-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
Köszi a tippeket.
Holnap délelőtt már ott a szerelő, majd kiderül mi volt a baj. Azt mondta a felugró ablakon nem nyomott yes-t, meg no-t, csak bezárta.exDigi
-
nfsu17
veterán
Üdv.
Lehetséges az, hogy anyám elnyomott valamit és azóta nem ír a billentyűzete.
Tehát feljött valami ablak, azt mondta, bezárta, vagy rányomott valamit, de nem tudja mire (szokásos user error ) és azóta se wordben, se excel-ben, sehol nincs bill. Azt mondja numlock világít, nem érzékeli a ki-be kapcsolást, de a gép nem fagyott le, újraindulás után se működik. Kábelek ellenőrizve. Nem itthon van a gép, szóval ha ötleteket adnátok, azt megköszönném.exDigi
-
nfsu17
veterán
válasz sfdrakex #29479 üzenetére
Jogos, csak az a baj, hogy a múltkori vírusellenőrzés után is rosszabb lett a w. állapota...gondolom azért, mert sokat "kerregett" a keresés alatt. Most ha lefuttatok megint egy olyat, szerintem teljesen megfekszik utána.
De az tény, hogy a vírusok tudnak galibát okozni, de már olyankor is, mikor még az xp be sem töltött? Értsd: "feledik" csík az indulás előtt és már fagyi, újraindult.---------
@Tobee
ASUS A8N-E 1005Egyszer akartam laptopon BIOSt frissíteni windows alól, hazavágtam a rendszert. Most ennek tudatában nem állnék neki megint.
exDigi
-
nfsu17
veterán
válasz sfdrakex #29476 üzenetére
Kb 1 hónapja egy Avast boot idejű keresést nyomtam, meg trójait is, előtte még lemeztöredezettség is volt, azt úgy kizárnám most. Memória már ment tönkre, azt kicseréltem, azóta azzal nem volt gondom. Ja, w7-en tudok írni, jó hogy feltettem anno, csak azon rengeteg minden még nincs, vagy nincs beállítva. Köszi a segítséget.
---------
@Tosee
Köszi Neked is. Minden le van mentve végülis, csak azért jó lenne ha kibírna még egy kicsit.
Igazából vennék bele egy 1,5TB-os sataII winchestert, csak annyira régi a gépem, meg a bios-om, hogy attól félek nem fogja felismerni. Most egy 400GB-os sataII a legnagyobb ami benne van. Mondjuk a másik gép még ennél is régebbi, ott meg 500GB sataII van.
Végülis nem lenne egetverő, ha újra kellene tenni az újra a rendszert, csak ha nem lenne ennyire régi a gépem, akkor már rég nem lenne benne ez az ATA winyó, amin van az xp.exDigi
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Bocs, hogy ilyen hülyeség miatt zavarok itt, de akadt egy kis gondom.
Az XP-m a C-n van. A Win7 a D-n. A C és a D egy Samsung winchesteren van.
A HD Sentinel szerint 68%-os a kondíciója. Előtte volt 72, 78, stb, kb fél, 1 éve kezdett el romlani, de összességében még használható, nem fagy ki szerencsére menet közben.Na de most mikor újraindult, az xp-s betöltő csíknál a csík leállt és vár...majd gép újraindul, kezdődik előről. Megint csík, megint kifagy. Először csökkentet mód nem használt, kifagyott a csíkon, előző helyes konfig kifagyott, normál indítás kifagy, mindezt vagy 5x végigpróbálva minden variációban.
Mondom w7-et akkor kipróbálom. Az gond nélkül elindult, tudtam használni.
Ezután megint újraindítottam, csökkentett mód már elindult. Na de azzal sokra nem mentem.
Normál mód még mindig nem indult. Utolsó mentsvár volt mégegyszer a legutolsó helyes konfig...ÉÉS elindult. Most is innen írok.A kérdésem csak kb annyi, hogy most nem merem újraindítani a gépet, mert hátha...
Úgye jól sejtem, hogy a winchester okozta ezt a "kis" malórt és szívbajt.
De mi történt az alatt, míg w7-et elindítottam? Mert utána meg elindult az xp, pedig teljesen külön van, nem nyúlnak egymáshoz.Hogy tudnám biztosítani a mostani xp-t, hogy ez az állapot megmaradjon még ilyen 68%-os kondíció mellett? Gondolom semmit, mert ha ott megy tönkre egy szektor, ahol az xp valami fontos fájlja van, akkor tök mindegy, nem? Nem fog elindulni.
Az xp másik winyóra átmásolásán kívül hogy tudom stabilizálni a rendszert? Biztonságba tenni a fontosabb xp-s indítófájlokat, hogy legközelebb is elinduljon?
Átnéztem minden programot, lementettem mindent, elméletileg nem lenne gond újratenni, mert nem veszne el semmi lényeges, csak kb 20-30 bekonfigolt program és két héttel a szakdolgozat beadása előtt most nincs időm újratenni a cuccot és ezen írom a dogát.
exDigi
-
nfsu17
veterán
válasz nfsu17 #26893 üzenetére
Megoldottam!
Az egyik video szerkesztő program 20GB!! törmeléket (kis videokat) hagyott maga után, pedig én már rég töröltem a progit!
És ez a 20GB volt a "piros" az elemzésben.
Töröltem ezeket és tökéletesen eltűnt minden piros és a rendrakás is sikeres lett.
Az elemzéskor meg már nem mondja, hogy szükséges.exDigi
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Még mindig nem megy jól a beépített tör. mentesítő.
16%-ig szépen lassan elballag, látom, hogy a csík elején van változás, aztán befejezi.
Ki se lépek az ablakból, elemzést nyomok és közli, hogy "tör. ment. kell a kötetet".Tuti ennek így kell mennie?
...
Ja, igen CCleaner sokmindent már eltávolított.
[ Szerkesztve ]
exDigi
-
nfsu17
veterán
Sziasztok megint!
Valamit bütyköltem daemon tools v4.08-al és xp felállása után azonnal betölti azt az iso-t, amit előzőleg bemountoltam neki.
Magyarán pl mountolok egy dvd iso filmet és még fel sem állt az xp, már jön az ablak, hogy mivel kívánom a filmet lejátszani.
Az autostart (ikon, jobb egér, options) NINCS bepipálva, nem is tudom mire szolgál.
Az msconfig-ban be van pipálva a daemon, mert azt szeretném, hogy xp-vel induljon, de maradjon a háttérben.Köszönöm.
exDigi
-
nfsu17
veterán
válasz Biriboyka #26729 üzenetére
Köszi. Legalább megismertem ezt a progit, egész hasznos.
Sajnos amúgy nem segített ez sem, meg a képernyővédő off sem.
22% után felugrik 98%-ra és még mindig sok a piros.-------
localhost
Köszi.
Akkor hagyom így.
Végülis valamit már elértem, mert a mozilla gyorsabban indul.exDigi
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Lemeztöredezettség mentesítő kérdésem lenne:
-xp-set elkezdem futtatni, szép lassan csinálja, kb 1 óra alatt eljut 15-20%-ra, majd aztán közli hogy kész és ez az eredmény.Ennek ilyennek kellene lennie?
exDigi
-
nfsu17
veterán
Hello.
Szerintetek melyik a legjobb progi, ami az xp-t egy az egyben átmásolja egy új vinyóra?
Sztechboltban nekem megcsinálták, hogy a régi vinyón lévő cuccok full átkerültek az új vinyóra és csak néztem mint a hüle, hogy jajj de jó, nem kell újratenni a rendszert.
Itthon mikor kapcsoljuk be a gépet, minden maradt régiben és csak néztünk, hogy ezt meg hogy...nagyon jól megcsinálták, észre se venni, hogy már nem az eredeti, hanem "másolt".
Szeretném az én gépem is így lementeni.
exDigi
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Huawei P30 - kell ennél több?
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest