Aktív témák
-
up
senior tag
Ó igen. 98 lesz rajta, mivel az van meg legálisan (linuxosok kéretik csöndben maradni :) ). Problémamentesek a chipset/integrált cucc driverek 98 alatt is?
-
up
senior tag
up?
-
up
senior tag
E szerinte a remek kereső szerint [L]http://www.hummezum.hu/sexpress/index.php[/L] van NF7-S Sulinetben, méghozzá a Rufusznál, 26 bruttóért. Barátságos. Kérdés, hogy hogy tudom meg, hogy a Rufusz beszállító kinek szállít be? Irányítószámonként végigmenni elég bajos lenne a hivatalos keresőn, egyelőre más utat nem látok. Ötlet?
-
ZoCso
senior tag
Az Abit NF7-S egy NAGYON jó lap! Ha kapsz Sulinetre olyat vegyél.
Dual chanel csak 2 db RAM-mal működik, nagyobb befektetést igényel.
AZ NF7 valamiben butított verzió, nézz utána az Abit oldalán.
Ugyanez igaz az Asusnál a ''.....-X'' alaplapokra. Csak olyan alaplapot vegyél, amelyiken van SATA vezérlő. Később még jól jöhet az a + 2 egység!Nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés!
-
up
senior tag
(közben olvasgattam a Prescottról, az kilőve... és amúgy is AMD lesz ebből, érzem, pedig nekem Celeronom van, vagy épp azért? :)) )
Tehát a legjobbnak az eddigiek alapján a 2500+ Athlon XP és egy ASUS A7V600-X deszka tűnik. Vajon a 2500+ csak az árlisták fantomja (a jóság, keresettség miatt), vagy van is? :t No ennek majd utánajárunk. ZoCso, az Abit NF7-ről mi a véleményed? Szóba jöhetne az A7V600-zal szemben? Mit gondolsz, a dual channel vezérlést mennyiben használhatnánk ki ilyen célterület esetén? -
ZoCso
senior tag
A kisebbik fiamnak Via KT266A chipsetű Acorp alaplapja van, XP1800@2200 procival 256MB RAM-mal, Radeon9500 videó kártyával. Az UT2004 Win98 alatt 1024*768-s felbontásban normal beállításokkal zökkenő mentesen fut.
Nem kell félni a VIA chipsettől, meg a második vonal beli gyártóktól sem.
Csak tisztában kell lenni vele, hogy mire képes az alaplap. Akkor nem fogsz csalódni.
Az én szememben a KT600 és az Nforce2 normál használat mellett ugyanaz a kategória. Ami a KT600 mellett szól: kicsit olcsóbb, gazdagabb felszereltség.
Ami az NForce2 mellett szól: jobb/gyorsabb memória kezelés, fix AGP sebesség, nagyon jó hang-chip (de ez az olcsó lapokról hiányzik).
Az általad megjelölt célra mind a kettő tökéletesen megfelel.
Szerintem fölösleges P4 procira pénzt kiadni, mikor sokkal olcsóbban vehetsz hasonló teljesítményű AMD-t.
A P4-nak akkor van értelme, ha elsősorban videófeldolgozással akartok foglalkozni.
Az nagyon processzor igényes, itt kijön a P4 előnye.
A Celeront felejtsd el, ugyanannyiért sokkal jobb AMD-t kapsz.
Szerintem a legjobb ár/érték arányú proci az AMD XP2500+.
Az összes általam ismert proci fut XP3200+-ként, alap feszültségen vagy minimális emeléssel.Nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés!
-
Davevagyok
tag
Biztos hülyeséget mondok, de a 2.4es Prescottnak nem csak 533as FSB-je van? Asszem ez az egy új szériás P4 aminek 533... Amúgy az az 1M L2 cache nem sok mindenre elég, éppen arra, hogy 4-5%-kal lassabb legyen a 2.4/512kB Northwood-nál:) Prescottot 3.6 alatt nem érdemes! -szerintem. Ja és bolti eladó vagyok,sok megfordul nálunk...:))
Dave
-
up
senior tag
-
ZoCso
senior tag
Bocs, mások is mondták már, hogy mindig bele tudok lépni a közepébe ;]
''60e-ből lap+proci, az esetleges másikból meg más'' - ez a jó hozzáállás, ha megoldható! :DD
ASUS A7V600-X:
SocketA AMD Athlon & Athlon XP & Duron 550MHz- 2,25+GHz
VIA KT-600 chipset, 200/266/333/400 MHz FSB, 3 DDR DIMM max. 3 GB PC3200/2700/PC2100/PC1600 DDR SDRAM, 6PCI, 1AGP (8x), 2 UDMA66/100/133 Bus Master IDE, 4 USB 2.0, 1P/2S, PS/2 bill/egér, LAN, ATX, C.O.P processzor hõvédelem, ADI 1980 audio S/PDIF,
2 Serial ATA RAID 0,1 lehetõséggel
ASUS A7N8X-X
SocketA AMD Athlon & Athlon XP & Duron 550MHz- 2+GHz
Nvidia Nforce2 chipset, 200/266/333/400 MHz FSB, 3 DDR DIMM max. 3 GB PC3200/2700/2100/PC1600 DDR SDRAM, 5PCI, 1AGP 8x, 2 UDMA66/100/133 Bus Master IDE, 4USB 2.0, 1P/1S, PS/2 bill/egér, ATX
Realtek 6ch audio, C.O.P processzor hõvédelem, integrált LAN
Az A7V600-X több szolgáltatással rendelkezik, melyek közül a legfontosabb a SATA vezérlő. Elvileg az Nforce2 chipset picit gyorsabb mint a KT600, de irodai alkalmazásoknál elhanyagolható a különbség.
Ha megoldható a 2*60e Ft, akkor érdemes még Sulinetre venni winyót és monitort is. A kettő együtt kb. 60e Ft.
Pl:
Samsung 763MB 17'''' Flat CRT, 3 év'' ....................... 38300 Ft
Samsung 120GB 7200, 3 év ...................................... 26000 Ft
Mivel multimédiára is használni szeretnétek a gépet, megfontolandó még egy DVD/CD-RW combó is:
LG DVD+CDRW 52x/32x/52x/16x IDE, 2 év .............. 14000 Ft
LG DVD+CDRW 52x/32x/52x/16x IDE dobozos, 2 év ... 15400 Ft
Samsung DVD+CDRW 52x/32x/52x/16x IDE, 2 év ....... 14000 Ft
Ez jobban mégéri Sulinetre, mint egy 256MB-s RAM.
Ha van rá keret, inkább 512MB-t vegyél.Nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés!
-
atuci
őstag
Ha esetleg Intelben gondolkozol
[L]http://www.fefo.hu[/L]
Intel Pentium 4 2.4 GHz, 800MHz, 1M, HT, Prescott 3 év 37 900 Ft
Chaintech 9PJL3 Summit, Intel 865 chipset 3 év 22 900 Ft
ez 60.800.- ftBasil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''
-
up
senior tag
/me :))
-
up
senior tag
Köszönöm mindenkinek az eddigi jótanácsokat (is)!
-
up
senior tag
És ha véletlenül 2600+ -os lesz, akkor tudsz ajánlani valami biztos módszert, hogy megállapítsam, jó magos/szériás-e? :) (esetleg link is jó, ahol szépen le van írva)
szerk: upsz, ha sulinetről van szó, akkor nem tudok válogatni, mert eleve számmal érkeznek, ugye? :(((
[Szerkesztve] -
ZoCso
senior tag
Nekem nagykerben nyomták a kezembe, ráadásul azt mondták, hogy Barton-magos! Otthon derült ki, hogy még sem az (FSB 166, szorzó 12,5)!
Mikor telefonon reklamáltam, simán elhajtottak, hogy nem cserélnek semmit, mért nem néztem meg! Aztán a boltban már normálisan áltak a dologhoz, nem volt vita, mivel mondtam, hogy nem a pénzt kérem vissza, hanem egy másik procira akarom becserélni. A tácás 2600-okat nagyon meg kell nézni! ha jól emlékszem, a dobozoson rajta van, mekkora cache van benne, ez alapján el lehet dönteni, hogy Barton magos-e vagy sem.Nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés!
-
ZoCso
senior tag
-
_Volkovy_
nagyúr
A két proci közötti 10.000 ft-os különbség egy 3 mp-es BIOS állítgatással nullává redukálható.:U
-
ZoCso
senior tag
Nézz szét az alábbi oldalon: [L]http://www.iris.hu[/L]
Asus A7V600-X ................... 19 600 Ft
AMD XP2500+ ..................... 27 000 Ft
256 MB PC3200 RAM .......... 16 900 Ft
Összesen: ........................... 63 500 Ft
Ezzel már ''apuci'' jól ellesz!
Az XP2600+ procikat kerüld ha lehet, mert több fajta létezik belőlük, és neked valószínűleg azt fogják adni, amelyik a ''legrosszabb'' választás. (Nem lehet húzni!)
Az XP2800+ és nagyobb procik meg nem érik meg az árukat.
Az XP2500+ procit szinte biztos, hogy tudod XP3200+-ként futtani (az FSB-t 166 MHz-ról átállítod 200 MHz-re, ezért kell PC3200-s RAM).Nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés!
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Azt igazából le sem merem írni hogy a 10e ft különbséghezképest mekkora a valós különbség a két proci között, mert még azt hinné valaki hogy flémelni akarok:))
Viszont ha videófeldolgozás/grafika is a célterületek között van akkor méginkább az AMD-t ajánlanám.MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
up
senior tag
Sziasztok!
Apukának kéne összeraknom 60k alatt egy alaplapot és procit a Sulinetben elérhető alkatrészekből. A célterületek főleg általános office alkalmazások, videofeldolgozás, képfeldolgozás/grafika, capture, esetleg digitális kameráról átvitel... game nem, tuning esetleg minimálisan (főleg celeron esetén muszáj :) ).
Például ilyenek jutottak eszembe:
Asus A7N8X-X alaplap (20.580 Ft) + AMD Athlon XP 2600+ processzor, dobozos, hutovel! (28.528 Ft) = 49.108 Ft.
Asus A7N8X-X alaplap (20.580 Ft) + AMD Athlon XP 2800+ processzor, dobozos, hutovel! (38.141 Ft) = 58.72 Ft.
Itt az a problémám, hogy nem értem a két proci közötti 10ezer forintos ugrást. Szerintetek megéri a különbség? Szerintem jobban jár, ha a kettő közül az olcsóbbat választja, és marad 10k másra. Gondolkoztam Abit NF7-en is, de végül elvetettem, mert nincs szükség tuningra, és igazából dual channel jó dolog, de nem elengedhetetlen (és nem is mindig gyorsabb). Ezen kívül rebesgették, hogy sok a garira szoruló példány NF7-ből.
A rend kedvéért néztem Inteles eshetőségeket is. Például így:
Asus P4P800 Deluxe alaplap (36.120 Ft) + Intel Celeron 2400 MHz processzor, dobozos, hutovel! (21.980 Ft) = 58.100 Ft.
Abit IS7 alaplap (25.760 Ft) + Intel Celeron 2600 MHz processzor, dobozos, hutovel! (29.900 Ft) = 55.660 Ft.
Ezekkel meg az a baj, hogy celeroncsok (p4 ennyiért nem fér bele), azzal meg hiába dualchannelezek, meg HT sincs, ami esetleg dobna az összképen.
Ti melyiket választanátok ezek közül, illetve milyen ütős kombináció lehet még Sulinetben ezen az áron? És hol szállítanak viszonylag gyorsan ilyesmit? Én az e-bolt árait és kínálatát vettem alapul.
Köszi! :)
up
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Milyen széket vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- További aktív témák...