Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyaaa26
senior tag
Hali, többen írtátok hogy húzáshoz az APM-et ki kell kapcsolni.Most 4,4 ghz en van a proci,
viszont ha nem kellene feleslegesen pörgetni az órát.Miért kell húzáshoz kikapcsolni? -
törölt tag
Olvastátok ugye a frissítésről?!
-
Szöle
csendes tag
Szerintetek gyári hűtővel érdemes húzni egy 8120-as black editiont?
OctalCore AMD FX-8120, 3423 MHz (17 x 201);Gigabyte GA-990FXA-UD3; Kingston KHX-1600-C9D3K2/8G; Gigabyte Radeon HD 6850;Raptoxx 600 classic
-
synthattik
aktív tag
válasz polonic #2685 üzenetére
látom neked sincsen jobb dolgod mint nyomni a gombot az embernek,senki nem hirdette itt csak mutattam ,hogy milyen azért kérdezgetek itt mindenkit aki felrakta,hogy érdemes e ezért uj rendszert rakni.meg azért mert ez sznted kókányolt attól még nem működhet jóll?nekem semmi problémám nincsen vele,de mindegy én ezt nem is akartam firtatni ,mert nem az a topik hogy,kinek milyen rendszere van.csak 1szerű kérdés volt.hogy érdemes e váltani ,vagy sem?az eddigi infókat meg köszönöm
-
őstag
válasz synthattik #2686 üzenetére
Némi probléma, hogy a patch előtt ezen kívül még semmivel sem mértem. Jövő héten lesz időm, akkor talán. De én max játékokkal, se konvertálásba, se 3dmark eredmények bámulásába nem utazok
GTA-t lemérem majd újra, van HL2-be (CS:S) bench, az úgyis max 2 szálat tud talán, úgy rémlik a Dirt3-ba is van, meg majd körbenézek a steames játékaim között van-e még valamibe beépített mérő.
[ Szerkesztve ]
Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.
-
polonic
félisten
válasz synthattik #2682 üzenetére
De! Ez rohadtul az. Miből gondolod, hogy egy akármilyen Vér István vagy Pistike jobban tudja, mit hogy kell állítani, mint a Microsoft, ahol éppenséggel kitalálták és éppenséggel fejlesztették évekig az operációs rendszert.
És kérlek, ezt meg legközelebb ne hirdesd. Ha nem tudod miért, gondolkozz.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz synthattik #2682 üzenetére
Egy eredményem van, tekintve, hogy nem szoktam méregetni. GTA4 minimum FPS 29 volt előtte, most 32. De ez éppen lehet véletlen is, mert furcsán skálázódik fel a több magra, plusz azóta frissítettem catalystot is
-
Jack@l
veterán
válasz zuzu000 #2679 üzenetére
Pedig rohadt sok esetben lassít, pont az új működés miatt (2)-3-4 FPUs szálnál. (de nyilván azért mér valaki, hogy hazudjon... )
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Med1on
aktív tag
Úgy fest a dolog, hogy túl korán került ki a javítás és az esetek többségében még lassulást okoz. A letöltésnél most ez jelenik meg:
"A Tudásbázis-cikkhez nem tartozik nyilvános gyorsjavítás. Ha azonnali segítségre van szüksége, lépjen kapcsolatba támogatási szolgálatunkkal."
2 teszt a témában:
Patch soll Bulldozer unter Windows 7 beschleunigen - Ergebnisse enttäuschen [Update: Patch offline]
Bulldozer-Patch für Windows 7 nicht der Weisheit letzter Schluss (Update)De akkor valószínűleg a fenti mérés is helytálló.
A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
-
Med1on
aktív tag
Találtam egy mérést a hotfix-ről, de itt nem mutatott túl sokat.
Windows 7 krijgt performance-hotfix voor AMD Bulldozer-chipsAki esetleg látott már valahol egy komolyabb cikket és mérést a javításról, az megoszthatná velünk.
[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
válasz szente80 #2674 üzenetére
Ottvan fölül hogy Hotfix Download Available View and request hotfix downloads rámész és kiválasztod a számodra megfelelő(x64 vagy x86)-os változatot függően hogy 32 vagy 64 bites az oprendszered,beírod az E-mail-ed és a megerősítő kódot,elküldik mailbe a linket onnan leszeded,kicsomagolod,lefuttatod a telepítőt,újraindítasz és már fönnt is van
-
szente80
aktív tag
Tudtok egy linket ahonnan letölthető az FX update progi?Mert innen nem sikerül.
-
törölt tag
válasz synthattik #2667 üzenetére
Ilyet itt inkább ne is említs mert akkora kitiltást kapsz mint állat....
-
polonic
félisten
válasz synthattik #2670 üzenetére
Csodálkozol, hogy a kókányolt vackoddal nem megy?
Mi az, hogy win7 gamer edition?
-
Oliverda
félisten
Az MSI-t kell futtatni.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
szente80
aktív tag
válasz synthattik #2665 üzenetére
Ez engem is érdekelne
-
Borokafa
őstag
Keresgélem a legjobb (takarékos és gyors) beállítást, kezd alakulni:[link]
-
lee56
őstag
válasz Oliverda #2661 üzenetére
Igaz, ott CMT-nek kéne lenni, kérdés hogy ezt a cikk írója nézte/gépelte el, vagy a picipuha hibázott ekkorát Persze icipicit fontosabb kérdés hogy valós használat mellett mennyivel javul ezzel a helyzet ténylegesen.
Várjuk a teszteket tisztelt FX tulajok Na jó nem sürgetek senkit, biztos lesz csomó külföldi mérés is, pesze aki ráér mérhet nyugodtanNo Comment
-
Prof
addikt
-
Med1on
aktív tag
Jó hír a Bulldozer tulajoknak!
[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
válasz jozsef m. #2657 üzenetére
Na végre kezdenek a gyári alap 4ghz felé menni, amin minden nagyobb bullnak kellett volna eleve jönni Ebből jövőre jöhet az első x86 4ghz-.es asztali proci AMD-éktől.
Érdekes, hogy anno 6120 volt 3.6->4.2 ghzen 95W tdp-vel a tervben.
Mondjuk az FX4-es sorozatból jön majd valószínű, mivel eleve benne volt a roadmapben az Fx4170.
Bár egy alap 4 Ghz-es A8 Trinitynek örülnék a legjobbanSzerintem marketing értéke egy World first stock x86 4 ghz-es processzornak jobb lenne, mint a félig kamu 8 magot reklámozni, ami szinte nem használ ki semmi jelenleg.
Az egyszerű usernek (aki gondolni se akar a tuningra, mert lelki szemei előtt lángoló chipek jelennek meg) gyorsulna minden, mivel még mindig 1-2 szálat használó programjai vannak.
[ Szerkesztve ]
-
jozsef m.
tag
-
őstag
válasz Sanyaaa26 #2649 üzenetére
Ismerem a GTA remek optimalizáltságát, viszont 4 év laptopozás után erősen döntő szempont volt az asztali gép ismételt vásárlásánál, hogy rendesen menjen a GTA
30hoz közel engem már ritka kevés játék köt le, ez meg talán az egyik ilyen a CS 1.6 mellett, amivel bármikor tudok 10-15 percet játszani, és még élvezem is.Ha normálisan ment volna a Core2duos laptopomon, akkor most tuti nincs FX-em, mert a grafika elég utolsó helyen van nálam egy játék élvezetét tekintve. Persze jó ha valami szép, de olyan üresnek tűnnek a mai játékok, vagy csak nem vagyok már fiatal és fogékony rájuk
-
atti_2010
nagyúr
válasz addamka #2648 üzenetére
A GTA 4 is egy hulladék, most lesz egy 5-6-7 is, még a fiam is annyival ihlette hogy "egy sz@r bughalmaz", mind tartalmilag mind szoftveres oldalról.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
őstag
válasz synthattik #2636 üzenetére
GTA4 nálam érdekesen használja az erőforrásokat. Néha csak 4 magot hajt, van amikor 6-t, sikerült már neki 7-t is, látszik "jól" sikerült portolás eredménye. Remélem az 5 nem lesz éhesebb, mert miatta vettem asztali gépet kb.
-
stratova
veterán
válasz Remus389 #2643 üzenetére
Attól tartok a 3 x 20%-os javulásból jó esetben kettő teljesül, de reméljük a legjobbakat.
Maga AMD is inkább 10% X86-os teljesítménynövekedést ígért Bulldozerhez képest. (Trinity-nél +20%-ot Llano-hoz képest.)
A 2011 Q2-ben érkező Bulldozerrel azonos Piledriver magokat használó, L3 cache-t Trinity mérnöki példányai mobil vonalon 2.5@3.2 GHz asztalinál legutóbb 3.8@4.1 GHz-en jártak (vö. Llano A8-3550MX 2.0@2.7 GHz és A8-3870K 3.0 GHz) .
Viszont ezek csak 2 modulos darabok. Némi bizakodásra adhat azért okot, hogy itt bele kell férnie a TDP keretbe egy IGP létére egészen komoly GPU-nak is.Én is várom magát a Piledrivert, a GPU-rész miatt nem aggódom
Nem gyenge órajeleket feszegettek itt páran 4.6-5.0 GHz csak lesek
[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
Annyira nem rossz ez , én már nem mennék vissza a phenomra.
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
Nálam 1055el sem ment 30 alá alap órajelen, Q9450 3400n pörgött akkor se ment 28 alá. Nagyon sok függ az aktuális vga drivertől főleg atinál
Vannak dolgok...
-
törölt tag
válasz synthattik #2638 üzenetére
Az enyémnek már meg van a helye Régi alkatrszészekből rakok össze egy gépet, pont van minden...
Köszönöm a linket, de iponban kb egy ezressel drágább, és bennük megbízom inkább...Sőt, az FX 8120 még olcsóbb is az iponnál...
[ Szerkesztve ]
-
synthattik
aktív tag
válasz #21346560 #2637 üzenetére
próbáld meg elrottyantani a tiedet itt láttam 1 srácnál ph-n elég jó áron adja
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát tuningolna annyira nam szoktam/akarom...
Köszönöm a tanácsokat, még alszom rá egyet
Hátha holnapra olcsóbb lesz -
synthattik
aktív tag
válasz #21346560 #2635 üzenetére
nálam játékban nyerő,nem tudom mennyire akarod tuningolni ,én eddig 4.5 ig jutottam de, szntem még vagyon benne de játékokhoz elég kevesebb is.Ha hardverigényes játékokkal játszol,és gondolom arra kell akkor nagyon faszán fogsz belőle kamatozni gta 4 alatt a phll volt hogy ilyen 20 fps re is lement, ezzel nem naon tapasztaltam 30 alatt. Szntem ez a proci már most is jó és ha kap még 1 kis szofveres támogatást akkor,meg egyenesen best buy lesz
u.i:láttam 1600 as ramjaid vannak, ha veszel fx meglátod mekkorát fognak gyorsulni[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz synthattik #2631 üzenetére
Főleg játékra használnám, - elnézést elfelejtettem mondani
-
Borokafa
őstag
-
synthattik
aktív tag
válasz #21346560 #2630 üzenetére
attól függ mire akarod használni mert én phenom ll x2 560 @x4 váltottam fx 6100 ra ,és nem bántam meg játékban,ami már több szálat tud használni nagyon kiugró az fx előnye ram kezelésről ne is beszéljünk,abban nagyon odaver a phenomnak ,tuningban nagyon jó,és hűs proci csak hát 1-2 probléma van még vele win 7 alatt ,de elméletileg ígértek vmi javítást ,na arra kiváncsi leszek.Én nem bántam meg,szntem te sem fogod,meg alapra 1.2 voltot kap és alapfeszen viszi a 3.8-3.9 et amivel max ilyen 45 fokos full loadon ,csak hát nem a gyári hűtő kell hozzá, remélem kicsit tudtam segítenia döntésben
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv mindenkinek! Szerintetek érdemes leváltani a Phenom II 550 BE -t egy FX-6100-re?
3 magosítható, illetve 3.6-on stabilan megy alapfeszen. Jól gondolom hogy sokat nem nyerek vele? -
gulliver123
csendes tag
Sziasztok!
Létezik ilyen összehasonlítás, hogy milyen különbségek vannak ha BD-t 890fx és 990fx chipsetes alaplapba tesszük?
" Never underestimate the power of stupid people in large groups." Mark Twain
-
gyiku
nagyúr
-
őstag
válasz Roland.a #2621 üzenetére
msconfigban a rendszerindítás, speciális beállításoknaál a maximális memória elöl vedd ki a pipát
Ha ez nem segítene akkor a biosban keres egy Memory Remap Feature nevű menüpontot és rakd enabled-re.
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
őstag
válasz Malibutomi #2625 üzenetére
Ugyan ilyen tápot vettem 8120 mellé, 4 GHz-en megy, tovább a gyári hűtővel nem mennék, mert feljelentenek csendháborításért a szomszédok
6870-es Radeon van mellette, 1db Samsung Ecogreen HDD, 1 DVDRW, meg egy ócsójános Asrock 970 Extreme 3 lap 8 giga DDR3 társaságában.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Tervezgetem, hogy tavasszal lépek egy 970/990 lap és egy Bull felé, a kérdés az hogy a CTG-500 chieftec vajon elbír-e egy 8120-assal némi tuning mellett?
-
Roland.a
tag
válasz ricshard444 #2622 üzenetére
ez megoldaná de miért csinálja?
-
lee56
őstag
válasz KillerKollar #2618 üzenetére
Pár ilyen csodahírt megnéztem, és úgy 16 Oct 11 dátum volt a jellemző, ha tényleg lett volna belőle ekkora teljesítménynövekedés, szerintem arról írtak volna itt a ph-n is azóta
Meg úgy nézem ezek egyéni próbálkozások, semmi hivatalos, de javítsatok ki ha tévednék, csak pár percig olvasgattamNo Comment
-
szente80
aktív tag
Én arra lennék kiváncsi hogy amik 2012-ben jelennek meg ránc felvarrott FX procik azok miben lesznek mások?
-
KillerKollar
őstag
[link] Ha google-ben rákeresel elég sok cikket,fórumtémát kidob erről és mindenhol ezt a 40%-ot írkálják,van ahol 40-70(ezt azért erős túlzásnak tartom),de ha már 25%-os teljesítménynövekedés is lesz már azis hatalmas szó lenne!
-
lee56
őstag
válasz KillerKollar #2616 üzenetére
A windows ütemezőre gondolsz? Az csak 5-10%-ot hozhat tudtommal, és nemsokára ígérték, valószinűleg win update formában. Vagy milyen reg patch? Lemaradtam valamiről? Link?
No Comment
-
KillerKollar
őstag
Arról a híres registry patch-ről lehet tudni valamit?Amiről azt ígérik hogy 40%-al növelni fogja a teljesítményt...Egyáltalán ez milyen formában lesz?Egy autómatikus windows frissítésben?Vagy BIOS update?Azoknak is elérhető lesz akik AM3-as lappal nyomják?
-
-
Sanyaaa26
senior tag
Mi a max hőmérséklet ezeknek a prociknak ami még nem gond?
-
stratova
veterán
-
Sanyaaa26
senior tag
Sziasztok,korábban már pedzegettem az intel burn testet,tudom inteles teszt stb.
Linkelek egy képet:Az előző procim egy phenom 2 x6 1055t volt,azzal kaptam olyan 64-67 között,ezzel a felét.
Néztem teszt közben kihajtja mind a 8 magot,ha valakinek ilyen procija van,és lefuttatná a tesztet meg köszönném. -
Borokafa
őstag
válasz bandika0626 #2594 üzenetére
Mind a 4mag megy szépen olyan 85-87%körüli kihasználtsággal
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Villanyszerelés
- Elemlámpa, zseblámpa
- JavaScript topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Processzor felvásárlás
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest