Új hozzászólás Aktív témák

  • anorche1

    őstag

    Sziasztok!

    Egy maxtor diamon max 22 -es típusú 500gb -os merevlemez az egyik napról a másikra meghalt, bios -se látja. Kábel csere volt.
    Olvastam neten, hogy ez egy típus hiba, méghozzá firmware hiba, amiben több maxtor és seagate hdd érintett. Garancia nincs már rá, de azért megpróbáltam felkeresni a gyártót, hogy ha már ekkora balf..., hogy hibás merevlemezeket dobnak piacra, akkor legalább ingyen mentsék le az adatokat, de a seagate oldalán egy e-mail címet sem találtam, végül a seagate support twitter oldalára írtam, ahonnan a seagate adatmentő honlapját linkelték. Itt sincs e-mail, csak telefonszám. Van külön szám "Czech Republic, Denmark, Hungary, Lithuania, Romania, Sweden and Rest of Eurozone " lakóinak, de eddig nem mertem felhívni, több okból sem: nem tudom mennyibe kerülne ez a hívás, és nem tudom milyen nyelven beszélnének velem. Angolt írásban jól értem, de kizárt hogy telefonon keresztül érteném, és mégkizártabb hogy tudnék érhetően beszélni.
    Közben találtam DIY módszereket: [link] és [link]. Ezekről vélemény? Az elektronika kuka, így szerintem sokat nem vesztenék, ha megpróbálnám.
    Bármi tipp, ötlet?
    Előre is köszönöm! :R

    Szerk.:
    A winyó adatai:
    SN: 9QM2HYWH
    PN: 9GT154-325
    FW: MX15 (ez megfelel a seagate féle ST15 -tel)
    STM3500320AS
    500GB

    [ Szerkesztve ]

    "It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

Új hozzászólás Aktív témák