Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
dcsabika84
csendes tag
válasz balazs_pro #200 üzenetére
Nekem sikerült 😉
Szépen lejön, semmi sem marad utána.
Igaziból teljesen jó fólia szerintem, nem instant cserés, normális használat mellett legalább fél évig jó lehet.Üveget tettem a helyére, mert az csak karcállóbb és jobban szeretem a tapintását.
-
dcsabika84
csendes tag
válasz tamas.varga5 #195 üzenetére
Nálam nem volt ilyen probléma Vodafone-nál.
Amikor van 5g akkor azzal a sebességgel megy, amikor kisebb van(4g+, 4g), akkor meg azzal. Szépen váltogat köztük.
-
dcsabika84
csendes tag
válasz Predatorr #144 üzenetére
"Amíg meg a 14T Pro ugyanannyiba kerül, mint a Magic6 Pro, azt vetem össze."
-> Igen, 110K huf különbséggel pont ugyanannyiba kerülnek(már ha nem a tuti hivatalos 500k huf-os árat nézzük)Felteszek egy zsák krumplit netre 500 vagy 400 vagy 290 ezerért, azzal is összevetheted a Magic 6 Pro-t, tuti neked lesz igazad.
[ Szerkesztve ]
-
dcsabika84
csendes tag
válasz Donki Hóte #122 üzenetére
Ez így van, van sok más teló máshol(ország) azonos EUR / USD / GBP áron(+-100), ami versenyképes lehet.
Viszont itthon a +-100 az kb ezrekben mérhető HUF különbség.Szóval kinek mi az igénye, annak fényében tud választani.
Viszont az eltagadhatatlan, hogy a HW, a storage, a build, a main kamera, a töltés etc.. ennyiért igen is jó vétel volt az ajándék TV-vel(más országban mással), de még anélkül sem különösebben rossz vétel 330k HUF-ért(vagy esetleg olcsóbban kártyásan Yettel-nél).
Helyén kell kezelni a telót, mivel nem flagship, hanem annak az alja / közepe. Itthon versenyképes áron a többihez képest szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
dcsabika84
csendes tag
válasz Redlight2 #110 üzenetére
Én ebben a pillanatban ezt látom:
https://www.yettel.hu/mobiltelefon/xiaomi-14t-pro-5g-12512gb-p1122534-residential?tariffCode=PRHK024_HKSV5D&insuranceCode=&installment=&offerId=1503231&campaign=0Amit nem értek, az a "Kártyás tarifa miatti kedvezmény -73 401"
Van még olyan, hogy nem független a telefon, hanem csak Yettel kártyával megy?
[ Szerkesztve ]
-
dcsabika84
csendes tag
válasz Predatorr #101 üzenetére
Magic 6 Pro 330 ezer.. lehet, hogy hazai bolt, de az tuti valami szürkeimportos himi-humis bolt aki okoskodik az áfáva etc.. mert a hivatalos helyeken 500k.
Ettől kezdve 500 vs 330 szemmel is jól látható különbség csak a kameráért kb. Nekem meg nem ér annyit a dolog.
#107ubyegon2
Honor 200 Pro nem lenne rossz, de gyengébb IP és jelentősen gyengébb hardver, nem jeleltősen olcsóbban, 280k HUF.Az 500 promós TV meg a megjelenés után 4-5 munkanap alatt elfogyott a 14T Pro esetében, szóval már rég nincs.
#108mjani1172
Xiaomi TV A Pro 43 2025(remélem jól írom a típusát) pedig 120k az MM-ben.A mobilarénás tesztről egyezik a véleményünk, úgy jön le, mintha egy darab szar lenne a teló kb
A külföldi tesztek meg ahogy írtad is, egész más képet festenek a telefonról.De még ha nem is kaptam volna hozzá TV-t, akkor sem találtam volna ennyiért iyen telót, szerintem akkor is ezt vettem volna.
[ Szerkesztve ]
-
dcsabika84
csendes tag
Nem para.
Vannak olyan emberek, akik sejtenek, feltételeznek, gondolnak, tudni vélnek, a tényeket teljes mértékben mellőzve jelentekek ki dolgokról valótlanságokat.Nyilván nem az én feladatom megtanítani őket akár a Google-t használni, akár az értő olvasás rejtelmeit elsajátítani nekik.
Pacsi!
[ Szerkesztve ]
-
dcsabika84
csendes tag
válasz pècsimunkás #83 üzenetére
A hátlap is üveg a 14T Pro-nál.
-
dcsabika84
csendes tag
Úgy úgy, túlbeszéltük, láthatóan szövegértelmezési gondjaid vannak, nem kicsit.
1.:
IP68 rating pedig az ami, nyilván fogalmad sincs mit is jelent.
Ha szerinted se ki se be soha semmi soha, akkor igen, ahogy írtam, fogalmatlan vagy sajnos.
Javaslom olvass legalább utána.2.:
"oldószer"-en való tugózásod.
Nyilván túlművelt vagy, mert soha sem hallottál oldószermentes és vagy vízbázisú ragasztóról, annak száradási idejéről és viselkedéséről.
Nomeg nyilván te aztán tudod, hogy milyen ragasztót alkalmaz a Xiaomi, igaz?3.:
Az, hogy a
"tesztben is már szemet szűrt a párásodás, és megemlíti, hogy csak itthon 4 ilyen készülék is ugyan így párásodik a tesztelőknél"
VS
"a világon rengetegen szembesülnek ezzel amit még a Xiaomi is kommentált"
szerinted egymásnak ellentmondó dolgok... hát, olvasgassad még, egyszer csak megérted.Csak ismételni tudom magam: veszel amit akarsz, pont mint ahogy más is.
[ Szerkesztve ]
-
dcsabika84
csendes tag
Nem akartam seggfej lenni
Ha az voltam, akkor elnézést.Pusztán azt mondtam, hogy azért, mert valaki csinált egy filmet egy mobillal, attól még az kanyarba sincs a csúcshoz képest.
Persze, iszonyatosan fejlődtek a mobilok fotós/videós képességei, és kb minden átlag embernek élvezhető minőséget produkálnak már évek óta.
Ez tény.
De az is tény, hogy nem véletlen nem mobilokkal forgatnak a profik.
És nem az USB 2 VS 3 miatt nem, szerintem. -
-
dcsabika84
csendes tag
Az akksi ragasztója nem száradt meg, elvileg attól van a párásodás.
Hogy te milyet kapsz, és az el fog-e múlni, jelentkezni fog-e újra az kérdéses.
VISZONT:
Ha kifele tud menni a nedvesség, akkor biza esélyes, hogy vissza is tud menni.
(a fizikát nem nagyon lehet átbaszni sajna)[ Szerkesztve ]
-
dcsabika84
csendes tag
Értem én, hogy mi hajcsa, a szenzorméter hajcsa meg emez amaz, etc..
Forgattak nagyjátékfilmet 100 éve is azzal, ami akkor volt, és még élvezték is
Attól, hogy valakinek van egy fétise, nem fog jobb lenni a rosszabb.
De biztos a világ téved, amikor nem mobilokkal forgatnak mozifilmet, hanem sok 100 ezer dolláros kamerákkal, igaz?Azzal veszel azt amit akarsz.
Na erről ennyit is, mert ez egy parttalan vita lenne. -
dcsabika84
csendes tag
válasz pècsimunkás #68 üzenetére
S24FE MM árak:
8/128 -> 299999
8/256 -> 329999S24FE VS 14T Pro:
-hardvare jóval gyengébb: ~30%-al gyorsabb a 14T Pro
-tárhely: 128 / 256 VS 512
-memória: 8 VS 12
-kamera is gyengébb (gsmarena teszt 4,2 VS 4,3)
-25W töltés.. atya ég..
-anyaghasználat ugyan az: aluminium + üvegIgencsak Best Buy-nak tűnik, valóban.
[ Szerkesztve ]
-
dcsabika84
csendes tag
Pontosan, az összes kb ugyan azt tudja a végén, elindítani egy alkalmazást.
A hogyan, meg milyen csili-vili, meg ki mit szokott meg, etc.. az egyéni preferencia, ami engem speciel kevésbé érdekel.
Pláne ha 200 ezer difi van kettő kvázi ugyan olyan telefon között.[ Szerkesztve ]
-
dcsabika84
csendes tag
Lelked rajta, végül is csak itthon is 4 olyan tesztelt példány volt, ami ilyen hibától szenvedett:
https://mobilarena.hu/teszt/xiaomi_14_paratlanul_jo_lehetne/adatatvitel_akkumulator.html
->
"mi pillanatnyilag négy olyan tesztre már kiadott telefonról tudunk csak Magyarországon, ahol ez jelentkezett."
Plusz, ha a Xiaomi is közleményben közölte, hogy "Ez természetes jelenség, nem hiba", akkor biztos nem sok embernél fordult elő -
dcsabika84
csendes tag
Nekem mindig is furcsa volt, hogy miben is számít a GUI(MIUI vs OneUI vs akármi).
Appokat használok/használunk, kb 1-2 gombnyomással elérhető mindegyik indítása az összes felületen(ki van téve Home screenre vagy sem). Attól kezdve meg az app-ot használod és nem a saját GUI-t, így vajmi kevés befolyása van számomra, hogy pl a Messenger honnan indult el 1-2 kattintással.
(swipe meg ilyenek engem nem hatnak meg, nem érdekelnek)Ami viszont számít:
-jó kijelző
-jó összeszerelési minőség
-ha IP védettség van, az nyilván csak plusz
-erős hardver
-jó kamera(ez is nyilván részben objektív, részben szubjektív), főleg a főkamerával
-gyors töltés
-jó üzemidő
-legjobb árA Xiaomi 14T Pro simán hozza ezeket néhány száz ezer HUF-al olcsóbban, mint a flagship-ek.
[ Szerkesztve ]
-
dcsabika84
csendes tag
válasz janeszgol #56 üzenetére
Rengetegen szárítgatták, van akinek sikerült és utána nem jelentkezett a probléma(ez a ritkább eset), van akinek visszajött ismét és inkább megvált tőle.
Pontosan ezért nem vettem anno meg, mert esélyt sem akartam neki adni, hogy szívjak(elég nagy eséllyel) ha esetleg kifutok az elállási időből.
Mert hát ugye a Xiaomi szerint ez nem hiba és mossa a kezét[ Szerkesztve ]
-
dcsabika84
csendes tag
Nekem kicsit fura a tesztben kapott AnTuTu pontszám:
Az enyém jóval többet produkál:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest