-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz
tDr1v3r #34692 üzenetére
Egy kicsit több dinamikát elbírna. A felhőket kontrasztosabbra húztam volna, valamint a házat pozicionálhatnád kicsit beljebb, ha van még tartalék a képben.
Témában nem igazán megindító, biztosan szép a kilátás meg a szőlős pince, de valahogy üresnek érezni az előteret.
-
Real_Necro
veterán
válasz
bbkmachine #34670 üzenetére
Teszt sorozatra nem a képelős topic a megfelelő. Az mehet az Off topicba, esetleg ha technikai kérdés van 1-1 képpel kapcsolatban, mint fókusz, decenteresség stb, az mehet a saját topicjába (Nikon, Canon, stb...)
Itt csak hadd gyújtogasson élje ki kreativitását, ja és persze képeljen róla, erre való ez a topic.
-
Real_Necro
veterán
válasz
matyi012345 #34622 üzenetére
A másodperc beállítása nem esett le, el kellett olvasnom még vagy kétszer, hogy felfogjam.
Nem másodperc stoppos óráknál azért ez nem lehet könnyű megoldás.
-
Real_Necro
veterán
válasz
matyi012345 #34619 üzenetére
Ez érdekes, másodperc és kronó mutatóinak állására is van valami szabály?
-
Real_Necro
veterán
válasz
matyi012345 #34615 üzenetére
Órás topicban találkoztam egy oldallal ahol minden óra 10:10-en volt fotózva. Engem valahogy idegesített egy idő után. Ez egyébként valami szájhagyomány útján terjedő szabály, hogy ilyen beállításban kell őket fotózni?
-
-
Real_Necro
veterán
válasz
steveetm #34604 üzenetére
Ezen témát ha kérhetem privátban, esetleg az OFF topicban folytassátok. Már-már az esküvőfotós topicba is off lenne...
-
Real_Necro
veterán
válasz
Schuby #34415 üzenetére
Úgy értettem az az aláírásában megtalálod a flickr linket amin fellelhető a kép.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Fotonhámozó #34389 üzenetére
Az első kép jobb alsó feléről hiányolok 2 napszemüveges M.I.B. ügynököt.
(A Sunray képed viszont nagyon tetszik)
-
Real_Necro
veterán
válasz
StefanBraun #34272 üzenetére
Nem az igazi, hogy ennyire szűk lett, középre lett komponálva. Olyan sablonos és kiált egy jobb vágásért.
-
Real_Necro
veterán
Amalfi partvidék azért nem olyan egyszerű szerintem közlekedésben. Balinov bérkocsival járt ott (érdemes őt megkérdezni), mi helyi kisbusszal, annak is lelógott az eleje meg a hátulja pár kanyarban.
Az út elég magasan a hegyoldalban szalad végig, a helyiek azt mondják mikor tervezték nem volt vonalzó csak körző... és tényleg, folyamatosan kanyarog. A települések megközelítéséhez le kell robogni szűk kis mellékutakon. Ez talán Amalfi településnél egyszerűbb, mert ott a főút a partig lemegy majd újra emelkedni kezd. Egyébként arra a helyre szerintem több hét sem elég. Igaz ha már arra jár az ember Caprit sem szabad kihagyni, az még szebb.Ez az "olcsó" szervezés viszont engem is érdekel, mi pár éve Fehérvár Travel-el voltunk, busszal mentünk több napra. No inkább repülővel legközelebb...
-
-
Real_Necro
veterán
válasz
IRON STORM #34236 üzenetére
Dehogyis nem, csak érdemes kicsit elmélyedni a dologban, mint harmadolás, háttér megválasztása, stb... Összefoglalóban van pár hasznos információ.
-
Real_Necro
veterán
válasz
IRON STORM #34234 üzenetére
Családi képnek jó, egyébként meg több sebből vérzik, mint dőlés, háttér, kompozíció, színek...
-
Real_Necro
veterán
válasz
szuszinho #34096 üzenetére
1. túl szűk, kicsit alexpós
2. túl sok a feje fölött az üres tér, kicsit alexpós
3. lefotóztál egy épület részt, kocsi elvágva, színek nagyon túlhúzva
4. nem túl érdekes kompozíció, szín itt is kicsit sok
5. kicsit szűk, kicsit balra dől, kicsit alexpós
6. balra dől, sok a szín, alexpós
7. képarány fura, motorost harmadolóba tettem volna
eluntam...Ajánlom elmélyedni a harmadolás szabályaiban, helyes exponálásban, utómunkában.
-
Real_Necro
veterán
válasz
buci30 #34069 üzenetére
Szék/asztal lába, szekrény, szegély stb... meg lehet úgy lőni, hogy pl füves terület legyen mögötte stb.
Egyébként 1/30 meg 1/25 50mm obihoz APS-C-n elég karcsú. A reciprok-szabályt érdemes lenne átvenni.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Szevam #33972 üzenetére
1.) Túl szűk és jobbra dől
2.) Zavaró a háttér és szerintem balra dől
3.) Érdekes lehetne, ha nem hátulról fotóztad volna. Igaz a vágással még akkor is érdemes játszadozni, hogyan jobb.
4.) Nekem ez kicsit olyan, mintha egy koszos üveg mögött fotóztad volna. A háttér szintén zavaró.Persze ez mind szubjektíven.
-
Real_Necro
veterán
válasz
buci30 #33947 üzenetére
Ez itt már inkább off, kérdésedet inkább az Objektív topicban tedd fel.
Egyébként UWA-ban érdemes szerintem gondolkozni tájképhez, de a 18mm is már egész jó, akár panorámát is lőhetsz vele aztán összerakosgatod egy szerkesztőprogrammal.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Gravity1234 #33941 üzenetére
A színek kellemesek, picit talán adnék még rá. A bal alsó része nekem túl sötét, bár a céges monitor nem kalibrált. Ugyanakkor a felső kb harmadát levágnám.
Rákattintós megoldás ha a kép beillesztése után kijelölöd az egész sort, rányomsz a link gombra és bemásolod a címet.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Gravity1234 #33870 üzenetére
Lehet ebben a topicban hamarabb kapsz választ.
-
Real_Necro
veterán
válasz
StefanBraun #33805 üzenetére
Ez nem kicsit giccses lett, azaz túl lett húzva. Legalábbis az én szememet nagyon bántja...
-
Real_Necro
veterán
válasz
Fotonhámozó #33392 üzenetére
Nekem nagyon bejön. Nagyobb felbontásban nem teszed fel?
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz
Colonel993 #33268 üzenetére
Szubjektív vélemény. Ettől még szerintem szűk jobb oldalon, de várjuk meg más véleményét is.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Colonel993 #33260 üzenetére
Jobbról meg talán felülről kicsit szűknek érzem. Talán a kéket még kicsit kiemeltem volna, meg picivel több kontrasztot a virágra. Egyébként ez milyen növény?
-
Real_Necro
veterán
válasz
buci30 #33237 üzenetére
Már ne haragudj, de ide jössz tanácsot kérni, közben meg fennen hangoztatod, hogy teszel az itt leírt véleményekre?
Egy kicsit azért ez nem kerek, mint ahogy az sem, hogy olyan képre akarsz vízjelet tenni, ami gyakorlatilag nem a tiéd, mert nem a te tudásodat tükrözi, hanem a "profi fotós" ismerősödét, merthogy mint írtad ő segített neked a kép elkészítésében. A technikán kívül akkor te mit raktál hozzá?
Ha meg az itteniek tanácsa neked semmis, akkor lehet érdemesebb lenne nem ezt a topicot választani trollkodásnak.
-
Real_Necro
veterán
válasz
fattyu #33223 üzenetére
Ha vízjel kell neki, had rakjon... nem ő lenne az első, aki vízjelez, a képein meg bőven lenne mit csiszolni.
Egyébként meg lopás ellen nem egyszerűbb, ha a sértett felmutatja az eredeti raw-t, esetleg a PS-ből a History-t?Mumk1:
A fent belógó fehérség engem zavar, mint ahogy a középtől balra lévő kb függőleges csík is. Ezen kívül valahogy szűknek érzem oldalt de akkor meg elmászna a képarány.
-
Real_Necro
veterán
Összefoglalóba bele került pár olvasnivaló meg egy kis videós anyag. Lehet csemegézni, valamint ha valakinek van még jó kis neten fellelhető tartalma, küldje át és ha megfelelő, felrakom.
-
Real_Necro
veterán
Első körben ajánlanám az összefoglalót, abban is a mire nem való a topic részt.
Hamarosan kerülnek fel hasznos linkek is, addig érdemes lenne elolvasni a gép használati útmutatóját, valamint az alábbi linkeket:
-
Real_Necro
veterán
válasz
Agostino #32867 üzenetére
Az nem kezdő szint, ahol az ember lusta kicsit is utána olvasni, kattintgat a nagyvilágban, utána meg nem fogja fel ha az ember mélységélességről vagy harmadolásról beszél az elrontott képeivel kapcsolatban. Nem fogja érteni, amikor azt írja neki valaki, hogy kifelé megy a képből, nem egyenes a horizont, zajos, életlen, nincs szemén a fókusz, csúcsfény sok/kevés, be van bukva stb...
Ha ezt minden új instant kattintgató betérőnek újra és újra el kell magyarázni, ami persze nem fog tetszeni neki mert szerinte csodás a képe, abból keletkeznek a viharok. Nem hiányzik senkinek sem. -
Real_Necro
veterán
Szerkesztettem, csiszolgatom az Összefoglalót, remélem így már szimpatikusabb. Bővülni fog még.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Agostino #32852 üzenetére
Egy kezdő olvasson vissza milyen képek kerültek/kerülnek be, kicsit mélyedjen el a fotózás világában, legalább az alapokkal legyen tisztában. Nem célja a topicnak, hogy "lenyomtam a gombot és bedobtam ide" céllal lőtt képekkel legyen tele.
Mi értelme van annak, hogy olyan képekkel szemeteljük tele a topicot, melyekre az összes reakció kb úgy is az lenne, hogy "kuka"...?Az "itt tartok"-ig el kellene jutni. Arra viszont nem elég az, hogy az ember megtalálja az expo gombot...még kezdő szinten sem.
Az Összefoglaló, mint írtam ki lesz majd egészítve hasznos linkekkel, addig türelem. A többségnek szerintem a tanulás a célja.
Colonel:
Már miért szólna arról? Eddig is linkeltek többen képeket, kaptak hasznos tanácsot, ezen túl is így lesz.
-
Real_Necro
veterán
Átkerült a haladós topic összefoglalója ide is. Szerintem ugyan az érvényes mindkét topicra. A későbbiekben még bővül majd hasznos linkekkel, segédletekkel. Addig a türelmeteket kérem és lehetőleg maradjunk a képeknél, azok értékelésénél, kitárgyalásánál.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Fotonhámozó #32761 üzenetére
A múltkori nekem jobban tetszett. Ezen kicsit külön érzem a lakókocsit meg a tájat. A korábbin témában szerintem jobban kapcsolódtak egymáshoz a dolgok.
Szerk.: mondjuk most újból megnézve nem értem miért világítasz az égbe a cerkával.Fattyu:
...de ott stoppoltak és volt náluk petúnia.
-
Real_Necro
veterán
válasz
#24334592 #32623 üzenetére
Üdv újra itt!
Szabadon kószáló dög volt? Egyébként ez egy szakállas agáma? A levelek engem is zavarnak, főleg a baloldali nagy fényes. A feje is kicsit le lett vágva azzal a korláttal.
Bár korábban már linkeltem, én ilyen dögöt kaptam lencsevégre, igaz ő állatkertes:
-
Real_Necro
veterán
válasz
Colonel993 #32604 üzenetére
Még egy szavazat a másodikra, osztom fattyu véleményét.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Colonel993 #32560 üzenetére
Már hogyan lenne jó ugyanaz a beállítás eltérő helyzetekre?
-
Real_Necro
veterán
válasz
FireKeeper #32527 üzenetére
Nekem ez kissé alexpós és a háttér kusza. Próbáld meg homogénebb háttérrel.
-
Real_Necro
veterán
Ok, majd mellékelek hozzá kabócákat...
Egyébként ennyi erővel bárhol jársz mindig lesz olyan fotótéma, ami egy helyinek közömbös.
A hely meg ilyen dimbesdombos, de majd készítek egy új verziót, lehet itt több mindent elkavartam, a többi feltöltött pano már talán kicsit zavartalanabb lett.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Agostino #32504 üzenetére
Erre még kontraszt meg vibrance? Éppen most vettem vissza belőle mert akkor meg "ropog"...
Na meglátom mit tehetek. Nincs szelektíven mókolva, csak 12 képből van összerakva, de az alap feldolgozást kötegelve végeztem, utána meg már egybe volt rakva. Egyébként itt nincs járda, ez egy erdő közepén készült egy elhagyatott földúton.(nem látszik mögöttem a terepjáró...)
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #32490 üzenetére
Közben kicsit visszahúztam élesítésen és kicseréltem a képet.
-
Real_Necro
veterán
válasz
JohnyBlue #32488 üzenetére
Kérdezitek vagy mondjátok. Ha sokat nézem tényleg kissé túlcincáltam. Az élesítés is valóban sok(k) lett. Clarity-n alig húztam.
Egyébként valami szerintem nem ok, olyan mintha egy rácspont lenne az egész képen. Elsőre nem tűnt fel de mintha az illesztéseknél nem lenne százas a dolog. Eddig fel sem tűnt, csak kb a 6. kép után.
Dobok be még egyet:
Coxer:
Tömörítés? Hol tudom csekkolni? Eredeti tényleg jobb. Valamit flickr elszab.
-
Real_Necro
veterán
válasz
StefanBraun #32295 üzenetére
Szerintem fattyunak tetszene...
Szvsz ez brutál túl lett húzva, nagyon giccses.
-
Real_Necro
veterán
No és ilyen esetben mi van azzal, hogy felülről nem fotózunk virágot? A kaktusz az nem virág?
StefanBraun:
A "kockásításon" felül én az alján a hátteret kicsit szelektíven sötétíteném, úgy a kaktusz után nem akarna egyből lefelé húzódni a szemem, hanem elidőzne a kaktuszon. Szerintem.
-
Real_Necro
veterán
válasz
IRON STORM #32145 üzenetére
Tudatos komponálás ugye nincs mögötte?
-
Real_Necro
veterán
válasz
Colonel993 #32118 üzenetére
Szegény farka, szegény lába... a macsek aranyos.
-
Real_Necro
veterán
válasz
StefanBraun #31762 üzenetére
A színek tetszenek, de a középre rendezés nem gyere be...
-
Real_Necro
veterán
válasz
andris1602 #31233 üzenetére
Úgy értettem, hogy a ház pl teljes egészében legyen benne, engem pl zavar, hogy a fenyő teteje már nem éles.
-
Real_Necro
veterán
válasz
andris1602 #31230 üzenetére
Házi gyártmány? Ha igen, ügyes a cukrász.
Engem a háttér kicsit zavar (függöny, szék támla), valamint nagyobb mélységélesség nem lenne rossz.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest