-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz Frawly #50224 üzenetére
már az is bloat lett az SP3-mal meg még az utána következő update-ekkel.
Hát nem tudom. Nálam 8 giga rammal meg vinyóról (igaz, hogy sshd) pillanatok alatt betöltődik. Mondjuk a pagefile-ja meg ssdn van.
akkor 4 GB RAM
LOL, de a 8-ból is csak 3.25-öt lát úgy, hogy a videókártya ramja külön van, tehát nem vonódik le ebből. Összesen 4 gigát tud megcímezni és 2 gigás a kártyám. Ja hát arról a nüansznyi kis infóról se feledkezzünk azért el, hogy a kernel ram meg a progik ramja hogy oszlik el. Mert tudtommal progiknak max. 2 giga különíthető el, a maradékot meg kernelre és cache-re használja.
A boot.ini-ben finomhangolható pl. így: /3GB /userva=2560
telepítsd fel rá az nem hivatalos SP4-et meg POSready update-eket
LOL, SP4 az enyémen sincs, pont azért, mert nem volt hivatalos (plusz asse tudtam, hogy létezik) csak posready meg SP3.
Nem hogy a 3D kocka nem nagyon fog forogni rajta, csak diavetítésben, hanem már a weboldalak is alig fognak megnyílni, mert a gép tekerni fogja a swapot.
Hát meg amit belinkelt az is totál lagos. 15 fps megvan lol
Én most fogok kipróbálni valami ezeréves HP-t a leggagyibb procival felnyomom a ramot 4 GB max.-ig, mert csak annyit támogat, aztán berakok egy jóféle ssdt és meglátjuk így mi lesz.Ma már a RAM nem drága, főleg ha DDR2-3 RAM-ről van szó,
Ezt ugye nem gondoltad komolyan? Legutóbb néztem mennyibe kerül 8 GB 1600-as DDR3-as PC-hez való ram. Darabáron min. egy tizes, párban meg 28k volt a minimum. Á nem is drága.
Ha csak egy integrált vagy régi GPU van, akkor láthat akár 3,5-3,8 GB-ot is, ha egy nagyobb VRAM-os GPU, vagy sok kártya van, akkor lemehet akár 3 GB alá is, amit használni tud
Eddig én csak pont fordítva tapasztaltam. Ha integrált GPU van, akkor annak a ramméretét szépen levonja az elérhető fizikai ram méretéből. Fentebb írtam rá a cáfolatot. ??-2=3.25... valahogy nem jön ki a matek.
GPT-t elvileg igen, de bootolni nem tud róla.
XP-re ez maximum úgy igaz, hogy felrax valami mókolt third party drivert, ami támogatja GPT olvasást-írást. Amit írsz az inkább a 7-8-10 trióra igaz abban az esetben, ha az alaplapon nincs UEFI csak natúr BIOS. De később aztán megértettem miért kellett a GPT-nek a létrehozható partíciók számát jelentősen növelni. Mert a windóz létrehozza a protected MBR-t meg a recovery partitiont meg a saját kis boot partícióját meg a rendszerpartíciót. El is lett pazarolva a 4 és mindezt úgy, hogy te még saját adatpartíciót nem is hoztál létre, ezt csak a rendszer defaultba hányta oda. Ezek közül kb. a recovery felesleges, mert ha amúgy is használsz pl. Macriumot, akkor teljesen felesleges. Nem fog bootolhatatlanná válni a rendszer, ha törlöd a recovery partíciót és az így felszabadult unallocated helyet átcsoportosítod másik partícióra.
másodlagos gépekre
Vagy ha az alaplap leírása szerint kompatibilis a géped mind legalább egy Win 8.1-gyel és egy Win XP-vel is, akkor megteheted, amit én is csináltam. Hogy 2 külön vinyó és az egyikről bootol az új rendszer, a másikról bootol a régi. XP-t amúgy főleg az ntfsre beragadó néha letörölhetetlen fájlok törlésére használom, mert ott még lehet a Total Commanderben saját tulajdonba vételt kérni meg jogokat szerkeszteni stb.. (Vista óta ezt a funkciót kukázták) (természetesen csak 2 tera/hdd méretig)
Ja meg XP-n még rendesen fut az Unlocker meg az UrlSnooper is. Meg 16 bites progik.
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Renault, Dacia topik
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest