Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
Nekem ez fent, balra meg jobbra szűk. Egyébként érdekesek a fények csak valahogy szívesen látnék belőle többet.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
torzo
őstag
válasz Real_Necro #36752 üzenetére
Azért nem mutat többet, mert voltak arrafelé zavaró oszlopok, drótok. Csináltam panorámához való sorozatot is, de tele van rondítva ilyenekkel. Ezen a részleten mutattak szépen a fénypászmák és ezért ilyen szűk.
#fandango: Már megint ez a 16:9! És már megint igazad van!
#StefanBraun: Kösz.
[ Szerkesztve ]
-
Fotonhámozó
senior tag
Előbb nem kicsit kerekedett el a szemem. FB-n megosztottak egy festményes albumot, a festmények között az egyik megszólalásig hasonlít egy régebbi, Medves-fennsíkon készült képemre. Csak a bálák hiányoznak a festményről. Nem a megszokott helyről fényképeztem, ritka légköri eseményt kaptam el, szinte kizárt, hogy a festő pont onnan, pont hasonlót láthatott. A festményt a képem készítését követő évben festette. Ilyenkor mi a helyzet? Plágium? Kérjem meg, hogy hígítósruhával törölje át a vásznát?
Karácsony Attila festménye:
A fényképem:
Jártatok már így?
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
torzo
őstag
válasz Fotonhámozó #36762 üzenetére
Szerintem küldd el neki a képed és gratulálj a remek munkájához, aztán irány a FB, meg ahol a mester megfordul.
Ja? És sz@rd le, ettől te csak több lettél. -
daniduke
tag
válasz Fotonhámozó #36764 üzenetére
Festek is fotózás mellett, és bár más képét egy az egyben még nem festettem le, de szerintem ezt vedd inkább megtiszteltetésnek. Ha nagyon nem tetszik akkor is csak annyit fogsz elérni hogy leveszi facebookról.
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
copass
veterán
válasz Fotonhámozó #36762 üzenetére
más a perspektíva és sok részletben eltér a tiédtől. az életbe nem bizonyítod be hogy a tiédről festette.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz daniduke #36765 üzenetére
Köszi! Annak nem örülök, hogy (mivel biztosnak veszem, hogy a saját képemet kopizta) nem keresett meg előtte, hogy nem bánnám-e, ha ezt megfesti. Még a nagyméretű változatot is elküldtem volna neki.
(#36766) copass: épp ezért írtam, hogy nem megszokott helyről fényképeztem. Ahonnan készült, senki nem szokott fényképezni (festeni ). Ráadásul ilyen légköri viszony ritkán van a Medvesen. A kánikulai nyári nap végén a hidegfront nem a megszokott nyugati vagy északi irányból, hanem délkelet felől kúszott be lassan. Erre a naplementére különösen jól emlékszem, mert hihetetlen színeket produkált az ég. Annyira, hogy egy idő után letettem a gépet és leültem az egyik bálára szabad szemmel csodálnia látványt.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
copass
veterán
válasz Fotonhámozó #36767 üzenetére
hogy bizonyítod be hogy senki nem szokott festeni ott? sehogy. tuti hogy nem onnan festette ahonnan te fotóztál. látszik. de ha tiédet is vette alapnak attól még az ő alkotása, sose bizonyítod be hogy a tiéd volt a forrás. hasonlít kész.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz copass #36768 üzenetére
Akkor máshogy írom: olyan szinten szokott ott fújni a szél vihar idején, hogy a vásznát elfújta volna a francba. Alapból is igen szeles az a rész. Még abban sem vagyok biztos, hogy ott a helyszínen akár csak skiccet is készített volna. Egyszerűbb volt flickr-ről letöltenie a képet. A minimális perspektívabeli különbség lazán belefér a festmény vs. valóság közötti eltérésbe, hisz' nem fotorealisztikusan fest (átvitt értelemben sem ).
-
MODERÁTOR
válasz Fotonhámozó #36770 üzenetére
Ez egyre érdekesebbé válik... Azért bőr van az arcon.
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
faki_
senior tag
Rákerestem egy képére, amit szintén a "Salgó vára, Somoskő vára és a Medves fennsík ihlette képek..." albumba tett. Szánalmas egy alak lehet...
-
*Ropi*
félisten
A festőnek címezve küldesz (ügyvédileg) egy kellően nagy összegről szóló fizetési meghagyást: eloszthatják a "megrendelővel", mivel "mindketten" vétkesek a képlopás tényében.
(#36772) faki_: Gondolom ezt egy másik "megrendelő rendelte meg"...
Ez nem festő, hanem
mázolómásoló.[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
hito
nagyúr
Hát nem tudom...nekem dagadna a mellem a büszkeségtől, ha valaki megfestené egy fotómat. Bár igaz, hogy nem abban a ligában játszom, mint Fotonhámozó, így neki valószínűleg ez nem jelent olyan nagy trófeát, mint nekem jelentene.
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
daniduke
tag
Ebben az esetben visszavonom az előző állításomat, azt hittem csak magának fest, nem adja el őket. Engem az zavar inkább hogy annyi agya nem volt hogy változtasson egy kicsit a kompozíción, vagy hozzá rakjon pár elemet hogy ne legyen egy az egyben ugyanaz.
(Sokáig azt hittem az ilyen jobb agyféltekés rajzolós lehúzások szülik az ilyen embereket, de sajnos ra kellett jönnöm hogy ez egy egész iparág, lásd képeslapok )https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
Lassú Víz
addikt
válasz *Ropi* #36773 üzenetére
Gondolom akkor nyilván szerződése is van, amiben benne van, hogy a megrendelő nyilatkozik, hogy rendelkezik a szerzői jogok... bla-bla-bla. Ahogy egy fotópályázatnál is szokás.
(Egyébként a téma nagyon messzire vezet. A netről ingyen nézett kalóz filmektől egészen a feltört szoftverekig. Nem akarok belemenni, csak itt is érvényes az az vesse rá az első követ... intelem.)
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Fotonhámozó
senior tag
Ezt már csak annyival kommentálnám, hogy az album ezen képének alapjául nagy valószínűséggel ez a képem szolgált.
(#36773) *Ropi*: mondasz valamit. Ha nem kezdő (szerintem nem túl jó) képeimet használta volna fel, már ügyvéd ismerőssel konzultálnék ez ügyben. Egyelőre megkértem, hogy vagy vegye le a 2 képem alapján készült
mázolmányaitmásolmányait vagy alkalmazzon forrásmegjelölést. A továbbiak rajta múlnak.(#36774) Retro11:etikai, anyagi és jogi kérdései is érdekesek egy ilyen ügynek.
(#36775) hito: talán azért is reagálom le érzékenyebben a dolgot, mert 1: nem ez az első képlopásos esetem, 2: mivel műszaki területen (azon belül is kutatás-fejlesztés) dolgozom, így az ilyen plágiumgyanús ügyekre, esetekre kimondottan figyelek
(#36777) Lassú Víz: nem szeretném itt a nagy szentet játszani, de legális PS-t használok, amiért havonta fizetek (plusz ugye a fotóscucc ára, benzinköltség stb). Ezek nekem nem elhanyagolható anyagi kiadások, amikért másoktól egy forintot nem kértem/kérek, felháborító, hogy egy vadidegen a tőlem ellenszolgáltatás nélkül lenyúlt dolgaimra alapozva keres pénzt.
-
Lassú Víz
addikt
válasz Fotonhámozó #36779 üzenetére
Hatalmas +1 és Szintén legális PS felhasználó vagyok, pedig csak hobbi.
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Ricardo128
senior tag
Ha már itt tart a topic, akkor már én is.
Google képkeresővel az én egyik képemet is kidobja a kereső. Ami nem filc.
gölmétcsül ©
-
*Ropi*
félisten
válasz Lassú Víz #36777 üzenetére
Persze, azzal simán meg lehet fogni: ha van akkor azzal (ha nem eredeti), ha meg nincs akkor azért: bizonyos cégeket NAVon érdekel az ilyesmi.
Kiegészítés: szintén
zenészlegális szoftverhasználó, plusz a szellemi termékek értékével is tisztában lévő ember vagyok.(#36783) Fandango: Mi ez a macskadobálós sztori?
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
torzo
őstag
válasz Fandango #36783 üzenetére
Ez őszi havas, dominált a sárga és a vörös, jobban fest így felmelegítve-szerintem. Amúgy meg felhős volt és a WB "cloudy"n volt, ami adequat, nem?
A 16/9 vágás itt nem vált be, pedig gondoltam rá(d)."illesztd"- húú, de furán néz ki. Így kell írni? Én sem tudom.
#*Ropi*:
[ Szerkesztve ]
-
quby
őstag
Ha már képet nem hozok.... :
"...Az st és az szt végű igék felszólító alakjait a t nélküli csonka tőből (fes-, fürösz-, illesz- stb.)
képezzük, éppen úgy, mint az s és az sz végű igék felszólító alakjait...""...A felszólító mód tárgyas ragozású, egyes szám 2. személyének rövidebb alakjaiban a
személyrag eredeti d formájában a módjel nélküli csonka tőhöz kapcsolódik, ezért ezeket az
alakokat egy s-sel, illetőleg egy sz-szel írjuk: fesd, illeszd, füröszd, rekeszd, válaszd stb..."[ Szerkesztve ]
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
Fandango
veterán
Attól, hogy felhős volt az idő még nem azt jelenti, hogy a cloudy WB beállítás jó lesz a képhez is.
Mennyi az eredeti WB? Nagyon sárga az egész kép, természet ellenes a felhőzet és a hó színe.
A 16:9 itt valóban nem nyerő. Az a baj, hogy én se úgy készítem a képeket, hogy már tudom előre ez 16:9 lesz végső változatban, csak amikor otthon szerkesztem akkor jövök rá. Pedig jó lenne már tudatosan úgy gondolkodni az expó gomb lenyomása előtt, hogy tudom mit akarok viszont látni a monitoron, de ez még nagyon nem megy tudatosan nálam (ehhez sokkal sokkal többet kellene fotóznom).[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz Fandango #36790 üzenetére
A WB-t a helyszínen (ha nem felejtem el) beállítom az aktuál viszonyoknak megfelelően. Az auto WB nem mindig ideális megoldás. Átnézem újra ezt a képet WB-t illetően, de az ottani hangulat is ehhez közelített. Nem kötöm én feleslegesen a varjút a karón ülő ebhez!.
De abban is benne vagyok, hogy priviben átnyomom neked a raw-t és megmutatod, te hogy gyúrod készre. Persze, csak ha van hozzá kedved.[ Szerkesztve ]
-
Akos1994
aktív tag
válasz Tibiajax #36797 üzenetére
Read-only módban itt vagyok azért én is többször, de nem akartam beszólni, hogy "és neked nem dőlt?"
Wa2x: Köszi, akkor talán alapból a téma kuka.. Zoomot próbáltam a helyszínen, de nem adta ki olyan jól. Mostanában nincs is valami sok ihletem, jön a tél, aztán csak rosszabb lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest