Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15803 üzenetére
Nem, értettelek, csak abból gondoltam, hogy ha van határ, hogy mennyit lehet, akkor valószínűleg azért, mert nem tesz jót neki ☺
Annyira nem kell keresni, háromnegyed alá nem zárom, ennyi már elég, hogy ne kavarja.
Köszi azért![ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15801 üzenetére
Tehát akkor nem tesz jót neki.
Eléggé forgatja a vizet maxon, most próbálgatom a csövet ide oda rakosgatni, hátha jobb.
Halak bírják a nagy vizáramalást? Sügerekhavri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15799 üzenetére
Az még odébb lesz, sztem 2 hét minimum, mire beall.
Más : a külső szűrőnek nem árt, ha vissza van fojtva A teljesítménye? Mondjuk 3/4re?
havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15797 üzenetére
Akkor ne is sikaljam le? 😂
Ancit szeretnék majd, hátha kordában tartják majd.havri
-
tzimash
őstag
válasz Silentfrog #15752 üzenetére
Új érdekel. A keretbe max egy Atman 3335 férne bele. Ebben sem ér semmit a gyári szűrőanyag? Esetleg majd az első cserénél értelmesebbet veszek bele.
40k lenne az egész projektre, (növények és halak nélkül)[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15740 üzenetére
Legközelebb kint mosom meg a kúton, az fix!
Meg se merem nézni mennyi vizet folyattam el. 3 órán keresztül mostam, ejj.
De már félig az akksi vizzelhavri
-
biomassza
tag
válasz Silentfrog #15712 üzenetére
(És kv büdös mikor regenerálod )
-
claire78
senior tag
válasz Silentfrog #15718 üzenetére
Igen, legalul van a gyári TetraTek EasyCrystal 300 szűrőben.
Akkor a két szivacs közé, vagy az említett biolabdacsok tetején elférne szerintem.
Köszönöm az ötletet, csupa jókat olvasok róla. -
mufi
senior tag
válasz Silentfrog #15716 üzenetére
Milyen vizkezeloben?
Nem nagy ertem mi az erdemi elteres a ketto anyag kozott...gyakorlatilag a purigen eltavolitja a viz sarga szinet?https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
mdk01
addikt
Miért hiszem azt hogy ennek a purigennek van köze a zeolithoz?
Nem találkoztál valahol a kémiai összetevőinek a leírásával? -
claire78
senior tag
válasz Silentfrog #15716 üzenetére
A szűrő aljában található műanyag golyócskákat érdemes lehet vele kiváltani?
-
mufi
senior tag
válasz Silentfrog #15714 üzenetére
Azta q...az tenyleg rohadt draga. Mit jelent, hogy regeneralhato?
En Seachem Matrix-ot gondoltam hasznalni, az nem jo?https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
mufi
senior tag
Ujrahasznosithato? Hm, mennyibe kerul okb 190 literes akksihoz?
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
mufi
senior tag
válasz Silentfrog #15710 üzenetére
Purigen az mire jo?
-
mufi
senior tag
válasz Silentfrog #15708 üzenetére
Eszméletlenül tetszik. Van valami misztikus abban, hogy olyan sötét. Tényleg szép, pedig ritka az a sügeres aksi ami tetszik.
-
mufi
senior tag
válasz Silentfrog #15696 üzenetére
Ez gyönyörű! Tegyél fel egy nagyobb felbontású képet.
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15696 üzenetére
+ (#15695) bringasisti:
Köszi, akkor erre majd tavasszal visszatérek..
havri
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #15679 üzenetére
Dehogy, ilyen mennyiségnél kész vagyon és mint mondtam nem annyira jó véleményem szerint, mint amilyen drága.
Sok, kezdőt aki nem olvas utána be lehet etetni ezekkel a marketing szövegekkel, és mivel azt veszi meg és világ életében azt használja ő arra fog esküdni és azt is terjeszti, összehasonlítási alap meg nincs mögötte. Egy lyukacsos szivacs is baromi jó tud lenni úgy gondolom.
Engem sok helyen megdobálnának ha azt mondanám amit már korábban is hogy az apukám 54literes aksiját a gyári akasztós szűrővel szűröm amibe csak szivacs van és alig mozgatja a vizet még sincs alga csak akkor ha elhanyagolom(3hét utána cserélek vizet) ekkor is csak egy kis ecset alga kezdemény amit még gyorsan ellehet fojtani. -
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #15677 üzenetére
Oké, szinterezett üveg. Abban sem telepednek meg a bacik, max a felületére tapadnak jobban úgy gondolom mert ahhoz hogy abba áramoljon a víz nyomás is kellene, az meg ahhoz nincs.
Semmit extra nincs a szűrőmben.
Gégecső alul úgy 5-10liter, aztán 25liter porózus kertitavakban használt kavics,legfelül meg egy TM30-as szivacs.
Ami még rettentő nagy segítség a szűrésben az a gégecső ami a szűrő és az aksi között van. Ez egy kinyújtható mosogatógép cső amit 70-200cm-en lehet nyújtani és gyakorlatilag ez nekem kinyúlott 200cm-re mert a pumpa szép lassan szétnyomja, így a kis bordákba rettentő jól megtelepednek a bacik. -
WunderKinder
aktív tag
válasz Silentfrog #15673 üzenetére
Így készítik az akváriumot. 4 kamrából áll a be és kifolyó lyukak ki vannak fúrva az elválasztó üvegen.
Milyen arányban rakjam bele az anyagokat? Tehát melyikből mennyit vegyek? Mert térfogatra nézve pl. a szivacs a legolcsóbb. -
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15668 üzenetére
Drága, lehet még erre alszok párat. Köszi a linket.
Vettem egy vasfát 1400-ért, most kiáztatom, remélem nem lesz tea jellege a víznek tőle, mert hihetetlenül megszinezte a vizet a vödörben.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15660 üzenetére
Én is azokat szeretnék majd
Élő növényed is van?
Nekem régen mindig kitúrták az összeset..havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15658 üzenetére
Oksa.
Te visszafojtottad a teljesítmény a csapokkal a 300l-be?[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15656 üzenetére
Köszi.
Egyelőre nem folyik sehol, kb fél órája esőztetek a kádba
Ezt kell csobogtatni amúgy, vag yvíz alatt legyen? Iszonyat hangosan csobog..Mondjuk itt van esés, ott nem hiszem, lehet hangtalan lesz.havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15654 üzenetére
Jaja, közbe megvolt. Köszi
Kádban tesztelem, jó nyomása van....ez rendet fog tenni az akksiban azt hiszem
havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15652 üzenetére
Hétfőn hozzák az akksit, decatlonos polifom-om van, azt tervezem alá, köszi, h szóltál
Most próbálom összerakni a szűrőt. Betéteket kibontottam, 4 rekeszes.
Alul kerámia gyűrűk, második 2 réteg fekete szivacs, felette kis műanyag golyócskák, és a tetején aktív szén, és vékony vatta.
Na a csövekkel bajban vagyok. Isten bizony nem vágom, hogy a fenébe kell ezzel a ilinccsel leszorítani a csövet..
Mindjár csinálok képet, számomra sakk mattSzerk.: Rájöttem hehe
Először a menetes részt be kell tekerni csontra, majd rá a csövet, és kifele tekerni a menetes részt, ez a csöcsre elölről rászorítja a csövet.
Fantasztikus.
Iszom egy sört.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15646 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam én is, csak inkább úgy, hogy a mostani 56 lityis akksiból teszek bele vizet.
Szűrőt ha belemosom, az káosz, hihetetlen dzsuuuva jön ki belőle
Hetente 1-2x cserélek vizet ebbe, az 1 vödör, indításhoz talán elég, nem?
Várok a biológiai betéttel, először induljon be.
3 hétig tervezem üresen járatni, mielőtt belaknák a halak.Ezzel a kaja beadással mit érek el? A baktériumok elszaporodását?
havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15644 üzenetére
Nem baj, ha holnap megjön a bútor meg a szűrő, elpöcsölök vele hétfőig
Kell nekem szerinted még bio betét vagy mi? A szűrőbe, vagy egyelőre elég ami benne van?
Lassan kezdem utolérni magam a kérdésekkel..havri
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #15641 üzenetére
Ez egy kurva nagy porhintés !!!!! Emlékez vissza nemrég pont mi beszéltük meg mikor a 4 Db Eheim szűrő tetejét beraktam meg két eltérő üzemmódra tervezett szívónyílást.
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #15639 üzenetére
L / óra és az emelőmagasság számit. Kit érdekel mit fogyaszt 20 Ft / hó
BENEFON DELTA--------N8
-
havri1
félisten
-
mufi
senior tag
válasz Silentfrog #15623 üzenetére
Jelenleg csak guppikat tartok bár egy fertőzés majdnem mindet elvitte...most kapok majd egy nagyobb aksit és nem tudom mi lesz benne...
-
mufi
senior tag
válasz Silentfrog #15620 üzenetére
Nem. Arra megy még természetesen egy 5-10 cm réteg kavics. Nem lesz a halaknak semmi baja...én általában 1:10 arányban használtam, tehát 100 liter vízre 10kg virágföld.
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15620 üzenetére
Tökéletes, ezt néztem ki pont
Nem teljesen ua, de itt csak ezt találtam. Bár auchanban is Atmanok vannak, meglesem majd ott mennyi.
TetraTec EX 1200 szűrő
32 940 FtAkváriumi fedél világítással 120x40cm, FEKETE
27 420 FtAkváriumi dekoráció - sötét szikla, 19 x 7 cm
1 312 FtAkvárium dekoráció - üreges farönk
2 684 FtAkvárium dekoráció - SZIKLA EMELVÉNNYEL 15 cm
1 647 FtBUDGET akvárium szekrény 120x40x60cm DIVERSA-ÍVELT - Szín : BEECH (bükk)
23 790 Ft(-3% kupon, THX!)
linkelt Atman 300W szűrő (lehet kisebb lesz, még nem adtam le erre a megrendelést.
240 literes akvárium, 120x40x50/8 cm 21900 ft
Sajnos az akksi és a fűtő aquaDepo-ból lesz, mert az ABC zoo Magyarországra nem szállít ekkora akksit.
[ Szerkesztve ]
havri
-
mufi
senior tag
válasz Silentfrog #15616 üzenetére
Kémiai aksi az az aksi amit teleb*szarintasz vizkondicionálóval, co2-vel, makro/mikro elemekkel stb...
Érdekes, pedig a virágföldes aljazat egy jól bevált dolog arról nem is beszélve hogy sokkal olcsóbb mint más megoldások namost, egy idő után azzzal is szarozni kell, pl néhány ml hidrogént fecskendezni az aljazatba...
Erre mondtam azt, hogy nem akarok kémiai aksit...https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
mufi
senior tag
válasz Silentfrog #15614 üzenetére
Akkor gondolom érdemes befektetni valami jobb minőségű motyóba...nézegetem a netem a fórumokon a szép aksikat, de ezek mind kémiai akváriumok és ez nekem nem jön be...ha minden jól megy, nemsokára kapok egy 150 literes aksit, amit naturnak mondható körülmények között szeretnék tartani, tehát co2, tép meg ilyenek nélkül, max egy kis virágföld az aljazatba de semmi több...
-
turbulencia8
őstag
válasz Silentfrog #15610 üzenetére
Nagyon vicces, az akvaponias medencembol 2 honap alatt eltunt a nitrat, ugy kellett komposzt lotyivel kulon potolni. A szobai futoka kivett minden nitrogent. Az tuti, hogy nitratcsokkentes miatt nem kell tobbet vizet cserelnem, de a mutragyazas is uj dolog. A kaliumpotlasra bananhejjat tettem viragladaba, hogy helyben komposztalodjon, es valoszinuleg novelnem kellene a halallomanyt is. A medence vilagitasat visszavettem 8 orara, a viz kristalytiszta, a halak jol vannak.
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15608 üzenetére
Köszi, akkor ha az árban benne van a szívó és nyomóág kellék, akkor meg is rendelem, és kipróbálom a kis akksival
Nézegetem az állványokat, mert asszony húzza a száját az IKEA-s szekrény miatt, amire terveztem az akksit. Na meg lehet nem is lenne jó, hisz nem 240l vízhez tervezték gondolom..
Ezt néztem most, szerinted jó lehet ez nekem a 120x40x60 akksihoz?
Tudom, leírásban az szerepel, de hát gyakorlatban lehetnek buktatók.
Jó lenne, ha a külső szűrőt valamelyik fakkba be tudnám tenni, ne foglaljon pluszba helyet.havri
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15600 üzenetére
Na, feladod a leckét! A lámpás hírdetést most láttam csak.
A lámpa tetszik, csak én inkáb tetős megoldást nézegettem (eddig).TetraTec EX 1200 szűrő -t néztem, ebben az árkategóriában most "mindegy", pár e ide oda, megoldom.
[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15598 üzenetére
Igazad van, ezért is kérdeztem rá nála pont ezekre.
De nincs válasz..
Lehet ezt a szűrőt amit linkeltél meg is rendelem.
Csak megint kérdés ezzel kapcsolatban, hogy a csomag mit tartalmaz
Cső, esőztető, stbstb. Mert leírásban nem láttam.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15593 üzenetére
Köszi!
guner az akvarista.hu-ról a tetra 1200plus-ra 28k írt.
Persze nem válaszol 2 napja..
Decemberben venném az akksit, illetve akkora lesz rá keret, addig csak nézelődök. Jó lenne mindent összeszedni addig.havri
-
turbulencia8
őstag
válasz Silentfrog #15557 üzenetére
Nem mértem, de aránylag tényleg jó a térfogatárama. Perlonvattát nem használok, szóval nem is tömődik el, kb. 3-4 havonta szoktam átmosni, ami pár perces mutatvány.
Havril1: te tudod, de könnyű lelakni az új cuccokat is, én használttal gyűjtöttem tapasztalatokat. Én is az Aquadepo-ban vettem az új medencét, műszikla hátteret stb. és a bútort. Utóbbihoz mindenképp vegyél a boltban fekete sziloplasztot is, és közvetlenül a medence alatti bútorlapot, pontosabban annak az élfóliázott széleit, sarkait tedd vele valóban vízállóvá, különben könnyen tönkremegy a pozdorja a (kondenz)vízcseppektől.
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #15580 üzenetére
Azért mert a fojtó annyi áramot ad ki ami 2 csőnek ideális. Ha 1 re engedik rá akkor nyilván annyi meg egy vödör bambi
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #15580 üzenetére
Nem tud kiégni mert a fojtónak az a szerepe hogy lekorlátozza az áramot. Max nem világít elégé. Hétfőn meg tudok kérdezni olyan faszit aki ” látott már fázisceruzát ”
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #15577 üzenetére
Biztos hogy nem károsítja mivel van rendszer ahol leszabályozzák a fényerőt
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #15577 üzenetére
Én se értek hozzá de azt tudom hogy a nem profi mérökék az ohmikus és az induktív fogyasztást nem egyforma pontossággal mérik. Induláskor van egy nagyobb áramfelvétel mig a cső beindul. Nézd meg olyan fogyasztón aminek tudod a felvett áramát
BENEFON DELTA--------N8
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15575 üzenetére
Köszi!
Még várom a tetratec-es eladó válaszát, kértem részletes leírást a termékről, tartozékokról.
Lehet inkább az lesz, ha van benne minden kellék, és csak a töltetet kell megvennem.havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15573 üzenetére
A vaterán lévőhöz nem találtam az esőztetőhöz zárókupakot, meg szívó csonkont a cső végére. Oda nem egy pipa jellegű műanyag cső szokott lenni, rácsos véggel?
havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15568 üzenetére
És hogy rögzítem a csövet a menetes részre?
Félek nincs meg hozzá az ellendarab..havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15568 üzenetére
Köszi, holnap rendelem is
Csapot nem lehet beletenni utólag valahogy?havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15565 üzenetére
Ez tetszik, köszi.
Tudnál segíteni összeszedni hozzá mindent, hogy be is tudjam üzemelni? (webaruhaz)
Csövek, stb? Köszi!havri
-
farkas26
tag
válasz Silentfrog #15564 üzenetére
Hát ez az,én a jbl901e vettem 22e-ért,bár az is már 30körül van.
"A jövő sem a régi"
-
farkas26
tag
válasz Silentfrog #15557 üzenetére
Én is pont ilyet szeretnék majd a z új nanohoz,de én se találok.
"A jövő sem a régi"
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15535 üzenetére
Eheim 2213 ára:16000.-Ft(nincs egy éves még garanciás!)
Mindegyik kifogástalan állapotban,minden tartozékkal és toltettel!
Ez kicsi lenne nekem? Igaz 16k, de ahogy nézem, minden megvan hozzá, egyből üzembe lehetne állítani, sé még garis.
havri
-
Garold
senior tag
válasz Silentfrog #15542 üzenetére
Az is lehet hogy csak egyszerűen matek! :-)
Bringasisti: amikor a hydort vettem nagyon le volt akciózva (a többi bolt árához képest is :-) ), akkor ennek volt a jobb ár/érték aránya
Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #15542 üzenetére
Nem minden terméknek azonos a haszonkulcsa, tehát amin többet fog az a fasza termék
BENEFON DELTA--------N8
-
Garold
senior tag
válasz Silentfrog #15538 üzenetére
Összerakásra, minőségileg én elégedett vagyok, hangosnak meg nem mondanám. Egy elismert üzlet vezetője ajánlotta nekem, eredetileg tetrát akartam venni. Mondta hogy hibás hydort még nem vittek vissza hozzá, viszont a tetrából vannak hibás szériák, tapasztalata alapján sajnos egyre több.
-
Garold
senior tag
válasz Silentfrog #15535 üzenetére
Engem érdekelne hogy mi a baj Hydorral.
Én megélégedettséggel használom.A Sera az tényleg sz.r.
-
Eagl3
veterán
válasz Silentfrog #15524 üzenetére
Sajnos éreztem, hogy ez lesz a válasz
Kicsit tanácstalan vagyok, mert mindenképp ragaszkodnék az említett sügérekhez, mondjuk a Malawi taviakhoz. Mekkora a legkisebb méret, amiben már azért elvannak? -
biomassza
tag
válasz Silentfrog #15521 üzenetére
Esetleg a vilagitas.eu ? Nem tudom, van-e, de onnan szoktam fénycsövet venni.
-
farkas26
tag
-
bringasisti
őstag
-
farkas26
tag
válasz Silentfrog #15487 üzenetére
Nem rossz,de köv nanohoz kevés lenne,de azért köszönöm
Mert a köv nanohoz kb 18w világítást tervezek 20-25l fölé."A jövő sem a régi"
-
farkas26
tag
-
bringasisti
őstag
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Silentfrog #15456 üzenetére
Bár elsőnek jobb lenne, ha egy kicsit olvasgatnál mielőtt belevágsz,majd csak ezután berendezed a medencét.
Tudom unalmas,de sokak belevágnak és egy hónap múlva lealgásodik a medence, büdös lesz és pusztulnak a halak és nem tudják, hogy miért.[ Szerkesztve ]
-
flegga92
senior tag
válasz Silentfrog #15456 üzenetére
Köszönöm! Sajnos ezekből a golyókból nem sok van kb 30 db.
Eddig is olvasgattam bőven, de sosem elég, csak elbizonytalanodok mert sokszor teljesen máshogy vannak írva a dolgok. Kb 1 hónapja már megvan az akvárium, előtte is sokat olvasgattam. Főnököm teljesen akvárumőrült minden második irodában van akvárium, 300, 500 és 800 literes, illetve otthon is van neki egy 400 és egy 500l es ha jól emlékszem. Sajnos tőle segítséget nem nagyon tudok kérni, mert eléggé félvállról veszi sokszor. Vízcserét sosem csinál, max pótol, sokszor az üveget sem takarítja le, néha annyira eldurvul hogy be se lehet látni. Amikor megelégelem akkor sokszor megcsinálom én. Egyébként a halak jól elvannak benne, bár ahogy olvasgattam ekkora méretnél nehéz elrontani.[ Szerkesztve ]
-
flegga92
senior tag
válasz Silentfrog #15454 üzenetére
Igen, valami ilyesmi!
-
farkas26
tag
-
farkas26
tag
válasz Silentfrog #15446 üzenetére
Értem, köszi.
Csak még próblok közelebb is nézni,mert csak jó lenne személyesen is megnézni a szűrőt."A jövő sem a régi"
-
farkas26
tag
válasz Silentfrog #15444 üzenetére
Most már igen egész jó áron van.
[ Szerkesztve ]
"A jövő sem a régi"
-
farkas26
tag
válasz Silentfrog #15442 üzenetére
Használtban max 10k. de nem baj hogyha kevesebb
[ Szerkesztve ]
"A jövő sem a régi"
-
farkas26
tag
válasz Silentfrog #15440 üzenetére
Jól néz ki,igen növényes garnisat szeretnék összehozni,de csak majd októberben lesz belőle valami,mert még költözés előtt állok,és nem akarom 2xszer összerakni. Csak szeretném előre megtervezni az egészet.
Még majd a nagyobb aki költözését is meg kell oldanom valahogy."A jövő sem a régi"
-
farkas26
tag
válasz Silentfrog #15438 üzenetére
Hát nem ártana,de csak használtan veszem a dolgokat kivéve az akit,azt a trópusban csináltatom majd.
Csak kellene megfelelő szűrő aminek alacsony a fogyasztása,és persze nem túl drága."A jövő sem a régi"
-
farkas26
tag
válasz Silentfrog #15435 üzenetére
A régi marad 2tő lesz,szeretnék egy normális nano akváriumot,most is van egy9l-es de kicsinek találom,szeretnék jobb életet biztosítani a garniknak
"A jövő sem a régi"
-
Jamby18
senior tag
válasz Silentfrog #15408 üzenetére
ilyenem van [link] 39L-es az akksi.
-
turbulencia8
őstag
válasz Silentfrog #15400 üzenetére
Köszi szépen, utánaolvasok!
-
claire78
senior tag
válasz Silentfrog #15386 üzenetére
No de akkor mi lehet a megoldás? Azt olvastam, hogy a CO2 szint növelésével megszüntethető. Az is megy már 2 hete, bár a diffúzoromat sikerült eltörni, szóval a beoldás nem a legjobb most. Ma veszek azt is, illetve egy drop-checkert.
Amano garnéla jó lehet még az algákra, ecsetalgára? -
claire78
senior tag
válasz Silentfrog #15384 üzenetére
Akkor kezdek kétségbe esni.. Tudom az okot kéne megszüntetni, de ez az ecset elég makacs állat..
-
claire78
senior tag
válasz Silentfrog #15350 üzenetére
Találtam egy videót, nekem pont ez a szettem van:
[link]Én arról a szűrőről beszéltem ami a "zöld" színű előtt van, a videón fehér színű. Hogy azt kell-e, illetve hogyan?
Ha az akváriumba nyomkodom ki az összes trutyi belekerül."A durvább szivacs az pont nem biológiai szűrést végez elsősorban hanem a nagyobb szennyeződéseket fogja meg." Ez logikus is amit írsz, csak ez a szűrő pont a kimeneti oldal utolsó tagja.
A szűrő aljában lévő "golyócskákat" is kitakaríthatom?
Számomra nem egyértelmű ez a takarítás..lehet több kárt teszek, mint hasznot.. -
claire78
senior tag
válasz Silentfrog #15343 üzenetére
Köszönöm!
Akkor megkezdem.
Az akvarium egy Tetra Aquqaart 60 literes szett. Jelenleg 7 Guppy, 4 páncélos harcsa, 2 Anci, 4 Zebradánió, 1 hím Betta és 2 csigaevő csiga van benne.
JBL Bioflora CO2 is beüzemeltem már.
Több mint egy hónapja megy már az akvarium. (Részletekbe nem megyek bele, volt kalandor bőven)Mostani kérdésem: a CO2 diffúzora szerintem hibás, beüzemeléskor szép apró bubik voltak, de most csak egy helyen jön kifelé a gáz, és ott láthatóan van egy repedés. Már tisztítottam is, helyzet ua.
Rendeltem egy kerámia porlasztót, hülyeség egy porlasztóra rakni a CO2-t és a levegőt?
[ Szerkesztve ]
-
HTCX715
tag
válasz Silentfrog #15333 üzenetére
Én valószínűleg behurcoltam mert se erős sodrásom se túl sok méraganyagom nincs.(3 belsőszűrő és egy "élőgépes" szűrő mellett már a növények számára sincs elegendő táp nemhogy az algának) Mondjuk most gondolkozom, hohy lecseréltem a lámpám egy újra lehet az szólt közbe.(erős lenne a fény?) A hipozástól én is féltem ezért nem csináltam mondjuk anubiason bevált , de ezek fircingesebb növények.
-
akos3
addikt
válasz Silentfrog #15333 üzenetére
sziámi algaevő tényelg megnő akiban 15 centire?
-
turbulencia8
őstag
válasz Silentfrog #15290 üzenetére
Az is tök jó lehet! Én viszonylag sok szobanövényt akartam berakni, hogy biztos legyen a denitrifikáció. Lehet, hogy ez a 12 tő futóka kissé túlzás is, mert nagyon gyorsan lecsökkent a nitrátszint, viszont legalább az algamennyiségem is határozottan fogy, és a víz is kristálytiszta lett.
-
turbulencia8
őstag
válasz Silentfrog #15288 üzenetére
Köszi (bár sajnos elég sok hiba maradt benne)! Amit írsz, az egy másik, szintén jól bevált módszer. Azt a technikát elsősorban salátáknál alkalmazzák, és ott erős buborékoltatás szükséges, hogy ne rohadjon be a gyökérzet. Utóbbi hangossága miatt én inkább maradtam az NFT-szerű megoldásnál.
-
akos3
addikt
válasz Silentfrog #15284 üzenetére
igen pesti már jó pár boltot ismerek, de nagyon nem jött velem szembe ilyen hal, de most már tudom legalább mi segíthet..
Amugy az anci sztem semmit nem is csinál -
akos3
addikt
válasz Silentfrog #15282 üzenetére
ja nekem az algaevő csak az ancit jelenti
Ezt még nem ismerem, de nem sok helyen láttam az tuti..Kérdés melyik boltban tudnám beszerezni. Mondjuk van egy ára.. -
akos3
addikt
válasz Silentfrog #15280 üzenetére
Nekem csak egy 30 L körüli van, igazából azt jól megszűri. legalábbis szemre...aztán, hogy mi van a vízben ami nem látható arról nem tudok De problémát nem észlelek nagyon..Mondjuk most épp megjelent néhány ecsetalga, remélem nem terjed jobban..már levágtam a nagy részét a növényeknek amin volt..
-
akos3
addikt
válasz Silentfrog #15278 üzenetére
igen igen az Aquel belső szűrőknek is van egy "lapos pálca" amire rá kell húzni a szivacsot..
-
akos3
addikt
válasz Silentfrog #15276 üzenetére
Nekem most egy ilyen van : [link]
ha egy ilyen belső szűrőnek levenném a műanyag alsó házát (és rátennék egy nagyobb szivacsot) akkor lényegében ugyan azt kapnám?
-
akos3
addikt
válasz Silentfrog #15266 üzenetére
Szia!
Köszi a részletes választ!
Közben találtam a fűtésre az akvarisztikás könyvben egy táblázatot Nedl mérnök alapján.Ez alapján nem is kell olyan gigamega
A lámpa úgy is kényes dolog, majd ha aktuálisabb lesz jobban utánajárok, de köszi az ökölszabályokat Mondjuk ugye watt már annyira nem mérvadó, mióta mindenféle modern izzók vannak, a lumen az ami megszabhatja jobban szerintem a dolgokat.
Ezt a belső szűrőt meg érdekesnek találtam amit linkeltél E mellé már nem is kell "normál" belső akkor? A biológia szűrő miben másabb pontosan? nagyobb a felülete? -
Capricornus
aktív tag
válasz Silentfrog #15229 üzenetére
Bocs, a szén nem volt a legjobb szó. Nem aktív szénről van szó. Az Easycarbo CO2-t juttat a vízbe, ami a növényeknek kell. Nekem nincs külön CO2 rendszerem, ezért ajánlották.
A növények:
Előre is elnézést a szakértőktől, de nem tudom a latin nevüket. Van, aminek a magyart sem. :-)Ezért inkább berakok pár képet:
[teljes akvárium]
[talán brazil fűnövény?]
[Amazonasi kardfű?]
[nem tudom mi a neve a hátsó növénykének]Ami biztos: van még egy gömbmoha, illetve a vasfán és a kövön összesen 5 arab törpe anubias.
Az anubiasok miatt aggódom a legkevésbé, róluk tudom, hogy a kevesebb fénnyel is jól elvannak.
[ Szerkesztve ]
Per aspera ad astra!
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15211 üzenetére
Tudsz képet küldeni az akváriumról?
Tetszenek a sügerek ☺
Nekem a legalapabb volt a kedvencem, a zebra sávos. A hím akkora volt mint a tenyerem, a nőstény meg 4-5cm..szép pár volt, és még ikrázott is ☺[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #15209 üzenetére
Ő, nekem amikor sügerek voltak régen, folyamatosan kitúrták az összes növényt..reggelre mind a tetején úszkált
Erre öntöttem még egy sazcsó sóderthavri
-
turbulencia8
őstag
válasz Silentfrog #15176 üzenetére
A kanape konnyen elhuzhato, egyszeru hangszigeteles/csillapitas miatt raktam a sarokba a szurot, kb. negy havonta nyulok hozza mostansag.
-
bringasisti
őstag
-
bajtokarpi
őstag
válasz Silentfrog #15144 üzenetére
Szia!
Köszi a visszajelzést.
bringasisti , én azért sajnálnám, ha végképp befuccsolna (kétlem), mert olyan embereket lehet ott megtalálni, akik nem hétköznapi halakkal foglalkoznak, így lehetősége van az akvaristának különlegesebb halakhoz hozzájutni. Bár tény, hogy az oldal erősen hanyatló tendenciát mutat.
Köszi
battletag: bossi#2666
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Spórolós topik
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest