Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
válasz _stick_ #32707 üzenetére
Algaölővel állj le első körben, és szerintem a bioenzim sem kell.
A 6 óra fény nekem kevésnek tűnik, főleg a beépített világítással, szerintem simán mehet 8 óra, de akár 10 is (kb 0.3w/l-ed van, max. 0.5w/l kb. az ajánlott low tech vonalon).
Én a tápozást is csökkenteném vagy akár próbából teljesen elhagynám. Képen majd látjuk mennyi növény van, de az anubiasok jellemzően elvannak táp nélkül, a crypto-knak meg a gyökerükhöz kell inkább talajtápot lenyomni.
Növénynek mehet bele pl. Microsorum, golyóálló és még növekedni is tud szinte bármilyen körülmények között. Nekem régen a Valisneria is elvolt hasonló körülmények között, sőt, szép kis mezőt növesztettem belőle.
Pár algaevő hal is tud segíteni (plattik mondjuk pont eszegetik az algát is). Pl. otocinclusból egy kisebb csapat (3-5db) vagy egy ~10es csapat Amano garnéla.
Esetleg adagolhatsz easycarbo-t vagy seachem excelt (utóbbi jobb kicsit, de drágább).
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest