Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
A vállalt kompromisszumok mellett valószínűleg az első láthatóbb beégés után gondolná át ezt az ember.
(Tegyük hozzá, miniLED ide vagy oda, nagyon drága! Mindenképp lehetne sokkal olcsóbb.)
A miniLED már tényleg nem rossz, és annak alapvetően fekszik az IPS is. Persze ezzel együtt se lesz OLED minőség, de sok szempontból megközelítheti.
-
Komplikato
veterán
Nekem a legnagyobb bajom a MiniLED témában, hogy "váááá, HDR! váááá Gamer monitor/TV!"
Közben meg a zónás világítás + HDR vagy nem megy nagy képfrissítésnél vagy olyan input lagot rak rá mindenre, hogy a user besír tőle. A 2000nit meg sokat nem nyom a latban, ha OLED-nél kvázi végtelen kontraszt, meg az igazi fekete miatt JOBB a kép sokkal kisebb fényerővel is. Tehát szerintem nem igazán reális az extra felár, még ha nyilván a vezérlés drágább is. -
Akhim92
csendes tag
És a TCL 27R83U és az ultraszéles párja?
-
KAMELOT
titán
válasz
Dragon3000 #27 üzenetére
Olyan régivel már senki nem játszik
-
Morph76
senior tag
válasz
Dragon3000 #23 üzenetére
Pillarbox, vagy letterbox? Kinek mi a rosszabb? Evvel az erővel se a 16:9 se a 21:9 nem jó, meg semmilyen képarány sem, mert valamit mindig el kell engedni a hasznos képből.
-
sixpak
nagyúr
válasz
Dragon3000 #27 üzenetére
Jaaa, hogy annyira régi.
Ok, azokra tényleg nem ideális. -
aginor
veterán
válasz
DanielLong #22 üzenetére
Tapasztalat alapján beszélek, és kontrollált körülmények között az a fényerő már elégséges, HDR élményt amúgysem kivilágított szobában keresünk, mikor a nap bevág a képernyőre. Ilyen környezetben semmi nem lesz elég jó szerintem. Az viszont kétségtelen, hogy az általad vázolt szituációban egy matt, nem OLED sokkal jobban olvasható, ahogy az is tény, ahogy az is, hogy a jelenlegi IPS-ekkel nem tudod az OLED képminőségét elérni. Nem tökéletes az OLED sem, de ha tudod kontrollálni a környezeti fényeket, és fontos a valóban jó képminőség, akkor tud egy nagyon jó ajánlat lenni.
ilor14: elvileg most is van nekik több miniled monitoruk, csak sokat nem hoznak ide. Amúgy volt olyan monitorom, és ugyan nem rossz, de a technológia hátrányai nagyon tettenérhetők voltak, ha erre érzékeny vagy. Azt sem ok nélkül írtam, hogy inkább VA, mint IPS.
-
sixpak
nagyúr
válasz
DanielLong #22 üzenetére
Nálam is a kijelző mellett vannak a hangsugárzók, az asztalon.
Hajlítás: ez egy nagy BS.
Volt flat ultrawide-om, 1800R/1200R/800R, nincs különbség, nem fogsz ferde vonalakat látni egyiken sem.Dragon3000: bocs, azt nem tettem hozzá, hogy nagyrészt játék felhasználásra értettem, ha sorozat is játszik, az már más valóban.
Lassan 10 éve UW monitorokat használok, eddig azt hiszem 3 játékba futottam bele, ami nem támogatja, de az is megoldható, kis mókolással. -
ilor14
tag
válasz
DanielLong #22 üzenetére
Kiemelted azt az egy paramétert, amiben az OLED-ek gyengék
Azt tudni lehet, hogy az OLED fényereje nem túl jó, cserébe színhűségben jobb, szín uniformitásban, latencyben, betekintési szögben simán veri az OLED a Mini LED-et.
-
Dragon3000
nagyúr
Nem mindig jó az ultrawide, ha régebbi játékokkal játszanál, amik nem támogatják ezt a képarányt, akkor torz képed vagy nagyon kicsi képed lesz oldalsó fekete csíkokkal. Ha sorozatokat is nézel monitoron, akkor is sok esetben rossz az ultrawide, mert nagyon sok sorozat 16:9 képarányt használ. Lehetne még sok egyebet is említeni. Nekem is 16:9 a megjelenítőm, pedig használtam 3 évig 21:9-et is.
-
Bírom ezt a magabiztosságot mindenki részéről.
A fenti Samsung OLED max mért HDR fényereje: Peak 10% Window 474 cd/m², ezzel szemben a Xiaomi MiniLED pedig Peak 10% Window 1,214 cd/m². Nappal, világos szobában azért kíváncsi lennék, melyik a látványosabb. Sötétben könnyű, de ettől még nem lehet ilyen egyszerűen kijelenteni, hogy egyik vagy másik a jobb... Kérdés a használat.#15 sixpak
Mondjuk két studió monitor csak a kijelző mellett fér el? Aztán ott van még, hogy elég kellemetlen tud lenni hajlított paneleken nézni az excel táblákat. Rengeteg helyzetben nem működik/nem optimális egy ultrawide monitor. -
aginor
veterán
Azt hiszem, hogy annak nem túl jó a vezérlése, de lehet, hogy keverem másik típussal. IPS-nél kiemelten fontos a jó vezérlés a gyárilag csapnivaló fekete miatt, ezért gondolom, hogy inkább VA panellel lehet nyerő. Amúgy viszont ez árban már oda esik, hogy érdemes lehet elgondolkodni rajta, pláne ha valaki fél a beégéstől.
-
ilor14
tag
Xiaominak is van amúgy Mini led IPS monitorja, szerintem az a sáv, ami reális lenne árban.
Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i - OázisComputer.hu, oké az csak 1440p és 180 Hz, de szerintem sokkal jobb vétel.Ja és igen, pont az a 60%-70%-os sávban van, amit te is említettél
-
aginor
veterán
válasz
DanielLong #14 üzenetére
Te sem láttál még OLED-et élőben, ha szerinted egy miniled HDR-ben jobb lesz..
A többiben alapvetően van igazságod, de igazából az egyelten dolog ami szerintem tényleg a miniled mellett szólhat, a pixelstruktúra/beégés. Emiatt statikus munkára én nem ajánlanám, de amúgy minden másra jó választás.
Mondjuk miniled háttérvilágítás (minimum 3000zóna) ás VA párosítása életképes lehet, az OLED alternatíva árának 60-70%-áért. -
KAMELOT
titán
Ez csak 27" ez elég gyenge monitor.
220k van 32" G7 S32B -
-
Kaiku
senior tag
válasz
Komplikato #7 üzenetére
A Samsung OLED-en 2.1HDMI is van és nagyság rendel gyorsabb is a megjelenítése mint 1ms!
Nem is értem ezek után minek 280k ért mini LED-es 27"-es monitort árulni! Ha mondjuk 140K-lenne, akkor azt mondom, hogy az ár szint miatt van helye. -
zebra_hun
veterán
válasz
Dragon3000 #11 üzenetére
Nincs baj vele, csak ~70cm-re van, ami már nagy. A funkciók valóban nem kötelezőek.
Most még inkább érdeklődés szint, bár az egyik gép így kiesett.
Kapkodni nem fogok, de évek óta nem figyeltem a monitorokat.
Ez is szimpi (ami alatt épp írunk), csak vhogy kicsit sokallom az árakat. De tudomásul veszem, ha ennyi, akkor ennyi.
Milyen monitort vegyek összefoglalót elkezdtem, de piszok hosszú. Egyszerű, extrák nélküli jó, megfelel. Lényegtelen a díszvilágítás, fülestartó, hangrendszer, képe legyen jó. Dp bemenet, ennyi.
Nem szeretnék itt túlkomplikálni, csak gondoltam kapok pár tipust ami ilyesmi, azokat elolvasva döntök.
Csak piszok nagy a választék. Nem is láttam oled-et, ips is jó. Tartós legyen, ne 3 év múlva purcanjon ki lehetőleg.
-
zebra_hun
veterán
válasz
Dragon3000 #8 üzenetére
Köszi a válaszod.
TV nem igen jöhet szóba, asztalon monitor kellene. Koca játékosként nincsenek nagy igényeim.
165Hz van most 1440-en, de elgondolkodtató a 4k 144Hz.
Szép képe legyen, mármint kinek mi, tudom.
Azért is írtam a jelenlegit, az szuper.
Nem dolgozom rajta, csak néha (heti 2-3 óra) játék. Családi gép, youtube a másik fő használat. Film sem megy sosem.
Kinéztem egyet kevés utánolvasásra, de megmondom őszintén, nem vagyok otthon ebben. Csak hülyeséget nem akarok csinálni.
Ez 167e Ft-ért emészthető áron van, de lehet egy hozzáértő lebeszélne róla.
150-200e Ft ársávban nézelődöm, profi cuccok kimaradhatnak.
4k sem fontos, azért ahhoz bika gpu kell. Nem szeretem a grafikát butítgatni, csak ha szükséges.
Vmi ilyesmire gondoltam, csak ami lényeges, hogy jótanácsként mit kerüljek, illetve mi ajánlott.
Nem cserélem évente, jelenlegi is 2018-as.DanielLong:
Ahha. Szóval a ~200e-rel alálőttem
Ez anno 250e Ft volt, de akkor nagyon megtetszett.
Fogadjam el a 300e+ értékhatárt?
Arra aludnom kell.Kössz
-
-
zebra_hun
veterán
Ha szépen megkérlek titeket, írnátok pár ajánlást? Pont bedöglött a lurkók monitorja, és akkor megkapnák az enyém. Nekem meg lenne új.
Acer Predator van 7 éve, 1440 xb271 vagy mi, elégedett vagyok vele. Azt kellene überelni, vagy marad minden és kapnak 30e-ért vmit.
Gondolkodom a 4k 144Hz-en. 4090 alá kellene, de sok esetben kevés a gpu a 4k-hoz. 120 fps a min, alá nem megyek. Akkor inkább 1440.
KösziTudom, nem ajánló topik, átolvasnám, aztán majd döntök. Nem sietek.
-
realme
tag
Szerintem a miniLED nem ér ennyit.
-
válasz
galaktikus #2 üzenetére
A MiniLED miatt ennyi
Egyébként csak a címet látva én is OLED-re tippeltem -
galaktikus
aktív tag
280.000 Ft-ért 160 Hz-es IPS panel
-
Kaiku
senior tag
Ennél egy kicsit olcsóbban és 27 hüvelykes átmérőben már Samsung OLED monitort lehet kapni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph 4K felbontás, 160 Hz, 1000 nites csúcsfény - papíron nagyon ígéretesek a specifikációi ennek a kijelzőnek.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Beszámítás! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest