Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plafoon
tag
válasz JJános #36196 üzenetére
Egy amatőr fotós felnyomta volna az ISO-t, kinyitotta volna a blendét és rövidre vette volna a záridőt, akkor nem mozdult volna be, meg elég fényt is kapott volna. De ezek a képek nem minősíthetőek, random kattogtatás, mindenhol rossz beállítás, rossz komponálás, semmi utómunka. Én sem tolom magam oda a Haladó fotósokhoz és osztom azt észt.
-
fattyu
veterán
zömét egy 350 dvel és egy fordított FD obival.
másik részét 5dIIvel. nem feltétlen a jókat...
Annyit megtanulam hogy nem a technika teszi...
nex5n... ér ma 50ezret talán. meg egy obi amit 3ezerért vettem...
vagy ez 1000d... meg szintén filléres manuális 50es obi.
Csináltam retek szar képeket félmillióval a nyakamban is, és csináltam képeket amiket azóta is szeretek nettó 50 értékű cuccal is.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
olajbogyo
aktív tag
válasz JJános #36196 üzenetére
Cimbora....elgurult a gyógyszered? Mutassak egy éleset, ha a méhes képed nem az?!........Te ránézel azokra a képekre, amit a többiek mutattak neked? Vagy háttal ülsz a monitornak? Látod a hsz-od alatt "sixpak" kolléga képeit? Látod azt az éles szitakötő féleséget, a jó isten áldjon már meg, vagy a légynek a szemét. Pedig azok mobillal készültek. Vagy látod amit " fattyu" linkelt?
Nos "sasszem" azok az éles képek, a tieid meg elmosódott pixelhalmazok sokasága. Abból meg hogy ezt írtad, idézlek...
"...Sajnos ilyen mint fehéregyensúly, meg szaturáció, meg utómunkálatok nem nagyon értem..." ...nos abból meg az jön le, hogy ezt a 100 Ft-ost képtelen lennél úgy lefotózni, hogy mindenhol éles legyen.
Nem kell reagálnod, már én sem fogok.Soha ne félj valami újat csinálni! A bárkát is egy lelkes amatőr készítette, a Titanicot meg egy halom szakértő!
-
JJános
addikt
válasz fattyu #36199 üzenetére
Megértettem mindent amit mondtatok, de sok segítséget nem kaptam, és ez az egy, ami nem tetszik. Fogok olvasni utómunkáról. Google majd segít. A büdöske, és méhes képemre azt írták, hogy nagyon jó. Itt meg, hogy nagyon szar. Egyikből sem tanultam. Viszont élvezettel fotózok, és nem szegi kedvem semmi.
2007-05-06 óta itt!
-
Novics
senior tag
válasz JJános #36206 üzenetére
Mi is segítünk. Fotós tananyag gyűjtemény.
"Tanulós" topik. (A gyűjtemény is innét van.)Az a helyzet, hogy vannak olyan képek, amikre csak shift+del-t lehet mondani, mert annyira hemzseg a hibáktól, hogy nincsen értelme foglalkozni vele. Az ilyet nem is szoktuk itt kielemezni. Az viszont tök jó, hogy élvezed a fotózást. Egy kicsit olvasgass - Scott Kelbyt szokták ajánlani abszolút kezdőknek - és meglátod, hogy egyre jobb képeket lősz majd, és fogod majd a fejedet, hogy a mostaniakat hogyan tölthetted fel ide.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
daniduke
tag
Remélem attól ,hogy most mindenki felpaprikázódott még megmaradt a fórum eredeti célja
Két frissebb és az utolsó még a nyárról:
1Tudom hogy 1000x le lett írva, de most nem is találom, illetve hamar el is felejteném: nem lehetne betenni az összefoglalóba ,hogy hogyan kell Flickr-ről képet linkelni? Úgy rémlik viszonylag szarvashibának számít.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
MODERÁTOR
Ne szegje semmi.
Viszont senki nem fog körmondatokban kritikákat megfogalmazni egy olyan képről, ami alapvetően az expo gomb lenyomását sem érte meg.
Ezt a fotót már ebben az állapotában kipakolnám a falamra, és varnám a pillanatot, hogy mikor nézhetem meg a saját szememmel a napkeltét ott.
A fotó készítője pedig elégedetlen a saját képével, mert látja a hibáit.
Most akkor kérlek lépj tovább a sértettségen, és olvasgasd a linkelt oldalakat.
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
fattyu
veterán
olvasd el az összefoglalót lécci.
A topic lényege, amire való:
A fotózás alapjainak valamint a fényképezőgép alapvető funkcióinak elsajátítása után!
-tudatosan komponált fotók bemutatása, hogy mások is megnézhessék, örömüket leljék benne és tanulhassanak belőle
-egymás képeinek megtárgyalása, elemzése, melyik miért jó vagy nem jó, mit lehetne rajta változtatni, hogyan lehetne még jobb és ahhoz milyen lépések szükségesekTehát ha már tudod mire való az iso meg a rekesz meg a wb meg ilyenek
akkor utána jön a másik két sor.
ebben sehol sincs benne hogy ápoljuk pici lelked és mi mondjuk el mi mire való a gépeden.
Az se hogy mi rágjuk a szádba mire mit használj. ha van egy kép ami alapvetően SZAR arra az a kritika hogy shift delete mert hiába masszírozod a trágyát attól még trágya marad.
le akarsz fotózni valamit. eszedbe jutott gép felkap tüzel feltölt és várja az ovációt.
Ez vagy te most.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
grigo
őstag
Kár megsértődni. Be kell látni a társaság nagyobb része eléggé ott van. Vagy tudomásul kell venni vagy olyan társaságot keresni aki kevésbé szigorú.
Nekem pl az a bajom hogy alig merek képeket megmutatni másoknak. Felrakom Flickr-re de nem képelek mert valahogy frusztrál. Ismerősöknek megosztom fb-on emlékként és ennyi. Lehet erőt kellene vennem magamon és tudatosan erőltetni hogy mások is lássák a képeimet. Kemény dió de hidd el, senki nem mond itt hülyeséget, olyat pláne nem amitől rosszabb képet csinálsz.https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
vond
MODERÁTOR
Az első, leveles számomra mindenképp. A gombások közül meg több is van, ezért nem emelnék ki egyet sem. Na jó, talán ezt. De felülről még lehet, hogy vágtam volna belőle. Plusz szerintem mégjobb lenne, ha a gomba szára is éles lenne (ez vonatkozik a többi gombás képre is, nem csak a Tiéidre). Jó, persze így nem lenne ilyen szép bokeh, de a gombák lehet, hogy jobban mutatnának.
Ez meg itt az a fura útelágázás a parkerdő felé vezető úton?
Előtört a sok gyerekkori emlék.[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Utka
aktív tag
Üdv.
Kedves JJános !
fattyútól ilyent nem nagyon láttam. és valóban kételkedni kezdtem, hogy nem is ő írta ezeket.
Nagyon korrekt, és főleg hasznos hozzászólások, mert sok idetévedt lelkes kattintgatónak tisztázza az itteni helyzetet, a szűkszavú >shift+del< megjegyzéseket. Igen sokan kinőtték a topikot, de nézd meg, ők mivel indítottak és most miket képelnek!
JJános, köszönöm, hogy kiváltottad ezeket a remek hozzászólásokat!
Fogadd meg (#36188) sixpak tanácsát is. Nagyon igaz!Tőlem csak két tanács: (nem csak JJánosnak)
1,/ tanuld meg kezelni a gépedet! naggyon tanuld meg!!négy!
Úgy, hogy gondolkodás nélkül tudd állítani a rekeszt, záridőt, stb.
2./ Ne (csak) arra figyelj, ami megragadta a figyelmedet, hanem arra ami elvonja, máshova tereli a támáról!+1 Utómunka.... Ne légy lusta. Az utómunka néha mindíg kell.
{ Hiszed, nem ezt mind itt tanultam }
Fotózni jó.
Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.
-
g.killer
aktív tag
válasz fattyu #36199 üzenetére
Élmény olvasni ezt, hogy egy ember menyire tönkre tudja vágni a csoportot! Csodállak titeket, hogy volt enyi energiátok volt ezt leírni!
[ Szerkesztve ]
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
jjeahh
nagyúr
válasz hokari #36219 üzenetére
Nem tom milyen obi lehet, de érdekes a képi világa, mintha valami lensbaby lenne Második tágabb dof-al vagy stackelve, szűkebbre vágva jó lenne szerintem. Meg lehetne nagyobb méret is, fullhd monitoron már olyan mint egy bélyegkép
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
fattyu
veterán
válasz hibavissza #36222 üzenetére
az lenne? miből gondolod?
-
fattyu
veterán
válasz hibavissza #36224 üzenetére
el kell keserítselek. Sajnos ez valódi.
legalábbis meg vagyok győződve
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Ez a kép szerintetek nagyon szimmetrikus?
-
Utka
aktív tag
válasz hokari #36227 üzenetére
az előző virágos inkább. Szinte szédülök. A virág meg kimászik a képernyőm sikjából.
Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.
-
Balinov
titán
Bakker, mirol maradtam le tegnap!!!
Ez mennyire vallalhato/giccsparade,stb?
Most vettem eszre csak, ha picive ellepek balra, a napkorong pont a totem fole kerulne.
Koszi
B6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
vond
MODERÁTOR
Nekem tetszik a hangulata. Jók a fények az előtérben, a mohán.
Azt meg én is írtam, hogy jó lenne, ha a szára is éles lenne.Balinov: Az a glow a fák körül...
"Most vettem eszre csak, ha picive ellepek balra, a napkorong pont a totem fole kerulne." - Az jót tett volna neki, igen.[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
-
Muerte68
addikt
Ha már ilyen bogaras nap van erről vélemény?
[link]Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Telomanikus
senior tag
Ha valakit érdekel itt van még néhány (majd a képre kattintva) Link
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz Telomanikus #36238 üzenetére
Az különösen tetszik amikor a szobor előtt húzzák sorbaallva a vonohalot. Grat a hirekbe keruleshez
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Plafoon
tag
válasz Telomanikus #36238 üzenetére
Kicsit ferde és túlexponált, de ezen kívül nekem tetszik.
-
Fandango
veterán
válasz StefanBraun #36241 üzenetére
Ez nagyon jó lenne, viszont alul-felül picit szűk, jobb oldalon soknak érzem (1:1 vágással is megnézném), illetve kicsit alexpós (de lehet, hogy csak a munkahelyi monitor miatt látom így).
Noddy: nem egy szép jószág, viszont jó kép, nem tudok belekötni.
-
-
grigo
őstag
Sziasztok. Bejelentkeznék én is egy sallerre. Egész egyszerűen nem tudtam eldönteni, hogy jó-e a 16:9 vagy inkább ne erőltessem. Ahogy egyre tovább nézem, zavaróan sok kezd lenni az "inaktív" része a képnek. De máshogy pedig nem jön ki a táj hatása. Ti mi alapján szoktatok dönteni képarányról?
Persze bármi más is jöhet, ami elbtam.(kisképes linkelés megint nem sikerül )
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Noddy
senior tag
Nekem tetszik, szerintem így pont jó. Annyi talán, ha jobb oldalt nem lenne a párkány kinyúlása talán jobb lenne, de mégis egyensúlyt tart a fotóssal is... szóval lehet, hogy lehetne jobb de nekem így is tetszik, jó a mélység érzete a képnek.
Saccco, Fandango: Köszi! Sajna iso200-on is ennyit tud az Olympusom. A zajszűrés nem sokat segítene rajta... és crop-olva van erőssen, nem macro obival készült. Tudom ne a kifogásokat keressem
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
grigo
őstag
válasz copass #36248 üzenetére
Ez is felmerült de ha ott levágtam akkor meg valahogy nem érvényesült, hogy pont oda sütött a nap, amíg a köd meg a pára pedig nyomasztotta egy kicsit a hátteret. Rengeteget agyaltam amúgy, lehet túl is kombináltam. Úgy gondoltam az erős sziklaperem talán ráerősít egy kicsit a "világtetején" érzetre. De köszönöm, jó hogy mondod a színeket, ezek szerint végre nem húzom túl a képeket és mehetne még bele
Noddy: Köszi. Sajna az ottvan és szabálytalanságot visz bele és bevallom őszintén nem is kalkuláltam vele. Figyelni fogok ilyenekre is innentől
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest