Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akos1994
aktív tag
Mint amatőr hozzászólnék.. Ez a meleg WB szerintem is nagyon üti az egész témát, egyszerűen nem illenek egymáshoz. Próbáld már meg legközelebb, hogy ugyanazt a képet ellövöd különböző WB értékkel hogy lefedd a teljes spektrumot és csodát fogsz látni. Nekem a WB választásnál a gép mindig a legutolsó képen szemlélteti a különbséget, így nem is kell próbálgatnom. Pl. múltkor egy éjszakai utcás fotót lőttem, csúnya sárgás lámpákkal, sárgás aszfalttal, minden sárgás lett.Nem volt az igazi. Aztán átnyomtam 2500K felé és csoda történt, adott neki egy kellemes rideg hangulatot, ami illett hozzá. Itt már az lehet sok lenne, de tényleg próbálgatni kell és egy idő után érezni fogod...
-
-
-
Real_Necro
veterán
Nem kalibrált a céges, de szerintem itt valami nem ok a színekkel (első körben a kékkel). Otthon még meglesem, egyébként szép hely.
Szerk.:
Ja, túl lett élesítve és az égen sávosodik is....
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Pecc
őstag
válasz copass #36749 üzenetére
a sárgás ányalatot semmi nem indokolja
A sárgás árnyalatot nagyon sok minden indokolhatja. Pl egy sárga függöny az ablakon. pl a beszürődő reggeli gyenge napfény...Néha muszáj hagyni az eredeti fényeket, mert olyannak látja a kép készítője. Úgy gondolom, egy amatőr fotós (lehet turistának is nevezni persze, lényegtelen ) elsősorban magának is fotózik. Azért, hogy az akkori pillanatot visszadja saját maga számára elsősorban. Az meg, hogy megmutatja itt ezen a fórumon, nem felkérés a modortalan kritizálásra szvsz.
Segítsük egymást szerintem.Peace
-
Akos1994
aktív tag
-
torzo
őstag
válasz Real_Necro #36812 üzenetére
Nincs túlélesítve, nem is élesítettem rajta egyáltalán (ennél az optikánál ez felesleges is), kontrasztot növeltem kissé, csúcsfények minusz stb.
A leméretezés hatása az összes effekt, amit észrevettél. 45 MB raw-ból alig 1 MB jpeg és 6 mpx-re csökkentés. A másik a PH motor vsz.Tényleg rondán sávosodik.
Mindenkinek: Hadd kérjem, hogy ne pixelszintű kritikát generáljatok! Nem lehet eredeti méretben közzétenni, ezek a lebutított képek ezer sebből véreznek. Szóval ha lehet, fotósszemmel bíráljatok, pls!
A fő kérdés: Jó a kép vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
Kösz.
Nem szoktam a képet magyarázni, minek? Ha jó, magyarázat nélkül is az, ha nem, semmilyen indoklás nem javítja meg.
A helyszín nagyon szép volt, ebből a ragyogásból 5 perc után hózivatar vitt el minden fényt és az is klassz élmény volt, de azt már nem tudtam jól megfotózni. Ez persze ebből a képből nem látszik. A színek pedig ilyenek voltak. Úgy emlékszem.Vagy ha nem, hát bakfitty!
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Kompozíció szempontjából nekem tetszik, bár szívesen látnék többet a két oldalon meg a tetején. Utómunka valahogy nem gyere be. Szubjektív véleményem.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
JohnyBlue
addikt
nem akartam ebbe a WB dologba belemászni de...
a kávézós képről beszéljünk csak, na annak tényleg szar a wb-je. nekem ne mondja senki, hogy abban a kávézóban ilyen fehérnek látta a habot meg a csészét.
stílus nem stílus az élet már csak ilyen (szerintem)
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
torzo
őstag
válasz Real_Necro #36819 üzenetére
Én is belevettem volna többet, de a 14 mm erre volt elég.
Utómunkában igazad van, de már megírtam. Az eredeti, 36 MP-s jpegben nincsenek ilyen hibák. -
copass
veterán
mesze vagyunk még a modortalanságtól nyugi!
nem kell itt robinhoodosdit játszani, majd a kép készítője kiáll a képe mellett. azért rakta ki hogy véleményt mondjunk róla.
semmi nem indokolja azt hogy hogy szar a wb.
nem sárga a tejhab a kávén, nem sárga a fehér porcelán, hanem fehér.
exif szerint délben készült,tehát a reggeli nap kilőve. de az amúgy se ilyen, mert akkor lenne olyan árnyék mint az állat.
persze jpegből nem lehet pontosat korrgiálni, de azért látható a különbség nem kicsit.
rossz | jó[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Tibiajax
nagyúr
-
copass
veterán
válasz Tibiajax #36823 üzenetére
igen van 18% szürke lap, meg obisapka is, expodisc (ez nekem is van).
ezek mind fix nézőpontra jók és ott se 100%osan működik. expodisc elég penge, de az is hajlamos hidegre lőni. a legjobb a színkártya, de az horror és hobbira drága. raw-ból utómunkában belövöd szemre a fehéret aztán jóvan!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
torzo
őstag
válasz copass #36825 üzenetére
Nagyrészt egyetértek.
Abban pedig, hogy mit szeretnék megmutatni a saját látásmódomból, abban van szabadságom, ehhez ragaszkodom. Ebben a WB szabad megválasztása értelmes keretek között engedélyezett.
Ettől alkotás a fotográfia és nemcsak dokumentálás.Talán vagyok fotográfus, de ez is kérdés. Művész semmi esetre sem. Abból nagyon kevés van, 20-30 évenként egy. Pl. Vancsó
-
Lassú Víz
addikt
válasz Tibiajax #36823 üzenetére
A legolcsóbb gagyi működő módszer egy fehér papírlap (fehér fal), ha a gép támogatja. A megfelelő funkció kiválasztása után rá kell egyet exponálni, és be van állítva a WB az adott fényviszonyokhoz. Ha pontosabb kell, akkor az egyik képre ráfotózod a szürke kártyát, LR-ben ráböksz a kártyára, és átmásolod a többire is azt a WB-t. Szerintem néhány K-en nem múlik semmi, főleg ha a megvilágításnak sávos a fénye. De ugyanakkora szívás, ha kevert fény van, és az előtér meg a háttér esetében totál másutt van a fehér.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
copass
veterán
igazad van, de a tudatos wb eltolás az más tészta. az itt csak bekavar érted.
vajdajánost ismered?"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
torzo
őstag
válasz StefanBraun #36833 üzenetére
Jó atmoszférájú a kép, nagyon szép erdőrészlet, klassz ez a rengeteg barna árnyalat.
A pad viszont kifelé néz és ez bontja a harmóniát. -
hunocsi
csendes tag
-
aldebaran
őstag
Kitört a vallásháború: A Reuters nem kér több RAW fotót a riporterektől, csak JPEG-et
Na, most már csak jpeg-ben küldök a Reuters-nek képet...
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
MODERÁTOR
válasz aldebaran #36838 üzenetére
"While we aim for photography of the highest aesthetic quality, our goal is not to artistically interpret the news."
Ez az ok, nem pedig a vallásháború. Ezt le is írják, de sikerült egy kattintásvadász cikket összehozni a semmiről.
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
hito
nagyúr
Végülis az egész világ egy nagy állatkert Egyik nagy kedvencem a vidra. Remek kis fickók A képről nem tudok nyilatkozni, mert nekem már az elviszi a hátán, hogy sikerült őket "meglőni". Felénk erre esély nincs. Max. mókus, abból viszont van egy talicskányi.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
torzo
őstag
A Bajor Erdő egy eszméletlen nagy zoo, az állatoknak nagyon frankó, természetes környezetet alakítottak ki és jó nagyot. Néhány részén az erdőnek amolyan nézelődő helyeket alakítottak ki, itt kényelmesen lehet fotózgatni. Az ember látványát persze megszokták, tehát nem igazi lesifotózás, de gyakorolni meg klassz pillanatokat elkapni jó kis hely.
A vidra meg egy igazi bohóc, élvezi a szereplést.[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Nagyon reg jartam Bajororszagban (akkor meg csak filmes gepek voltak ), de arra emlekszem, hogy gyonyoru videk. Az ejjeli vonatozast amig elek nem felejtem el. Olyan vasuti hidakon jottunk at, ami ket hegy gyomrat kototte ossze. Svajcban alig lattam olyan gyonyoru videket. Kimerithetetlen tema.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest