Új hozzászólás Aktív témák

  • TheProb

    veterán

    Bejelentkezem pár mondat erejéig. Visszaolvastam, hogy ne tűnjek amnéziásnak, de ahogy nézem tényleg nem írtam még itt a gyújtásos galibámról. Bemásolom ide, a múltor fb-os csoportban leírtakat:

    "Pár hónapja jelentkezett az a jelenség, hogy ha odalépek a kocsinak, akkor van hogy kicsit dadogni, "szaggatni" kezd a motor. Ez az egész kb úgy indult, hogy kivettük az egyes hengerből a gyertyát csekkolni, majd ment is vissza. Ez után, kb. 300km-t tünetmentesen levezettem, majd jött egy ~60km-es utazás, ahol a végefelé eleresztettem a ménest, kb. 180as csúccsal. Miután megvolt az orgazmus, lementem a pályáról és egy városban lévő kereszteződésből való kigyorsításkor pillanatra 3 hengerezett a motor érzetre, valamint check engine is villogott. Utána a maradék 15km-es szakaszon folyamat gyenge volt a motor, gyorsításkor dadogott. Az utolsó 3km-nél azt hittem le is rohadok.
    Sikerült haza érni, másnam megnéztem az ECU-t és pont az 1es hengerre nyávogott 2 hibakóddal is. Gyujtás hiba volt a lényeg.
    Ezt követően felcseréltem az 1es és a 3mas henger trafóját, hogy szűkítsem a hiba okát. Gyertya-e vagy trafó. Viszont ez után már nem volt hiba és csak alkalmanként volt az említett, enyhe dadogás szerű jelenség. Mivel alkalmanként még mindig jelentkezett, így a múlt héten cseréltem gyertyákat, mert nem volt infóm róla, hogy mikor volt utoljára. Azonban ma reggel megint produlálta ezt a "szaggatós", "meg-meg akadós" jelenséget. Viszont miután már bemelegedett a motor, eltűnt."

    Azóta kicseréltem a trafókat is, mert látszólag az új gyertyákkal nem szűnt meg a dolog. Egyelőre nem tapasztaltam a dolgot, bár még nem is mentem vele se sokat se hosszú utat nem tettem meg még.

    Igazából ha netán még ez se lenne megoldás - ne legyen így - akkor mi lehetne még? A csoportban valaki a lamba szondákat emlegette. Ezeknek azért még lehet érdemes lenne adni egy tisztítást amúgy is, nem?

    "Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

Új hozzászólás Aktív témák