-
GAMEPOD.hu
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz bambano #34436 üzenetére
ehh...
Jó hír: fstab van itt is (headles minimal debianon van, de tartottam tőle, h ezt is átvariálja).
Rossz hír: "The optionnosuid
ignores the setuid and setgid bits completely, whilenoexec
forbids execution of any program on that mount point, andnodev
ignores device files. This sounds great, but it:
only applies toext2
orext3
file systems
can be circumvented easily"Bang... ez ext4 természetesen. De ez egy közel 10 éves leírásból van...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz bambano #34436 üzenetére
Köszönöm!
hopszi... ezt akkor meg kell keresnem, h hogyan kell. Fstab az OK, de ez nem ott van csatolva. Proxmox bind mount, csak azt nem tudom, h a PVE-be csatolt HDD paraméterek öröklődnek-e (gondolom igen). Illetve a PVE a mezei adat HDD-ket hogy csatolja (itt is van next-next finish, és lövésem nincs mi a default, de este meglesem).
Az is zavar, h SMB mappáknak 777 permission kell, majd smb-ben create mask. Nyugodtabb lennék, ha a szülő mappát is korlátozhatnám.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest