Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz zsoltzsolt #2660 üzenetére
Nem sajnos
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
andrasferenc
tag
válasz zsoltzsolt #2641 üzenetére
Hol lehet megvásárolni és mennyiért?
-
newmoonlight
senior tag
válasz zsoltzsolt #2635 üzenetére
Köszi szépen!
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
fgabor87
tag
válasz zsoltzsolt #2480 üzenetére
Majdnem, elsőre tényleg úgy néz ki, de ami nekem kell, az animálva van... folyamatosan körbejárja a szöveget.
-
Krisz1441
tag
válasz zsoltzsolt #2331 üzenetére
A főnök máshogy gondolja, de ha más lehetőség nincs.... Van egyébként?
-
törölt tag
válasz zsoltzsolt #2259 üzenetére
Office 2007, magyar nyelvű. Elképzelhető, hogy a beállításoknál rossz valami?
-
törölt tag
válasz zsoltzsolt #2257 üzenetére
Word-ben természetesen.
-
Sasos
senior tag
válasz zsoltzsolt #2245 üzenetére
Nem olyan bonyolult, csak a makrót kell megcsinálni. Itt egy kis segítség, amin el tudsz indulni, nálam így dolgozik. A módosításokat végző 2-3 oldalnyi kódot kihagytam, az nálad úgyis teljesen más lenne.
Letiltod a figyelmeztetéseket:
Application.DisplayAlerts = False
Értéket adsz a változóknak:
Fájlnév, az éppen megnyitott fájl neve, -4 karakter a végéről (3 a kiterjesztés, egy a pont, ha docx-eket alakítasz, akkor értelem szerűen -5.
FileName = Left(ActiveDocument.Name, Len(ActiveDocument.Name) - 4)
Útvonal. Itt adod meg, hogy hol vannak a fájlok, ez az alapértelmezett könyvtár, amihez viszonyítani fog. Meghajtó betűjellel együtt, teljes elérési út, a végén \-jellel, az elérési út "-jelek között legyen:
Path = ""
Megadod az új könyvtár nevét. Nálam ugyan oda teszi vissza a feldolgozott fájlokat, csak a fájl nevével egyező alkönyvtárba.
NewPath = Path & FileName (a fent megadott elérési út + a fájl neve kiterjesztés nélkül)
Létrehozatod vele az új alkönyvtárat:
MkDir NewPath
Ezután megcsináltatod vele a módosításokat, ezt akár rögzített makróból is kipuskázhatod.
Ha ez megvan, akkor csak el kell menteni az új könyvtárba, és becsukni a Wordöt (az egyes beállítást végző string-ekre rá tudsz keresni a nevük alapján, ha szükséges. A fájl neve, az elején beolvasott fájlnév lesz, plusz a „.doc.” Én más kiterjesztés dolgoztatok fel (.htm) vele, ezért így oldottam meg, illetve nekem mindenképpen doc kell, hogy legyen a kimenet, nem jó a docx, de szájíz szerint személyre szabhatod.:
Beváltasz a fent létrehozott új könyvtárra:
ChangeFileOpenDirectory _
NewPath
Elmented másként a fájlt:
ActiveDocument.SaveAs2 FileName:=FileName & ".doc", _
FileFormat:=wdFormatDocument, LockComments:=False, Password:="", _
AddToRecentFiles:=True, WritePassword:="", ReadOnlyRecommended:=False, _
EmbedTrueTypeFonts:=False, SaveNativePictureFormat:=False, SaveFormsData _
:=False, SaveAsAOCELetter:=False, CompatibilityMode:=0
Becsukod a megnyitott dokumentumot:
ActiveDocument.Close
Becsukod a Wordöt:
Application.QuitHa segítség kell makró ügyben, akkor javaslom az Excel topikot. Egyrészt pörgős topik, másrészt van ott egy-két makrómágus.
[ Szerkesztve ]
-
Sasos
senior tag
válasz zsoltzsolt #2242 üzenetére
Van megoldás, de nem két kattintásos.
Kell csinálni egy makrót, ami megcsinálja a módosításokat, és elmenti a fájlt egy másik könyvtárba, majd be is zárja a Wordöt.
Meg kell nyitni a Word sablonját (normal.dot), és elmenteni bele ezt a makrót
(Én ütemezett feladatként használom így, nem tudom, hogy parancssorból simán megeszi-e a paramétereket, de szerintem igen)
Parancssorból lefuttatod a:
c:\word telepítési helye\WINWORD.EXE "fájlok elérési útja meghajtóval együtt\*.doc" /w /mMakró neve
Példa:
c:\Program Files\Microsoft Office\Office15\WINWORD.EXE "d:\céges dokumentumok\*.doc" /w /mfejléccsereÉrtelem szerűen ha docx a doksihalom, akkor azt adod meg kiterjesztésnek, a /m után pedig azt a nevet, amilyen néven a makró el lett mentve.
Mielőtt bármit csinálsz, csinálj egy másolatot a meglévő fájlokról, hogy véletlenül se legyen galiba.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest