Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
"Az elozo generacio leveri clock-for-clock"
Ez ki a fenét érdekelne, ha bőven ellensúlyozni lehetne órajellel, megfelelő fogyasztás mellett? Ha pl. egy újabb steppinggel/revízióval javítani tudnak az utóbbiakon, jobban fog kinézni a dolog. Később az IPC-n is javíthatnak, teljes átalakítás nélkül.
"az aktualis csucs _mainstream_ desktop konkurens procit (2600K) nem tudja megverni"
1. Lehet hangsúlyozni, hogy mainstream, de az a 2600K a korábbi csúcskategóriát is igencsak megszorongatja.
2. Sok számításigényes alkalmazásban vagy előtte, vagy legalább is a sarkában van. (Több esetben, ahol lemarad, Intelre optimalizálásról beszélhetünk.)"de me'g az eggyel kisebb teljesitmeny lepcsojut (2500K) sem egyertelmuen veri."
A fenti esetek többségében előtte jár. Játékoknál valóban lemarad, bár itt is vannak kivételek, ráadásul GPU bottlenecknél, azaz hétköznapi esetben nem igazán számít a dolog.
"Anno a Willamette-rol is hasonlo volt a velemenyem, az az architektura is megbukott. SZVSZ ez is meg fog, majd lesz helyette megint valami teljesen mas, 5 ev mulva...
Ha 5 évig húzza vele az AMD, akkor nem nagyon lehet bukásnak nevezni...
Egyébként akkor elárulod most már, hogy hol van az a bizonyos nagyon gyenge pont?
(#471) akosf: Az általam betett képen a turbónak is van szerepe.
-
Borokafa
őstag
Sajnos ez kísértetiesen hasonlít a Phenom I indulására, aztán a II már sokat javult
-
kop8
őstag
Új teszt:
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
Crossfit007
senior tag
Hát gyerekek, ez valami iszonyat lepkefing lett...
Akkor már inkább egy X6 1100T húzva 3.8-4.0 környékére, és odaveri a 8150-es Bull-t simán... -
polonic
félisten
válasz Cybertrone #492 üzenetére
A jelenlegi még félkész win8 alapján készült a táblázat. Ami azt mutatja, hogy jelenleg mi a helyzet.
(#491) akosf
Ez rendben van. De azért mégsem 5 %, mint amit most mutat az a táblázat.
Csupán azért írtam ezeket, hogy amit nem tudunk, arra ne mondjuk már rá, hogy biztos.[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
Az AMD is elkészítette a kis táblázatát hogy mennyivel fog itt meg itt gyorsulni a cucc... Most akkor ők levonhatnak következtetést számokban, és én nem okkumlálhatok?
[ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
törölt tag
(#487) polonic: "Azért ne egy még béta állapotban nem lévő oprendszer alatt mért eredmény alapján mondjuk ki a végső szót. Ezt még nem tudhatjuk, hogy mennyi lesz a valós teljesítménynövekedés."
Azt azért kimondhatjuk, hogy ha a Turbo kihasználása a cél, akkor a max. ~15%-os Turbo esetén max. ~15%-os teljesítmény növekedés várható az új ütemezőtől.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz FireKeeper #483 üzenetére
Az AMD FX procinál ne nézd a fogyasztást...
A magasabb órajel miatt magasabb feszültség is kell, amivel négyzetesen nő a fogyasztás. Gondolom az AMD-nél úgy gondolkodtak, mint ahogy az NVidiánál is szokás a presztizs termék esetén, hogy aki ilyet vesz annál
nemkevésbé számít a fogyasztás...[ Szerkesztve ]
-
Don't Panic
senior tag
hó végéig várok a döntésemmel h intel vagy AMD
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz Cybertrone #482 üzenetére
Megint levonod a következtetést.
Megint belinkeljem az idézetet?
Azért ne egy még béta állapotban nem lévő oprendszer alatt mért eredmény alapján mondjuk ki a végső szót. Ezt még nem tudhatjuk, hogy mennyi lesz a valós teljesítménynövekedés.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
290x244= 70760 Ft
Amennyiben az x6-os phenom árával versengene(mert teljesítményben hajszállal jobb csak), elkezdenék gondolkodni, hogy azt válasszam-e.[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Tökmindegy
senior tag
Asszem nem.
Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
Cybertrone
veterán
Nézzél meg pár tesztet... a fogyasztás majd a 2*-e a sandyének, és némek programban az alap órajeles sandyt 4.6ghz körül érte utól
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz #95904256 #479 üzenetére
szóval akkor mondhatjuk, hogy a bull túlhajtva, magas órajelen már most is versenyképes a sandyvel szemben? teljesítmény/fogyasztás mutató romlik OC esetén?
mod: majd este, ha már nem telefonról kényszerülök netezni, rácuppanok anandra.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Dabsol5
tag
Valami üzenet az AMD részéről? Hogy most tudjuk, ennyit tudnak ezek a procik, de majd win8 alatt meg az elkövetkezendő programok alatt sokkal jobban fog teljesíteni? Valami?
-
törölt tag
válasz Cybertrone #466 üzenetére
(#466) Cybertrone: "Addig míg nem jön el a jövőkép miért kelet a lebegő pontos számításokat visszafogni?"
Egyrészt nincs visszafogva, ugyanis nem lett csökkentve a lebegőpontos egységek száma. Csak az utasítások késleltetési idejei nőttek, ami programkódtól függően jelenthet lassulást. GFLOPS-okban mérve épp 33%-kal tud többet a 8 magos Zambezi a 6 magos Thubanhoz képest.
Azonban, az AMD a Bulldozerben vezette be az FMA ( fused multiply add ) elgondolást, aminek velejárója, hogy növekszik a késleltetés. A nagyobb késleltetés abból adódik, hogy több lépcsőben jut el a bemenettől a kimenetre az eredmény. A több lépcsőre bontásnak viszont van egy olyan előnye is, hogy egyszerűbb lépcsők esetén magasabb órajelre lehet tervezni az áramkört.
Szóval a nagyobb késleltetési időt kompenzálja ( valamennyire ) a magasabb órajel, így erről az oldalról nézve sem olyan vészes a helyzet...
-
-
Jack@l
veterán
MSDN ről ingyenesen, de rá is kerestem neked:
[link]A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Remus389 #469 üzenetére
A Llanoról van teszt. Arról teljesen tudjuk, hogy micsoda. Ha nem veszel a gépbe VGA-t, és multimédiapárti vagy, akkor a legjobb alternatíva.
A Trinity-re és az Ivy-re térjünk vissza jövőre. A Trinity még olyan rendszer lesz, amiben az IGP a régebbi Radeon architektúra, vagyis a Vliw4.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Novver
senior tag
válasz Remus389 #469 üzenetére
Azthiszem többünknek könnyítenétek meg az életünket ha megmondanátok hogy honnan érdemes leszedni a windows 8-at. Biztos forrás érdekelne ami tuti nem valami újrapakolt iso tele vírussal.
Nézegettem torrenten, nem sok sikerrel.
Valaki megszánna minket egy win8 linkkel?Life is a game... The game is my life!
-
törölt tag
Ebben a hozzászólásban egy szó sem volt a Turbo-ról:
"Mintha nem tudnád, hogy az AMD féle CMT teljesen más, mint az Intel féle SMT (HT)... Valamelyik tesztben van erről egy rész, hogy hány %-ot nyerhetne a BD a megfelelő ütemezéssel."
Ezért írtam, hogy "Ez azért nem olyan egyértelmű."
Megjegyzem, a turbo miatti ütemezés előnyét én is leírtam, de az nem egyenlő a CMT miatti ütemezés előnyével. ( CMT <> Turbo )
-
_csanesz
csendes tag
válasz Cybertrone #466 üzenetére
Lehet, hogy szerintük már eljött
Csak nem vesszük még észre...
Nem véletlenül tolják a szoftverfejlesztést is "ész nélkül". Nyilván kell egy olyan piac (környezet), amiben az AMD hardverei élvezik a strukturális, architekturális előnyöket. -
Remus389
veterán
Az integer magok vannak erőltetve, míg a lebegőpontos feldolgozás vissza van véve, mivel az AMD jövőképében ez úgyis a GPU mag feladata lesz.
Gyakorlatilag megláttuk, hogy mi lesz a Fusion következő lépcsője. A Bulldozer alapjai társulnak ezzeltehát a trinity-t érdemes megvenni? vagy a Lliano-t? vagy az Ivy Bridge-t
az a baj hogy ezek a dolgok bár jók, nagyon lassan haladnak
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Ezt puszta érzésre, amikor felraktam a win8 prev-et érzésre gyorsabb volt mint a w7, ennyi. (de lehet szimplán csak a jobb memóriakezelés miatt érződött gyorsabbnak az oprendszer)
UI: nem gondoltam a turbo core-ra, mert ugye erősen párhuzamos progikról beszélünk, ami az összes magot kihasználja, inkább a szálak optimálisabb magokhoz rendelésére tippelek(pl. nem vált feleslegesen magot egy szál és folytatódik másik magon miután aktív lesz ujra). De annyira azért nem látom mélyen a folyamatokat, csak az a tippem ilyenkor meg lehetne spórolni egy L2 cache másolást. (javítsatok ki ha hülyeségeket beszéltem)[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz ->Raizen<- #465 üzenetére
Igazából nem szándékosan, csak ennyi fért bele. A szerverpiacon a webkiszolgálók, és az adatközpontok lesznek megcélozva, ahol főleg az integer magok számítanak. Zömében ezeket terhelik a műveletek. A HPC-piacra pedig az FMA4 az extra. Ha kell a pontosság, és nem akarsz emulálni, akkor a Bulldozer itt az egyetlen út.
Lehetett volna a lebegőpontos egységeket jobbra venni, de akkor nagyobb lett volna a lapka, vagy csak három modul fért volna bele ebbe a méretbe.(#466) Cybertrone: Nem kellett, csak nem fért bele a tranyó keretbe jobb rendszer. Volt az AMD-nek egy elképzelése, és az totálisan a professzionális szintet támadja, illetve illeszkedik a Fusion projektbe.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Teljesen más nem lesz helyette procirészről, maximum itt a körítés változik, lévén a Fusion projekthez tervezték a rendszert. Ez igazából a felépítésből látszik. Az integer magok vannak erőltetve, míg a lebegőpontos feldolgozás vissza van véve, mivel az AMD jövőképében ez úgyis a GPU mag feladata lesz.
Gyakorlatilag megláttuk, hogy mi lesz a Fusion következő lépcsője. A Bulldozer alapjai társulnak ezzel. [link][ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Részletes ph-s teszt mikorra várható?
Live-Die-Respawn
-
joysefke
veterán
On topic írom, mert végőlis ide kapcsolódik:
Az index Tech rovatában ezen címmel érkezett a bulldózeres cikk:Techblog: Boltokban a világ leggyorsabb processzora
A nyolcmagos AMD FX már a megjelenése előtt bekerült a Guinness-rekordok közé, olcsóbb és gyorsabb is, mint az Intel csúcsprocesszoraiTipikus index újságírás, hülye aki olvassa őket
Egy mondat és 4-5-6 téves információ van benne, értelmezéstől függően
J.
-
Fiery
veterán
Tovabbra is tartom magam ahhoz, hogy ez egy rossz architektura. Az elozo generacio leveri clock-for-clock, az aktualis csucs _mainstream_ desktop konkurens procit (2600K) nem tudja megverni, de me'g az eggyel kisebb teljesitmeny lepcsojut (2500K) sem egyertelmuen veri.
Anno a Willamette-rol is hasonlo volt a velemenyem, az az architektura is megbukott. SZVSZ ez is meg fog, majd lesz helyette megint valami teljesen mas, 5 ev mulva...
-
kop8
őstag
Ilyet sem veszek mostanában az tuti!
Haramat gyenge, és nem lessz itt egetverő javulás az biztos.....[ Szerkesztve ]
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
dezz
nagyúr
válasz #95904256 #447 üzenetére
A HT-nál sokkal jobban zavarják egymást a szálak egy magon belül, amit az a kis turbó még kompenzálni sem nagyon tud, nem hogy többet számítana. A BD-nél kicsit más a helyzet.
(#448): Ezért:
Itt (+ köv. oldal) pedig azt elemzik, mennyit számít az ütemezés.
(#451) Abu85: "Ha mindegyik erőforrás aktívan használatban van, akkor mindegy, mert a turbó nem létezik."
Akkor sem teljesen mindegy, hogy az azonos adatokon (már ami a L2-be fér) dolgozó szál-párok egy modulra kerülnek-e.
(A BD-n all-cores-on-nál is van turbó, a TDP határain belül. Nem tudom, ezt mennyire hagyták érvényesülni a teszteknél.)
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Cybertrone #454 üzenetére
A szerver a prioritás. Az asztalra benyomják a selejteket (itt gondolom érted mire gondolok, nem hibásak, csak nem jók a szerverbe az adott chip). Az AMD amiből profitál az a szerver update Bulldozerek, és a Llano, na meg a Brazos. Az asztalra kiadott Bulldozer még akkor is nagyon vékony eladásokat csinálna, ha jó lenne, vagy megérné megvenni. Ez nem a termék képességei miatt van így, hanem a piac méretéből adódik.
[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
Minek adták akkor most ki? most mondjam azt hogy magukat járatják le ezzel a cuccal, ami a beígért dolgokból szinte semmit sem villantott? És ennek tetejébe még szoftveres oldalról is katasztrófa!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Cybertrone #452 üzenetére
Nagyon specifikus esetben esetleg. A HT már jó ideje létezik, így a Win 7 ütemezője fel van készítve rá. A Bulldozer modul a gyökeresen új elképzelés, amire még dolgozni kell szoftveres szinten.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #95904256 #448 üzenetére
A Max Turbo miatt. Egyes feladatokhoz elég lenne, ha a proci fele működne, ami két modul mínusz, és rögtön +600 MHz órajel. Ez a mostani ütemező miatt sokszor nem teljesül. Lényegében itt lenne az egész OS ütemezésnek előnye. Ha mindegyik erőforrás aktívan használatban van, akkor mindegy, mert a turbó nem létezik.
[ Szerkesztve ]
-
apollo12
veterán
ahogy néztem a teszteket stem olyan játékokban tesztelték ami csak 4magot képes terhlni így majd kíváncsi leszek majd mit tud a 4magos verzió
addig maradok phenomnál 4.2ghz en szépen el fut
-
törölt tag
(#446) dezz: "Mintha nem tudnád, hogy az AMD féle CMT teljesen más, mint az Intel féle SMT (HT)... Valamelyik tesztben van erről egy rész, hogy hány %-ot nyerhetne a BD a megfelelő ütemezéssel."
Ez azért nem olyan egyértelmű.
Ugyanis CMT esetén minden magnak dedikált erőforrásai vannak.
Ha egyszer minden magnak dedikált erőforrásai vannak, akkor miért számít, hogy melyikre ossza ki az ütemező a feladatot? -
törölt tag
Ha jól értem, akkor abból lehet előnyt kovácsolni, hogy az ütemező úgy csoportosítja a szálakat, hogy minél kevesebb modul működjön, mert így emelhető a működő modulok órajele. Mivel az Intel processzorokban is van Turbo Boost, így megfelelő ütemezés ott is előnyt jelenthet.
-
dezz
nagyúr
"A többi megintcsak a jó öreg marketing bullshit."
Ez meg a tipikus flame-bait... Mintha nem tudnád, hogy az AMD féle CMT teljesen más, mint az Intel féle SMT (HT)... Valamelyik tesztben van erről egy rész, hogy hány %-ot nyerhetne a BD a megfelelő ütemezéssel.
(#440): Épp most volt szó róla, hogy nem sokat számít, hogy 1600 vagy 2000+. A több cache hatását egy erősen szintetikus teszttel lehetne kiküszöbölni. Van ilyen valahol, X6-tal összemérve?
(#441) siriq: Erre gondolsz?:
"Csak a memo vezerlot kellene javitani."Mi a baj vele? Így is sokkal jobb, mint a PhII-é. Az kit érdekel, hogy szintetikus tesztekben alulteljesít az SB-hez képest? Nem ezen múlik itt a dolog...
"Meg egy kicsi ipc noveles."
Na és azt hogyan, ha 'szar az egész úgy, ahogy van'?
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
válasz Cybertrone #444 üzenetére
Na ez az. Azt nem tudom, hogyan kezeli le az ütemező. Valaki?
#tarcsad
-
lee56
őstag
És ezt mire alapozod? a HT már sokkal régebb óta kinn van, 4és6 magos procik szintén. Amúgymeg bulldozer speciális felépítése miatt van gondban a win7 ütemezője, pontosabban nem elég optimálisan végzi a dolgát FX-eken. Bármiféle javítás ezen mit segítene más processzorarchitechtúrákon?
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
siriq
őstag
Olvasd mar el legyszi azt a hsz-t az elejetol a vegeig.
Azt nem tudom Fiery-nel hol jott ki, a tesztelo sracnal a memo vezero nem tetszett. En nem vagyok benne ezekben a szakmai dolgokban annyira. Majd mas neki all es kivesezi. Nekem mennem kell tovabbkepzesre. Igy most nem leszek.
Mindenesetre nekem nem kell egy masik boszorkanyuldozes mint amit ok kaptak. (Nem azt mondom, hogy ezt te csinalnad de nekem mastol sem kell az amit Fiery-k kaptak. Egy bocsanatkeres szerintem mehetne nekik az illetekesektol. Ez lenne a minimum.)[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Jack@l
veterán
Hát nemtom, de ha a jobb memóriakezelést(illetve gyorsabb támogatottat), több cache-t meg magasabb órajelet is beszámítjuk?
-
Jack@l
veterán
Ha a megérzésem nem csal, az MS hülyesége miatt nemcsak a bull-t érinti majd a javulás, hanem az összes 4-6 magos procin is jól érezhető lesz majd. A többi megintcsak a jó öreg marketing bullshit.
-
dezz
nagyúr
"itt van benne miert."
Hol?
"Nem kell a tereles."
"Mondtam akkor is, hogy nem kell itt a bios revekre varni."
Utólag(?) könnyű okosnak lenni... De honnan tudhattad volna vagy tudhatnád ezt ilyen biztosan? Pl. egyesek (lásd pl. OBR) korábban a B0 és B1 alapján mondott ítéletet, aztán jól kiderült, hogy azokban milyen hibák voltak. Mi van, ha a B2-ben is van valamilyen komoly hiba, csak már úgy gondolták, így már nem olyan rossz, hogy még hónapokat csúsztassák a megjelenést? Ha egyre kevésbé is valószínű, teljesen nem lehet kizárni. Szóval, ezt az "én megmondtam, ti hülyék" attitűdöt hanyagolhatnád.
Különben sem állítottam semmit, hanem azt kérdeztem, hogy ez mikor derülhet ki pontosan? Mert hogy Fiery is arról beszélt, hogy egy bizonyos ponton a leggyengébb a Bulldozer. Nos, most már el lehet mondani, hol van az a pont?
(#423) Jack@l: "Aza shared fpu egy kamu, azt a gyakorlatban perpill nyugodtan lehet 1-nek venni..."
Butaság. Akkor elég nehezen lenne egy szinten sima, nem AVX/FMA-s kóddal is az X6-ossal a 8150, a maga 4db FlexFP-jével.
-
polonic
félisten
válasz Cybertrone #435 üzenetére
"Igaz, minimális a különbség, de hozzá kell tenni, hogy a windows 8 még csak béta állapotnál sem tart. Javulni fog ez a véglegesig. De persze a megváltást sem ettől kell várni."
Úgyhogy ne erre alapozz még.
Jó, a megváltás tényleg nem jön el tőle. Na de mi is az a megváltás? -
Klikodesh
senior tag
válasz Cybertrone #431 üzenetére
Szerintem ezt varjak a win7es scheduler patchtol, is mert mindenki azokra a win8 as javulasokra hivatkozik, nem fog tole annyit javulni a SB mint a BD mar ha egyaltalan, hiszen a sandynek nincs alapvetoen ilyen problemaja.
CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.
-
polonic
félisten
-
Raymond
félisten
-
Cybertrone
veterán
Az jó....
Viszont ettől a mi cuccunk is gyorsul majd?
Meg a nekem linkelt anyagban az van hogy majd csak a win8-ban lesz ilyen... Akkor még lehet várni! Viszont a gyorsulás nem valami vehemens... ezzel együtt még leveri az SB mint vak a poharat![ Szerkesztve ]
-
Klikodesh
senior tag
válasz Cybertrone #426 üzenetére
Itt talalod kerdesedre a valaszt.,
CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.
-
polonic
félisten
válasz Cybertrone #426 üzenetére
A bulldozeres cikkben le van írva, szoftveres kérdések bekezdésnél.
Az ütemező nem jól kezeli a bulldozerben a szálakat. Ezt fogják javítani.
[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
válasz Cybertrone #414 üzenetére
Táp az rendben van Crosair megbízható márka Kamuzok valamit?Megmondom az eladónak hogy anyád tegnap este többet ivott a kelleténél és belehányt a gépembe úgyhogy cseréld ki vagy balhé lesz
-
Klikodesh
senior tag
Az unlockolhato 5X0 sorozat szerintem a price/performance mindentvivo.
Ami mar elkezdi szamottevoen lehagyni az mar madjnem3 szor annyiba kerul mint amiert egy olyat kapsz.CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.
-
siriq
őstag
válasz ->Raizen<- #418 üzenetére
Nem arra gondoltam, mindegy. Ez van most, mindenki var az ms patchre mint a messiasra .
Azt elfelejtik az emberek, hogy az sb is fog gyorsulni tole.Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Klikodesh
senior tag
válasz Cybertrone #405 üzenetére
Marketing bullshit, vege a gigahertz haborunak ez mar javabol a corehaboru.
-
Jack@l
veterán
Aza shared fpu egy kamu, azt a gyakorlatban perpill nyugodtan lehet 1-nek venni...
Ami nekem csalódás volt, hogy x264 encode-ba nem látszik a 8 db INT egység ereje. A többin nem lepődtem meg... :S
Phenom X4 még mindig a best budget buy.A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
-
Klikodesh
senior tag
Ott is az ment. OBRt mar kitiltottak (nem emiatt), Matosek meg epp hazaertek az OC WBrol ( amit megnyertek mellekesen ) es csinaltak egy previewt s erre szetteptek oket hogy mernek ilyen csunyakat irni az amdrol. Mert ugye JF megmondta az IPC noni fog...
Innen meg kitoroltek a postomat ami a LAB501 reviewjara vonatkozott mert az allitolag nem valos eredmenyeket tukroz, most mindenki olvassa el megint a tobbi review tukreben...
Remelem ezek utan kicsit hidegebb fejjel fogjak az emberek ezeket olvasni mert neha tenyleg csak segiteni informalni szeretne valaki oszinten s elmegy az elettol is a kedve amit cserebe kap, bar ezt a threadet latva nem ugy tunik...
-
->Raizen<-
veterán
válasz Cybertrone #414 üzenetére
A jelen számít és abban csúnyán elvérzett ez a konstrukció.
siriq: A ram kezelés sebességén lehet gyorsítani csak az nb-t kell felhúznod az egekig meg úgy 2 ghz-s ramokkal lehet "szép" eredményeket elérni már ha valaki arra gerjed hogy az aida64 memória sebesség grafikonokat bámulja.[ Szerkesztve ]
-
kely1988
aktív tag
válasz ->Raizen<- #412 üzenetére
Nekem konkrétan megfelelne egy ilyen ócskavas, kb. 40k-ért, és nem 60-70-ért amennyibe kerülni fog kezdésnek... Kezdek affelé hajlani hogy most beújítok egy AM3+-os lapot egy X4 955-el és majd ha megjön a 8 magos 95w-os bull arra lecserélem...
Livin' in the UK :)
-
siriq
őstag
Jo lesz ez. Csak a memo vezerlot kellene javitani. Talan max rev x3 ban megcsinaljak. Meg egy kicsi ipc noveles.
dezz: itt van benne miert. Nem kell a tereles. Reszemrol ennyi. Mondtam akkor is, hogy nem kell itt a bios revekre varni. Mindenki csak imadkozott akkor is.[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
dezz
nagyúr
válasz Cybertrone #401 üzenetére
A másik topikban korábban már linkeltem, mi volt a gond a B0/B1 steppingekkel (az NB-ben lévő komoly hiba miatt mégjobban leült a sokszálas teljesítmény). Tehát, ez tudott dolog.
Azt is tudjuk már, hogy a B2-ben is van egy számottevő hiba (L1I kezelés), bár elvileg ez csak 3% lassulást okoz MT-ben.
Az a kérdés, van-e még valamilyen komoly hiba, amit később javíthatnak?
(#404) Klikodesh: És? Elvileg annyiból is ki lehet hozni többet.
(#407) siriq: Nem a kérdésemre válaszoltál...
(#410) Raymond:
1. Fiery még sokkal rosszabbnak állította be a most megjelenő verziót, mint amilyen.
2. És nem csak ezeket, hanem a teljes mikroarchitektúrát mondta kvázi szemétrevalónak. Azért ez így egy kicsit durva...[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
Ócsárolni nem kell... Minden új technológiában vannak csapdáák, amibe most belement a bull is.... egyetlen hátránya az hogy megelőzte a korát, és mi a jelenben élünk, nem pedig kb 1-2 évvel előrébb!
KillerKollar:
Meghalni nem fog szerintem... Viszont a proci nem csak laptól halhat meg.... egy rossz táp miatt is akár.... stb stb... itt a kérdés azon van hogy gariztatnák e, hogyha baj lenne! Mondjuk ha nem mondod meg milyen lapod van nincs gond, vagy kamuzol valamit stb stb![ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
válasz Cybertrone #408 üzenetére
De nagyobb esély van rá hogy meghal AM3-as lapban mint AM3+osban?Nyilván ha ennyire veszélyes lenne a procira az Asus nem vállalna érte felelősséget pl és nem adna ki hozzá BIOSt nem?
-
siriq
őstag
-
Raymond
félisten
-
Cybertrone
veterán
válasz KillerKollar #406 üzenetére
Az ördög nem alszik, és a dolgokból azt veszem ki hogyha rájönnek hogy nem AM3+-os lapban halt meg akkor viheted cserére a szeméttelepre...
-
siriq
őstag
Nem tudom emlekszel-e meg amikor a hwsw-n is irtam mi varhato? Akkor lehurrogott mindenki meg itt is ha netan probaltam celozni, hogy nem lesz ez am olyan jo proci. A haver letesztelte az osszes kiadott reviziot.
JF-AMD-rol is irtam.....[ Szerkesztve ]
-
-
Klikodesh
senior tag
4 modul, ami 8 integer vegrehatjo egyseggel, 4 fetch, 4 decode, 4 L2 caches rendelkezik nem 8 mag, na bumm meglepo mi.
Nezd JF az AMDtol meg a nyaron is lazitotta nepet az XSen mekkora proci lesz ez, s egy ideje eltunt mint akit a fold nyelt el, s nem is latjuk egy darabig szerintem. Bar jobb is ez igy...
De nem hiszem hogy o direkt megtevesztette a kozosseget, gondolom o el is hitte amit irt, mikor rajott hogy nem ugy mennek a dolgok ahogy elkepzelte mar nem akarta felreveztni az embereket.Vegulis mind OBR, mind a lab501 igazat mondott vegig csak senki sem akarta elhinni hogy ez letezik. nagyon kellett volna a verseny hogy intel mar 200$ alatt nem is ad el tuningolhato procit, ami miatt sokan szerintem mar csak emiatt amdt vettek volna.
Az arak meg a Phenomnal is irrealisak voltak, fanboyok megvettek es utana az AMD belotte az arat mikor padlott fogott a kereslet, most is hasonlot varok.
-
Cybertrone
veterán
Az órajellel szerintem nincs gond... szépen ketyeg a cucc! Viszont aki azt hírdette hogy SB-vel lehet igazán fűteni az nem normális... gondolom ez akkor reaktor ha az kazán!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Cybertrone #401 üzenetére
A C0-tól szerintem sem érdemes sokat várni. Az az órajelen és a fogyasztáson segíthet, de többre nem hivatott.
[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
Szerinted miért halasztották el a megjelenést nem egyszer? Ők sem erre számítottak, és mindeddig próbáltak javítani rajta, ami nem igazán sikerült! Kellet volna ennek még idő, csak sajnos a marketing miatt valamit piacra kellet dobni
Hogyha a win-ben esetleg másítanak még gyorsulhat ezt Abu is elmondta, de nem annyit hogy egyből túlszárnyal mindent.... Meg ez az első stepping a többi lehet még akár jobb is(hozzáteszem az sem váltja meg a világot ha kijön egy új stepping)!
Amit viszont tényleg nem értek hogy miért fogyaszt ez olyan sokat , Hatalmas étvágya van neki, ami a teljesítményhez mérten irreális... Nem jó ez úgy ahogy van!"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest