Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisBundi
őstag
December 29-én jár le az Acer Extensa 5630G típusú notim garanciája. Szerintetek meg tudom még rá venni a 2 éves garanciakiterjesztést? Erre gondolok.
-
pepe1970
tag
Üdv! Aspire 5720 laptopra próbált már valaki windows7-et felrakni? Az acer weboldalán nincs a támogatott notik között, nem tudom mennyire kell ezt komolyan venni. +1giga ramot vettem bele régebben, tehát 2 giga ramja van.
-
kommunism
aktív tag
Van egy aspire 5050 laptopom van rajta egy bison cam. Szeretnék vele felvenni ezt milyen programmal tudom megcsinálni? Oprendszerem Windows 7.
A hirdetéseimet figyelmesen olvasd.Leírok bennük mindent csak amit nem azt kérdezd,mert másra nem válaszolok!
-
Kroni1
veterán
Tudja valaki h az Acer notikhoz kiadott biosfrissitésekről hol lehet megtudni hogy mit javitottak benne? A hivatalos oldalon semmi infot se találok.
-
grc999
tag
Szevasztok.
ACER 5630, kb. 6-7 hónapos
-T6400
-HD3650
-XP gyári videokártya-driverrel (acer.com-ról)a: A problemo a következő: bekapcsoláskor a képernyő "bekrepál", fekete-fehér, kb. 1 mm széles, vertikális (függőleges) csíkok jelennek meg a kijelzőn, szabálytalanul, néhol több fekete, néhol kevesebb fehér . (kb. minden második indításnál jön elő a gond)
Ez a gond elég régóta megvan, kb. a vételtől számított 3. hónapban kezdte el ezt tenni a gép, és vagy két hete elkezdett gépezés közben is előjönni néha.Valakinek, valaha hasonló gond? Ha igen, tegye már meg, hogy dob néhány sort, hogyan lehet ezt megoldani.
b: Gyanítom, hogy valami hardveres hiba lehet, ezért az is érdekelne, hogy ha beadom szervízbe (még simán garis), akkor mennyi ideig lesz kb. ott? Mire számítsak? Adatot mentsek róla szervíz előtt?
"Sometimes it is hard to decide which side of the fence to be on. But to straddle it will just make your balls hurt."
-
plaszy
őstag
9920G-mre felment XP alól a 3x-ra letöltött WinPhlash-el az 1.20-as BIOS. Ez jó pont, viszont a 9600M GT-t nem fogadta még így sem be...
Ezért azzal adtam el a 7720G-met, illetve cseréltem egy 15,4"-os MSI-re + KP.-ra.
Viszont a 9920G-nél még 1 ! jel van az Eszközkezelőben. Ez pedig a plusz 1GB-os Turbo Memory miatt van, amihez nem találtam megfelelő WIN7-es drivert. Hiába próbálkozom a Vista Ultimate X64-es driverrel, azzal kiírja, hogy talált ugyan drivert, de nem működik megfelelően. Esetleg tudna valaki segíteni, hogy hogy lehetne ezt megoldani? (Legegyszerűbben, ha kiveszem belőle a chipet...tudom...)
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
aiki75
csendes tag
Sziasztok!
Travelmate 230-ra (tudom régi, de ez van...) nem tudom csatlakoztatni a tegnap vett vodás mobilsticket. Az usb-be bedugom, és nem történik semmi. Sima pendrivera se reagál, viszont az usb-s egér működik. Mit tegyek???
Segítség...!!!
Előre is köszi:
aiki75 -
t-bali3
senior tag
Sziasztok!
Bátyám ma vett egy 5739G notebookot és azt szeretném megkérdezni, hogy mekkora baj, ha a gyári helyreállító lemezt csak azután csináltuk meg mikor feltelepítettem rá egy firefoxot, tehát nem az ajánlásnak megfelelően egy vadi új rendszert írtunk ki...
-
Orcsik
csendes tag
Sziasztok!
Nem sűrűn járok ide, ami baj, mert itt általában tudják a választ a kérdésemre ( 1 bites user vagyok)
A problémám az, h most raktam fel a win7-et az Acer Aspire 7520G típusú lapimra, és ugye feltolta a drivereket magától (a VGA-t nekem kellett). Gyári Vistát használtam eddig, beszart a vinyó, most új van. Azon volt empowering, és volt hozzá egy kis ekvaizer, amivel azt hiszem 4 hangszínt lehetett állítani. Erre a win7 felrak egy High Definition Audio Device nevű valamit, amivel csak hangerőt tudok állítani. A kérdésem az lenne, h ezzel tudok-e valahol ekvalizert állítani? Próbáltam már, h letörlöm és felrakok egy Realteket, de a számítógép újraindulásakor rögtön kiírta, h sikeresen visszarakta a High Definitiont Valahogy lehet más drivert felrakni? Mindenképpen kéne vmi más, mert ez nem az igazi. Ja és még vmi: empoweringet lehet rá telepíteni?
Válaszotokat előre is köszi
Üdv: Orcsik -
Kroni1
veterán
Nekem egy Timeline 5810T van SU9400-as procival és nagyon meg vagyok elégedve vele.. Nagyon halk, 7h körül birja ha csak word megy, amugy wlannal, átlag terheléssel 5h körül. Nem melegszik, HD filmekből a 720p-s mkv-t viszi, de az 1080-ast már nem, a hang sajna elcsúszik kmplayerrel...
[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Free_Frag
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne:
Nem tudja valaki miért van az, hogy amikor kinyomom a Wlan-t (ilyenkor ugye kiírja zölden hogy vezetéknélküli Lan tiltott), miért világít folyamatosan a ledje?
Vagy hogyan lehetne kilőni?A gép egy Aspire 5720ZG.
Előre is köszi a választ:
Free_Frag[ Szerkesztve ]
Inkább legyen egy perc tiszta, feltétlen érzelem; mint akár egy életnyi máz!
-
plaszy
őstag
válasz braunz #15862 üzenetére
Szia!
Köszi, hogy megosztottad velünk ezen tapasztalataidat. Tényleg jó gép. Az viszont elég komoly első számú szempont, hogy fusson rajta a WoW
Mostanában én is egyre többet vagyok rákényszerülve, hogy a munkahelyemről gépezzek, ezért is szeretnék venni valami kisebb notit. Mert a 7720G-t azért nem a cipelésre találták ki. Esetleg akit érdekelne, annak adok egy linket: [link]Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
braunz
tag
Sziasztok!
Pár hete nézelődtem/érdeklődtem itt a fórumon,hogy vajon milyen gépet vegyek és azóta megszületett a döntés,gondoltam írok róla pár sort annak aki hasonló szempontok alapján keres notebook-ot.
Két alapvető dolog volt amit én fontosnak tartottam:
-Tűrhetően fusson rajta a World of Warcraft
-WIFI rész korrektül működjön
A kiválasztott darab egy Acer Aspire 5738ZG lett,Ati Radeon HD4570-es vga-val.
Pár hét tapasztalatgyűjtés után nem bántam meg a döntést,WoW megfelelően fut rajta,komolyabb 10-25 fős raidet nem próbáltam még /arra ott van az asztali gép/, de 5fős dungeon-t mentem már munkehelyei wifi-vel és hibátlanul akadás nélkül futott a játék.Ráadásul a WoW támogatja a 16:9 et és így jóval beláthatóbb a játéktér.
Wifi korrektül működik,bootolás után pillanatok alatt kapcsolódik a hálózatra,munkahelyen csak nagyon ritkán dob le de azt is csak a szolgáltató miatt.
Otthonra vettem egy wifi routert, onnan ha csatlakozott még soha nem dobott le pedig próbáltam mászkálni a lakásban/családi ház vastag falakkal/ kimentem vele a kertbe és még ott is közepes jelerősséggel de hibátlanul jött a net és közben sem szakadt meg a kapcsolat pedig mobillal néha ki kell menni mert olyan rossz a vétel házon belül.
Egyedül a hozzáadott oprendszerrel nem vagyok kibékülve/vista/ kicsit körülményesen működik,én mindig xp-t használtam de úgy tudom ,hogy win.7 el i árulják kicsit drágábban/mondjuk azt még nem ismerem. -
mozesgy
tag
Szia.
Nekem is 4400-as az akkum (TM7730G 844G50) és az 6 cellásnak van írva, ezért dondolom a 8 cellás az néhány 10 percel többet bír ki, mert ez nekem 2 óra körül megy 1 évesen, és EVEREST szerint 1% az elhasználódása.
Után gyártott akkut én a videó kamerámhoz használok pár hónapja, és nagyon elégedett vagyok vele, igaz a notebook az más kategória valószinűleg.Itt vettem az akkut a kamerához, és itt rengeteg notebook akku is található, és már én is filóztam a gondolattal, hogy veszek a géphez is egy akkut, mert ha olyan helyen vagyok sokáig, ahol nincsen lehetőség tölteni, akkor nagyon jó szolgálatot tehetne. ezen az oldalon az én esetemben 25600Ft a gyári 4800-as akku, és Itt 2500Ft-al olcsóbb az utángyártott 4400-as akku.
Ha jól néztem a géped típusa lapján, dettó olyan akku kell a gépedbe, mint nekem.A döntés a tiéd, és egyes tipusoknál az árkülönbség is elenyészőnek mondható.
[ Szerkesztve ]
-
ivelegi
csendes tag
válasz plaszy #15855 üzenetére
Szia plaszy!
Csak annyi a különbség, hogy sata ahci módban állítólag 30-40é%-kal gyorsabb adatátvitelre képes, ha vinchesterről van szó. Ezt akkor tapasztalja az ember, főleg ha nagy mennyiségű adatot másol (mondjuk 3-4 gb felett) Én az azstali gépemen tapasztaltam amikor usb-s satavinyóra másoltam belső hdd-ről. Bár nem tudom, hogy ez a satának tudható-e be, mert nem végeztem összehasonlítást.É
-
MEKK
aktív tag
Hali.
Aksi terén lenne kérdésem. Acer aspire 5315ös notim van.
Tönkrement az aksim, hálózat nélkül kb 15perc és vége.
Milyet érdemes venni?
Asszem 4400mAh-as van benne amit nem tudok hogy hány cellás.
Találtam 8cellás 4800mAh-as aksit az vajon sokkal jobban bírja?
Everest szerint: Akkumulátor elhasználódás mértéke 23 %
Utángyártott aksikról vélemény? -
ivelegi
csendes tag
Sziasztok4
Van a családban egy acer Emachines e520 típusú laptop. Xp-t csak úgy tudtam telepíteni, hogy a sata vezérlőt ide módba állítottam a biosban. Tud valaki vmilyen megoldást, hogy ahci módban használhaasam az xp-t anélkül, hogy kékhalállal megállna? Mert most ha bekapcsolom az ahci-t, kiírja, hogy olyan hibás a vinyó, hogy a windows inkább leáll. Utánanéztem google-ben, mindenhol csak vistás driver van az intel matrix storage managerhez (ami a sata vezérlő). Lehetőleg úgy szeretném megoldani az átállást, hogy ne kelljen a windows-t újrahúznom. Az én lenovo laptopomon ment a dolog úgy, hogy a sata driver mappáján belül a prepare könyvtárban le kellett futtatni az install.cmd parancsot, és utána gond nélkül ment az átállás.
Vmi ötlet?
Üdv:
István -
Thom!
veterán
Acer Timeline noti tapasztalatok 1-2-3 hónaposra vagyok kíváncsi?
bármilyen gond...pro/kontra stb..? -
Norb3rto
őstag
Sziasztok!
aspire 5732z eme laptophoz van vkinek xp-s driverje esetleg honnan tudnám letőlteni,gugliztam és csak reged meg fizetős oldalakat találtam
Óvakodj a csavarhúzóval közlekedő programozótól!
-
plaszy
őstag
Hali!
9920G-be beletettem a 9600M GT-t de csak a fekete kép fogad...BIOS-t kellene frissítenem, hogy kezelje az alaplap? De hogy? Nincsen az Acer honlapján 1 BIOS sem hozzá...esetleg tud valaki adni egy linket ahonann le tudnék szedni újabbat?
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
travesz
csendes tag
hello
van esetleg valakinek a bios beállítás helyes paramétereiről képes infoja Acer aspire 9315 ről??
-
Loki1rugby
csendes tag
Hali!
Szeretnék venni egy Acer as7736z-433g25mn-t. [link]
Otthoni használatra lenne. Szerintetek megéri az árát? Esetleg van ötletetek, hogy ebben a kategóriában (130-160e), melyik gép lenne jobb? Előre is köszi a segítséget. -
forol
tag
válasz Kroni1 #15829 üzenetére
Mint már elöttem leirták, az a videókártya képes hardveres gyorsítani a HD videókat igy megfelelő lejátszóval, beállításokkal, codec-ekkel a 1080p sem okoz neki gondot.
Jómagam egy 3810TG nyúzok már 3 hete, igaz abból is a legerősebb konfigosat, bármi kérdés van szivesen válaszolok.
Egyébként egy remek fórum a Timeline notikról :
[link]
Angol tudás nem hátrány. -
Witya
tag
Üdvözlök mindenkit!
Valaki tudna nekem abban segíteni, hogy most raktam föl a netbook-omra a Win 7-t, minden drivert felraktam, és egyet nem találok viszont, XP-n mikor a hangerőt akartam állítani FN + fel vagy le gombbal akkor a képernyőn kijelezte, most még a hangerőt se tudom, úgy állítani.
Előre is köszönöm a segítséget!
Aki nem csal, az nem is próbálkozik!
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Acer 5810 timeline notebookot szeretnék venni, SU4100-as 1,3GHz CPU és GMA4500 VGA van benne. Az lenne a kérdésem, hogy ez a konfig tudja-e vinni a 720p-s mkv filmeket? Mindenképp fontos lenne..
-
dbius
veterán
Kis problémába futottam:
Acer 4810t notinál a wifivel (Intel 5100) van gondom.
Egyelőre a géppel kapott vista home premium van fent, decemberben igénylem a win7-et.
A gondom az, hogy win alatt a wifivel pár napja nem tudok csatlakozni az otthoni hálóhoz dhcp-vel. (wpa2-aes titkosítás van beállítva.)
Elvileg minden beállítás rendben, de nem képes csatlakozni, korlátozott kapcsolat alakul ki, még a routert sem érem el.
biztos, hogy valami szoftveres baja van, mert linux alatt pöpecül működik.
vista alatt is működött egy darabig, de hogy mi miatt azt nem tudom, de pár napja csak akkor tud csatlakozni, ha kézzel állítom be a kapcsolat részleteit.
próbáltam eltávolítani az eszközkezelőben a wifit, újra felismertetni - drivert újratelepíteni, de nem oldotta meg a problémámat.
A vista által felajánlott lehetőséget is megpróbáltam, semmi. Jelenleg csak úgy megy, ha statikusan beállítom az adatokat.
Tűzfalként az outpostot használom, annak a beállításaival minden rendben, nem ott akad el a dolog.
Más nem tapasztalt hasonlót? Vista topicba keresgéltem, jó pár embernek ahogy látom volt hasonló problémája, de konkrét javaslatot nem találtam a probléma megoldására.
Ill. ha már itt vagyok, nem tudtok valami normálisabb wifi menedzselő programot, ami jobb, mint a vista beépítettje?
Próbáltam a vezérő gyári inteles cuccát, de valahogy azzal nem tudtam zöld ágra vergődni.
Köszi
-
ifamester
csendes tag
-
HZoli87
veterán
Szia!
Még lenne pár kérdésem:
- Windows mellet a driverek is megtalálhatóak a rejtett partíción, vagy nekem kell összeszedni őket a neten? (ha jól tudom, nincs hozzá ilyen CD)
- Kilehet írni az OS-t erről a partícióról és később törölni a HDD-ről (ugyanígy a driverekkel) ?
- Automatikusan feltelepíti a McAfee Internet Security Suite és a Office próba verzióját ? (örülnék, ha egyik sem menne fel)Előre is köszi .
-
cellpeti
nagyúr
Üdv!
Akinek Acer eMachines notija van,nem próbálta még leszedni a tetejéről a "e" betűt?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Spidee
senior tag
Köszi a segítséget!
''No one stays at the top forever!!'' - I Love NFL! - Üdv.:Spidee
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell (Ryzen 7,FHD, 512 M.2, 16 GB, 1 év gyári gar) notebook egyszerűbb játékokhoz!!!AkciÓÓ!
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Asus GL503VS Scar Edition Szinte asztali teljesítményű kártyával!
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteBook 840 G3 i5-6300U / 14" FHD / 8GB RAM / 256Gb SSD / kamera / Win 1
- Dell Latitude 9420 x360 Érintő kijelző Laptop 14" i7-1145G7 32 ram 512 ssd 27% Áfás
- Dell Latitude 9420 x360 Érintő kijelző Laptop 14" i5-1145G7 16 ram 256 ssd 27% Áfás
- HP EliteBook 8560w,Workstation 15.6"HD+,i7-2760QM,16GB DDR3,256GB SSD,2GB VGA,WIN10
- Lenovo Thinkpad T15 GEN 2 i7-1165G7 (0123)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest