mhz-nél is droppolt.)
[ Szerkesztve ]
-
pipo112
őstag
válasz inspiroyhome #54463 üzenetére
ez is xa-ra végződik a címben ja rev 4.0
[ Szerkesztve ]
-
pipo112
őstag
válasz inspiroyhome #54459 üzenetére
nos akkor neked van egy ilyen opciód dynamic voltages na ezt kapcsold ki mert ez okozza a galibát llc legyen medium-ra beállítva apm legyen off , azt próbáld meg 4,4 et 1.3750-en
tessék itt van[ Szerkesztve ]
-
pipo112
őstag
válasz inspiroyhome #54459 üzenetére
akkor tedd high ra biosba löjbe 1.3250V-t
SZERK :
ok asszem toms hardveren megtaláltam a problémádra az orvosságot ott is ugyan ez volt a baja a usernek mint neked . szívok egy bagót értelmezem a szöveget és jövök!
[ Szerkesztve ]
-
-
pipo112
őstag
válasz inspiroyhome #54457 üzenetére
az a felugrás llc lesz az most mekkorán van ?
-
pipo112
őstag
válasz inspiroyhome #54455 üzenetére
az lehet sőt biztos a 4,4-hez akkor biztos több kell de szerintem az is megállna olyan 1.37-8 környékén .
esetleg a 4,2 nem megy azzal a 1.325-ös fesszel?Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Adamrapkor
tag
válasz inspiroyhome #54452 üzenetére
Nekem is szokta ezt, csak 5 fokkal az ilyen szoftveres mérések nem nagyon hitelesek, kb a közeli értéket lövik be.Ez az ugrálás, meg szerintem valami programon belüli faszság.
Szép az élet jé akkor is ha nem hiszed ha te nem hiszel magadban tesó akkor semmire sem viszed/Day/
-
pipo112
őstag
válasz inspiroyhome #54449 üzenetére
aha akkor a táp lesz tuti kevés neki a 18 A mint ahogy lacpac is írta.
Nézd meg kb 1.3280-1.3320-ig mit bír ehhez próbálj találni eg freqit ,szerintem az kb 4ghz környéke lesz
úgy tudom a te kockád az éhesebb fajta ugye?SZERK
Adamrapkor: nekem ilyeneket nem szokot pedig ugyan ezeket a progikat használom azt a feszültség vonala olyan egyenes hogy azt csak egy két kedves ismerősnek az ekg-ján látnám szívesen na meg a cpu vcore-t jelző skálán
[ Szerkesztve ]
-
inspiroyhome
senior tag
Előfordul olyan, hogy felugrik ~10 fokkal magasabbra, majd rögtön vissza, nagyjából azonos maximális terheléssel. Ez wtf?
[ Szerkesztve ]
-
Lacpac
őstag
válasz inspiroyhome #54446 üzenetére
Ha lekapcsol, és csak áramtalanítás után indítható a gép, akkor ott a táp fogyott el.
Kevés neki az egy ágon leadott 18A. Én is így voltam az 500-as Enermax-al.
Mondjuk alapfeszen lehetett húzni 4,2Ghz-ig. Ha feljebb léptem órajelben, már leállt a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
pipo112
őstag
válasz inspiroyhome #54446 üzenetére
sajnos a 18A kevésnek tűnik egy ágon ez okozhat ilyet és ha be van dobva az amp ott ugye nem enged felvenni többet a 125w tdp-nél amit még a ki tud szolgálni a táp ,viszont akkor alap feszen vinnie kéne apm nélkül is
szerk
linkelj egy cpu-z-és képet a ibt terheléssel de jó hw infos is csak legyen rajta minden[ Szerkesztve ]
-
inspiroyhome
senior tag
Bocs a dupláért. 1.4000, 4.4ghz, IBT stabil végig.
[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz inspiroyhome #54443 üzenetére
Igen, létezik.
-
HANDO88
senior tag
válasz inspiroyhome #54443 üzenetére
1.4250 v-ot nemm nevezném alap fesznek.
Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
inspiroyhome
senior tag
Az létezik hogy az 500-as FPS hexa nem birja? Bár ha be van kapcsolva minden oké, de kikapcsolt APM-el tényleg rögtön leáll.. Pluszba rádob még pár wattot vagy mi?
-
pipo112
őstag
válasz inspiroyhome #54441 üzenetére
nem mondanám normálisnak ott valami nem tiszta próbálj egy bios resit lehet be ragadt valami előző setting-ből
én már jártam így a reset meg oldotta .[ Szerkesztve ]
-
inspiroyhome
senior tag
válasz pipo112 #54440 üzenetére
Az mennyire normális, ha 4.4-en, alapfeszen bekapcsolt APM-el lefut* az IBT, kikapcsolt APM-el viszont kb 5 másodperc és totál leáll az egész rendszer? Áramtalanítani kell.
legalább 1-2 percig semmi furcsát nem produkál, azt még nem tudom hogy stabil-e ezen a feszen/órajelen*
Illetve mi történne akkor, ha +250mv-al emelnék 1.4250-re?(ha ez nem stabil) Muszáj kikapcsolni az APM-et?
[ Szerkesztve ]
-
pipo112
őstag
válasz MK VII #54436 üzenetére
hi azért ez nem teljesen így van mert azért egy i7 3770- 3770k-t igen igen meg közelít!
Jobbnak nem jobb de minimális különbség van a 2 kocka között a 3770 javára szvsz azért felér az fx 8350 egy i7-es szintre ,eddig és nem tovább.[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz hackeeeee #54434 üzenetére
Meg árban sem természetesen egy kategória.. Igazából az AMD-nek nincs i7 megfelelője és szerintem nem is fogja tudni (talán nem is akarja) beérni az AMD abban a kategóriában az Intelt. Amire az AMD processzorokat gyárt arra tökéletesek. Akinek nagyobb teljesítmény kell az meg úgyis Intelt vesz. Mindennapos használatra az FX-ek tökéletesen ki tudják szolgálni a felhasználót.
-
Adamrapkor
tag
válasz Adamrapkor #54432 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=n0e48EO9iNc LEGTÖBBSZÖR nem is a procin múlik az FPS teljesítés játékoknál!JÓL MONDTAD HOGY játékra ez a processzor, megfelelő!
Szép az élet jé akkor is ha nem hiszed ha te nem hiszel magadban tesó akkor semmire sem viszed/Day/
-
MK VII
veterán
válasz Adamrapkor #54430 üzenetére
Annyiban azért pontosítanálak,hogy maximum az i5-el ér fel egy szintre. i7-et ne soroljuk közé, főleg ne a 4790K-t,mert oda sosem ér fel egy FX... Ettől függetlenül játékokhoz tökéletesen megfelelő. Illetve még annyi,hogy én már biztos nem vennék AM3-as konfigot maximum használtan. Újba nem fektetném a pénzt..
-
Adamrapkor
tag
Én 2014 Novemberében vásároltam egy 8320-at tapasztalataim azok hogy mint single core teljesítmény böngészésben nem észrevehető, különbség az intellel szemben,max (rendering progiknál).
Játékra használom, játékban az egyszálas teljesítménnyel szemben észrevehető(Intel), de a mai játékok tömkelege szerintem bőven kihasználja az FX-et.Olcsó jó teljesítmény jár hozzá, bár most bitangul felment az ára, bár szerintem még mindig megéri venni!I7 4790k 3770k i5 4670k ezekkel felveszi a harcot és fps különbség átlagosan kb 6-10.
Vegyétek mert jó!INTEL OUTSIDE off topic-nak számítana az utóiratom de a része FX, tehát témába vág!
-
macy
addikt
válasz norbert1998 #54408 üzenetére
De elég nagy rá az esély. Ugyanaz a proci és majdnem ugyanaz a név. C:/Users/UFO/...
-
válasz MiklosSaS #54420 üzenetére
igyekeztem ideérni én is időben, de hogy ne offoljam teli a topikot így írok az FX-ről is, ami természetesen még mindig a király számomra, csak fél éve bűnbe estem
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sok lesz az off uraim!
Véleményem szubjektív...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #54419 üzenetére
Csak te hianyzotal ....
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
-
ViZion
félisten
válasz pipo112 #54412 üzenetére
jó avaTAR, de miért nem kopasz? Biztos ez a fiatal sass még...
-
-
do3om
addikt
válasz bluechip.hu #54405 üzenetére
De azért nem ide kéne berakni ezeket. Nem igen kapcsolódik a topikhoz. A CPU sem alternatíva az FX-el szemben mert nem beszerezhető, lehet hogy 2x gyorsabb alig drágábban (használtan, a megjelenési ára senkit nem érdekel) de ha nincs akkor kenhetik a hajukra.
Az eredmények viszont elég brutálisak a 3dmark physics s. 15422, ilyet sosem láthatnánk itt meg máshol sem AMD procival (még vagy 5 évig), szóval ez nem rossz.
De ennyi másra nem jó, örülj hogy te szert tettél rá, azt nem tudom milyen árban, ha régen akkor benyutál a zsebbe rendesen ami így már nem akkora dicsőség. Ha most vagy 35e-ért akkor adj nekem isHa érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
MrM94
addikt
1.248 al jó eredmény volt a 4,4 ghz egy 8120ason?
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz norbert1998 #54403 üzenetére
Akkor ok. Sorry ha nem voltam egyértelmű.
Szóval ez a helyzet.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz norbert1998 #54399 üzenetére
Mármint? Arra értettem, hogy semmi sem történt a procival, hozzá sem értem a géphez.
Felszoroztam a ramokat 2133MHz-re, 110ns késleltetéssel. 4GB ramot látott a gép, 300ns-sel szintén. Bios reset, bios frissítés, semmi. A helyzet ugyan ez.
Most áthoztam cimborához a procit, megnéztük a gépében, a jelenség ugyan az. Csak a 2-4-es dimm működik.
Az 1-3-as memória foglalat vezérlője megállt, nem lát ramot. Vagyis, nincs dualchannel.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
norbert1998
nagyúr
válasz Balathruin #54400 üzenetére
nem úgy értem, azt nem értem, amit írt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest